Дневникът на Vic (CVFMHI)

Прескочи до:

13.11.09
14:23

казано от DeadManWalking на 13.11.09, 14:05:

Защо целиш да се усъвършенстваш като общак. :) Ефективно местене на възможно най-голям тонаж за отрицателно време,това ли правите?

Защо не се върнем на класическите цели,а именно:

1. По-бързо (но веднъж :) )
2. По-високо
3. По-силно

“Специализацията е за насекомите”...

Ти самият започна тренировки, които разбъркаха досегашния ти режим на нисък обем и големи тежести. Това прави ли те общак? И какво лошо има в това да си общак? Ето ти практическо приложение на силовите тренировки  :P

Ефективно местене на възможно най-голям тонаж за отрицателно време” - не е лошо като определение  ;-P

казано от Limka на 13.11.09, 14:08:

Интересна идея.
Но не виждам голяма връзка между това и кросфит.
Ако си поставиш подобна цел, ще развиваш основно бързината си (е, покрай нея и гъвкавост, координация, издържливост (силова и кардио), но пък силата би останала на по-заден план...
Или може би моята логика е грешна...Поправи ме ако е така...

Поправям те - мощност се повишава и чрез увеличаване на работата за единица време, не само намаляване на времето. Т.е. ако вместо единица на 150 кг клек, аз направя 170 кг, това вече ще е повишена мощност. Освен това, аз няма да престана да структурирам тренировката по модалност. В крайна сметка, колко често мислиш, че човек ще е в състояние да прави Chelsea? Може да опитам 1 път седмично, но се съмнявам да издържа. Натоварването е много голямо и ако не се въртят типовете комплекси, а се правят само за издръжливост или само за сила, след няколко седмици ще рухнеш.

Мнението беше редактирано от Vic на 13.11.09 14:24.

13.11.09
14:30

казано от Vic на 13.11.09, 14:23:

Поправям те - мощност се повишава и чрез увеличаване на работата за единица време, не само намаляване на времето.

Това е ясно. Но колко често и с по колко много можеш да увеличиш работата? Не много...особено при човек с толкова опит (като теб)...затова и не го коментирах...
На мен в средносрочен план ми изглежда като средството за постигане на по-голяма мощност при същата работа да е по-голяма бързина. А не повече сила.
Което малко ме изумява, предвид на това, че те познавам... :)
Така де, интересно решение си взел...виж дали теорията ще припокрие практиката...

13.11.09
14:40

казано от Limka на 13.11.09, 14:30:

казано от Vic на 13.11.09, 14:23:

Поправям те - мощност се повишава и чрез увеличаване на работата за единица време, не само намаляване на времето.

Това е ясно. Но колко често и с по колко много можеш да увеличиш работата? Не много...особено при човек с толкова опит (като теб)...затова и не го коментирах...
На мен в средносрочен план ми изглежда като средството за постигане на по-голяма мощност при същата работа да е по-голяма бързина. А не повече сила.
Което малко ме изумява, предвид на това, че те познавам... :)
Така де, интересно решение си взел...виж дали теорията ще припокрие практиката...

По-голяма бързина при фиксирани тежести се получава и при повишаване на силата, не само на издръжливостта.

Всъщност, аз въобще не променям идеята на кросфит, тъй като ще търся повишаване на мощността по следните три начина, които са в основата на кросфит:

1. Повишаване на максималните тежести  в комплексите за сила.
2. По-голяма скорост в комплексите с фиксирани тежести (фиксирана работа за минимално време)
3. Повече рундове (работа) в комплексите с фиксирано време.

Т.е. аз няма да направя нищо по-различно от това, което правя и в момента. Просто ще имам още един показател (работа), по който ще структурирам тренировките си и още един критерий да оценявам свършената работа (мощността). Това е.

13.11.09
14:47

Не се разбираме...но...спирам да спамя...след този коментар :)

Това което аз имам предвид и което ти си споменавал няколко пъти в дневника си: предвид на възрастта ти и повече от 20 г стаж в залата, не е реалистично (и здравословно) в кратко- и средносрочен план да се целиш в абсолютно повишаване на максималните тежести (иначе казано т.1 от предния ти коментар)

Не се заяждам, не те предизвиквам. И...спирам да спамя...

Мнението беше редактирано от Limka на 13.11.09 14:48.

