25.11.09
15:54
Здравей Si само малко допълнение не го приемай като укор,защо не се опиташ да намалиш хляба ?Струва ми се ,че ти е малко от горе или поне го приемай до обяд...съжалявам ако бъркам някъде:)
Bodyart, принципно се опитвам да хапвам по-малко хляб. Но нещо тези дни голям вълчи глад и то основно за въглехидрати(тестени). Ще гледам да се поправя. :)
Храната за днес
10.00 - 300гр. зеленчукова супа* с 1ф. хляб
12.30 - пак зеленчукова супа*, но без хляб
15.30 - ябълка
18.00 - 2 сварени яйца
21.00 - пиле със зеле
* - зеленчуковата супа умишлено съм я правила със застройка от 5 яйца и 1/2 кисело мляко за да има и белтъчини. Това е за около 2.5 литра супа.
Днес ми е почивен ден- няма тренировка
Лека от мен! :)
Мнението беше редактирано от Si на 26.11.09 09:46.
25.11.09
17:17
казано от Si на 25.11.09, 17:08:
Bodyart, принципно се опитвам да хапвам по-малко хляб. Но нещо тези дни голям вълчи глад и то основно за въглехидрати(тестени). Ще гледам да се поправя. :)
Храната за днес
10.00 - 300гр. зеленчукова супа* с 1ф. хляб
12.30 - пак зеленчукова супа*, но без хляб
15.30 - ябълка
18.00 - 2 сварени яйца* - зеленчуковата супа умишлено съм я правила със застройка от 5 яйца и 1/2 кисело мляко за да има и белтъчини. Това е за около 2.5 литра супа.
Днес ми е почивен ден- няма тренировка
Лека от мен! :)
Много малко хапваш Si увеличи малко протеина,взимай консерви риба тон в собствен сос,прави си яйца на закуска,гледай като си си в къщи да ядеш максимално готвено от теб и полезно.Можеш да ядеш и извара с краставички като снежанка става(стига да обичаш извара)Също маслини.Има много храни,които хем не са скъпи хем може да ги хапваш без да ти писват:)
Не, Си, добре си тренираш....любопитствах просто :)
Беше споменала, че тренираш в Мегамен. И аз ходя там от време на време, та просто ми беше любопитно дали някой от про-тата там ти е изготвял програмата.
Иначе според мен няма нужда да тренираш по сплит, всичките изолиращи движения и машини са излишни, а всичките аддуктор-, аддуктор-, и глутеус машини и махала са загуба на време :)
Нооо..това си е моето мнение. Не е нужно всички да се съгласяват с мен :)
Limka, аз мислех да те питам дали не тренираш там т.к разбрах, че работиш в района. :-) Ти къде тренираш основно?
Относно тренировката ми - много ми помага Oranje, никога не е отказал да ми отговори на какъвто и да е въпрос. Благодарение на него научих що е то напади, клекове, флайс и т.н. ;)
Иначе за тренирането по сплит .... аз все още си изграждам/нагаждам тренировката. След време може и аз да мисля, като теб. ;)
Today :)
7.00 - 2 варени яйца + чай с лъжичка мед
8.40 - 9.40 тренировка
10.15 - 300гр. пилешка супа + омлет от 3 яйца и сирене
13.30 - 500гр. пилешка супа
21.00 - пилешка пържола със салата моркови
тренировката
15 мин. кардио
3х12 флайс
3х12 - придърпване на горен скрипец
3х12 - събиране на ръце на портален скрипец
3х12 - придърпване на долен скрипец
3х12 - придърпване на горен скрипец зад врат
3х12 - Dumbbell Kickback - за трицепс
3х12 - Пулоувър
3х12 - повдигане на ръце в страни с дъмбел
3х12 - повдигане на ръце напред с дъмбел
3х12 - бицепсово сгъване с дъмбел
10 мин. вело - трябваше поне 30 мин., но времето много напредна :(
Мнението беше редактирано от Si на 26.11.09 20:51.
