10.11.09
01:01
Режимът ми е на поста от 10.12.2009, 23:26 (страница 2)
Темата беше редактирана от pachkata на 18.02.10 20:35.
Самоче приятел недей да смяташ растителния протеин липсват му една или повече незаменими аминокиселини затова не се смята не е пълноценен източник на протеин :) А и мисля, че не ти е нужен толко много протеин 210 грам протеин максимум докато качваш даже и те не са малко, защото надали е полезно толкова протеин за бъбреците и т.н ти си 93кг x 2.2грама протеин на ден = 204,6 са ти добре. :) Също в 3 белтъка надали има 33 грама протеин максимум 12. :) Успех в качването на ММ :)
Мнението беше редактирано от r0ck на 10.11.09 07:30.
200 гр ориз преди или след приготвяне го смяташ,ако добавиш и 2 филии хляб това става доста като въглехидрати за едно хранене.
Преди тренировка(около 60-90 мин.) задължително се консумират бавни въглехидрати.Вечер преди лягане ако ядеш извара може да махнеш мялкото освен,ако не си правиш накакъв шейк с него.
Също сутрин след ставане е добре да консумираш също бързи въглехидрати,точно както след тренировка.
3 часа са твърде много за разлика между шейка и същинската закуска,ако можеш премести я от 10:00 в 8:00 или въмзожно най-скоро.
Щом искаш да кчваш едвали калориите от млякото ще са ти голям проблем,по скоро мазнините там ще забавят усвояването на протеина.
Най-добрия съветник дали калориите са ти достатъчно е кантара,следи си редовно теглото.Потърси малко информация,с колко трябва да ти се променя теглото за да качваш тегло с минимално омазняване.И от там може да коргираш каолориите и въглехидратите.
Освен това голяма значние е това какъв е твоят тип тяло и метаболизма ти(Мисля че това ти най-добре го знаеш)
Мнението беше редактирано от Biad__ на 10.11.09 08:49.
10.11.09
09:07
Веднага след тренировка пий 50-те грама декстроза + аминокиселините. 20 минути след това си изпий и протеиновия шейк. Вечерта с изварата ти препоръчвам да вкараш шепа ядки.
10.11.09
12:17
въглехидрат,може и малко бързи някой плод тва онова[/color]казано от pachkata на 10.11.09, 01:01:
2 години стаж , 184 см , 93 кг. За покачване на мускулна маса съм.Тренирам 4 пъти седмично , по изчисленията ми трябват 3300 ккал,210 белтъй , 100 мазнини и 550 въгле. Търся грешки в режима си , моля поправете ме :)
Белтък Въглехидр. Мазнини Калории
7:00
1 доза протеин 24 3 1 120 [color=red[color=red]]Вдигни малко дозата протеин тука и е добре и некаф
200гр овесени ядки 33.7 132.5 13.8 778
14:00
200гр месо 40 0 8.68 161
2 филии хляб 3.7 28.4 1 138
200гр ориз/картофи 15.5 154 0.8 696
250гр извара—- излишна ти е изварата в това ядене
17:00
1 доза протеин 24 3 1 120
1 доза креатин
17:30 до 19:00 - ТРЕНИРОВКА
19:00 (веднага след тренинга)
1 доза протеин 24 3 1 120
1 доза амино
50гр декстроза направи я 100гр даже 50 185
20:00-20:30 (като се прибера у дома)
200гр месо 40 0 8.68 161
2 филии хляб 3.7 28.4 1 138
200гр ориз/картофи 15.5 154 0.8 696
23:00
ZMA на NOW
250гр извара
чаша мляко-Може да махнеш млякото заради захарите и ако искаш да ти е добре нощното хранене сложи и малко ядки/зехтин 9.6 13.5 9 174
—————————————————————————————————————————————-
+266.5 +573 +48 +3 633
Там където съм писал месо това означава : пилешки гърди,телешки/пилешки пържоли,риба тон,сьомга и т.н.
Хлябът ще е пълнозърнест. Протеина го пия с вода,защото иначе калориите ще се повишат още.Преди лягане е млякото защото казеина се прави от мляко и млечни продукти (ако не греша).