13.11.09
15:08

казано от Limka на 13.11.09, 14:47:

Не се разбираме...но...спирам да спамя...след този коментар :)

Това което аз имам предвид и което ти си споменавал няколко пъти в дневника си: предвид на възрастта ти и повече от 20 г стаж в залата, не е реалистично (и здравословно) в кратко- и средносрочен план да се целиш в абсолютно повишаване на максималните тежести (иначе казано т.1 от предния ти коментар)

Не се заяждам, не те предизвиквам. И...спирам да спамя...

Хахахахахаха! Знам, че не се заяждаш  :).

Не спамиш, всъщност коментара ти е доста реалистичен, личи си, че си трезвомислещ човек  ;-P .

:coolsmirk: Да, вече не съм на 20 г., но ако ме съветваш да карам по-кротко заради това, няма да се разберем  :coolmad:
Освен това, за разлика от доста от по-младите съфорумци тук, не се стремя към пpогрес веднага. Качествените изменения се нуждаят от количествени натрупвания, което отнема повече от няколко месеца, обикновено години.

При мен нещата стоят така:
1. Не употребявам химия - това е плюс по отношение на здравето и минус по-отношение на скоростта на постигане на целите.
2. С кросфит се занимавам едва от половин година. Което отключи нови възможности за прогрес. Например, мислех, че отдавна съм стигнал тавана си в силовите постижения и въобще не целях нови рекорди, но ето че бутнах 170 кг от лежанка и издърпах 210 кг тяга.
3. За никъде не бързам. Смятам и на 60 г да правя Fran.
4. Дори и да не мръдна от сегашните си постижения, аз всъщност ще съм прогресирал, точно заради възрастта  ;-P (ето, дори и годинките си имат плюсове!  :lol: )

Това засега.

Мнението беше редактирано от Vic на 13.11.09 18:46.

13.11.09
18:39

Петък, 13.11.2009
Тренировка: Кросфит

Cindy
  * 5 Pull-ups
  * 10 Push-ups
  * 15 Squats
  As many rounds as possible in 20 min

Резултат:
17.07.2009 - 21 рунда (kipping pullups)
04.09.2009 - 20 рунда (стриктни набирания)
13.11.2009 - 22 рунда (kipping pullups)

или 110 набирания, 220 лицеви опори и 330 клека за 20 мин.

Клековете бяха внимателни и сравнително бавни, набиранията и лицевите опори с обичайното темпо. За 6 мин вече бях извъртял 8 рунда, след което намалих темпото до 1 рунд за минута. Явно към края съм намалил още скоростта, защото при завършването на 20 рунд ми оставаха около 80 сек до 20 мин. “Спринтирах” и завърших последния 22-ри рунд точно с алармата на таймера.

Лека вечер!

П.П.
Work Performed 230748.04 J
Power Output -192.29 W

Мнението беше редактирано от Vic на 13.11.09 18:43.

13.11.09
18:43

22…..и така до 38..:))))
на 60 Fran…върха, аз си мислех, че няма да има с кой да тренирам тогава..:)))

15.11.09
16:14

Събота, 14.11.2009

Тренировка: Кросфит в домашни условия

Комплекс:
10 rounds of:
5 HSPU (раменни преси от стойка на ръце)
10 Situps (коремни преси, без застопоряване на краката)
20 Swing, pood 16 kgs (суинг с пудовка)
For time (за време)

Pезултат - 16:20 мин

Динамично и сериозно като натоварване основно в раменния пояс. Отказ в раменните преси на последния 10-ти рунд, 3-то повт.

Претеглих се днес (15.11.2009) и... изненада - 101.5 кг! Въобще нямам идея как съм качил 5 кг за 1 седмица. Не знам дали е временно състояние от оводняване или неусетно съм преминал към “зимен хранителен режим”.

Лек вечер!

казано от Vic на 13.11.09, 15:08:

1. Не употребявам химия - това е плюс по отношение на здравето и минус по-отношение на скоростта на постигане на целите.
3. За никъде не бързам. Смятам и на 60 г да правя Fran.
4. Дори и да не мръдна от сегашните си постижения, аз всъщност ще съм прогресирал, точно заради възрастта  ;-P (ето, дори и годинките си имат плюсове!  :lol: )

1. “химията е здраве” - девиз от залата. а относно постиженията - голяма част от хората не стават кой знае колко по-яки от нея. пък другите я ползват предимно за възстановяване.
3+4. http://results.powerlifting.org/?eventid=2009IND1
обърни внимание на GREENE Carlos   1968   TRI и COLLART Jean-Luc (BEL1959M1)  1959   BEL, ако съм разбрал правилно - единя е на 40-41 години и е сляп, а другия е на около 50.

