20.02.05
11:39
има много начини на изпълнение при набиранията..при кои сте усетили наи добър ефект-говоря за ширина на хвата,тип на хвата и секви такива.четох че с неутрален тесен хват “влиза” много добре за плътност
За мен най-добре са набиранията с широк хват пред врат,които винаги ги правя и някой път включвам с тесен хват.
Най добре според мене Широк хват пред гърди,като умалееш сменяш на раменен хват !!!
Ами ако (като мен) не може на най-широкото? не знам какво можеш, но аз лично видях най-голям ефект от надхват с 15-20 см по-широк от раменете ми, общо 30-40 набирания в колкото серии станат
Гърба съм го оформил най-добре с набирания зад врат с широк хват (когато се набера предмишниците да са ми горе-долу успоредни).
Еми като можеш :)))
Аз не мога пред гърди с хват на най-широкото на лоста да се набера 2 пъти, какво остава зад врат. Просто при мен пропорцията сила/лично тегло е ниска :)
Иначе и аз съм чувал, че хвата на най-широкото независимо пред или зад врат е много добро, но не мога да кажа от опит
Аз ги правя предимно с широк и не гледам изобщо дали ми е удобно ,трябва ми ширина
Е ти ако можеш да правиш 30-40 набирания (сумарно) с 20см по-широк хват от ширината на раменете, според мен можеш да направиш поне 15-20 с още по-широк хват, защо казваш 1-2? Не ми се струва реално, да нямаш контузия?
23.02.05
07:16
30-40 са си много бе :roll:
23.02.05
10:37
аз иначе до момента съм правил по 4-5 серии по 8-10 набирания с широк хват пред главата,ама последния път опитах с тесен неутрален хват ама нещо много влезе в бицепса,та на следващия ден имах муск. треска на бицепса,не на гърба :oops:
23.02.05
22:45
[quote author=“MI5”]аз иначе до момента съм правил по 4-5 серии по 8-10 набирания с широк хват пред главата,ама последния път опитах с тесен неутрален хват ама нещо много влезе в бицепса,та на следващия ден имах муск. треска на бицепса,не на гърба :oops:
точно поради тая причина аз съм си вкарал набиранията с тесен хват в програмата за бицепс, а широкото пред гърди- в пр за гръб :wink:
Май не ме разбрахте...аз правя 30-35 набирания ОБЩО, но в много серии. Хвата ми е около 20-30 см по-широк от раменен, първата серия (в която правя най-мнгоо) е 5 набирания. Просто по толкова мога. Като хвана лоста на най-широкото ако сега започвам да тренирам правя 2 (второто не особено чисто) и общо мога да направя 8-10 и то с мнгоо зор и мъка. Ето защо се спрях на количеството. Отделям 20 че и повече минути само с набирания - просто решавам, че ще направя 30 и се заемам, пък колкото време отнеме, по колкото станат в серия. След 20тото са най-често в серии по 2 ама толкова мога. Гледам да спра серията когато знам че мога още 1, ама ще се напъна много много здраво и ще ритам с крака. Т.е. избягвам отказите (но човека с който тренирам прави винаги до отказ набиранията, после голяма почивка - 4-5 мин и още един отказ и има ефект при него)
Пък вие ако можете да направите спокойно 3-4 серии по 8 набирания - лошо няма, аз като не мога съм си направил програмата така, че да направя необходимия брой набирания