След тренировката е декстрозата тъй като е бърз въгле, а моят протеин е изолат (Optimum Whey Gold Standard) 1 доза = 30 гр :)
Креатина е Animal Pump, a аминото е Dymatize Recoup
Трябва ли да намаля калориите или да заменя/добавя нещо друго ?
Правилно ли ще бъде преди тренинга да взема някакви въгле и ако ДА то КАКВИ ? Да Бавни обаче,според мен 20:00-20:30 на това хранене ориза остави само 100гр ,а другите 100 ги премести в 17:00[/color]
Храната ти е много добра,успех!
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 10.11.09 12:28.
10.11.09
12:25
*
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 10.11.09 12:26.
10.11.09
12:40
Храната ти е добре,има само някой забележки.Суроватъчния протеин бележи пик на аминокиселни в кръвта след 30-40 мин.Храненето ти в 10 часа трябва да го издърпаш максимум 1 час след протеина сутринта и от там другите през 3 часа.Там където си писал 3 белтъка е крайно малко,увеличи ги на минимум 6.Преди тренировка ядеш бавни въглехидрати,за да ти дават постоянна енергия т.е кръвната ти захар да е на едно ниво,след тренировка можеш с повече въглехидрати да заредиш,щом целта е мускулна маса..Не знам как смяташ двестата грама ориз,защото така както си написал (гледам стойностите на съставките)е сухо тегло,а ако си го мерил сварен значи вместо 160грама въгл. в 200 грама ориз има около 50 грама въгл.Помисли над това,може да е ключова грешка,а и 200 грама преди варене са 600 след :О...и последно не смесвай млечни продукти с месо в едно хранене,защото калция подтиска цинка.Надявам се да съм ти помогнал.Успех в начинанието !
10.11.09
13:44
Ядките имат мазнини,съчетани с протеина те забавят усвояването му.ZMA се взема на гладно,счита се,че 2 часа след ядене е също на гладно.За мен няма смисъл да го вземаш с изварата,намаляваш значително +вете от приема му .
Първата таблца,която си дал е на 100гр продукт.Един яйчен белтък ти е не повече от 50 гр.Сега можеш сам да си сметнеш нещата,колко протеин има в 3 белтъка.
Не знам как тия 200 гр овесени ядки ще ги погълнеш на закуска + яйца...мен около 80-100 гр ме зорят.... успех ти желая... можеш да ги нагласиш около 100 гр, мисля че това ще ти е достатъчно за около 60 гр въглехидрат
Предложете нещо за ZMA-то ...
Верно , объркал съм за яйцата, сутрин ще има 5 белтъка.
Примерно ако махна 100 гр овесени ядки от закуската , с какво мога да заместя белтъците които губя от тях ?
Някакъв млечно-яйчен или казеин протеин на по - изгодно някой да знае ?
Мнението беше редактирано от pachkata на 10.11.09 20:18.
1 час разлика е достатъчен за изварата и ZMA-то.
Такива таблици ги “шляпай” в Excel и мятай някъде, така е е*ати зора да го разчетем :D
Какво ще рече 1 час разлика е достатъчна , значи първо взимам извара и след 1 час (точно преди да легна) ZMA-то или обратно ?
Както ти обясниха белтъка от растителни източници него вкл в сметките,той е непълноценен.
Включвай и поне 1 жълтък с белтъците за по добро усвояване.
Как е този вариант ? Нещо за оправяне/махане/добавяне ? Съвети ?
P.S. съжелявам за лошото качество на изобр. обаче сайта иска изобр. не по големи от 600 kb ...
12.11.09
15:42
То това е много добре НО.... Преди да го почнеш трябва да си зададеш въпроса ....”Може ли да го спазвам този режим 8-12 седмици?”
Имам 2 забележки.
1: Сутринта ти е много слабо храненето. Ама много. Тогава трябва да се храниш най-много. Сложи аминокиселини.
2: Преди и след тренировка се пият аминокиселини и ако една доза е 5гр. е ок, но ако са по малко няма смисъл изобщо.
Ако успееш да се храниш така резултатите няма да закъсненият. Мога да добавя, че количеството протеин се смята като първо от общото ти тегло се извади процента мазнини. Не знам каква е структурата на тялото ти, но при 1.84 см и 93 кг, ако имаш 15 процента мазнини, това са ти към 80 кг, което по 2.2 е 176, което практически ти е едно ядене над нужните за деня.
