Дневникът на Милена Атанасова

Темата е заключена.
Прескочи до:
TH

12.11.09
09:07

Здравей,Milena_Atanasova прочетог тжоя дневник и разбрах че си била на диетата на Дюкан .И аз съм на този режим бих бил много дожолен ако ми помогнеш малко при съставянето на режима днес ми е 4 ден от ъдарният режим след тожа минажам на смесения ще сум ти много благодарен ако ми дадеш някой съвет и идейка.Ще съм ти много благодарен.Продължавам да следя твоя дневник с интерес

12.11.09
10:42

Добър ден на всички!

Tака...пак ме хванаха безсъниците, не знам за какво се получава така. Събудих се в 2ч бодра , свежа и гладна, мислейки си, че е 7ч. Като видях, че е 2ч, лошо ми стана,че трябва да спя още 5 часа. Както и да е, мъчих се да спя до към 6,30ч и станах, че не можех вече да седя на едно място. Закусих и отидох да тичам малко в парка, което малко беше 1 час. Като отида да бягам с МР3 то, мога доста време да прекарам в парка. После се върнах и правих упражнения за корем, дето вчера ги пропуснах. Освен коремни, правих и повдидане на краката (използвах един шезлонг в градината,  ;-)

Яденето днес е по сериозно
7,00 3 с.л овесени ядки и 1 ч.л. пшенични трици с пр. мляко и половин ябълка, една хапка банан, това на бъркоч, много вкусен.
10,30 2 яйца, пуешка шунка, половин домат и малко краставица, и един малък таратор от 125 гр кисело мляко.
12,30 2 филета бяла риба и микс от броколи и карфиол, другата половина на ябълката и малко пр. мляко
17,00 75 гр овесени бисквитки без захар и две кафета с мляко.
21.00 омлет от 2 яйца, пекана чушка и салата маруля, домат и краставица. И една ябълка...много ми се поду корема, ужас...
23.00 125 гр кисело мляко с малко извара и един орех

Засега това е, после ще допиша и ще напиша също мерките от днес. Бая съм намалила, хехе

Хайде, лек ден на всички и до скоро!

Мнението беше редактирано от Milena_Atanasova на 13.11.09 08:43.

13.11.09
08:57

Така...да напиша мерките

Невероятно, ама мисля, че съм задържала доста вода, понеже разликата от вторник и вчера е голяма

вторник                четвъртък
прасец 37 см            прасец 36,5
бедро  56,5см          бедро 54,5см
талия  72 см            талия 68 см
ханш  100см            ханш  97,5 см
гръдна 92 см

Е това не знам, обяснявам си го само с много задържана вода заради това, че прекалих много с въглехидратите докато бях в Белгия. Най много последните дни, събота и неделя. Особено в неделя изядох света. Даже в самолета ядох. Едвам се побирах в дънките. Според кантара сега съм 65,5 кг, в понеделник сутринта ме показваше 69. Килограмите естествено не са ми толкова важни колкото мерките, а според предишни измервания от лятото, сега съм увеличила на места, например ханша преди ми беше 94 :roll: .

13.11.09
15:59

Добър ден, момчета и момичета,

днеска мързелив ден, нямаше тренировка, нито кардио. Събота и неделя трябва да наваксвам, въпреки че тази седмица всеки ден правех нещо, ама повечето ми беше кардио, а ми се искаше повечето да са тренировки. Смятам да направя една в събота и една в неделя. И да ида да потичам в неделята, няма да е зле. Като се замисля преди какво мнение имах за спорта въобще...струваше ми се като мъчение. Сега не мога без тренировки или поне кардио. Като бях в Белгия при брат ми си казах, че една седмица нищо няма да правя, и без това не можех да тренирам там. Да, ама на третия ден ми писна и отидох да тичам в парка до тях, а в него има и фитнес уреди (все се каня да пусна снимки, ама да видим кога ще го направя) и тях пробвах...и се почувствах човек!!! Не мога да си помисля да спра да тренирам, разликата от преди и сега е голяма, освен, че съм в по добра форма, се научих и на самодисциплина и имам много по силна воля. Въобще плюсовете са много, само трябва да почне човек и да не се отказва. Лошото е, че преди много гледах телевизия, филми, сега хич не мога. Да ме вържат 2 часа не мога да седя на едно място, все трябва нещо да правя. Та лошото е, че приятелят ми е киноман...
Айде стига размисли, доста се отнесох...преминавам към съществената част:

Яденето днеска е много зле, понеже до обяд бях много заета, после на работа...

