13.11.09
11:41
Здравейте на всички!
Казвам се Ивайло. На 19 години съм.
До преди 2 години се занимавах редовно с фитнес. Появиха ми се едни проблеми с бъбреците и се наложи да прекъсна. Пробвах после на 2 пъти да започна отново,но проблемите ми не бяха приключили. Загубих много килограми... Но както и да е. Сега по същество.
Значи на 19 години съм. 178см съм висок. В момента тежа 60 килограма,което е адски малко.
Наскоро минах преглед и вече всичко е наред. Та сега ще се започва отначало с тренировките. Хранителния режим е ясен,добавките са ясни също,но имам проблем с тренировъчната програма. Знам,че когато се започва,се набляга на основни упражнения. Да, обаче кои са те? Дали можете да ми дадете една примерна програма за 3 или 4 дена в седмицата (колкото е необходимо),в кой ден - кои мускули да тренирам,кои упражнения да използвам и т.н.
Ще ви бъда много благодарен!
По-здрави!
Програма друг ще ти даде, аз просто ще ти кажа задължителното - лежанка, кофички, набирания, гребане (което ти ‘влиза’ по-добре), тяга, заден клек, преден клек, военни преси.
Програмата на drebniq не е добра. За да няма отново такива резки спадове в килограмите си подбери програмата така, че да имаш базови упражнения като тези, които ти показах. Изпълнявай ги в повечко серии (5-6) и с по-малко повторения (3-5). Използвай винаги над 70-80% от максималната си сила. Така ще качиш много по-качествена маса, която няма просто да окапе при следващото прекъсване от фитнеса.
Мнението беше редактирано от ~ DN на 13.11.09 20:47.
казано от Thrashmetal на 13.11.09, 20:37:
За да няма отново такива резки спадове в килограмите си подбери програмата така, че да имаш базови упражнения като тези, които ти показах. Така ще качиш много по-качествена маса, която няма просто да окапе при следващото прекъсване от фитнеса.
Масата не окапа заради прекъсването на фитнеса,а заради процеса на лечение ;) Програмата на дребния на мене всъщност ми допада. Мисля,че като а начало,2-3 месеца е добра. А относно твоите упражнения... Да,добри са. Ама ако трябва да съм честен... преден и заден клек... само клека ти разбирам. Ако имаш предвид начина на захващане на щангата,не мисля че преден клек ще ми е много добре да го почвам отначало. Определено равновесието ми с тежестите няма да е както преди,което ще доведе до нечисто изпълняване... А военните преси... те тва вече идея си нямам какво е.
14.11.09
17:28
Военни преси-същото като раменна,само дето е без облегалка,тоест вземаш лоста и помпиш прав,но може и седнал и най-вече го изпълнявай правилно,защото ще те заболи кръста ;-) .