16.11.09
10:51
От скоро ям от пълнозърнестите хлябове на Вита,ама те са 320 модела незнам кои е наи-добрия за наще цели.с кълнове без кълнове ядки простотии не съм ял просто от сичките и незнам кои да взимам?
Ами какви са ти целите първо, покачване, сваляне, какво ? И се пише всички а не сички.......
пълнозърнест 100% ръжен, или евентуално ако няма, вземам пълнозърнест с пшенични трици, другите без брашно и т.н, изобщо не ги поглеждам. :)
казано от Pandiz на 16.11.09, 13:56:
пълнозърнест 100% ръжен, или евентуално ако няма, вземам пълнозърнест с пшенични трици, другите без брашно и т.н, изобщо не ги поглеждам. :)
мерси
16.11.09
16:13
Думата “хляб” е мръсна в този форум, но аз консумирам предимно 100% ръжен като хранителна стойност и ръжен хляб ми се струва най добре, нищо чудно някой от другите да е боядисан.
казано от Иван Шишманов на 16.11.09, 16:13:
Думата “хляб” е мръсна в този форум, но аз консумирам предимно 100% ръжен като хранителна стойност и ръжен хляб ми се струва най добре, нищо чудно някой от другите да е боядисан.
Всичките са боядисани споко ;)
16.11.09
17:43
казано от korpusito на 16.11.09, 17:28:
казано от Иван Шишманов на 16.11.09, 16:13:
Всичките са боядисани споко ;)
Не съм съгласен.По време на тренировката чувствам голяма разлика, когато съм се заредил с бавни или с бързи въглехидрати.По твоята логика, вита трябва да е доста бърз въглехидрат, но ако го консумирам преди тренировка, се чувствам по същия начин както при консумацията на овес,кафяв ориз или варени картофи.И определено чувствам, голям спад, когато консумирам бял хляб,бял ориз, печени картофи или нещо сладко.Именно въз основа на това как реагира тялото ми смея да съда , че поне този 100% ръжен, от който само си вземам, не е толкова лош.
16.11.09
19:33
казано от korpusito на 16.11.09, 19:20:
Пласебо, кво да ти кажа :)
И това го казва?
16.11.09
20:27
korpusito поне се опитай да се обосновеш, моля теее
Проста пазарна логика. Щом немския хляб за който съм 100% сигурен , че е истински е около 3.50 лв половинка, как да си обясним огромната разлика в цената и не ми казвайте само заради пътя от Германия до тук :)
16.11.09
21:21
То по тази логика, родните зеленчуци са по смотани, защото са по евтини.
Ето друга пазарна логика:
По висок стандарт по висока цена
1,1 за 400 гр Вита, 3,5 за 500 гр. чааак от Германия
И определено транспорта и продажбата на стока с малък срок на годност е нещо трудно
Е дай някакви реални аргументи, де а не защото онзи другия е по скъп. За хранителни стойности ли говорим или за цени ?!!?
То има и разни козунаци много по скъпи от въпросния немски хляб, но това не ги прави по качествени заради пазарната логика.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 16.11.09 21:24.
Няма да споря с с теб. Знам, че си на приниципа “Най-обичам боба, леба и да е**”. На никой нищо не казвам, яжте си хляба и това е ;)
Мнението беше редактирано от korpusito на 16.11.09 23:34.
17.11.09
05:00
казано от Иван Шишманов на 16.11.09, 21:21:
То по тази логика, родните зеленчуци са по смотани, защото са по евтини.
Ето друга пазарна логика:
По висок стандарт по висока цена
1,1 за 400 гр Вита, 3,5 за 500 гр. чааак от Германия
И определено транспорта и продажбата на стока с малък срок на годност е нещо трудно
аз наскоро си бях купила немски хляб с овес и кълнове(срок на годност до февруари 2010) ии нямаше нищо общо с вкуса на Вита с кълнове.