2.2г се гледа като минимум,стига да не се превишават 3г,няма проблем с излишъка.
@Ivan Boichev : 1. Сутрин взимам протеин - 1 мерителна лъжица суроватъчен + 1 мерителна млечно-яйчен ( който не съм го купил все още , затова не съм добавил белтъците в таблицата) , мисля че е достатъчно , ти как мислиш ?
2. Една доза амино - 11,5 гр - Dymatize Recoup
@Santha : Мисля че са 15 % да. Еми тези 269 гр белтък са сумата без белтъците от растителните източници (ориз,картофи,овесени ядки и орехи) и сутрешната (7:00) и преди лягане (23:00) доза протеинова пудра. Мисля , че ще са достатъчни , нали ?
P.S. Надявам се този процент да спаднe :)
Да, достатъчни са, на мен все пак идеята ми е, че са предостатъчни :) .
МНого хора казват, че протеина от растителен източник не е пълноценен, то е така, но ако ги комбинираш правилно схемата се променя. Например: комбинацията леща - 25% белтък(бобово растение) и овесени трици - 17% белтък (житно) ти дава пълноценна комбинация аминокиселини, която спокойно можеш да си я включиш към общия баланс протеин.
Ако в действителност можеш да усвоиш това количество протеин е много добре, говорим за тия 269г. ( 300 с растителните), но вече ти трябва да си прецениш дали без хардкор добавки тялото ти може да синтезира толкова протеин.
Кое е по-доброто според вас Universal Animal Pump или Gaspari Nutrition SuperPump 250 ?
13.11.09
11:02
SP250
16.11.09
11:34
Не съм много съгласен за декстрозата сутрин. По добре мед разтворен във вода.
Защо , какво и има на декстрозата :) Бърз въглехидрат за сутринта, дали мед си взел или декстроза не е от особенно значвние , защото декстрозата е глюкоза и медта е алфа глюкоза и бета фруктоза , така че няма голяма разлика ;)
16.11.09
17:48
Според мен глюкозата за след тренировка е достатъчна.
..................
Мнението беше редактирано от pachkata на 18.02.10 20:36.
22.11.09
08:38
Смятам че ще претовариш стомаха с толкова много и често хранене. Организмът произвежда храносмилателни ензими, които се справят с храната за около 2.30- 3 часа.
@summer_jam - остави го, нали рони се храни на 2 часа .. сега няма да се излагаме ;)
ЗМА то не му е там мястото, отделно Трибестана се взима 3 г на ден, през 8 часа с храната.
Сутрин реално погледнато имаш храна чак в 10 ... тоя протеин с мляко пък допълнително му забавяш усвояването и му набиваш казеин който определено дразни стомаха.
Експлоуда не се взима така ...
Като цяло има да учиш още много, ето ти моите съвети:
1. Промени си храненето до тук няма нищо подредено както трябва
2. Провери всяка една от посочените добавки как да я приемаш
3. Усещам че покрай това ти куца и тренировката.
@summer_jam прав си , но аз приемам малко количество храна ( белтъци ) затова се храня по - често , кажи каде би променил нещо ? :)
@tonu
1.Мога да ти кажа, че всичко си е подредено , просто трябва да разредя храненията ;)
2.Всичко съм проверил , май ТИ трябва да ги провериш ... Експлоуда се взима така ;)
RECOMMENDED USE ON TRAINING DAYS:Once your tolerance has been assessed, mix 1-3 scoops with 5-18 oz. of cold water and consume 30-45 minutes before training. Use approximately 5-6 oz. of water to achieve your desired flavor and sweetness level. To achieve maximum results take on an empty stomach
3. Усещанията ти са грешни ;-)
А каде му е мястото на ЗМА-то , щом не е там ? :)
Трибестана по етик е така , да.
Протеиновите шейкове сутрин заместват храненията ми , така че практически реално погледнато имам хранене в 7:00 като се събудя :)
Мнението беше редактирано от pachkata на 22.11.09 11:21.