Основно къде тренирам...хм...в Мегамен основно. Но този месец тренировките ми са с основно с ластици и щанги/ дъмбели/ пудовки и... или тренирам в заличката на работа, или в къщи, или на някой стадион. Така че отдавана не съм ходила в мегамен :)
Лимка, ако някой ден ходиш обади се. ;)
Днес тренировка нямам и затова само храна.
8.30 - домашна мини пица с царевичен блат, спанак, извара и копър + 2 сварени яйца
13.00 - печена патица със салата зеле
21.00 - пиле със зеле
Течности - 2л. вода, 1 кафе
Иво, това са дневници, а не чат рум. Ако имаш да питаш нещо свързано с темата - питай. Не е нужно да питаш дали може да питаш нещо :lol: . Влизай в час вече ;-) .
казано от romul_rem на 27.11.09, 20:08:
Мога ли д ави попитам нещо.:)
Може и 2 неща :)
Благодаря ви и на двечките :) . Аз като се храня по един път на ден това лошо ли е.
Не знам, колко е лошо, ама не е хубаво. :) Хората казват ... поне 4 пъти трябвало и аз гледам да го спазвам. :)
Сега сериозно ... ти как успяваш да функционираш само с едно хранене на ден? Минимум 3 основни хранения трябва да имаш.
Ето и моята храна и тренировка за днес
закуска около 9.30ч. - пилешка супа с 1 филийка хляб
11.30 - 13.30 тренировка
14.00 - 250гр. извара с 1 лъжица лютеница (много е вкусно така)
16.00 - слънчогледови семки около 50гр.
19.00 - 1ф.хляб с маслинов пастет + 150гр. извара
тренировка
15мин. кардио
3х15 - аддуктор
3х15 - пак упражнение за вътрешната част на бедрата, но на глутеус машина цък
3х15 - абдуктор
3х15 - външна част / глутеус машина
3х15 - напади
3х15 - клекове
3х15 - бедрено сгъване/разгъване
3х15 - упражнение тип ритник/глутеус машина
Мнението беше редактирано от Si на 29.11.09 09:45.
Ехооо, ето ме отново.
Та така ... ето какво съм хапвала и тренирала днес.
9.30- 1ф. хляб грахам с маслинов пастет и 100гр. извара
12.00 -14.00 - тренировка
14.20 - 4 мандарини
14.35 - 1/2 ф. хляб + около 50гр. извара + 2 варени яйца
16.00 - шепа кашу
18.30 - 1/2 скумрия
Тренировка
15 мин. вело
3х15 - флайс
3х12 - пулоувър
3х12 - събиране на ръце на портален скрипец
3х12 - придърпване на вертикален скрипец пред гърди
3х12 - привеждане на горен скрипец
3х15 - придърпване на долен скрипец
3х15 - трицепсово разгъване на горен скрипец
3х15 - трицепсово разгъване с дъмбел (Dumbbell Kickback)
3х12 - бицепсово сгъване с дъмбели
3х12 - концентрично сгъване за бицепс
15 мин. вело (бях много гладна и не можех да изкарам 30 мин., но след това наваксах с 3 часово разхождане :) )
Пак съм тук. :)
7:30 - средно голяма ябълка
8:15 - 2 сварени яйца
13:30 - 2 сварени яйца
15:40 - 60гр. пилешки гърди на скара + 2с.л картофено пюре + 1 сандвич от пилешко филе, маслини, краставица,кашкавал и 1ф. пълнозърнест хляб + 1/2 кисело мляко. :red:
около 18:30 ще хапна още един такъв сандвич с другата половина от млякото
а в 19:30-20:00 съм на тренировка
Мразя да съм в ПМС, постоянно съм гладна и поглъщам промишлени количества храна. :shut:
Днес ще тренирам крака
15мин. кардио
3х15 - аддуктор
3х15 - упражнение за вътрешната част (глутеус машина)
3х15 - абдуктор
3х15 - външна част (глутеус машина)
3х15 - напади
3х15 - клекове
3х15 - упражнение тип ритник (глутеус машина)
3х20 - гръбни преси
3х20 - странични коремни
6х25 - коремни с вдигнати крака
Мнението беше редактирано от Si на 30.11.09 14:02.