7,30 кафе с мляко
10.00 2 яйца с малко извара
15,30 едно пилешко бутче, (направо се самоотлъчих от работа да го изям) и едно кафе с мляко.
И това е...довечера сигурно ще излизам някъде и ще вечерям навън, утре ще напиша каква е била вечерята

Хайде, лека вечер на всички и умната!

13.11.09
17:09

мм тапас ли ще има??  Много оби4ам испанската храна:)

13.11.09
18:32

Абе не знам дали тапас, то аз умувам цял ден къде да ходим и после го измисля, после пак се чудя дали добре съм го измислила...и така, на мен угодия няма, ама защо ли? Един път решихме да ходим на един американски ресторант, вътре обзаведен като през 50 те години, много сполучливо го бяха направили, ама...като видях менюто, паднах. Само сандвичи, хот дог и хамбургери. И нищо друго! Поне салати да имаше, а пък аз си точих зъбите за ребърца. Та за това толкова умувам. А пък иначе тапас са като ходиш да пиеш, за вечеря не е много подходящо, освен ако не решиш да вечеряш в бара. Ама и аз много обичам испанската храна, особено паелята. И сега както съм гладна...оф, днеска бих рекорда за писане на постове.

13.11.09
20:25

Миленка, какво стана с кръводаряването, състоя ли се? Не знам дали си чела тази статия в сайта:
http://www.bb-team.org/articles/3606/ , много е полезна и ще добиеш представа за какво става на въпрос.. Питам те, защото и аз искам да го направя, но чакам от някаде кампания..

17.11.09
13:59

казано от S_L на 13.11.09, 20:25:

Миленка, какво стана с кръводаряването, състоя ли се? Не знам дали си чела тази статия в сайта:
http://www.bb-team.org/articles/3606/ , много е полезна и ще добиеш представа за какво става на въпрос.. Питам те, защото и аз искам да го направя, но чакам от някаде кампания..

Да, дарих кръв. И сататията прочетох, мерси много!Иначе в България не знам как става кръводаряването, тук идват във фирмата с един автобус приспособен за тази цел, на всеки два месеца горе долу. Ама и ние сме много голяма фирма, та затова ни оказват тази ” чест”. Иначе разлепват афиши кой ден и къде ще идват в квартала и който иска, ходи да дава.

17.11.09
14:13

!Добър ден на всички,

тъй, не съм писала три дена, което значи, че съм се скатала и си хапвам тайно. Така и направих, три дена не се спрях просто...то беше ядене, то беше чудо... Тренировки никакви, налегнала ме е тъга...някаква есенна депресия ли, не знам. Друг път спя по 5 часа я има я няма, тия дни по 7часа сън. Какво ми става, не знам, мързел отдавна не ме е хващал. Обаче стига толкова, от днес вече се взимам в ръце.

Храната
7,30ч едно кафе с мляко
10,00ч 2 яйца на омлет с една лъжица кисело мляко и чубричка-ммм, това беше вкусно и много засищащо.Затова в
13,00ч не можах да изям много...2/3 пилешко бутче
Засега това е, дано довечера да направя някаква тренировка, иначе ще се отчаям от себе си.

На всички пожелавам хубав и успешен ден!

22.11.09
18:27

Здравейте съфорумци и съфорумки,

Да ви кажа, не знам как стана тая, ама много килца натрупах последните десетина дни...Сега трябва да сваля към 7-8 кг. Предполагам, ее е заради спирането на цигарите, много хора ме предупредиха за възможно напълняване след спирането им. Добрата новина е,че спрях цигарите, лошата, че напълнях (и то за една седмица, егати и майтапа). Та искам да помоля някой, който знае и има желание, да ми състави програма. Мисля за диета да спазвам ВМ НВД. Тренировките, естествено да са с повече тежест, по малко повторения. Целта ми е първо отслабване, като най много трупам по д-то и бедрата, после оформяне. Ако някой може да ми помогне, ще съм му много благодарна, че все се лутам между 1001 съвети, но в крайна сметка се спрях на това тежест и ВМ НВД. Доста време смятам да карам така, за да се видят резултатите.

