11.11.09
22:00
Здравейте, нов съм във форума, въпросът ми е следния: На 25 години съм 178см. 85кг, на фитнес ходя от 1 месец. Искам да взимам БЦАА и протеин, защото свалям килограми(със правилните тренировки и хранене разбирасе) и искам да запазя мускулната си маса. Та добре ли съм се насочил към взимането на тези два продукта едновременно(БЦАА и протеин).
Благодаря!
11.11.09
22:45
Протеин и БЦАА са задължителни, когато искаш да сваляш тегло, но да не губиш мускул.
11.11.09
22:47
Много добре си се насочил към този вид добавки.Гледай само протеина да е качествен изолат.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 11.11.09 22:48.
Ми BCAA по-време на релеф, са изключително важни, като за предпочитане е да ги комбинираш с глутамин.
Колкото до протеина на прах, има си значение при приема му, възстановяването ти е доста по бързо.
Вече е въпрос и на кои фирми си се спрял.
Търси аминокиселините да се на прах, за да ти излизат по-изгодни.
13.11.09
20:17
Благодаря ви за отговорите. Купих си БЦАА на прах и протеинче. А глутамин да вкарам ли, гледам че в протеина има някакво процентно съдържание на глутамин.
Благодаря!
Мнението беше редактирано от Toni_Montana на 13.11.09 20:20.
Да, принципно при чистене И глутамина ще ти се отрази добре откъм съхраняване на ММ. В този период НЕ пести пудрите! Минимум 20гр ВСАА дневно (съответно това е долна граница и за повечето глутамини на пазара)!
14.11.09
11:53
Стоянчо, би ли ми препоръчал добри бцаа на пудра,и на сносна цена!
14.11.09
19:29
Здравейте, мисля да взимам протеина така: сутрин след ставане(първи прием), през деня(втори прием), вечер преди лягане(трети прием). А БЦАА преди и след тренировка. Добре ли съм го замислил? :)
Благодаря!
Мнението беше редактирано от Toni_Montana на 14.11.09 19:30.
14.11.09
19:40
Протеин преди и след тренировка също.
БЦАА по време на тренировка - ако си вземеш овкусените БЦАА, иначе с другите неовкусените отпада този вариант.
14.11.09
20:00
казано от Aleksandar Marinov на 14.11.09, 19:40:
Протеин преди и след тренировка също.
БЦАА по време на тренировка - ако си вземеш овкусените БЦАА, иначе с другите неовкусените отпада този вариант.
Моите са неовкусени, така че варианта по време на тренировката наистина отпада :))
Айде, за да не отварям нова тема.На човек 78кг, 179 колко гр. БЦАА му трябват преди/след и по вр. на трен.По-специално питам за БПС-то.Сашо?:Р
14.11.09
20:20
30 грама общо за 78 кг, раздели ги на 3 приема, 10 гр преди, 10 по време на тренировка и 10 гр след, или може по време на тренировката да са ти повече..
14.11.09
20:24
Това е оптималният вариант, ако искаш може и по - малко,
но всеки ще ти кажа, че бцаа и глутамин в малки дози няма смисъл.
Само парите ще си дадеш.. Успех.
14.11.09
21:02
Finish First отговори напълно изчерпателно.
За да усетиш якият ефект от БЦАА-то, давай по 30 гр на ден в тренировъчни дни. Истината е да се пият по време на тренировка.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 14.11.09 21:03.
и аз мисля да зимам протеин и бцаа ... протеина ми е про комплекс и мисля да го взимам сутрин на гладно и след тренировка ... а бцаа-то ми е xtend преди и след тренировка ще го взимам .. така добре ли е ?
1.Пишеш в стара тема.
2.Информацията, която те интересува я има на много места, но явно не си видял, че имаме търсачка.
15.11.11
20:33
Аз не виждам какво лошо има да пише в стара тема. Поне форумът не се пълни с излишни еднакви теми. До автора: би ли написал хранителния си режим и малко повече информация за себе си, за да можем да помогнем по-добре :)
15.11.11
22:39
казано от summer_jam на 15.11.11, 20:33:
Аз не виждам какво лошо има да пише в стара тема. Поне форумът не се пълни с излишни еднакви теми. До автора: би ли написал хранителния си режим и малко повече информация за себе си, за да можем да помогнем по-добре :)
А защо е нужно да пуска тема? Има търсачка, чете и си отговаря на въпросите ;)
И без това, ще изпълзят разни клоуни, да те питат “Ти на какъв се правиш, че дуднеш за хранителен режим - човека пита за добавки?” :D :D :D
15.11.11
23:03
казано от head_hunter на 15.11.11, 22:39:
казано от summer_jam на 15.11.11, 20:33:
А защо е нужно да пуска тема? Има търсачка, чете и си отговаря на въпросите ;)
И без това, ще изпълзят разни клоуни, да те питат “Ти на какъв се правиш, че дуднеш за хранителен режим - човека пита за добавки?” :D :D :D
Хаха :) Да, прав си в случая, но пича си пробва късмета ... сигурно мисли, че препоръките за него може да са различни от тези за останалите потребители :)
P.S. За цитата: Точно в целта ти е ... последните няколко месеца засичам мнения от този тип доста често. Луда работа! :)