17.11.09
22:11
Здравейте,на 20г занимавал съм се предимно вкъщи със фитнес,но сега имам по свободно време и реших да започна да посещам добре оборудван фитнес център.Нуждая се от програма чрез която да добия маса в горната част на тялото и малко оформление,но съм решил да включа и кардио,за да смъкна от ханша и корема.Засега използвам тази програма:
Първи ден - гърди и бицепси
Втори ден - почивка
Трети ден - рамене, трапецовидни мускули и корем
Четвърти ден - почивка
Пети ден - гръб и трицепси
Шести ден - бедра, прасци и корем
Седми ден - почивка
Тренировка за гърдни мускули и бицепси
Гърди
* Избутване на машина за гръдни мускули (китки-рамене-лакти на едно ниво) - 4 серии х 6-8 повторения
* Изтласкване на дъмбели от полуег - 4 серии х 8-10 повторения
* Пек-дек - 4 серии х 10-12 повторения
Бицепси
* Бицепсово сгъване с дъмбели от сед с успореден (неутрален хват) - 4 серии х 6-8 повторения
* Концентрично сгъване - 4 серии х 8-10 повторения
Тренировка за рамене, трапецовидни мускули и корем
Рамене
* Повдигане на ръцете напред на долен скрипец - 4 серии х 8-10 повторения
* Повдигане на ръце встрани на портален скрипец - 4 серии х 8-12 повторения
* Разтваряне на пек-бек машина - 4 серии х 8-12 повторения
Трапецовидни мускули
* Трапецовидно повдигане на рамене на долен скрипец - 4 серии х 12-15 повторения
Коремни мускули
* Тренажор тип “колена-лакти” за коремна мускулатура - 4 серии х 20-30 повторения
Тренировка за гръб и трицепси
Гръб
* Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 3 серии х 8-10 повторения
* Гребане с дъмбел - 3 серии х 8-10 повторения
* Придърпване на долен скрипец с широк надхват - 3 серии х 8-10 повторения
* Хиперекстензии - 3 серии х 12-20 повторения
Трицепси
* Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4 серии х 8-10 повторения
* Разгъване на дъмбел зад глава - 4 серии х 8-10 повторения
Тренировка за бедра, прасци и корем
Бедра
* Напади - 3 серии х 12-15 повторения
* Бедрено сгъване - 3 серии х 20-25 повторения
* Бедрено разгъване - 3 серии х 20 повторения
* Глутеус преса - 3 серии х 20 повторения
Прасци
* Калф машини - 4 серии х 20-25 повторения
Коремни мускули
* Тренажор тип “колена-лакти” за коремна мускулатура - 4 серии х 20-30 повторения
Ще съм ви благодарен за съвети относно тази програма или евентуално съвет за друга..Мерси. :)
Защо за гарди не правиш основни упражнение ( лежанка , наклонена лежанка) + тва за гръб включи набирания ..Упражненията за трицепс и бицепс ..въобще всичкй упражнения неса правилно подбрани (според мен ) . Най добре според мен си избери програма от сайта :)
Мнението беше редактирано от ktn на 18.11.09 07:25.
18.11.09
07:38
Разбирам желанието ти да се накефиш на всичките тези хубави машини, но...стой при щангите и дъмбелите, ако искаш маса, и то качествена - силни мускули, не просто напомпани.
Машините са за жени, женчовци и напреднали културисти, които имат нужда да обработят детайли по мускулатурата си. Докато не станеш такъв може да използваш само скрипец отгоре (ако не можеш все още да се набираш), сгъване от лицев лег за задното бедро и разгъване за трицепс на горен скрипец. Останалото трябва да е класиката: тяга, клек, лег, гребане и преси за раменете. Ако много МНОГО държиш на машините - нека първото ти упражнение е тежко базово с щанга, второто - щанга или дъмбел и накрая сложи и една машина. Например:
1. Полулег с щанга
2. Лег с дъмбели
3. Пек-дек
или пък:
1. Раменна преса
2. Разтваряне встрани с дъмбели
3. Пек-бек
Друго, над което се замислям, но което ти ще отречеш като върл комунист кражба - може би ти е рано за такъв сплит.
18.11.09
12:14
Мерси за мненията и аз мисля че тази програма на е за мен,мисля да опитам с някоя класическа програма от сайта.