Дневника на eil_ile

Темата е заключена.
Прескочи до:

13.11.09
10:22

Здравейте на всички :) . Казвам се Елена и от доста време чета от вашите дневкици и най накрая се престраших и аз да си направя .
Май това ще е най-добрият начин да открия къде и в какво бъркам с храненето си . Първо трябва да спомена мисля че не ходя на фитнес (пробвах ...просто не е за мен :) ) ,а на Тае-бо 3 пъти или 2 пъти седмично и 2 пъти на пилатес. В момента тежа 58 кг и съм 166см ... целта ми е до към Коледа да смъкна поне 2-3кг . Проблема е че кой знае колко движение нямам тъй като работата не ми го позволява и когато не съм на работа трябва да уча  ... така че това което сам дала е мах. за sed. които мога да отделя като време иначе понякога си правя и упражнения в кайсти :)
Сте се тегля 1 път на sed. и не мога точно да спазвам диета по часове ,защото понякога наистина нямам време да хапна :), но поне се старая . Нямам проблеми с критиката ...почти винаги съм я приемала като нещо положително и път към себеподобряване ... така че всякакви мнения и съвети сте са ми важни :)

2011
Taka ... нова година ...стари цели (все осте недостигнати). Тази година искам сериозно да се стегна да стана по дисциплинирана от към хранене и тренировки и наи накрая да полу4а поне малко мускулен релеф и тяло което да ми хареса в огледалото :) Слагам Мерки сега и в зелено какви ми се иска да са след няколко месеца

кг-      56   (53)
гръдна- 89   (89) ;)
талия-  68   (62)
ханш-  91   (90)
бедро-  49   (48)

Сега като съм ги написал така излиза че искам да смъкна най-ве4е  талията , да постегна цялото тяло, да махна целолита и да си намеря начина да вляза във форма.

Темата беше редактирана от eli_ile на 23.02.11 21:18.

13.11.09
12:16

Здасти от мен.
Yспех с дневника и постигане на целите!!
Защо не можеш да ходиш на фитнес? Какво не ти харева?
Аз не съм от най знаещите  тyк, но когато мога ще помагам със съвети и препоръки.
Пиеш ли вода или само чай? Май е хубаво да се пие чиста вода. И според мен е хубаво не да се теглиш а да се мериш със сантиметър, защото аз примерно не съм мръднала на килограми много, но сантиметъра показва разлики:)

13.11.09
13:23

казано от ralista на 13.11.09, 12:16:

Здасти от мен.
Yспех с дневника и постигане на целите!!
Защо не можеш да ходиш на фитнес? Какво не ти харева?
Аз не съм от най знаещите  тyк, но когато мога ще помагам със съвети и препоръки.
Пиеш ли вода или само чай? Май е хубаво да се пие чиста вода. И според мен е хубаво не да се теглиш а да се мериш със сантиметър, защото аз примерно не съм мръднала на килограми много, но сантиметъра показва разлики:)

Здравей и на теб :)

На Тае-бо ми харесва повече защото е някак си по-динамично ,a и в група и така се надъхваш повече :P . А колкото до водата ... май като се замисля сам само на чай ,отвикнах да пия вода и ми е безвкусна -особено зимата . С това не искам да кажа че пия газирано или сокчета (може би за цялата година да ми се събират мах. 2 л сок  :) ) и прясно мляко ...мноого рядко най вече няколко капки в кафето примерно . И щях да забравя ... за храната ми за днес съм пропуснала да добавя че с обяда и вечерята съм си направила салатка зеле моркови с мноого малко зехтин и калиева сол .

13.11.09
13:37

О! за малко да забравя :) не знам какво точно се мери .. ама като поглрднах от др дневници :P
гръдна : 91
талия    : 67 (точно там ми е и проблема,имам чувството че всичките ми излишни килца са само там
ханш  :90
бедро  :49,5

Само да поясня малко :) тялото ми е така устроено че съм със слабички крачета ... нормален ханш и вече от там нагоре...  ръце и корем ... тъжна история . Май трябваше и да спомена че пих естрожен около година и още в първите 2 месеца качих 6 кг (допреди това винаги съм си била 51-мах.53 ) вече съм го спряла ,но все още не мога да се доближа даже до старото си тегло и мерки (пробвах си едни дънки от миналата година... е закопчават се  ама това което се излива отгоре... е грозна гледка :(  )

NE

13.11.09
13:46

здравей!
поздравления за дневника!