22.11.09
18:55

казано от Milena_Atanasova на 22.11.09, 18:27:

но в крайна сметка се спрях на това тежест и ВМ НВД. Доста време смятам да карам така, за да се видят резултатите.

Привет Милена, щом така си решила - ОК. Това, което ще ти paste-на е това, което искаш!!! Дано да ти е от полза и това да е твоят път, макар че се съмнявам...  :smirk:

—————————————————-

ВМ-НВД:

Храните, които можеш да консумираш при ВМ:

1. Месо и месни продукти, за предпочитане свинско
2. Млечни продукти - пълномаслени, избягвай купешките пресни и кисели млека, както и млади или т.нар. свежи сирена. Колкото е по-узряло едно сирене толкова по-добре. Това както ти е ясно автоматично изключва честата употреба на извара.
3. Яйца
4. Масло, свинска мас, сланина - внимавай с количествата тук, защото лесно се минават калориите
5. Ядки сурови (макар че аз почти не ям)
6. Зелени зеленчуци

Плодовете и овеса можеш да ги ядеш за закуска. Но не И плодове И овес. Или/или гарнирани с мазно кисело мляко. На хранене се стреми да имаш 1 източник на протеин +1 източник на мазнина + зелено. Комбинацията ти месо+месо+кашкавал е малко опасна - внимавай с количеството на кашкавала, защото е доста калоричен.

Според мен е по-добре да преминеш малко по-плавно. Не се хвърляй напред с главата, а примерно почни да заместваш първата седмица по 1 хранене спрямо принципите на ВМ. После по 2 и най-накрая по 3. Три до 4 пъти на ден хранене е ОПТИМАЛНО. Не стой гладна, не гладувай не минавай пак на някакви убийствено ниски калории. 1500.  Храната ти трябва да е така: до 15% въглехидрати, до 30% протеин, всичко останало мазнини. Не приемай повече от 90 гр протеин на ден, иначе се обръща на захар.

——————————————————

Преди време, когато бях в една от дупките, в които често пропадах  ;-)  помолих Венци да ми направи ВМ-НВД режим. Това по-горе, което ти paste-нах ми го написа Венци на ЛС. Аз обаче така и не почнах ВМ  :coolsmile: , но може би на теб ще помогне.

Успех и пиши.

Няма нищо срамно в това, че си ‘паднала’, хайде изправяй се и почвай ВМ. Дали това е твоята диета - времето ще покаже  ;-) !!

Мнението беше редактирано от maria на 22.11.09 19:00.

22.11.09
18:59

Миме, мерси много. Инфото е много ценно, обаче липсва ми тренировката. Някаква програма или поне съвет кои упражнения да правя и колко серии с колко повторения.

22.11.09
19:25

На мене много ми хареса тренировката, която написа Лимка в дневника на Ралица и за да не откривам топлата вода ще направя пак едно copy-paste, само малко ще си я трансформирам относно повторенията:

Квадрицепс (клек/ напади) - 3х (8-12 повт)
Задно бедро (румънска тяга) - 3х (8-12 повт)
Гърди (лежанка с една ръка) - 3х (8-12 повт)
Гръб ( гребане с една ръка - приведена си все едно ще гребеш с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка ) - 3х8 на ръка
Дупе (глутеус мост/ отпади с тежест над глава/ добро утро/ - 3х (8-12 повт)
Рамо (военна преса / раменна преса с една ръка) - 3х (8-12 повт)
Full contact twist/ windmill -  (8-12 повт)

- Като идея - можеш да правиш и суингове накрая (3х10 бр) с 12 кг примерно (това ти ще си го прецениш)  ;-) .
- Можеш да завършиш с няколко интервала (примерно 10) на въже (30 сек скачане с 2 крака, 30 сек почивка).

3 пъти седмично силова тренировка е СУПЕР (както се казва в мойта книжка: два пъти е малко, четири пъти е много  :) ).

———————————————————

Кардио може да правиш 2 пъти седмично (в дните, в които нямаш силова тренировка) - 30-40 мин е оптимално, гледай пулса ти да е между 130-140 за да гориш мазнотиите. Хубаво е кардиото да го правиш сутрин (ако имаш възможност).

