Помогнете ми!

ST

19.02.05
12:01

На 20 години съм. Тренирам от 4 години 190 см 95кг. Тренирам от тази година по 4 пъти в седмицата. Програмата ми е следната
1ден:
гърди и бицепс

гърди
лег: 4х6-8
полулег:4х6-8
флайс:4х10

бицепс
сгъване с прав лост: 3х8
сгъване с  дъмбели:3х8
скотово: 3х8

2ден
крака

клекове:4х10
на машина предно и задно бедро 4х10
прасец на щанга и с машина 4х15-20

3ден-почивка

4ден:
гръб и трицепс

гръб

набирания (една седмица пред врат, а следващата зад и така ги редувам) 4х8
чукчета:4х8
мъртва тяга:4х8

трицепс
френско: 4х6-8
дърпане на скрипец: 4х8
кикбек:3х8

5ден

рамена

раменна преса пред врат: 4х8-10
раменни разтваряния настрани:4х8-10
задно рамо: 4х8-10
трапец с дъмбели 4х10

В момента взимам креатин и глутамин
Бих искал да ми помогнете за изготвяне на по-добра програма за маса
Бих искал да ми кажете много ли са 4 пъти в седмицата, дали претоварвам мускула и затова не расте

19.02.05
12:10

Първо да съм сигурен-след ден 5 има 2 дена почивка,нали?Защото така ще е по-добре.Също винаги ли правиш едни и същи упражнения в една и съща последователност с едни и същи тежести? :)

ST

19.02.05
18:10

Да, има 2 дена почивка. Стрема се да правя различни упражнения и да увеличавам тежестите всяка тренировка. Дали  да направя краката и раменете в един ден, а не в различни и да почивам през ден :)

WO

19.02.05
18:40

според мен е сплитът ти е добър, не би трябвало да претоварваш, единствената ми препоръка е да си дадеш 1 ден почивка преди рамото...не събирай крака и рамо!... а относно добавките - не е лошо да вземеш някакъв протеин или аминокиселини(вид и количество в зависимост от хранителния ти режим и възможностите)

23.02.05
11:14

[quote author=“wow”]...не събирай крака и рамо!...

Аз тренирам от близо година крака и рамо в един ден, а другите мускулни групи ги сменям като комбинации и съм доволен. мисълта ми е, че събиранети им в 1 ден ще дадат възможност за 1 ден почивка повече без големи промени в програмата.  Мое мнение :roll:

Успехи

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1