Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:
BU

05.11.09
15:34

казано от ts.vassilev на 05.11.09, 15:29:

а знаеш ли защо те боли? в смисъл- ходил ли си на “лекар” който да ти каже какво ти има и има ли кой да ти го узтълкува?

болки в коленете и в таза много често се получават от слаби задни бедра.

Е на него тягата му е водеща - едва ли ще е от задните бедра.

05.11.09
15:36

а знаеш ли защо те боли? в смисъл- ходил ли си на “лекар” който да ти каже какво ти има и има ли кой да ти го узтълкува?

Не, Цецо, не съм се консултирал с лекар.

За себе си изключвам причина “слаби задни бедра”, предвид постиженията ми на тяга и техниката ми, която твърде доближава до  румънска тяга, сиреч задните бедра участват активно.

Мнението беше редактирано от Vic на 05.11.09 15:37.

05.11.09
15:43

казано от Vic на 05.11.09, 15:36:

Не, Цецо, не съм се консултирал с лекар.

За себе си изключвам причина “слаби задни бедра”, предвид постиженията ми на тяга и техниката ми, която твърде доближава до  румънска тяга, сиреч задните бедра участват активно.

Лекарят няма да е лоша идея.

абе на мен клипчето ми зарежда цялото, ама някъде на 30тата секунда му е края.
ако се снимаш отстрани и отпред(ама точно отстрани и точно отпред) ще имаме повече ясното какво точно правиш.

и за съжаление - голяма тяга може и без задни бедра да се дърпа и то точно от тези дето я правят по-като румънска.
другото което е - те и да са силни, ако не се ползват на клека - к?р.

05.11.09
15:51

казано от ts.vassilev на 05.11.09, 15:46:

абе на мен клипчето ми зарежда цялото, ама някъде на 30тата секунда му е края.
ако се снимаш отстрани и отпред(ама точно отстрани и точно отпред) ще имаме повече ясното какво точно правиш.

Виж го тук - http://www.youtube.com/watch?v=2XOQ7NT_QQs

казано от ts.vassilev на 05.11.09, 15:46:

и за съжаление - голяма тяга може и без задни бедра да се дърпа и то точно от тези дето я правят по-като румънска.
другото което е - те и да са силни, ако не се ползват на клека - к?р.

Не знам как може да вдигаш тежка тяга без задни бедра. При мен добре се натоварват, мускулната треска точно на задни бедра не е рядко явление след тяга.

05.11.09
20:40

тук си прав ВИКИ, дори бих казал, че бедрата са водещия мускул в тягата- в смисъл те подемат движението, на тях се пада това да отлепят тежестта от земята...

06.11.09
09:14

Четвъртък, 05.11.2009

Тренировка: Кросфит
Dead lift & Pushups

10 rounds, for time:
* 10 x Dead lift @ 60 kgs
* 10 x Pushups

Моят резултат:
- 05.11.2009 - 07:30 мин

Изглежда лекичък, нали? Прости движения, леки кг на щангата... Опитайте!

Бях предвидил Complex C, но комплекса включва обръщане с клек и напади с подскок, които на загрявката установих, че не мога да изпълнявам безболезнено за момента. Наложи се направя горния комплекс, предвиден за следващата седмица.

Лек ден!

06.11.09
13:45

Няма много връзка с тренировъчен дневник, но... “Specialization is for insects” е много добро Кросфит мото  :coolsmile:

A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.

-Robert A. Heinlein

Човек трябва да може да смени пелена, да планира настъпление, да заколи прасе, да управлява кораб, да проектира сграда, да напише сонет, да направи баланс на сметки, да построи стена, да намести кост, да предразположи умиращ, да приема заповеди, да дава заповеди, да работи в екип, да действа сам, да решава уравнения, да анализира нов проблем, да разхвърля тор, да програмира, да сготви вкусно ястие, да се бие ефективно, да умре смело. Специализацията е за насекомите.