Ако не знаеш някои упражнения какво представляват и как точно се изпълняват - поразрови се из youtube   ;-) .
За подбора на тежестите си знаеш - тежкооооо...  :coolgrin: .

Ами това е, ако някъде съм сбъркала или пропуснала нещо, останалите ще ме поправят.

Лека от мене (може да ми върнеш услугата, като дойдеш да ме изкъпееееш  :) ). Мързи ме, умирам за сън, изчезвааам... а ти просто почни, нищо че ти е каша-маша.... винаги е така в началото!!!!!!!!!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 22.11.09 19:27.

Хмм, 3х8 не е точно силова тренировка.По-скоро за ВМ-НВД подходящи протоколи са 3-5 х 3-6, поразгледай малко дневниците на хората, които са на ВМ-НВД.

И да ти кажа честно кардиото може и да го пропуснеш ;) Диетата и тренировките с тежести са достатъчни.

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 22.11.09 19:34.

22.11.09
19:47

казано от RogerF на 22.11.09, 19:33:

По-скоро за ВМ-НВД подходящи протоколи са 3-5 х 3-6.

Тъй, ама аз съм останала с впечатлението, че Милена не тренира в зала, съответно няма и инструктор.
Тренира си в къщи. Нали се сещаш, Родж, че автоматично  тая система не е за нея...

:snake:  Миленаааааа, ти първо трябваше да кажеш къде смяташ да тренираш и ако е в домашни условия - с какви тежести разполагаш, че ние така малко... стреляме на сляпо  ;-) !!

Мнението беше редактирано от maria на 22.11.09 19:48.

22.11.09
19:49

Кардио на ВМ, е противопоказно дори.
3х5 е за сила, 5х5 си е за хипертрофия.

22.11.09
20:21

казано от Мария Никифорова на 22.11.09, 19:25:

...
Квадрицепс (клек/ напади) - 3х (8-12 повт)
Задно бедро (румънска тяга) - 3х (8-12 повт)
Гърди (лежанка с една ръка) - 3х (8-12 повт)
Гръб ( гребане с една ръка - приведена си все едно ще гребеш с щанга, но държиш дъмбел само в едната ръка ) - 3х8 на ръка
Дупе (глутеус мост/ отпади с тежест над глава/ добро утро/ - 3х (8-12 повт)
Рамо (военна преса / раменна преса с една ръка) - 3х (8-12 повт)
Full contact twist/ windmill -  (8-12 повт)

- Като идея - можеш да правиш и суингове накрая (3х10 бр) с 12 кг примерно (това ти ще си го прецениш)  ;-) .
- Можеш да завършиш с няколко интервала (примерно 10) на въже (30 сек скачане с 2 крака, 30 сек почивка).

3 пъти седмично силова тренировка е СУПЕР (както се казва в мойта книжка: два пъти е малко, четири пъти е много  :) ).

Няма стабилизиращи упражнения за 6-packa-а (а.к.а rectus abdominis - напр. планкове или обратни коремни преси) или еректори (тяга - вкл. на 1 крак или добро утро)

22.11.09
20:25

Добре, tonu, в тогава аз какво да избера 3x5 или 5x5? Целта ми е отслабване на първо време.

23.11.09
08:03

Грешен въпрос, Милена  :coolgrin: !!
(3х5, 5х5 - не е за начинаещи)

Мнението беше редактирано от maria на 23.11.09 08:58.

23.11.09
10:13

Защото?

23.11.09
11:52

Добре де, айде кажете какво да правя в крайна сметка?¿?¿ Някаква насока поне моляяяяя.......

23.11.09
11:54

За отслабване храненето е 90%.
С 3х5 ще стегнеш мускулите без да предизвикваш много хипертрофия. С 3 х 8-12 помпането ще е повече.

23.11.09
12:04

Хмм, 3х8 не е точно силова тренировка.По-скоро за ВМ-НВД подходящи протоколи са 3-5 х 3-6, поразгледай малко дневниците на хората, които са на ВМ-НВД.

И защо мислиш така? Би ли привел малко доводи?

казано от Limka на 23.11.09, 12:04:

И защо мислиш така? Би ли привел малко доводи?

За кое от всичките :)

23.11.09
12:20

Защо 3х8 не е силова трен-ка и каква тренировка е?
Защо 3х8 не е подходяща за ВМ-НВД, а за сметка на това 3х5 или 5х5 е?