казано от DeadManWalking на 13.11.09, 13:25:

Мен ме интересува примерно колко НАЙ-МНОГО мощ мога да приложа за части от секундата,все пак за това тренирам,а не колко мога да издържа за цяла тренировка.

Sayers Formula

The Sayers Equation (Sayers et al. 1999) also estimates peak power output (Peak Anaerobic Power output or PAPw) from the vertical jump.

PAPw (Watts) = 60.7 · jump height(cm) + 45.3 · body mass(kg) - 2055

http://www.topendsports.com/testing/vertical-jump-power.htm

Ерик Креси го имаше във формат на екселски файл, обаче сега нямам линк.

казано от DeadManWalking на 13.11.09, 13:37:

Или и двете? :) Опитвам се да разбера кое ще бъде сметнато като повече генерирана енергия - 30 лицеви опори или максимална 5тица на лежанка?

при лицевата опора се “вдига” между 60 и 70% от личното тегло. т.е. ако сравняваш 30 лицеви опори и 5 повторения на лежанката, и ако приемем че тези 5 повторения ги  правиш с 2х личното си тегло, то в единя случай си извършил 5х2ЛТ=10ЛТ работа, а в  другия случай - 0.65х30хЛТ=19.5ЛТ.

работата във втория случай е по-голяма, а мощността...ами много зависи от това колко време ти отнемат нещата.

казано от Vic на 13.11.09, 14:03:

Ако отчитам резултатите от всяка тренировка, след 10-ина седмици би трябвало да съм в състояние да изчисля средното количество работа, което съм в състояние да понеса седмично. След което евентуално бих фиксирал това количество и ще търся единствено повишаване на мощността, т.е. същото количество работа, за по-малко време.

ако тренираше с еднотипно натоварване(клег-лег-тяга или “щанги”) - щеше да е приложимо. ако обаче трнеираш с толкова разнотипно натоварване - не мисля. ти сам каза:

казано от Vic на 13.11.09, 09:37:

вдигнати общо 17600 кг за време 39:50 мин (55 х мъртва тяга 150 кг + 55 х бенч преса 100 кг + 55 обръщане 70 кг)
25 пуш преси х 30 кг, 25 набирания, 25 лицеви опори, 25 клека + скок за време 02:54 мин

150 набирания, 300 лицеви опори, 450 клека за 30:00 мин

Свършената работа е близо 2 пъти повече от Linda (!?!), а мощността - съизмерима с Jonestown sprint. Интересно...
Особено като се има предвид, че при сравнение с Chelsea, умората при Linda е в пъти по-голяма (поне субективно така я усещам), а размазването при Jonestown sprint е със сигурност по-силно.

т.е. някои тренировки те скапват повече, някои по-малко и да гледаш колко работа или мощност си произвел не ти дава точен отговор.

според мен проблемите са ти 2:
1. различни упражнения.
2. различно времетраене.

разбира се можеш да сравняваш представянето си на всеки един от комплексите с предишните пъти когато си го правил.

казано от Иван Шишманов на 13.11.09, 14:22:

Ако качиш силата с 10% то и мощноста ти се качва

мммм...понякога?

мощност = работа/време

работа = сила х преместване

или иначе казано:
мощност= сила х преместване/време

ако силата ти нарастне с 10%,но времето ти се увеличи с 10%, то оставаш на същото място.

казано от Limka на 13.11.09, 14:08:

Интересна идея.
Но не виждам голяма връзка между това и кросфит.
Ако си поставиш подобна цел, ще развиваш основно бързината си (е, покрай нея и гъвкавост, координация, издържливост (силова и кардио), но пък силата би останала на по-заден план...
Или може би моята логика е грешна...Поправи ме ако е така...