единствено Вита 100% ръж не съм опитвала ,защото винаги първи свършва в Билата,така че не мога да кажа нищо за него.
17.11.09
05:22
korpusito ама моля ти се, тук не става въпрос за спорене, просто когато говориш, за боядисване и за плацебо ефект, е редно по някакъв начин да кажеш кое и какво те навежда на тия мисли. А не просто защото бил по скъп. Аз съм жаден за знания и бих се радвал да науча нещо ново.
Иначе вярно обичам и боб и хляб и ...много други неща :lol:
newgirl90 самия аз в по горен пост по темата изразих съмнения относно боядисването на някой от видовете Вита. Цената е относително нещо в Германия може да сложат истински натурално гледани кълнове, а в БГ някакъв екстракт и цената се променя драстично за един и същи хляб. Да не говорим вкуса как се влиае от половин щипка подправки някакви. Мога да сготвя (да бе да :cheese: ) десет пъти ориз и десетте пъти да е различен по вкус. Вчера по Дискавъри гледах как инжектират бекон с ТЕЧЕН пушек ......направо шах и мат, всякакви химии има вече
Пък това, че Вита 100% ръжен първи свършва е интересно :cheese:
Ако щете ми вярвайте, но веднъж в един такъв хляб ВИТА намерих конец от чувал, от тия белите, найлонови, дето са на нишки. Беше достатъчно дълъг, над 20 санта. Спрях да си го купувам, но наскоро пак почнах, много е добър на вкус иначе. Аз по принцип преди това ядях само Бонус, ама като го няма вече...
17.11.09
16:34
Не вярвам тоя ръжения да е 100%.Без брашно не е ли най-добре?Ако е ронлив както бонуса вземай “без брашно”,нали и на бонуса пише “без брашно” :) ?
17.11.09
18:43
Доста често ползвам хлябовете Вита и съм с много добро впечатление,специално от Вита”без брашно”.Има Вита “пълнозърнести”,но те за мен не са 100%пълнозърнести един размер са всичките,но “пълнозърнестия” е 300гр,не е ронлив и мисля беше 1150тип брашно,докато Вита “без брашно” е 400гр, стои тежък,ронлив,леко мокър и на вкус съм го сравнявал с домашно направен такъв и си е супер хлебчето,и си пише че е от пшеничен ШРОТ,което значи ,че си е баш пълнозърнест.+ това споделям мнението на RogerF за преди тренировка.Докато чистех с въглехидратна ротация поне 3-4 пъти седмично ползвах Вита”без брашно”,като основен източник на въглехидрат и явно не съм сбъркал.Освен всичко супер много ме засища,което е още една причина да смятам,че е истински.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 17.11.09 18:44.
17.11.09
19:15
“Бонус” “6 Зърна”!
18.11.09
05:13
Бонус, доколкото знам изцяло изчезна от пазара. Дори като негов заместник от пазарната ниша която освободи виждам Вита.
NastyNas във всеки хранителен продукт можеш да намериш, някоя мизерия, в бг няма ХЕИ, няма Полиция, Здравеопазване и т.н.
Cholesterol.monster не съм сигурен какво означава без брашно ...само от зърна ли ..и каква е технологията му за производство, ако в него няма брашно. Слаб съм в клунарното изкуство.
IronFreak консумирам предимно 100% ръжен, и мен също ме засища при това не ме издува като ядките да речем. И е къде къде по удобен за консумация.
казано от Иван Шишманов на 18.11.09, 05:13:
Бонус, доколкото знам изцяло изчезна от пазара. Дори като негов заместник от пазарната ниша която освободи виждам Вита.
NastyNas във всеки хранителен продукт можеш да намериш, някоя мизерия, в бг няма ХЕИ, няма Полиция, Здравеопазване и т.н.Cholesterol.monster не съм сигурен какво означава без брашно ...само от зърна ли ..и каква е технологията му за производство, ако в него няма брашно. Слаб съм в клунарното изкуство.