казано от eli_ile на 13.11.09, 13:37:

гръдна : 91
талия    : 67 (точно там ми е и проблема,имам чувството че всичките ми излишни килца са само там
ханш  :90
бедро  :49,5

ако можеш качи снимка че малко ми е странно как не се харесваш с подобни мерки :)
успех!!

13.11.09
14:03

Ами не знам колко са ми били преди ,защото никога не съм се мерила , но определено нищо не ми се набираше като седна а и нищо не излизаше от дънките ,не ме разбирайте погршно не съм била кльощава а просто по-стегната .И както вече споменах имам чувството че от лекарствата или защото бях постоянно зад бюрото натрупах запаси за зимата само по кръста гърба и ръцете :(  .А и все пак кантара показва че тежа 7 кг повече .това май е нещото което най мн ме стресна . Сте се пробвам тия дни да кача  снимки :)
чувала съм че  храненето трябва да е различно в зависимост от това дали искаш да свалиш бричове примерно ,и съвсем др ако е както при мен ... коремче . има ли нещо вярно в това или са поредните теории :)

fire.is.my.nature

13.11.09
21:57

Откъде ще свалиш първо /последно /най-много/най-малко си зависи единствено и само от генетиката и структурата ти . Единствено в женските списания има “Диета против целулит” , “Диета за махане на паласки” , “Диета на Пенка ” , “Диета за намаляне мозъчните клетки” ( брейй че много диети знам :lol: ) .
Така ,че просто си избери режим ,който пасва на разбиранията ти и те прави здрава,щастлива и във форма :)

А и успех с дневника !!! :)

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 13.11.09 21:58.

14.11.09
21:58

Здравейте :)
Да се запиша и днес :P

08:30 кисело мляко с 30 гр мусли +1\2 грейпфрут + зелен чай
10:00 кафе с мляко
13:00 суши +супа Мизо+зелен чай  ‘Матча’
16:40 кафе +1\2 парче торта
18:00 около 20-25 бадема
20:00 тиквена крем супа +салата рукола +150 гр кварк +150мл червено вино

Днес не съм спортувала ... ,но цял ден обикалям по-магазините и това пак е нещо :)

15.11.09
17:08

Добър вечер на всички :)

Днес цял ден съм си в къщи че имам едни доклади да даписвам... направо вече всичко ми е схванато :) но от 20:30 съм на пилатес

Менюто днес

8:30 1 и 1\2 пълнозърнесто ръжено хлебче + домат+ 20гр сирене(50% масленост)
9:30 пудинг без захар и мляко +кафе
12:00 1 ябълка
14:30 салата домати и краставици +100гр сьомга на фурна +200гр. извара
18:00 салата зеле и моркови + 100 гр шунка +20 гр кашкавал

... ако огладнея по късно сте хапна малко извара ;)

Лека и приятна неделна вечер на всички

15.11.09
17:21

казано от eli_ile на 15.11.09, 17:08:

Менюто днес
8:30 1 и 1\2 пълнозърнесто ръжено хлебче + домат+ 20гр сирене(50% масленост)
9:30 пудинг без захар и мляко +кафе
12:00 1 ябълка
14:30 салата домати и краставици +100гр сьомга на фурна +200гр. извара
18:00 салата зеле и моркови + 100 гр шунка +20 гр кашкавал

... ако огладнея по късно сте хапна малко извара ;)

Лека и приятна неделна вечер на всички

Здравей eil_ile и добре дошла! Пожелавам ти да си постоянна с храненето и хренировките и да постигнеш целите, които си си поставила!