да избягаш 100 метра по-бързо означава да извършиш същата работа като предишното ти АЗ(същите кг) но по-бързо. т.е. да имаш по-голяма мощност.
да скочиш по-високо или по-далече означава да вкараш повече сила в същото време(0.15-0.20 сек).  т.е. означава по-голяма мощност.
да обърнеш или изтласкаш по-голяма щанга без значителна промяна в техниката означава да извършиш повече работа за същото време. т.е. означава по-голяма мощност.
да хвърлиш диск на по-голямо разстояние означава да извършиш повече работа за същото време(да вкараш повече енергия в диска за същото време). т.е. означава по-голяма мощност.
да избягаш 40км за по-малко време пак означава същата работа за по-малко време. т.е. по-голяма мощност.

всъшност повечето  спортове са умения + мощност. изключение правят например канадската борба, тегленете на въже и силовия трибой където нещата са умения + сила.

казано от ts.vassilev на 15.11.09, 19:30:

казано от Иван Шишманов на 13.11.09, 14:22:

Ако качиш силата с 10% то и мощноста ти се качва

мммм...понякога?
мощност = работа/време
работа = сила х преместване
или иначе казано:
мощност= сила х преместване/време
ако силата ти нарастне с 10%,но времето ти се увеличи с 10%, то оставаш на същото място.

Вярно ли, еййй не думай, ти трябва да си много добър математик и физик.
Само, че никъде в поста си не съм споменал за измяна на другите параметри. Споменах само промяната на един, и отражението му в крайния резултат, останалите са си константи.
Моля без свободни тълкувания и съчинения с елементи на разсъждения.

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 15.11.09 19:46.

BU

15.11.09
20:12

Иване,не знам дали си ми смешен или ме дразниш. :)

16.11.09
08:19

казано от ts.vassilev на 15.11.09, 19:26:

...т.е. някои тренировки те скапват повече, някои по-малко и да гледаш колко работа или мощност си произвел не ти дава точен отговор.

според мен проблемите са ти 2:
1. различни упражнения.
2. различно времетраене.

разбира се можеш да сравняваш представянето си на всеки един от комплексите с предишните пъти когато си го правил.

Здрасти, Цецо!
Всъщност, идеята е точно такава - да сравнявам на пръв поглед несравними неща. Досега сравненията бяха чисто субективни - това ме размаза, онова ме задъха...  ;-)

Засега това е идея. Сам казах - не зная как ще се получи на практика.

П.П.

казано от ts.vassilev на 15.11.09, 18:40:

казано от Vic на 13.11.09, 15:08:

1. Не употребявам химия ...

1. “химията е здраве” - девиз от залата...

Хохохохо! Да, бе!  :lol:  :lol:  :P

Мнението беше редактирано от Vic на 16.11.09 08:25.

16.11.09
08:55

Между другото, Вик не съм сигурен, че тези 17600кг за 40 минути са толкова много...аз съм си изчислявал тонажа за тренировка преди да тренирам по кросфит и мисля, че за час съм стигал до 23-24 тона.Естествено тук не говорим за последните месеци, когато тренирах с по 2-3 упражнения на тренировка :lol:

16.11.09
09:04

казано от Никола на 16.11.09, 08:55:

Между другото, Вик не съм сигурен, че тези 17600кг за 40 минути са толкова много...аз съм си изчислявал тонажа за тренировка преди да тренирам по кросфит и мисля, че за час съм стигал до 23-24 тона.Естествено тук не говорим за последните месеци, когато тренирах с по 2-3 упражнения на тренировка :lol:

Естествено, че може да се направи. Ако примерно намаля тежестите двойно в отделните движения, бих могъл на увелича повторенията тройно за приблизително същото време и крайния резултат ще е близо 27 т.

Същото е като примера, който дадох на DeadMan (800 кг - 1-ви вариант 4 сер х 1 повт х 200кг и 2-ри вариант 1 сер х 10 повт х 80 кг)

16.11.09
17:52

16.11.2009

Тренировка: Кросфит

Death by pullups
With a continuously running clock do one pullup
the first minute, 2 pullups the
second minute, 3 pullups the third minute… continuing as long as you are able.
Use as many sets each minute as needed.

(пускаш часовника, 1-вата минута правиш 1 набиране, а остатъка от минутата почиваш
2-рата мин правиш 2 набирания, остатъка почиваш... И т.н.
10-тата мин правиш 10 набирания, 11-тата - 11 набирания... Докато издържиш!
)

Моят резултат:
06.08.2009 - 18 чисти минути + 7 набирания до края на 19-тата минута. Общо 178 набирания за 19 мин.
16.11.2009 - 17 чисти минути + 10 набирания до края на 18-тата минута. Общо 164 набирания за 18 мин (9-тата минута направих по погрешка 10 набирания вместо 9)

Хватът ме предаде първи - лостът се хлъзгаше, въпреки, че го чистих специално, както и ръцете, за да няма никакво омазняване. Последните 10 набирания (18-тата минута) правих по 1 повт. Яко напомпване, особено в предмишниците и бицепсите.