Робърт Хайнлайн

- сменяне на пелени - правил съм го
- колене на прасе - хмм... точно прасе не съм.
- да управлява кораб - разбира се, все пак това ми е образованието  :coolsmirk:
- да проектира сграда - мммда... в малки мащаби
- да напиша сонет - правил съм го, повечето са доста добри
- баланс на сметки - да
- да построи стена - да... и други части от къщата, а също и да я събори същата тази стена.
- да намести кост - не, засега. Но с бинтове, превръзки и др. медицински дейности съм добър.
- да предразположи умиращ - донякъде... Никога не съм присъствал на самия край.
- да приема заповеди - по много (5 год ВВМУ  >:-( )
- да дава заповеди - също по много
- да работи в екип - да
- да действа сам - предпочитам го
- да решава уравнения - бях в топ 5 на математиците в гимназията
- да анализира нов проблем - почти всекидневно
- да разхвърля тор - да, не ме е страх да се пооцапам
- да програмира - да
- да сготви вкусно ястие - определено! Доста добре се справям в кухнята  ;-)
- да се бие ефективно - да, когато се налага.
- да умре смело - надявам се да мога... Ще разбера... когато ми изтече пясъка.

Мнението беше редактирано от Vic на 06.11.09 13:50.

06.11.09
14:00

E добре :)
Аз мисля, че все пак не е нужно да можеш и да правиш всичко. За това има и други хора и затова е измислена работата в екип ;)

Това от зведни рейнджъри ли е?

06.11.09
14:05

казано от RogerF на 06.11.09, 14:03:

Това от зведни рейнджъри ли е?

“Достатъчно време за любов”

06.11.09
14:12

казано от Vic на 06.11.09, 13:45:

Няма много връзка с тренировъчен дневник, но... “Specialization is for insects” е много добро Кросфит мото  :coolsmile:

A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly. Specialization is for insects.

-Robert A. Heinlein

Човек трябва да може да смени пелена, да планира настъпление, да заколи прасе, да управлява кораб, да проектира сграда, да напише сонет, да направи баланс на сметки, да построи стена, да намести кост, да предразположи умиращ, да приема заповеди, да дава заповеди, да работи в екип, да действа сам, да решава уравнения, да анализира нов проблем, да разхвърля тор, да програмира, да сготви вкусно ястие, да се бие ефективно, да умре смело. Специализацията е за насекомите.

Робърт Хайнлайн

- баланс на сметки - да
- да построи стена - да... и други части от къщата, а също и да я събори същата тази стена.
- да намести кост - не, засега. Но с бинтове, превръзки и др. медицински дейности съм добър.
- да работи в екип - да
- да програмира - да

Абсолютно съм съгласен :)
Цитата е сложен и в началото на Starting Strength на Риптоу междудругото :)

06.11.09
14:13

казано от Никола на 06.11.09, 14:12:

казано от Vic на 06.11.09, 13:45:

-Robert A. Heinlein

Робърт Хайнлайн

- баланс на сметки - да
- да работи в екип - да
- да програмира - да

Цитата е сложен и в началото на Starting Strength на Риптоу между другото :)

06.11.09
14:19

казано от Никола на 06.11.09, 14:12:

Цитата е сложен и в началото на Starting Strength на Риптоу междудругото :)

Ха! Вчера я получих.
Само я разлистих набързо вечерта, колкото да се уверя, че съм правил почти всичко грешно на клек, а тягата ми е ОК.

06.11.09
15:48

О ти пък...защо не писа?
Щях да ти я пратя :lol:

06.11.09
16:28

имате ли я тази книга...някой ще я подаде ли...

06.11.09
17:14

казано от slavko на 06.11.09, 16:28:

имате ли я тази книга...някой ще я подаде ли...

Заповядай ;)

казано от slavko на 05.11.09, 20:40:

тук си прав ВИКИ, дори бих казал, че бедрата са водещия мускул в тягата- в смисъл те подемат движението, на тях се пада това да отлепят тежестта от земята...

да, квадрицепсите и задните бедра започват движението.

казано от Vic на 05.11.09, 15:51:

Не знам как може да вдигаш тежка тяга без задни бедра. При мен добре се натоварват, мускулната треска точно на задни бедра не е рядко явление след тяга.

мускулната треска и това къде се натоварваш не съм сигурен какво значат. аз като правя български клек и ми се товарят само бедрата, на друггия ден имам мускулна треска само на ГЗ.

сега...защо твоята тяга не разчита много на задните бедра.
http://www.elitefts.com/images/PICTURES/powr-strength/force-musclelength.jpg

обърни внимание на пунктирента линия. абе те всички линии са важни. идеята е че има оптимална дължина на мускула в която той има максимална “съкратителна сила.” обаче ти си по-скоро там където силата му е голяма заради прибавената еластична сила - т.е. висиш на самия мускул. това обикновено се получава при хора които или тръгват от нормално положение и вдигат ГЗ или такива като тебе които започват с високо вдигнат - ползваш здравината на мускулите си(не силата им) за да отлепиш щангата и нататък става вече по-лесно.