До 14:30 нямаш източник на протеин, освен сиренето, което е в доста скромни количества, можеш спокойно и е желателно повече да си прибавиш /яйце,пилешко филе, извара/

15.11.09
17:51

Здравей и на теб S_L :)
Толкова се бях олисала в работа че съвсем забравих да хапна :)
Старая се да водя всичко подробно :)  ,но като чета вашите дневници ... ами той май всички ходите най вече на фитнес  със всичките му там уреди и т.н. (не искам да обидя никoй просто наистина не ги разбитрам :) ) . А спорта на които аз ходя е тае-бо ,което си е кажи-речи кардио.А иначе  пилатес (което се оказа доста по изморително отколкото си мислех :P), а уредите са гирички ,еластична лента ,дискове и топка. Аз затова и няма какво да им описвам на тренировките :(

15.11.09
17:57

казано от eli_ile на 15.11.09, 17:51:

Здравей и на теб S_L :)
Толкова се бях олисала в работа че съвсем забравих да хапна :)
Старая се да водя всичко подробно :)  ,но като чета вашите дневници ... ами той май всички ходите най вече на фитнес  със всичките му там уреди и т.н. (не искам да обидя никoй просто наистина не ги разбитрам :) ) . А спорта на които аз ходя е тае-бо ,което си е кажи-речи кардио.А иначе  пилатес (което се оказа доста по изморително отколкото си мислех :P), а уредите са гирички ,еластична лента ,дискове и топка. Аз затова и няма какво да им описвам на тренировките :(

Разбира се, че всеки сам избира каква да е двигателната му активност,според целите които гони. За някои фитнеса е скучен и това е разбираемо, въпрос на предпочитания. Важното е да имаме движение, да се чувстваме тонизирани, да се поддържаме, да се храним здравословно, до колкото можем и да сме доволни от това, което виждаме. Така, че няма причина да се притесняваш, продължавай с тренировките си и успех ти желая! Ако можем ще помагаме по въпроси, които те интересуват със съвети! :)

15.11.09
18:04

Аз ти предлагам да започнеш да се храниш на принципа въглехидратна ротация, като редуваш ниско и високо въглехидратни дни. Трябва да увеличиш приема на вода поне 0,500 л на кг тегло, за да свалиш трябва да си в отрицателен калориен дефицит, храни се поне 5-6 пъти на ден и то на равни интервали - през 3-4 часа, аз когато съм навън и на работа си нося храната в кутии, така правя от около година, но така успявам да не си нарушавам режима, но аз тренирам за натрупване на мускулна маса.
Измери си обиколките на различни части от тялото и се изтегли и пак го повтори след месец. Не гледай колко кг си а какви са ти обиколките, те са по важни. От значение е какъв  е % на подкожните мазнини има формули с които може да го изчислиш.
Махни всички храни, които ти носят празни калории и се засищаш за кратко - сладко и т.н. може да си позволиш един ден от седмицата, в който да си хапваш каквото ти се поиска.
Успех в начинанието. Силната воля и желанието за постигане на траен и сигурен резултат, ще ти гарантират успех  :-)

15.11.09
18:19

Ами на мен най вече ми се иска да отслабна мъничко и да се постегна ,но не мога съвсем да отрежа въглехидратите ,защото уча и работя много и това ми се отразява зле. А и миналата година година го бях направила за няколко месеца (бях на Дюкан...уж да си поизчистя тялото и до днес съжалявам за това  ) ми спря цикъла за повече от 3 месеца . Той  и досега не се е регулирал въпреки големите количества естроген и прожестерон с които ме тъпчиха :( .Затова реших че да ги смъкна просто сте увелича спорта ... дано да се постегна малко поне :) Имам доста паласки и големи ръце . Спортовете които съм си избрала сте могат ли да ми помогнат ? не ми е много ясно каква трябва да е храната преди и след тренировка ако се цели да се отслабне и колко време преди и след :? тия въпросчета засега ми се лутат в главата и ако има и др забележки към храната ... моля заповядайте . Още от утре сте прибявя някакъв източник на протеин преди обяд :)

15.11.09
18:29

Благодаря за съветите karpi
Сте прочта повече за тази въглехидратна ротация :) Но като се замисля аз май по подобен начин си се храня :p гледам да има жънк вхраната ми около 1% :)
изчислих си с един  кaлколатот Body Fat ... 29,2 % ?!?!? не знам това колко е мн и знам че все пак е субективно ама... си мисля че не е малко

Мнението беше редактирано от eli_ile на 15.11.09 18:29.