Страхотен комплекс! Препоръчвам го на всеки, независимо дали тренира стандартно или кросфит.

Лека вечер!

п.п.
Work Performed
83647.89 joules
Power Output
77.45 watts

Мнението беше редактирано от Vic на 16.11.09 17:54.

17.11.09
19:49

Вторник, 17.11.2009

Grace

Clean & Jerk (обръщане и изтласкване)

30 rep,  60 кг, for time.

Моето време:
17.04.2009 - 03:00 мин.
17.11.2009 - 03:59 мин

Слабичко. Не дадох всичко от себе си или просто не съм във форма.

Лека нощ!

Edit:
Work Performed
51683.14 joules
Power Output
216.25 watts (много пауър,  хахахаха  :lol: )

Мнението беше редактирано от Vic на 18.11.09 08:38.

17.11.09
20:46

казано от Vic на 16.11.09, 17:52:

Хватът ме предаде първи - лостът се хлъзгаше, въпреки, че го чистих специално, както и ръцете, за да няма никакво омазняване.

Само като идея, макар че не съм сигурна, доколко ще ти е от полза, но ако решиш можеш да опиташ - с магнезий няма ли да намалиш малко хлъзгането?

18.11.09
07:45

казано от adichka на 17.11.09, 20:46:

казано от Vic на 16.11.09, 17:52:

Хватът ме предаде първи - лостът се хлъзгаше, въпреки, че го чистих специално, както и ръцете, за да няма никакво омазняване.

Само като идея, макар че не съм сигурна, доколко ще ти е от полза, но ако решиш можеш да опиташ - с магнезий няма ли да намалиш малко хлъзгането?

Здрасти, Ади!

По принцип си права. Нямам магнезий в момента и явно трябва да си потърся. Опитвам се безуспешно да си припомня дали не съм ползвал ръкавици заради изпотяването на дланите предишния път... Все пак предпочитам гола длан, особено за дърпащите движения.

18.11.09
07:51

Здравей Вик,
Стана ми много интересно за комплекса ” смърт чрез набирания” и мисля да го пробвам. Въпроса ми е как да ги правя набиранията, под, надхват, шорок или тесен хват... варианти много?

18.11.09
08:08

както си избереш, няма определен вид набиране...
а и да ти кажа след 8-ма...9-та минута, няма голямо значение...все ще изтръпнеш :))

казано от Vic на 16.11.09, 09:04:

казано от Никола на 16.11.09, 08:55:

Естествено, че може да се направи. Ако примерно намаля тежестите двойно в отделните движения, бих могъл на увелича повторенията тройно за приблизително същото време и крайния резултат ще е близо 27 т.

Същото е като примера, който дадох на DeadMan (800 кг - 1-ви вариант 4 сер х 1 повт х 200кг и 2-ри вариант 1 сер х 10 повт х 80 кг)

Като ученик ни караха да правим тренировки - “20 тона за време”. Правехме обръщане, лежанка и клекове. Тогава тежах между 50 и 60 килограма. Беше доста тежко. Абсолютно съм съгласен, че с повишаване на килограмите тонажа намалява. За сравнение ще кажа, че щангистите на нашата възраст правеха по-малък тонаж, но с по-големи тежести.

Мнението беше редактирано от Владимир Караиванов на 18.11.09 08:15.

18.11.09
08:15

казано от Ivan Boichev на 18.11.09, 07:51:

Здравей Вик,
Стана ми много интересно за комплекса ” смърт чрез набирания” и мисля да го пробвам. Въпроса ми е как да ги правя набиранията, под, надхват, шорок или тесен хват... варианти много?

Славко е прав - няма ограничение за хвата. Както писах и в темата за Death by pullups:
В реална ситуция никой няма да те пита как си се набрал на клона на дървото или как си прескочил оградата (особено ако те гонят няколко добермана  ;-P .

Важното е ръцете да са опънати в долно положение и брадичката над лоста в горно. Лично аз предпочитам умерено широк надхват.

