12.11.09
11:20
Интересува ме ... кое е по-добре за развитие на предмишници и бицепс- бицепсово сгъване с щанга 35кг......или набирания с подхват с 65кг собствено тегло + 25кг тежести на кръста
казано от kircata на 12.11.09, 11:20:
Интересува ме ... кое е по-добре за развитие на предмишници и бицепс- бицепсово сгъване с щанга 35кг......или набирания с подхват с 65кг собствено тегло + 25кг тежести на кръста
Моето предложение е, набиране с надхват +10-15кг в твоя случай, защото в надхвата - предмишницата работи доста повече от колкото в подхвата. :)
П.С: Същото важи и за щангата, с надхвата работиш доста повече предмишницата от колкото бицепса и обратното. :)
Мнението беше редактирано от El padre на 12.11.09 11:43.
значи... на мен сериите ми са 5 х 5 с надхват + 25кг и 5 х 5 с подхват + 25 кг, но имам чувството, че с шангата ми се напомпват повече ръцете ( и все пак на лоста дърпам 65+25 ~ 90kg , а лоста ми с мах тежести е 35кг ).....чудя дали да не правя надхват+щанга или може би да ги редувам ....
При набиранията участва почти цялата горна част,като най-натоварени заедно с бицепсите са гърба и раменето.
Виж това видео ако искаш да акцентираш върху бицепсите с лост.
http://www.muscleandfitness.com/raw_biceps_ladder/videos/129
Мнението беше редактирано от Biad__ на 12.11.09 12:37.
14.11.09
12:46
Дърпаш , но ги дърпаш в по голяма степен с гърба , според мен набирането е много по-добро комплексно упражнение
Прави ги и двете. Щом с надхват правиш набирания със същата тежест, с която правиш и в подхват, най-вероятно не се изсилваш много на тези в подхват. Добави още тежест или вдигни малко повторенията.
Това със ‘стълбичката’ е голяма простотия за мен. С няколко серии набирания в подхват, натоварването би било далеч по-добро.
С ‘inverted rows’ под различни наклони, можеш с часове да си помпаш..
26.11.09
12:36
Набиранията с килата са по-добри.Но е хубаво да ги правиш и двете
казано от С7АЛК3Р на 14.11.09, 18:52:
Прави ги и двете. Щом с надхват правиш набирания със същата тежест, с която правиш и в подхват, най-вероятно не се изсилваш много на тези в подхват. Добави още тежест или вдигни малко повторенията.
Това със ‘стълбичката’ е голяма простотия за мен. С няколко серии набирания в подхват, натоварването би било далеч по-добро.
С ‘inverted rows’ под различни наклони, можеш с часове да си помпаш..
Специално при мен при набиранията с под хват,участва повеч гърба и след това отивам и правя няколко дърпания на смит машината като това на клипчето.След това ръцете са ми изтощени до край.