другото което е - снимай се точно отстрани и провери следните точки дали са изпълнени:
- лост точно под ръба на скапулата
- гръб  прав
- лост допиращ се до пищялите
- лост точно над средата на стъпалото

това е по Риптоу, точно от Стартинг стрент, и май определя само едно идеално положение на тялото за всеки един отделно.

07.11.09
10:31

Ей, Цецо! Сън не спиш да ми изкоментираш техниката  :wow: - 3ч. след полунощ с мъртва тяга ми се занимава  ;-P

Такааа... Прерових набързо Starting Strenght -  моята техника е Stiffed Leg Dead Lift, при която точно задните бедра, глутеусите и гърба са движещата сила. А по-високата стартова позиция на таза се обуславя от по-дългите ми крайници спрямо торса и по-дълги пищяли спрямо бедра (както и предмишници спрямо мишници, което пък е пречка да избутам лактите нагоре при преден клек и обръщане). От гледна точка на физика на лостовете, вероятно губя известна сила поради по-дългия лост образуван от таза до лопатките, но и да искам, няма как да застана по друг начин, ако искам да задържа гърба прав, което се връзва и с твоето ”само едно идеално положение на тялото за всеки един отделно” Даже в книгата си има сравнителни снимки на двама атлети с перфектна техника, но с различни пропорции, на която ясно се вижда как този с по-дългите крайници е с по-високо разположен таз.

Извод:
Нямам оптималната скелетна структура за Мъртва Тяга, но честно казано не ми пука. Ще продължавам да си вдигам тежко  :coolsmirk: .

казано от ts.vassilev на 07.11.09, 00:58:

сега...защо твоята тяга не разчита много на задните бедра.
http://www.elitefts.com/images/PICTURES/powr-strength/force-musclelength.jpg

обърни внимание на пунктирента линия. абе те всички линии са важни. идеята е че има оптимална дължина на мускула в която той има максимална “съкратителна сила.” обаче ти си по-скоро там където силата му е голяма заради прибавената еластична сила - т.е. висиш на самия мускул. това обикновено се получава при хора които или тръгват от нормално положение и вдигат ГЗ или такива като тебе които започват с високо вдигнат - ползваш здравината на мускулите си(не силата им) за да отлепиш щангата и нататък става вече по-лесно.

Разглеждал съм подобна графика преди, напълно съм съгласен и с твоята. Само бих поспорил за заключението, че в този случай се използва САМО здравината на мускула. Това, че мускула е “опънат” в началото, за мен не означава, че е отпуснат и не работи здраво. Разбира се, няма как да развие максималната си съкратителна сила в точно този момент (видно от графиката).

08.11.09
14:29

Събота, 07.11.2009

Тренировка: Кросфит на стадиона

WOD Run & Snatch
* Run 400 m
* 20 Power Snatch (40 kg)
* Run 800 m
* 20 Power Snatch (40 kg)
* Run 400 m
For time.

Моят резултат:
- 07.11.2009 - 12:57 мин

Мноооого тежко се комбинира бягането с тежести... Поне мен ме мъчи засега.

Лека вечер!

казано от Vic на 07.11.09, 10:31:

Извод:
Нямам оптималната скелетна структура за Мъртва Тяга, но честно казано не ми пука. Ще продължавам да си вдигам тежко  :coolsmirk: .

такива като тебе които започват с високо вдигнат - ползваш здравината на мускулите си(не силата им) за да отлепиш щангата и нататък става вече по-лесно.

в този случай се използва САМО здравината на мускула. Това, че мускула е “опънат” в началото, за мен не означава, че е отпуснат и не работи здраво. Разбира се, няма как да развие максималната си съкратителна сила в точно този момент (видно от графиката).

а такаа.....генетиката не бачка при тебе.

от списъка с “изискванията” към техниката - щангата над средата на стъпалото ли ти е? и според мен е по-важно да не си кривиш гърба отколкото да си спазил другите, обаче...коленете болят :)

и айде сега открии думата коята ти използва, а аз - не. за да ти е по-лесно ще ти дам няколко насоки и ще променя малко шриифта и. и една подсказка - ТИ я сложи в големи букви, не аз.

09.11.09
12:25

казано от ts.vassilev на 09.11.09, 11:38:

и айде сега открии думата коята ти използва, а аз - не. за да ти е по-лесно ще ти дам няколко насоки и ще променя малко шриифта и. и една подсказка - ТИ я сложи в големи букви, не аз.