NE

15.11.09
19:11

казано от eli_ile на 15.11.09, 18:29:

изчислих си с един  кaлколатот Body Fat ... 29,2 % ?!?!? не знам това колко е мн и знам че все пак е субективно ама... си мисля че не е малко

оо недей им вярва на тия калкулатори.все едно да вярваш на ония гадатели от телевизията дето отговарят автоматично с ‘’да’’ или ‘’не’‘.същата работа е..

15.11.09
19:21

казано от newgirl90 на 15.11.09, 19:11:

казано от eli_ile на 15.11.09, 18:29:

оо недей им вярва на тия калкулатори.все едно да вярваш на ония гадатели от телевизията дето отговарят автоматично с ‘’да’’ или ‘’не’‘.същата работа е..

:) не съм тръгнала да се водя по тях ... :P а и да знам колко е така или иначе не разбирам толкова , за мен е важното да се чувствам комфортно и нищо да не се ‘излива’ като си закопчея дънките  ;)

15.11.09
20:55

Eil_ile, никой не е казал да се отказваш от въглехидратите важно е знаеш по кое време да ги приемаш през деня.Сега ще ти опиша накратко един ден мой високовъглехидратен ден, но пак казвам че аз тренирам за покачване на мускулна маса, а ще чистя пролетта.
7 - 1/2 кофичка кисело мляко 2%, 3 белтъка, щипка канела, 6 суп.л овесени ядки и 25-30 гр. сушени плодове по избор
10.30 - 11 - суроватъчен протеин и 2 банана/ може ябълки, киви или грейпфурт
14 - пилешко, ориз - бял и салата по избор, за предпочитане е броколи
17.30 - суроватъчен протеин или извара + плод
20 - пилешко или риба, може и телешко + варен ориз или картофи + салата по избор
23.30 - варени яйца и ядки
водата в такъв ден е не повече от 2 литра

За яденето преди тренировка трябва да е поне един час по рано/ мога да кажа само ако се тренира за фитнес, за друг спорт не мога да коментирам / СП + плод, а след тренировка 15, 20 мин по късно СП + сушени плодове или ябълка, банан и след това 1 час по късно основно ядене.

Тези диети на Дюкан или Аткинс са най - голямата грешка, която правят много от желаещите да отслабнат бързо без да мислят за последствията после.
Важно е че имаш цел, но помисли как ще я постигнеш без да навредиш на здравето си защото то е много ценно ;-P

15.11.09
22:14

казано от karpi на 15.11.09, 20:55:

Eil_ile, никой не е казал да се отказваш от въглехидратите важно е знаеш по кое време да ги приемаш през деня.Сега ще ти опиша накратко един ден мой високовъглехидратен ден, но пак казвам че аз тренирам за покачване на мускулна маса, а ще чистя пролетта.
7 - 1/2 кофичка кисело мляко 2%, 3 белтъка, щипка канела, 6 суп.л овесени ядки и 25-30 гр. сушени плодове по избор

Е, ако вместо тия 3 белтъка си хапваше цели яйцата...

16.11.09
04:50

казано от inis9 на 15.11.09, 22:14:

Доколкото знам и съм чела, не е препоръчително да се ядат жълтъци поне не повече от един / ако взема да пиша за причините поста ще стане много дълъг :-)

16.11.09
05:48

казано от karpi на 16.11.09, 04:50:

казано от inis9 на 15.11.09, 22:14:

Доколкото знам и съм чела, не е препоръчително да се ядат жълтъци поне не повече от един / ако взема да пиша за причините поста ще стане много дълъг :-)

Аз също много съм чела по въпроса за яйцата и по специално жълтъците. До преди да се регистрирам в сайта, много рядко ги консумирах, винаги ги хвърлях и наблягах на белтъка. Но много от момичетата тук ми дадоха съвет да започна да ги хапвам и тях, предвид, че те отдавна това правят и до момента не са имали някакви оплаквания. А и ме съмнява да приемаш повече от 3-4 яйца на ден? Хапвай смело цяли яйца, наистина тук всички много помагат със съвети и съм сигурна,че можем да им се доверим.