3х8 е повече за хипертрофия, за мен силови тренировки са с по-малко повторения и по-висока интензивност.Поне за себе си правя разграничение между силова тренировка и тренировка с тежести, въпрос на тълкуване на понятията :P

Тренировките с повече повторения ги свързвам с така прочутото напомване.Така не се гради истинска мускулна тъкан, а повече вода и глюкоген.А за повечко глюкоген ти трябват въглехидрати.Усещам , че буташ темата към кросфита, но там положението е съвсем различна от протоколи като 3х8 и 3х12.Освен това, ако трябва да се отслабва не смятам , че протоколи с повече повторения са подходящи, така само се губи мускулна тъкан.Точно обратното, тези с по-малко повторения пазят мускула.Всичко се свърза с това какво ще накараш да си мисли мозъка.Ако тренираш с малко повторения и тежко, го караш да мисли че мускулите му трябват, и ако ги изгуби ще е фатално за организма.

Какво ме караш и ти да мисля след тренировка.Аз не знам къде се намирам в момента и философствам :lol:

23.11.09
12:45

Карам те да философстваш, щото си направил едно крайно изказване дето....не е съвсем вярно само по себе си...

Това, че повечето от хората в този форум, които са отявлени и гласовити фенове ВМ, предпочитат 3х5 или 5х5, не значи, че това единсвено работи с ВМ. Петко и Вик също са на ВМ и тренират по съвсем различен начин.

В основите на ВМ е, че мазнините са по-добрият източник на енергия и точно поради тази причина не би следвало да има ‘предпочитано’ натоварване - щом са по-добрият източник, значи са подходящи за всякакво натоварване.

Според мен пък най-доброто натоварване е променливото. Вариране на сетовете и бройките в тях.

Напомпването на мускулите при повече бройки идва от по-доброто кръвоснабдяване и ‘захранване’ на клетките. При 5х5 също ползваш гликоген.

Също така силно се съмнявам, че 8-12 повторения ‘горят’ мускул. Мисля, че разликата между 5-10 повторения при жените е основно в главата (т.е. дали ги е страх или не), не толкова в реалната физическа способност на тялото да произведе огромни мускули от тези повторения или да ги изгори пък, в другия край.

Всички знаем вече, че мазнините са по-добрия източник на енергия... Мисълта ми е , че мазнините по пълноценно се изпозлват именно при силовите протоколи.Точно като по-добър източник на енергия спомагат и за по-качествено качване на мускулна маса, а за по-качествена мускулна маса спомагат именно силовите протоколи.Тук се намесва и едно много относително понятие, като функционалната хипертрофия, общо взето, него всеки го използва както си иска.В кросфита може да се каже, че се включват абсолютно всякакви видове натоварвания, някой и по продължителни, други по-кратки, естествено, че мазното е подходяща навсякъде, но дали при системи от рода на 3х8 и 3х12 ще имаме същия резултат като 5х5 да кажем.В случая не казвам, че няма да има резултати с повечето повторения, а просто фаворизирам по-малкото повторения с по-високата интензивност.

Относно второто не съм съгласен.Може и дамската физика да крие някакви чудеса, но повечето повторения при отрицателен калориен баланс както и продължително кардио само водят до загуба на мускул.Мозъка на човека е доста силно оръжие, всъщност там е ключа към всичко, трябва да го излъжеш за да има ефект.С повечето повторения това не става, а всички знаем, че когато се сваля, мозъка обича първо да прибявка до мускулите като източник на дефецитната енергия.Можеш да го накараш да прибягваа до мазнините, ако си мисли, че мускулите ти трябват за да оцелееш, както споменах по-горе.Също така се губи толкова по-малко мускул, колкото по-малко са въглехидратите като източник на енергия.И какво се получава :

1)Повече мазнини и по-малко въглехидрати - по-малко изгорен мускул и повече изгорени мазнини
2)Трениране с по-малко повторения и по-висока интензивоност на ОКБ - вероятност да забазиш максимално мускула, а дори и да прибавиш още и да качиш сила.