Здрасти, Цецо!

Къде е проблема или противоречието в написаното от мен, което се опитваш да загатнеш?
Или намекваш, че ти не си писал “само”? Ако беше писал, щях да те цитирам по съответния начин. Това което направих е да наблегна на думата (моята дума, не твоята), за да е ясна моята позиция, тъй като от твоя коментар се налагаше извода, че аз не съкращавам мускула, просто си “вися” на него.  Точният цитат:

казано от Vic на 07.11.09, 10:31:

... обаче ти си по-скоро там където силата му е голяма заради прибавената еластична сила - т.е. висиш на самия мускул. това обикновено се получава при хора които или тръгват от нормално положение и вдигат ГЗ или такива като тебе които започват с високо вдигнат - ползваш здравината на мускулите си(не силата им) за да отлепиш щангата и нататък става вече по-лесно.

...Само бих поспорил за заключението, че в този случай се използва САМО здравината на мускула. Това, че мускула е “опънат” в началото, за мен не означава, че е отпуснат и не работи здраво. Разбира се, няма как да развие максималната си съкратителна сила в точно този момент (видно от графиката).

Уточнявам, че промяната на шрифта в твоя цитат е от мен, като целта е да подчертая кое в написаното от теб е ме е навело на мисълта, че според теб не съкращавам мускула и т.н.... Ако не си имал това предвид, ОК, не съм разбрал ясно идеята ти и в момента само си чешем езиците.

Знаеш, че уважавам знанията и ценя коментарите ти, но те моля за в бъдеще, ако решиш, че коментара ти е грешно разбран или неправилно интерпретиран, по-добре е да го кажеш в прав текст, вместо да задаваш задачки от типа “айде сега открии думата коята ти използва, а аз - не”.

Мнението беше редактирано от Vic на 09.11.09 15:00.

казано от Vic на 09.11.09, 12:25:

Уточнявам, че промяната на шрифта в твоя цитат е от мен, като целта е да подчертая кое в написаното от теб е ме е навело на мисълта, че според теб не съкращавам мускула и т.н.... Ако не си имал това предвид, ОК, не съм разбрал ясно идеята ти и в момента само си чешем езиците.

Знаеш, че уважавам знанията и ценя коментарите ти, но те моля за в бъдеще, ако решиш, че коментара ти е грешно разбран или неправилно интерпретиран, по-добре е да го кажеш в прав текст

прав си. трябваще просто да ти кажа че не сме се разбрали.

10.11.09
08:04

Понеделник, 09.11.2009

Linda
(aka “3 bars of death”) 

* Deadlift 1 1/2 BW (мъртва тяга 1.5 х Личното Тегло)
* Bench BW (Бенч преса 1 х ЛТ)
* Clean 3/4 BW (Обръщане с клек 0.75 х ЛТ)
10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep rounds for time

Лично тегло 96-97 кг
* Deadlift 1 1/2 BW (150 кг)
* Bench BW (100 кг)
* Clean 3/4 BW (70 кг)

Отново беше убийствено. Обръщането беше без клек, т.е. Power Clean (заради проблемните ябълки на бедрата). Очаквах да ми е по-леко, но съвсем не беше така.

За първи път го правя с 3 лоста, предишните два пъти беше с 2 лоста и Смит машина (за бенч пресата). Нещо не бях разпределил лостовете правилно, защото ръцете ужасно се хлъзгаха на щангата за мъртва тяга, а бенч пресата беше извън пауър кейдж (добре, че на лежанката имам достатъчно сила и не стигнах до откази)

Резултати:
13.04.2009 - повече от 40 мин, с лично тегло ок. 100 кг и 150/100/70 кг на щангите и обръщане с клек
03.08.2009 - ок. 30 мин, с ЛТ 95 кг и  140/100/70 кг на щангите и обръщане с клек
09.11.2009 - 39:50 мин, с ЛТ 96-97 кг и 150/100/70 кг на щангите и силово обръщане

Лек ден!

Мнението беше редактирано от Vic на 10.11.09 09:27.

12.11.09
07:17

Сряда, 11.11.2009

Jonestown sprint

- Chirpee (burpee & pullup combo)
- push press @ 30 kg

15 - 10 повт, за време.