30.11.09
15:36
казано от Si на 30.11.09, 14:01:
Пак съм тук. :)
7:30 - средно голяма ябълка
8:15 - 2 сварени яйца
13:30 - 2 сварени яйца
15:40 - 60гр. пилешки гърди на скара + 2с.л картофено пюре + 1 сандвич от пилешко филе, маслини, краставица,кашкавал и 1ф. пълнозърнест хляб + 1/2 кисело мляко. :red:
около 18:30 ще хапна още един такъв сандвич с другата половина от млякото
а в 19:30-20:00 съм на тренировка
Мразя да съм в ПМС, постоянно съм гладна и поглъщам промишлени количества храна. :shut:Днес ще тренирам крака
15мин. кардио
3х15 - аддуктор
3х15 - упражнение за вътрешната част (глутеус машина)
3х15 - абдуктор
3х15 - външна част (глутеус машина)
3х15 - напади
3х15 - клекове
3х15 - упражнение тип ритник (глутеус машина)
3х20 - гръбни преси
3х20 - странични коремни
6х25 - коремни с вдигнати крака
Нищо Si не го мисли така в ПМС всичко е позволено.А и жената по-време на цикъл задържа вода в тялото около 2 до 3 кг.От там идват и истериите,че сме надебеляли.Само недей да се изкушаваш със сладките неща.Успех.
казано от BodyArt Консултант на 30.11.09, 15:36:
Нищо Si не го мисли така в ПМС всичко е позволено.А и жената по-време на цикъл задържа вода в тялото около 2 до 3 кг.От там идват и истериите,че сме надебеляли.Само недей да се изкушаваш със сладките неща.Успех.
Здравей BodyArt, :)
Със сладкото не съм се изкушила, но обяда ми е безобразен. Особено комбинацията пюре с хляб. А за подутия си корем да не говоря. Ходя като бременна в шестия месец ...... абе, женски неволи, какво да се прави. :(
Промених малко тренировката, която беше от 19.30 - 21.00
След нападите, правих римска мъртва тяга, а гръбните преси ги пропуснах (не ми се правеха). Иначе всичко си беше по план. Ля се пот от мен, като от извор. :) Доволна съм от днешната си тренировка.
След нея хапнах 2 варени яйца.
И след малко ще лягам, че съм гроги.
Мнението беше редактирано от Si на 30.11.09 20:04.
Много ме е срам, но нали уж признат грях е половин грях, та с надеждата признатите калории да са половин калории .... всичко ще си кажа. :cheese:
закуска около 7.30 - 1 сварено яйце
13.30 - пилешко бутче с ориз
16.00 - активия с мюсли и ягоди
21.20 - пица с бира
Тренировка нямаше :red:
02.12.09
07:32
Като ти гледам храненето по-скоро се моли калориите да са двойни, а не наполовина.
Да не ядеш сутрин се сравнява с да хвърлиш няколко гранати в препълнен киносалон.
Да изядеш една пица с бира вечер се равнява на греха от поглеждане на жената, осела или къщата на ближния.
Как мислиш, кой грях е по-голям? ;)
казано от Oranje на 02.12.09, 07:32:
Като ти гледам храненето по-скоро се моли калориите да са двойни, а не наполовина.
Да не ядеш сутрин се сравнява с да хвърлиш няколко гранати в препълнен киносалон.
Да изядеш една пица с бира вечер се равнява на греха от поглеждане на жената, осела или къщата на ближния.