23.11.09
14:01

Доста нови неща научих от вас, значи общо взето няма голямо значение каква тренировка ще правя с този режим, аз досега правих 5x5, ама така...без да знам какво правя. Тъй като съм много отчаяна от килцата вече, даже ми мина през ум да мина пак на Дюкан, ама няма да го направя, щото пак ще си изпатя. Сега отивам да се ровя в дневниците на хората на ВМ НВД. Тук съм чак до 21,00ч, така че ако някой иска да изкаже мнение или да ми предложи примерна тренировка, да се чувства добре дошъл!!!

23.11.09
14:50

Родж, точно затова те накарах да пофилософстваш...щото сега малко по-различно звучи :)

ВМ е подходящо за всякакви натоварвания. Как ще избереш да тренираш, зависи от настройката ти и конкретните ти цели към момента. Според мен 8-10-12 повторения ще доведат до повече хипертрофия от 5х5 при положителен КБ. При ОКБ - 5х5 е подходяща с-ма, защото не те изморява (изтощава) брутално и не стимулира апетит (според мен). Освен това мускулите не се напомпват достатъчно. За хипертрофия и 5х5 нямам мнение.
Много повторения, умерено кардио и ОКБ на теория е равно на загуба на ММ, на практика, обаче, не винаги е така. При мен не е така. Също така, повечето жени, посещаващи фитнес и изглеждащи добре, също тренират с много бройки. И имат мускули. Мен лично не ме кефи и се изнервям дори само като ги гледам, но е факт.

Мозъкът на човека е силно оръжие - точно заради това, ако нервната ти с-ма се пържи на 5х5, не е редно да се тормозиш да тренираш така, само щото си на ВМ. Както и ако си хапваш въглехидрати това не значи, че 5х5 няма да работи за теб. Или, че, за да гориш мускул трябва да правиш 100 повторения в серия до припадък, въпреки че те изнервя адски. Трябва да тренираш така, както ти доставя удоволствие и се чувстваш уверен в това което правиш (така силното оръжие мозък докарва резултатите ;) )

И последно..за храненето...по-високо интензивни тренировки (независимо дали НВД, ВМ-НВД, балансирано хранене) предполага запазване на мускулатурата.

Ай стига спам...мисля, че казваме едно и също, Родж :)

Миленка, тренирай НЯКАК. Както ти харесва най-много и както ще тренираш по-дълго време без да се демотивираш. С тежести е по-добре, защото хабиш повече енергия и пазиш мускулатурата, но ако тежестите са ти неприятни, мятай се пак на аеробики, таебота, пилатес и т.н.

Само да вметна , че 5х5 също е за хипертрофия, важен е общия обем.Друг е въпроса, че хипертрофията е миофибрилна, а не саркоплазмена.Поне се разбрахме и не мисля, че е спам, авторката на дневника ще научи доста полезни работи, а че ти си тренираща жена чудо отдавна съм признал :P

23.11.09
15:15

казано от RogerF на 23.11.09, 15:11:

Само да вметна , че 5х5 също е за хипертрофия, важен е общия обем.Друг е въпроса, че хипертрофията е миофибрилна, а не саркоплазмена.

- съгласна :)

а че ти си тренираща жена чудо отдавна съм признал :P

Много ирония, Родж :) Тренираща жена-напаст съм аз :)

казано от Limka на 23.11.09, 15:15:

Много ирония, Родж :) Тренираща жена-напаст съм аз :)

Хахаха, един път в месеца да кажа нещо хубаво във форума и веднага ще ме оборят.Жените сте опасна работа ;)

ПП:Вече наистина се извинявам за спама :) Отивам да гледам как Надал пада :P

Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 23.11.09 15:23.

23.11.09
15:25

Limka, много ти благодаря за отговора, мила! Ако трябва да съм честна, най добре се чувствам като тренирам с тежести. От друга страна обожавам танците и от време навреме си разучавам разни хореографии, съвсем аматьорската, без да го считам за тренировка. Всъщност, много се чудя дали да не почна с НВД преди да премина към ВМ НВД. Така по лесно да направя прехода и да не ми липсват въглените толкова. Ама ако знаете как ме е яд, че се оставих да напълнея...само за това мисля и тъй като едвам се побирам в работните дрехи, още по кофти ми е. Поне вече не пуша, ама това не оправдава напълняването.
Друго, вчера направих добра тренировка, двуразова. Първо направих 14 спринта по 100м, после 5 x 5 клек, глутеус мост, напади 3x5, повдигане на крак назад (глутеус ритник)с пясъчни тежести 5 кг на крак 2x10 на крак, едно друго за крака 2 x 5, малко коремни и това беше... Храната като НВД, ама  вечерта малко се изложих с едни сухари.