Резултати:
- 22.06.2009 - 03:59 мин
- 22.07.2009 - 03:08 мин
- 15.09.2009 - 02:31 мин
- 11.11.2009 - 02:54 мин

Отново под 3 мин  :coolgrin: !!! И то след Линда в понеделник. Лицевата опора на бърпито беше малко мудна, заради МТ от бенч пресата от Линда.

Лек ден!

13.11.09
09:37

Малко изчисления и разсъждения на тема работа и мощност в различните комплекси.

Понеделник: Linda - вдигнати общо 17600 кг за време 39:50 мин (55 х мъртва тяга 150 кг + 55 х бенч преса 100 кг + 55 обръщане 70 кг)
Извършена работа ( по калкулатора в раздел CrossFit): 168014.33 J
Мощност: 70.3 W

Сряда: Jonestown sprint - 25 пуш преси х 30 кг, 25 набирания, 25 лицеви опори, 25 клека + скок за време 02:54 мин
Работа: 32464.98 J
Мощност: 186.58 W

Излиза, че в понеделник съм свършил над 5 пъти повече работа, но мощността е била 2.5 пъти по-ниска.

За сравнение, направих изчисления за Chelsea - 150 набирания, 300 лицеви опори, 450 клека за 30:00 мин
Работа: 314656.41 J
Мощност: 174.81 W

Свършената работа е близо 2 пъти повече от Linda (!?!), а мощността - съизмерима с Jonestown sprint. Интересно...
Особено като се има предвид, че при сравнение с Chelsea, умората при Linda е в пъти по-голяма (поне субективно така я усещам), а размазването при Jonestown sprint е със сигурност по-силно.

Смятам да правя подобни изчисления след всеки комплекс (когато е възможно), за да установя оптималния режим на седмично/ месечно натоварване. Като се натрупа достатъчно голяма база данни, бих могъл да експериментирам с разпределение на комплексите по тренировки не само по модалност, но и на основа на работа и мощност.

Мнението беше редактирано от Vic на 13.11.09 09:40.

13.11.09
13:13

разликата в мощността генерирана при Линда и Челси...също може би си има някакво обяснение...

13.11.09
13:20

казано от slavko на 13.11.09, 13:13:

разликата в мощността генерирана при Линда и Челси...също може би си има някакво обяснение...

Да - мощността е работата, извършена за единица време. Очевидно, местейки тялото си достатъчно бързо в пространството чрез набирания, лицеви опори и клекове (общо 900 движения за 30 мин), извършвам повече работа за единица време, отколкото повдигайки тонове желязо, но сравнително бавно (165 движения за 40 мин)

Мнението беше редактирано от Vic на 13.11.09 13:20.

BU

13.11.09
13:25

Но не е логично,железата са по-тежки от съпротивлението,което преодоляваш със собственото си тегло за утежнение.

Според мен калкулаторът не е коректен.Събира общата мощност,което не е обективно.Да направиш 5 повторения тежки лежанка се изисква повече генерирана мощност,отколкото за 20-30 повторения лицеви опори,но когато умножиш по голямата бройка набирания/лицеви се получават стотици хиляди джаули :). Мен ме интересува примерно колко НАЙ-МНОГО мощ мога да приложа за части от секундата,все пак за това тренирам,а не колко мога да издържа за цяла тренировка.

Точно така Vic, работата е мярка за количество пренесена енергия. Пропорционална е на приложената сила и разстоянието което изминава тялото от точка до точка.
На свой ред мощноста е зависимост между извършената работа и времето, затова се изразява в Ват на ЧАС , или на минута, съответно КИЛОват на час.
Накратко мощноста, ще е по голяма, ако извършваш максимална работа за минимално време.

DeadManWalking естественно, калуклатора не може, да вземе в предвид, моментния ти метаболизъм, съпротивлението на въздуха да речем, тежеста на собственот ти тегло или дори правилното изпълнение на упражнението :).

BU

13.11.09
13:37

Добре де,но когато казваш “максимална” - максимално бързо ли имаш предвид,или максимално съпротивление да се преодолее?

Или и двете? :) Опитвам се да разбера кое ще бъде сметнато като повече генерирана енергия - 30 лицеви опори или максимална 5тица на лежанка?

Калкулаторът смята за цялата тренировка генерираната мощност,мен ме интересува само за 1 повторение в едно движение.Макар че и това може да се сметне с него,де .

Мнението беше редактирано от BusyMan на 13.11.09 13:39.

13.11.09
13:39

казано от DeadManWalking на 13.11.09, 13:25:

Но не е логично,железата са по-тежки от съпротивлението,което преодоляваш със собственото си тегло за утежнение.