16.11.09
08:22

И аз ям цели яйцата, никога не ги деля и се чувствам отлично. Не виждам проблем да хапваш 3 или 4 цели яйца на ден :)

16.11.09
08:30

Ами ето малко инфо по въпроса:
http://www.bb-team.org/articles/3271/

Коментарите по темата също са интересни. Освен всичко друго, белтъкът не се усвоява пълноценно без жълтък. Ето и статията в блога на Венци, където много достъпно и систематизирано е обяснено:

http://vencitu.blogspot.com/2009/07/blog-post_26.html

Отделно търсачката в сайта ще ти изкара куп теми по въпроса, където хората са публикували изследванията си - холестеролът им е в норма, при ежедневен прием на няколко (десетина)! цели яйца.

Аз, разбира се, никого не агитирам да се тъпче с цели яйца. Всеки си преценява за себе си. Жалко за жълтъците :lol:

16.11.09
13:13

Яж си коките цели..... ;-P и не му мисли токова.

16.11.09
18:28

здравейте  на всички :)
Аз яйцата винаги си ги ям цели :P вкусни са ми и гледам хладилника никога да не остава без тяхната компания ;)
Днес бях на Тае-бо от 17:00-18:00

и Менюто да добавя :)  16.11

07:30 3 с.л. овесени трици + 1 ленено семе +1\3 ябълка(мн беше голяама :) ) +100 гр извара
11:00 2\3 ябълка +10 бадема
12:30 салата  домати с рукола + 100 гр телешка пържола + 1 малък грейпфрут
14:00 1 малък грейпфурт
15:00 50 гр извара + 1 с.л. овесени трици+1 4.л. мед :(
19:30 спаначена супа + 30 гр пилешка шунка +40 гр кашкавал (намерих 1 с 5% масленост и чоте гр са 70 кцал. )

... ако огладнея сте хапна малко извара

лека вечер на всички  :)

17.11.09
21:18

:) мн напрегнат ден днес ...най-накрая  успях да се прибера в къщи уморенко ми е и мисля веднага да си лягам , затова сте дам набързо всичко което сам похапнала :P . Спорт -няма (нямаше време ... мн работа...малко ми е съвестно ,но утре сте наваксам ;) )

07:30 2 с.л. овесени трици +1\3 ябълка + 100 гр извара
09:00 1 duolo( цял ден не мога да се спра и само шоколад ми се яде :( )
11:00 протеиново шоколадче (low carb) + остатъка от ябълката
12:30 салата рукола с домати + 100 гр. телешка пържола +150 гр извара
15:00 още 1 протеиново шоколадче+ 100 гр кисело мляко
18:30 малка салата зеле и моркови +100 гр телешка пържола

това беше днес ;)
Лека нощ на всички

20.11.09
09:39

Здравейте на всички :)  Знам че два дни не съм писала ,но това в никакъв слуеи не означава че съм се покрала зада похапвам и да мързелувам :P . С приятелят ми се бяхме обжаложили просто кой от 2та сте издържи по- дълго без интернет ! Пробвал ли е някой от вас ? (естесвено изключвам случеите когато сме на почивка някъде ... може да пробвате ,не е въобще толкова лесно ... така се е слял с ежедневието ни че...) Стига съм ви занимавала с малкият си experiment :) (о... btw ... аз спечелих :Д )

да си дам менюто за 18.11

7:30 1яйце+150 гр извара+1 флилийка пълнозърнест хляб+2 малки доматчета
9:00 1пакетче М&Мъс (знам знам ... но не издържах просто )
10:00 1 Грейпфурут
15:00 1\2пълнена тиквичка с ементал яйце и извара+ салата зеле моркови+ 150 гр извара с подладители ленено семе
18:00-19:00 Тае-бо
20:00 спаначена супа
около 2,5 литра течности +2 кафета с малко млякo

