Относно протеин и БЦАА

11.11.09
22:00

Здравейте, нов съм във форума, въпросът ми е следния: На 25 години съм 178см. 85кг, на фитнес ходя от 1 месец. Искам да взимам БЦАА и протеин, защото свалям килограми(със правилните тренировки и хранене разбирасе) и искам да запазя мускулната си маса. Та добре ли съм се насочил към взимането на тези два продукта едновременно(БЦАА и протеин).
Благодаря!

11.11.09
22:45

Протеин и БЦАА са задължителни, когато искаш да сваляш тегло, но да не губиш мускул.

Много добре си се насочил към този вид добавки.Гледай само протеина да е качествен изолат.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.11.09 22:48.

11.11.09
22:52

Ми BCAA по-време на релеф, са изключително важни, като за предпочитане е да ги комбинираш с глутамин.
Колкото до протеина на прах, има си значение при приема му, възстановяването ти е доста по бързо.
Вече е въпрос и на кои фирми си се спрял.
Търси аминокиселините да се на прах, за да ти излизат по-изгодни.

13.11.09
20:17

Благодаря ви за отговорите. Купих си БЦАА на прах и протеинче. А глутамин да вкарам ли, гледам че в протеина има някакво процентно съдържание на глутамин.
Благодаря!

Мнението беше редактирано от Toni_Montana на 13.11.09 20:20.

14.11.09
10:30

Да, принципно при чистене И глутамина ще ти се отрази добре откъм съхраняване на ММ. В този период НЕ пести пудрите! Минимум 20гр ВСАА дневно (съответно това е долна граница и за повечето глутамини на пазара)!

AN

14.11.09
11:53

Стоянчо, би ли ми препоръчал добри бцаа на пудра,и на сносна цена!

14.11.09
12:34

Първите, за които се сещам са Primaforce и BPS.

14.11.09
19:29

Здравейте, мисля да взимам протеина така: сутрин след ставане(първи прием), през деня(втори прием), вечер преди лягане(трети прием). А БЦАА преди и след тренировка. Добре ли съм го замислил? :)
Благодаря!

Мнението беше редактирано от Toni_Montana на 14.11.09 19:30.

14.11.09
19:40

Протеин преди  и след тренировка също.
БЦАА по време на тренировка - ако си вземеш овкусените БЦАА, иначе с другите неовкусените отпада този вариант.

14.11.09
20:00

казано от Aleksandar Marinov на 14.11.09, 19:40:

Протеин преди  и след тренировка също.
БЦАА по време на тренировка - ако си вземеш овкусените БЦАА, иначе с другите неовкусените отпада този вариант.

Моите са неовкусени, така че варианта  по време на тренировката наистина отпада :))

14.11.09
20:05

Айде, за да не отварям нова тема.На човек 78кг, 179 колко гр. БЦАА му трябват преди/след и по вр. на трен.По-специално питам за БПС-то.Сашо?:Р

14.11.09
20:20

30 грама общо за 78 кг, раздели ги на 3 приема, 10 гр преди, 10 по време на тренировка и 10 гр след, или може по време на тренировката да са ти повече..

14.11.09
20:23

30гр не са ли много, бе човек :o

14.11.09
20:24

Това е оптималният вариант, ако искаш може и по - малко,
но всеки ще ти кажа, че бцаа и глутамин в малки дози няма смисъл.
Само парите ще си дадеш.. Успех.

14.11.09
20:48

Благодаря за изчерпателния отговор.

14.11.09
21:02

Finish First отговори напълно изчерпателно.
За да усетиш якият ефект от БЦАА-то, давай по 30 гр на ден в тренировъчни дни. Истината е да се пият по време на тренировка.

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 14.11.09 21:03.

15.11.11
11:24

и аз мисля да зимам протеин и бцаа ... протеина ми е про комплекс и мисля да го взимам сутрин на гладно и след тренировка ... а бцаа-то ми е  xtend преди и след тренировка ще го взимам .. така добре ли е ?

15.11.11
19:23

1.Пишеш в стара тема.
2.Информацията, която те интересува я има на много места, но явно не си видял, че имаме търсачка.

15.11.11
20:33

Аз не виждам какво лошо има да пише в стара тема. Поне форумът не се пълни с излишни еднакви теми. До автора: би ли написал хранителния си режим и малко повече информация за себе си, за да можем да помогнем по-добре :)

HE

15.11.11
22:39

казано от summer_jam на 15.11.11, 20:33:

Аз не виждам какво лошо има да пише в стара тема. Поне форумът не се пълни с излишни еднакви теми. До автора: би ли написал хранителния си режим и малко повече информация за себе си, за да можем да помогнем по-добре :)

А защо е нужно да пуска тема? Има търсачка, чете и си отговаря на въпросите ;)
И без това, ще изпълзят разни клоуни, да те питат “Ти на какъв се правиш, че дуднеш за хранителен режим - човека пита за добавки?” :D :D :D

15.11.11
23:03

казано от head_hunter на 15.11.11, 22:39:

казано от summer_jam на 15.11.11, 20:33:

А защо е нужно да пуска тема? Има търсачка, чете и си отговаря на въпросите ;)
И без това, ще изпълзят разни клоуни, да те питат “Ти на какъв се правиш, че дуднеш за хранителен режим - човека пита за добавки?” :D :D :D

Хаха :) Да, прав си в случая, но пича си пробва късмета ... сигурно мисли, че препоръките  за него може да са различни от тези за останалите потребители :)

P.S.  За цитата: Точно в целта ти е ... последните няколко месеца засичам мнения от този тип доста често. Луда работа! :)

08.09.13
02:03

Здравейте, аз пък пиша тук защото въпроса ми е по интересен хаха. Тренирам бокс и отделно в някой дни си тренирам у нас сила лицеви гири хода права кофички.Обмислям варианта да си взема БЦАА и Протеин, но според вас ще има ли ефект ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1