23.11.09
15:34

Тренировката ти е готина :)
Най-важното е да носи удоволствие, да те задъхва и изпотява и да е поне 40 мин

За храненето - не мога да те посъветвам...
Там напоследък аз съм се оставила на ‘интуиция’ - ям каквото ми се яде и когато ми се яде. И има видим резултат - върнала съм си няколко килца :)  Сега пък ми се ядат много плодове и смятам да си направя няколко ‘разтоварващи’ дни на плодове, зеленчуци, ядки и други сурови неща...противно на всичко, което дори аз самата съм мислила и изписала...Но..някак ми омръзна с това да планирам постоянно какво кога ще ям....

Така де...някой по-принципен в това отношение да те посъветва за храната :)

Мнението беше редактирано от Limka на 23.11.09 15:35.

23.11.09
19:01

Limka, много ти благодаря за вниманието.Донякъде се успокоих от твоите постове, сега има да премислям...хайде до утре!!!

24.11.09
08:32

казано от Limka на 23.11.09, 15:34:

Тренировката ти е готина :)
Най-важното е да носи удоволствие, да те задъхва и изпотява и да е поне 40 мин

За храненето - не мога да те посъветвам...
Там напоследък аз съм се оставила на ‘интуиция’ - ям каквото ми се яде и когато ми се яде. И има видим резултат - върнала съм си няколко килца :)  Сега пък ми се ядат много плодове и смятам да си направя няколко ‘разтоварващи’ дни на плодове, зеленчуци, ядки и други сурови неща...противно на всичко, което дори аз самата съм мислила и изписала...Но..някак ми омръзна с това да планирам постоянно какво кога ще ям....

Така де...някой по-принципен в това отношение да те посъветва за храната :)

Според мен е много по добре да се храниш по интyиция отколкото по някаква строго определена схема. Освен ако интyицията не казава да се изяждат тонове шоколад и хляб ( това в кръга на шегата), тогава не трябва да я слушаме. По добре да си хапваме от нещата които ни се ядат, отколкото да си ги забраняваме с дни, седмици, месеци и да дойде денят в който ще ни падне пердето и ще се натъпчем подобаващо. Моят сьвет е да си хапваш нещата които са ти вкyсни, по малко и с мярка, отколкото да си слагаш забрани.

24.11.09
09:28

казано от ralista на 24.11.09, 08:32:

Според мен е много по добре да се храниш по интyиция отколкото по някаква строго определена схема. Освен ако интyицията не казава да се изяждат тонове шоколад и хляб ( това в кръга на шегата), тогава не трябва да я слушаме. .

Ами то аз така напълнях, де...ядяха ми се бисквити, сладкиши, плодове...това сериозно, 10 дни се оставих да напълнея с 7-8 кила. Даже много ми е странно как може за толкова кратък срок такива килограми?¿?¿?
От неделята имам такав мускулна треска, даже като спя и искам да се обърна на другата страна, ми коства много усилия. Такава мускулна не съм имала никога, ама и такива кг не бях вдигала, де.

Днес засега само спринтове в парка, пак 14 по 100м, редувани с бързо ходене.

Сега смятам да правя някаква по лека тренировка за бицепс, рамо, гърди...и т.н незасегнати от мускулната треска зони.
До скоро, скъпи съфорумци....

24.11.09
09:40

Тези 7-8кг не са само мазнини....сигурно половината е само задържане на вода....аз примерно,ако се натъпча както аз си знам на следващия ден съм с поне 3кг отгоре,които до 2 дена ги няма :)

24.11.09
09:51

казано от Ines на 24.11.09, 09:40:

Тези 7-8кг не са само мазнини....сигурно половината е само задържане на вода....аз примерно,ако се натъпча както аз си знам на следващия ден съм с поне 3кг отгоре,които до 2 дена ги няма :)

Оф, Инес, дано си права, и аз си мислех дали няма да е вода половината. Нали уж въглените задържали вода, пък и сега като не пуша, не пия и кафе, а то нали обезводнява. Пък и съм пред МЦ, ако дойде тоя месец, де ;-) .

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1