Колапс

13.04.04
14:33

За да не реши някой, че съм припаднал с гърчове, нека първо обясня какво е колапс. Кратковременно виене на свят придружено с рязка отпадналост.
Докарах си го лесно - интензивна тренировка, след 3 дни празници.
Първо, трябва да отбележа, че тренирам сутрин. Бях ‘закусил’ само с L-Carnitine. Опитах за пръв път тренировка на мускули антагонисти, но бях подбрал доста големи групи - гърди и гръб и на средата на гърба се отказах. Натоварването ми идва в повече, а за времето, което имам, не мога да направя добра тренировка на всяка група.
Както и да е - завърших с някои кардио-упражнения, последното от които - 10 мин. интензивно колело. 7,5 - равномерно темпо и 2,5 - спринт. В резултат - щом слязох от колелото усетих леко замайване - довлачих се до бара, взех си нещо сладко за пиене и се проснах на един стол. Усещах, че няма да мога да стана. Не можех да си кажа името дори... буквално. Чак след около 5 мин. събрах сили да се преместя на една лежанка, където вече се почувствах по-добре.
Къде съм сбъркал?
Подозирам, че не е трябвало да правя толкова интензивна тренировка съвсем гладен...
Как може да се избегне подобен experience?

13.04.04
14:53

men mi e stavalo lo6o kogato sum gladen…

13.04.04
15:45

Ами пич това е доста неприятно,а може да бьде и опасно.Явно функционалното ти сьстояние в момента не ти позволява такьв метод на тренировка.За това по време на ренировка пии повече вода,тьй като при такова натоварване крьвта се сгьстява от по-голямата употреба на кислород.Вьобще това е много трудна програма и е за напреднали .Не знам какьв стаж имаш,но трябва нещо по-леко :cry:

13.04.04
16:26

Мерси, Mile.
И аз мисля, че още не е за мен. Но реших да го опитам, за разнообразие. Защото започнах да се адаптирам към досегашните си схеми на тренировка.

Иначе, тренирам от горе-долу, година и половина, но с близо 3 месеца прекъсване  от декември до февруари.

3 пъти седмично засега.
Колебая се дали да пропусна следващата тренировка, или просто да я направя по-лека...

13.04.04
17:06

Абе направи я само че по-леко :wink:

ВН

13.04.04
18:51

Хипоглекимия... Състояние на опасно нисък пад на захарта в кръвта, мозъка  изпитва глад, освен нарушение във вестибуларния апарат може да се получи замъгление на зрението и не рядко припадъци. Предлагам ти да тренираш в кардио зоната, без да въртиш до отказ. Незнам как е хранителният ти режим, но тренировка над 60 минути в твоя случай е безсмислена. Имам познати дето си сцепиха главите при падане  заради подобни хипоглекимични кризи. Забви топката, карай го по-постепенно щото едно е сваляне на мазнини за здраве, а съвсем друго огромния стрес при хипоглекимичните шокове в резултат на погубваща мания за красота.

14.04.04
10:56

Да, над 60 мин. ми е много...
Колебая се дали да не вкарам още един два дни само за кардио. Така ще мога да разпределя по-добре тренировките си и да ги правя с по-равномерно натоварване.
Мерси за съвета за кардио зоната.
Ох, този хранителен режим... избягвам много-много мазнини от животински произход, предпочитам леки меса, гледам да има повече салатка и избягвам въглехидрати вечер. В общи линии това е - не е много строг режим.
Добра идея ли е да вземам нещо сладко (под формата на напитка - има разни хубави студени чайове) по време на тренировката или преди нея?

ВН

14.04.04
11:15

Не, не е добра.
Идеята в кардиото е да изцедиш гликогена и да започнеш да гориш мазнините. Ако се наливаш със захар ще сваляш по-малко мазнини.

14.04.04
11:55

ОК, мерси.
Значи просто ще се придържам към по-умерено темпо.

23.04.04
13:01

Drugo reshenie na tozi problem e da hapnesh nesto sladko predi trenirovka. Sashto da namalish kafeto i da ne go piesh predi trenirovka. Na mene mi stava losho imenno ot kafeto i gledam da go piq samo na palen stomah ili kogato sam ql sladko 8)

23.04.04
22:45

Пич, погледни пак последния пост на Image, за да се уточним по въпроса за сладкото преди кардио :wink:
А за кафето - доста хора смятат, че е добре да поят 1 двойно половин час преди кардио, ащото така горели повече калории (заради кофеина). Не знам до колко е вярно, но така са ми казвали...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1