18.11.09
08:24

казано от vladokar на 18.11.09, 08:14:

Като ученик ни караха да правим тренировки - “20 тона за време”...

Интересно училище  :bug: !

П.П.
Ааа... сега видях, че си бил в Спортно училище  :lol:

18.11.09
08:28

казано от Vic на 18.11.09, 08:15:

казано от Ivan Boichev на 18.11.09, 07:51:

Здравей Вик,

Славко е прав - няма ограничение за хвата. Както писах и в темата за Death by pullups:
В реална ситуция никой няма да те пита как си се набрал на клона на дървото или как си прескочил оградата (особено ако те гонят няколко добермана  ;-P .

Важното е ръцете да са опънати в долно положение и брадичката над лоста в горно. Лично аз предпочитам умерено широк надхват.

Следващата тренировка ще е тази.
Ще опиша резултатите.

казано от Иван Шишманов на 15.11.09, 19:45:

Вярно ли, еййй не думай, ти трябва да си много добър математик и физик.
Само, че никъде в поста си не съм споменал за измяна на другите параметри. Споменах само промяната на един, и отражението му в крайния резултат, останалите са си константи.
Моля без свободни тълкувания и съчинения с елементи на разсъждения.

извинявай, не съм те разбрал.

казано от Vic на 16.11.09, 08:19:

Здрасти, Цецо!
Всъщност, идеята е точно такава - да сравнявам на пръв поглед несравними неща. Досега сравненията бяха чисто субективни - това ме размаза, онова ме задъха...  ;-)

Засега това е идея. Сам казах - не зная как ще се получи на практика.

ами ще видим какво ще се получи. на мен още ми е чудна какви са формулите.

другото което си мисля - 2 тона работа мъртва тяга при която след като се изправиш (из)пускаш щангата на земята и такава при която пускаш щангата контролирано(с touch and go и с оставяне и пренагласяне преди всяко повторение) би имало различен резултат.

18.11.09
17:58

Сряда, 18.11.2009

Тренировка:
Кардиото на Лимка”, леко изменено (промените са почернени):

6 рунда от:
1. Лицеви опори - 30 сек
2. Напади (или отпади) - 45 сек
3. Изхвърляне (snatch) с една ръка с пудовка 16 кг, редуване на ръцете - 30 сек
4. Планинско катерене - 30 сек

Почивка между рундовете - 45 сек.

Яко се получи. Доста интензивно.
Лека вечер!

edit:
Work Performed
188320.08 joules

Power Output
181.95 watts

Мнението беше редактирано от Vic на 02.12.09 15:36.

18.11.09
18:04

казано от ts.vassilev на 18.11.09, 17:47:

...
другото което си мисля - 2 тона работа мъртва тяга при която след като се изправиш (из)пускаш щангата на земята и такава при която пускаш щангата контролирано(с touch and go и с оставяне и пренагласяне преди всяко повторение) би имало различен резултат.

Никога не (из)пускам щангата. Винаги я свалям контролирано. Все пак залата е в офис и ако изпляскам 200 кг на плочките, смятай...  :lol:  :lol:

Мнението беше редактирано от Vic на 18.11.09 18:07.

Честит рожден ден!
Много здраве, сила и преборени кросфит комплекси :)))

21.11.09
09:15

Честит рожден ден!
Много сила, здраве и късмет!

21.11.09
09:43

Честит рожден ден Вик ! Жив и здрав и много успехи в спорта :)

21.11.09
09:45

Ч.Р.Д Вики, да си жив и здрав и всичко най-най, не ми се изброява, защото няма да ми стигнат редовете. ;-P :)

ПИ

21.11.09
09:56

казано от NoXtr3m3 на 21.11.09, 09:43:

Честит рожден ден Вик ! Жив и здрав и много успехи в спорта :)

21.11.09
12:52

Честит рожден ден на най - здравия съфорумник. Много здраве и късмет пък другото само ще дойде.

21.11.09
13:13

ЧРД и от мен! :) Твоето присъствие във форума е едно от нещата, които ме карат все още да поглеждам тук понякога. ;)
И моля, никой да не смее да тълкува горното превратно! :D

Приятно изкарване довечера - отпусни се, пийни и хапни спокойно и помързелувай. Понякога и от това имаме нужда.
Желая ти здраве, ама не само от онова, което представлява липса на заразни и хронични болести, ами и от другото, при което контузиите те подминават! :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1