23.11.09
21:38
Ако си маниЯк си направи диетата по следните принципи за маса.Въглехиратите ти да са 2 пъти повече от протеина,мазнините да са 1 грам на кг телесно тегло и се храни през 2.5-3 часа.По плана ти..от 10 до 15:00 часа са 5 часа в който нямаш комплексен въглехидрат..преди тренировка ,когато трябва да ядеш много бавноусвояеми въглехидрати ти ядеш ябълки??
Умесна забележка :)
Да брат маниЯк съм :D и така правя - през 2-3 часа ям,но гледам да огранича въглехидратите спрямо белтъците, защото не съм много слаб, имам маса. В 10 часа имам овесени ядки , но прав си в 12:30 трябва да доваря някакви въглехидрати - коригирам веднага !
А преди тренировка трябва да се яде и бърз въглехидрат и бавен , ябълките според мен са по - комплексни , защото съдържат голямо количество фруктоза ... а гликемичният индекс на фруктозата е много малък (следователно не е бърз въглехидрат) , това твърдение е подкрепено и от сайта http://www.bb-team.org/values/glycemic_index/ ... така че по - скоро вместо да ям 3-4 ябълки сякаш ще е по - добре да са 7-8 май ? Как мислиш ?
Дайте някакво предложение какво да добавя преди фитнеса и някакъв въглехидрат за 12:30 (на даскало съм по това време) !
казано от pachkata на 29.11.09, 20:27:
Понякога ми се налага да тренирам в 14:00 и затова трябва да променя режима , вижте дали пасва всичко така :
6:45 Суроватъчен протеин с вода + Трибестан (на гладно)
7:20 5 белтъка на яйце + 1 цяло яйце + 3-4 ябълки + Flaxseed oil
10:00 100 гр овесени ядки + 1 консерва риба тон + BSN Cell-Mass
12:30 1 кисело мляко + 50 гр мюсли + Flaxseed oil
13:30 Суроватъчен протеин с мляко + BSN No-Explode + 6-7 ябълки + Трибестан (на гладно)
14:00 ТРЕНИРОВКА
15:30 (веднага след тренировката) BSN Cell-Mass + 5 гр L-Glutamine + Суроватъчен протеин с вода + 50 гр декстроза
16:30 250 гр пилешки гърди + 100 гр кафяв ориз/фасул + зеленчуци с малко зехтин и оцет
19:00 250 гр задължително риба + 100 гр кафяв ориз/фасул + зеленчуци с малко зехтин и оцет
21:00 1 кисело мляко + 50 гр мюсли + Flaxseed oil
22:00 ZMA + Трибестан
23:00 (преди лягане) 5 гр L-Glutamine + 300 гр извара + 30-50 гр орехи
Честно казано ако изям толкова мисля, че ще се пръсна по шевовете и въобще няма да ми е до тренировка...
Идеята за 6-7 ябълки наведнъж ме хвърли в джаза.
Мнението беше редактирано от AT на 29.11.09 20:35.
29.11.09
20:38
Отиде Нокса, отиде тренировката, отидоха резултатите :D С толкова често хранене, тоя инсулин полудява и панкреастчето ти върти луди гевреци.
Суроватка преди тренировка - излишно
мляко 30 мин преди тренировка - ужаас
пък ябълки- хептем
казано от RogerF на 29.11.09, 20:38:
Отиде Нокса, отиде тренировката, отидоха резултатите :D С толкова често хранене, тоя инсулин полудява и панкреастчето ти върти луди гевреци.
Суроватка преди тренировка - излишно
мляко 30 мин преди тренировка - ужаас
пък ябълки- хептем
Roger - на теб какво ти е храненето преди тренировка?
За млякото не знаех, че е проблемно. 2 часа преди тренировка със протеинова матрица пак ли е зле?
29.11.09
20:50
Aз се храня 1,30 - 2 часа преди тренировка.Така ми е най-добре, никакъв инсулин, храната е напълно усвоена.Обикновенно залагам на пълнозърнест хляб,кафяв ориз или овесени ядки.Това е ако се храниш въглехидратно, при мазнинното хранене трябва да има поне 3 часа до тренировката.Ми млякото има лактоза,мазнини,бавноусвояем протеин, по всички показатели само ще ти бъде във вреда.Ако го пиеш 2 часа преди тренировка, добре, ама 30 мин.Аз преди тренировка бих си позволил единствено аминокиселини,бцаа,креатин,глутамин,азотни бустъри и други подобни.