IronFreak консумирам предимно 100% ръжен, и мен също ме засища при това не ме издува като ядките да речем. И е къде къде по удобен за консумация.
Лично аз вече виждам “Бонус” на пазара и ми казаха, че вече започва да се пуска в производство.
18.11.09
08:41
Възможно е, не съм го срещал по щандовете, но не съм се и заглеждал
казано от Иван Шишманов на 18.11.09, 08:41:
Възможно е, не съм го срещал по щандовете, но не съм се и заглеждал
Ами аз го забелязах преди някалка седмици, но не знам дали го има в по-големите хипермаркети.
Странно защо немския е доста по гаден на вкус от 100 процентовия ръжен ... който ми е по вкусен дори от бял хляб... може би немците не са открили тайната на ВИТА :D ?!
Мнението беше редактирано от ShoCkk на 18.11.09 09:01.
18.11.09
09:16
Въпрос на вкус, на мен пък може Вита да ми е по вкусен от Немския, което не означава, че Вита са намерили тайната на Леонардо :).
18.11.09
14:01
Не залагам на ръжени хлябове,защото доколкото знам от часовете по география и други източници,България не произвежда достатъчно ръж за направата на толкова много и толкова марки ръжен хляб,доколкото знам,дори не се внасят такива количества ръж=> ръженият хляб е често боядисан.Не съм пробвал вита ръжен и не мога да кажа,но мисля да го пробвам все пак.
Иван Шишманов “без брашно” пише че е от пшеничен шрот,това доколкото знам значи цялото зърно е смляно и то сравнително едро ,без да се отделят части от него.Именно това е представата ми за пълнозърнест хляб-от шрот( фураж :D :D)
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 18.11.09 14:04.
18.11.09
16:16
Послушайте Ironfreak,и да добавя само,че има и Тонус,той даже май го прави същата фирма ;-) .
Мнението беше редактирано от Претренирвам на 18.11.09 16:16.
03.12.09
15:50
Пробвах Вита Ръж и е супер,но не бих казал същото,за повечето ръжени хлябове на пазара
03.12.09
16:25
Днес опитах ‘Вита’ за 1 път,този с ядките.Доста доволна останах,малко ми е сух.До сега все съм яла тези на Нилана,ябълков и пълнозърнест.Но определено ,мисля даопитам всички видове ‘Вита’,за да намеря най-добрия лично за мен.
казано от IronFreak на 03.12.09, 15:50:
Пробвах Вита Ръж и е супер,но не бих казал същото,за повечето ръжени хлябове на пазара
Днес си купих и аз. Подкрепям мнението ти. Има много готин леко киселичак вкус, напомнящ ми за един истински немски ръжен хляб(донесен от Германия от приятел, а не внос)! :)
15.01.10
21:39
казано от NastyNas на 03.12.09, 20:43:
На мен най-много ми харесва 6 зърна.
На препечени филийки е много готин тоя:) Ръжения също.Опитах се да ям разни други марко,но все към Витата си ме тегли :).Цената му,като грамаж е изгодна и смея да твърдя,че е качествен,тъй като съм карал и само на него,като въглехидрат без да се омажа,а ако беше боядисан такова определено щеше да има.
Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 15.01.10 21:42.
Моето лично мнение е,че черен,палнозарнест,без брашно,с шест зарна и така нататак са боя и тарговска измама.Имам един приятел ,който работи вав фурна,той лично ми е казвал че в черния хляб слагат боя!ТОЙ Е В ПРОИЗВОДСТВОТО!!!Аз хапвам ВИТА без брашно и не заштото е без бршно а заштото ако ям бял хляб изяждам 5-6 филии а от ВИТАТА изяждам една-две.Моята цел е да не ми се ослажда!!!Междодругото бях 115кг. сега сам 95кг. и продалжавам да свалям!