Според мен калкулаторът не е коректен.Събира общата мощност,което не е обективно.Да направиш 5 повторения тежки лежанка се изисква повече генерирана мощност,отколкото за 20-30 повторения лицеви опори,но когато умножиш по голямата бройка набирания/лицеви се получават стотици хиляди джаули :). Мен ме интересува примерно колко НАЙ-МНОГО мощ мога да приложа за части от секундата,все пак за това тренирам,а не колко мога да издържа за цяла тренировка.

Всъщност е логично. От гледна точка на физиката. Както писах в предния ми пост, мощността е работа за единица време. Тя не се интересува колко сила е необходима за вдигането на щангата и колко изморен се чувстваш след това.

Например:
Работата е вдигането на 800 кг, клякайки. Ти решаваш да ги вдигнеш на 4 серии от единици на 200 кг. Това ще ти отнеме около 10-12 минути (с почивките от поне 3-4 мин между сериите). Аз решавам да клекна 10 пъти с 80 кг за по-малко от минута. Т.е. свърших същата работа 10 пъти по-бързо от теб. От гледна точна на физиката, аз съм генерирал 10 пъти по-голяма мощност от теб.

Това няма нищо общо с усилието което ти и аз сме вложили, нито с ефекта на тренировката въху нас.

Каква енергия: кинетична или потенциална? :lol:

казано от Oranje на 13.11.09, 13:39:

И двете участват : )

казано от Иван Шишманов на 13.11.09, 13:43:

казано от Oranje на 13.11.09, 13:39:

И двете участват : )

В такъв случай при еднаква скорост на изпълнение лицевите опори с по-раздалечени ръце ще имат по-малка потенциална енергия, нали? ;)

13.11.09
13:53

казано от Vic на 13.11.09, 09:37:

Смятам да правя подобни изчисления след всеки комплекс (когато е възможно), за да установя оптималния режим на седмично/ месечно натоварване. Като се натрупа достатъчно голяма база данни, бих могъл да експериментирам с разпределение на комплексите по тренировки не само по модалност, но и на основа на работа и мощност.

Каква е идеята да разпределяш тренировките на база работа/ мощност? И какъв баланс би търсил?
Ако говорим за по-големи цифри и от двете, то това би значело по-малко тежки серии и повече мет-конове, което ...хм... те отдалечава от идеята на кросфит...ако това ти е идеята де...

13.11.09
14:03

казано от Limka на 13.11.09, 13:53:

казано от Vic на 13.11.09, 09:37:

Каква е идеята да разпределяш тренировките на база работа/ мощност? И какъв баланс би търсил?
Ако говорим за по-големи цифри и от двете, то това би значело по-малко тежки серии и повече мет-конове, което ...хм... те отдалечава от идеята на кросфит...ако това ти е идеята де...

Идеята е следната:
Досега, аз инстинктивно разпределях натоварването, обикновенно движейки се около предела, разделяйки комплексите според модалност, продължителност, интензивност.

Ако отчитам резултатите от всяка тренировка, след 10-ина седмици би трябвало да съм в състояние да изчисля средното количество работа, което съм в състояние да понеса седмично. След което евентуално бих фиксирал това количество и ще търся единствено повишаване на мощността, т.е. същото количество работа, за по-малко време. Един вид, ще работя по-ефикасно.

Така е теоретично. Как ще се получи на практика, все още не зная.

П.П.

казано от Limka на 13.11.09, 13:53:

...то това би значело по-малко тежки серии и повече мет-конове

Не е съвсем така. Ако например успея да направя Линда за 20 мин, вместо за 40, мощността нараства двойно.

Мнението беше редактирано от Vic на 13.11.09 14:27.

BU

13.11.09
14:05

Защо целиш да се усъвършенстваш като общак. :) Ефективно местене на възможно най-голям тонаж за отрицателно време,това ли правите?

Защо не се върнем на класическите цели,а именно:

1. По-бързо (но веднъж :) )
2. По-високо
3. По-силно

13.11.09
14:08

Интересна идея.
Но не виждам голяма връзка между това и кросфит.
Ако си поставиш подобна цел, ще развиваш основно бързината си (е, покрай нея и гъвкавост, координация, издържливост (силова и кардио), но пък силата би останала на по-заден план...
Или може би моята логика е грешна...Поправи ме ако е така...

Ако качиш силата с 10% то и мощноста ти се качва

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1