19.11

7:30 1 яйце+ извара+2 мини домата+1 филиика пълнозърнест хляб
9:00 1 kinder Риегел
10:30 1 грейпфрут
11:30 1 ябълка (не беше малка)
13:00 1\2 пълнена тиквичка с ементал яйце и извара+ салата зеле с моркови+ 150 гр с извара с подладител и ленено семе
18:00 сьомга на фурна с домати и ементал +салата зеле и моркови
19:00-20:00 Тае-бо
около 2,5 л вода + 1 кафе с мляко

и сега за днес ... 20.11
7:30 1 яйце +извара+1 домат (без хляб вече )
9:00 150 гр кисело мляко + ленено семе и подсладител

...още не съм разхила какво сте се хапва на обяд... май ще е супичка... сте добавям довечера

20.11.09
09:53

ох ...само забравих да добавя... днес реших пак да се премеря ... и за мое мнгого голямо съйление ...не само че не съм отслабнала ами съм и с 1 кг отготе и 2 см в ханша :( ... не знам на какво се дължи.. явно бъркам някъде... но не мога да разбера къде точно... все пак сте запиша новите
мерки

кг: 59 Вече ми се плаче :(
гръдна : 90
талия : 67 (вечер преди лягане)
паласки: 79
ханш: 92 (явно само там се надувам :( )
бедро :50,5
над коляно: 35
ръка :26 (горе най дебелата част )

... моля кажете какво да променя в храненето че най накрая поне малко да мръднат цифите на тоя кантар ннадол

20.11.09
10:18

Преди ядях много грейпфрyти, по един или два на ден, и всеки ден, а другата ми храна си беше що годе нормална,но всяка вечер бях с yжсно подyт и отекал корем. От както съм спряла да ям фрейпрyт, нямам този пробле. Някъде бях чела че не всеки организам го обработва както трябва и ако се приема твърде често води до стомашни разтройства. При мен наистина беше така, и ми действаше yжасно зле, затова и сега не го ям вече. Иначе храната ти ми се стрyва нормална, може би мерките са такива, защото си задържала вода или си прекалила с тренировките. По опитните да кажат:)

20.11.09
11:53

казано от ralista на 20.11.09, 10:18:

Преди ядях много грейпфрyти, по един или два на ден, и всеки ден, а другата ми храна си беше що

20.11.09
12:16

Може и от тях да е? сте пробвам и сте ги спра... мислех да намаля храната ... смяташ ли че сте даде резултат ?

20.11.09
12:22

казано от eli_ile на 20.11.09, 12:16:

Може и от тях да е? сте пробвам и сте ги спра... мислех да намаля храната ... смяташ ли че сте даде резултат ?

Ами не мисля че трябва да намаляваш храната, така само може да си навредиш. На мен ми се стрyва че храната ти е ок. Спри да ядеш грейпфрyти за известно време, и задължително яж след тренировка. Виждам че единият от дните си тренирала, но след това няма вечеря.
Ти от кога се храниш по този начин? Преди по малко храна ли си приемала? Ако преди си се хранила с малко храна може организма ти сега на наваксва, но ако си постоянна ще yспееш да забурзаш малко метаболизма си и би трqбвало мерките и килограмите да наманеят. Поне при мен работи за сега.

20.11.09
12:40

Ами преди се хранех с не бих казала мн по малко ама ... доста по нередовно и понякога е имало дни когато само на шоколад съм карала.... но беше топло и така или иначе не ми се ядеше. Същото е и след тренировка, нищо не ми се яде. Ако говориш за 19.11 .-аз веднага след това заспах... мн бях уморене че предишната вечер не бях спала и имах да предавам проекти :).Опитвам се да си ставилизирам тялото и теглото вече от началото на октомври и .. резултата е +2 кг за сега ... това не знам как да го разбирам (смисъл тогава кантара показваше 57,2 ) . и някъде към 07.10 почнах и курсовете. Допреди това 4 месеца почти нищо не съм правила ,от време на време съм тичала и в къщи нещо като имам настроение.

20.11.09
13:17

казано от eli_ile на 20.11.09, 12:40:

Ами преди се хранех с не бих казала мн по малко ама ... доста по нередовно и понякога е имало дни когато само на шоколад съм карала.... но беше топло и така или иначе не ми се ядеше. Същото е и след тренировка, нищо не ми се яде. Ако говориш за 19.11 .-аз веднага след това заспах... мн бях уморене че предишната вечер не бях спала и имах да предавам проекти :).Опитвам се да си ставилизирам тялото и теглото вече от началото на октомври и .. резултата е +2 кг за сега ... това не знам как да го разбирам (смисъл тогава кантара показваше 57,2 ) . и някъде към 07.10 почнах и курсовете. Допреди това 4 месеца почти нищо не съм правила ,от време на време съм тичала и в къщи нещо като имам настроение.

Опитай се да си изградиш режим на хранене и да не пропyскаш основните, закyска, обяд и вечеря. Това е най важното, особено закyската. И аз не вявах до скоро на това, но е така. Бидях че преди дневника си имала тема във форyма и там си полyчила доста ценни съвети, може би е добре да препрочетеш нещата и сама да видиш ако някъде все още бъркаш. Наистина е много трyдно да пречупиш мисленето си и да започенеш да се храниш редовно и пълноценно, но yспееш ли веднъж завинаги да разбереш ,че с наманяване на храната нещата няма да се оправят, то тогава ще има и резyлтата.
Като четох дрyгата тема ми хрyмна и нещо дрyго, там си написала че много от нещата които консyмираш са обезмаслени.На пръв поглед .... звyчи добре, но в тях пък има повече захар, поне на мен ми направи такова впечатление и за кашкавал, и за мляко и сирене. И другото нещо е, че и аз преди ядях .... кисело мляко и без да осъзнавам от него съм се подyвала. После yсанових, че в него има не само повече захар ами и разни нишестета, които също са били причина за подyване. Спрях го и сега подyване няма. Ям кисело мляко но е пълномаслено,и без нишесте. Погледни съдържанието на нещата които консyмираш и си направи малко изводи. Може би е по добре малко повече мазнини от колкото захар. Дано не те обърквам само, а ако греша някъде моля поправете ме. Всичко което пиша е от мой личен опит. Yспех:)

20.11.09
14:06

Здравей :-) Съжалявам за късното включване:)Моят съвет е да хапваш поне 5 пъти на ден по малко,за да меже да забързаш метаболизма си максимално.Хапвай си нискомаслени продукти,аз лично не ям мляко,което винаги ми е било голям минус по време на диети.Но внимавай с активиите и всички такива плодови млека:-)Те са малко кофти.Ако не си намерила твоето мляко опитай няколко вида и ще видиш кое влияе най-добре на стомаха ти:)Пиивай повечко вода:-)Трудно е да си различен и да се храниш по такъв начин,но ако успееш да се съобразяваш поне на 50 % ще водиш много по-здравословен начин на живот:)Аз така свалих 10 кг за 1 год и си ги запазих:-)За жените е най-трудно да забравят за сладкото,но да си призная и аз греша понякога:) Успех,ако мога да бъда с нещо полезна пиши на ЛС:)

fire.is.my.nature

20.11.09
17:44

Добре де , мацка :)
Аз в менютата ти ,които си описала всеки ден виждам някакви киндери , риегели , М&М и не знам си още какво . А това е не какво да е ами сладко - употребявано всеки ден не води до нищо добро . Освен ако не се счупваш от тренировки , но дори и тогава си е нездравословно . Май това е причината за качените см ;)

20.11.09
19:45

чак да се счупвам от тренировки ... не е така а и поне малко трябвада си пестя силата за работата и унито :)
верно е че имаше малко шоколад (киндера 15гр. и 15 м&мчета ) ... просто не мисе вярваше в тях да е проблема. в интерес на истината ми и закъснява вече с 2 седмици и половина :( и може и от това да е .Сте си продължа да внимавам какво хапвам ... и ако до края на месеца не усетя поне малко промяна ... сте търся друг режим (примерно без млечните ..знам ли... ? )

ралиста  :) А колкото до обезмаслените , аз винаги проверявам за скрити захари и копувам само натурално био и с пробиотици , а колкото до сиренето и кашкавакла -на тях си им пише или 0 или мах. 1 гр въглехидрат. С мазнините никога не прекалявам, а май трябва да ги проям пак че поне да ми дойде.  Сте гледам да хапвам повече месо ( трябва да си призная че не ми е най-любимото нещо :) ) Може от това да е ...? Или поне да си купя някакви протеини да пия . В края на месеца твърдо реших да се престраш да сложа някоя и др снимка :) Разгледах някои от вашите ..мога само да кажа... УАУ.
да си довърш менюто за днеска

14:00 40 гр овесени ядки + 1 яйце (после едно търчане ...професори изпити ...)
17:00 2 пълнозърнести бисквити с извара
17:30 пак на изпит + 1 портокал

.... чак сега се довлачих в къщи и да си призная чесно нииистичко не ми се хапва ама сте измисля някоя салатка поне или мляко  :)

20.11.09
20:03

Здравей те. Мисля че проблемът не е във храната като калории и ка4ество а вав неиното коли4ество и на4ин на употреба.Искрено се надявам да разбрахте това което написах. Благодаряви .

20.11.09
22:32

казано от romul_rem на 20.11.09, 20:03:

Здравей те. Мисля че проблемът не е във храната като калории и ка4ество а вав неиното коли4ество и на4ин на употреба.Искрено се надявам да разбрахте това което написах. Благодаряви .

Съжалявам .,но наистине не те разбирам. Смисъл порциите които приемам никога не са големи и  по-често даже малко се заставям да хапна нещичко за да не пропускам хранене. Би ли ми обяснил какво точно ще е добре да корeгирам? :)

23.11.09
14:51

здравейте на всички :).Да си добавя менюто и активноста за веекенда. като гледам какво е времето в БГ .. най-искрено ви завиждам :p ...тук при мен не спира да вали :(
та за менюто :

21.11

7:30 пилатеs
9.30 1 яйце+150 гр извара
12:00 протеинова закуска
17:00 пилешко със зеленчуци
19:00 200 мл. доматен сок
20:00 30 гр. бадеми
течности : около 2 л.

22.11

08:30 2 яйца+150 гр извара+ 50 гр пушена сьомга
11:00 20 гр ядки
15:00 150 гр кисело мляко+15 гр ленено семе
17:30 салата зеле и моркови + спаначена супа+ 80гр риба тон
течности : около 2,5 л

и за днес...  23.11

7:30 150 гр кис мляко +30 гр овесени трици+ ленено семе
11:00 150 гр кисело мляко
13:00 сьомга на фурна с домати + 20 гр ементал +салата зеле с моркови
15:00 100гр извара +7 бадема
... засегае това още не знам какво сте хапна довечера :)

24.11.09
06:38

Добро утро :) .
Да добавя вечерята от снощи :P
18:30 1 яйце 30 гр. шунка 150 гр изваара 15 гр нискомаслен кашкавал(5%)+5 бадема
20:30-21:45 Пилатес с топка и лента
вода: 2,5 л
и сега за днес какво вече хапнах и какво съм приготвила...

24.11

7:00 2 яйца + 15 гр. ементал+50 гр извара+1 домат
9:00 2 бисквити без захар от овесени трици
12:30 пилешки гърди +зеле с моркови
15:00 извара+ 7 бадема
17:00 120гр. риба тон+зеле с моркови
20:00-21:30 Тае-бо +несто като силова тренировка (имаме нов инструкор :P )
...душче и сън :)

Само въпрос... никoй не критикува менюто ... аз това не знам как да го разбирам ? Приемам че всичко си му е ок. Засега не съм изпитала глад... даже в повечето време ми е прекалено наядено :?

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1