Как мислиш, кой грях е по-голям? ;)
Здравей Oranje :)
Сутринта не бях много гладна и затова хапнах само 1 яйце. Но не мисля, че калориите са ми малко като цяло. Все пак това пиле с ориз и тази пица .... не са с малко калории. :)
Днес
9.00 - запечен сандвич с бекон, кашкавал, пипер и шарена сол
12.20 - огретен от спанак с яйца и извара + салата от спанак
16.30 - 1 активия с мюсли и ягода
18.30 - шницел с 1ф. хляб и 1 морков
Тренировка - няма.
Мнението беше редактирано от Si на 02.12.09 18:27.
Здравейте,
храна
8.00 - 1ф. хляб грахам с маслинов пастет и 2 пръста извара отгоре + 2 сварени яйца
13.00 - супа с телешко месо и малко парче макарони на фурна
22.00 - 1/4 пиле на грил + 1 домат
П.С Нещо започнах да се депресирам вече, очаквах по-бързо да свалям, но нещо не се получава. Чудя се дали да не мина до края на декември на НВД, само салати, месо и яйца.
Мнението беше редактирано от Si на 03.12.09 21:27.
03.12.09
09:49
Точно декември е най лошия възможен вариант за нвд, покрай всички тези празнични трапези :).
Оптималкото сваляне е около килограм на седмица, ако сваляш по бързо не е съвсем безвредно.
Просто се въоръжи с търпение и с времето ще се научиш да усещаш тялото си и ще знаеш кое кога е правилно за него.
Усещам се аз .... трябва да променя нещо в храненето. ;)
Днес
8.00 - пилешки гърди около 150 гр + 1 домат
11.30 - 150 гр. извара с 2 лъжици лютеница + 2 сварени яйца
Мнението беше редактирано от Si на 04.12.09 10:45.
Иван е прав мила......много ще е трудно покрай тези трапези......те са изкушение за всички сега. :red:
10.12.09
07:57
:) Изкушение - изкушение ама като се замисли човек какво толкова недиетично има на Коледа? Питка , сърмички , постни манджи - ако не се намуууаш като последния лакомник си е здравословно :) На Нова Година айде да приемем ,че пиеш нещо и хапнеш парче баница , то си е зареждащ ден :lol: А ако си останеш само с късмета без баницата - екстра :) хаха
Така че не ги слушай - следвай си диетата , това все пак са само 2 дни от цял месец ... ! :coolgrin: :-P
10.12.09
08:01
Проблемът не е в трапезите, а във вас самите. Аз не мога да си позволя хубава храна, но когато има празници и изобилие на масата, или някой в работата черпи с хубави бонбони и т.н., просто взимам това, което ми е нужно (ако ми е нужно). Т.е. ако имам вечеря и знам, че трябва да е 40гр белтъчини и 60гр въглехидрати - избирам от цялата трапеза това, което ми дава тези стойности. Ако нямам прием в момента, просто не взимам бонбона, с който ме черпят. Ето, днес един колега има РД и има 2 вида бонбони, шоколадови тръбички (или както там се казват), натурален сок и сладки. Какво направих ли? Честитих му рождения ден и дотук.
Тъй че не се оправдавайте с празници или почерпки, ако ще се храните правилно календарът ви не трябва да има червени дни! Всичко друго е лайстайлът на ‘гладни и дебели’, а Сизиф отдавна вече е влязъл в историята, няма нужда да го копирате.
А, и между другото, всеки ден с по 1/2 или цял шоколад (или каквото там ви изкушава) и правилно хранене ще постигнете много повече, отколкото с глад и периодични опити за екцесивни хранителни рекорди.
10.12.09
08:04
Много добре го каза ! ;)
казано от Oranje на 10.12.09, 08:01:
Проблемът не е в трапезите, а във вас самите. Аз не мога да си позволя хубава храна, но когато има празници и изобилие на масата, или някой в работата черпи с хубави бонбони и т.н., просто взимам това, което ми е нужно (ако ми е нужно). Т.е. ако имам вечеря и знам, че трябва да е 40гр белтъчини и 60гр въглехидрати - избирам от цялата трапеза това, което ми дава тези стойности. Ако нямам прием в момента, просто не взимам бонбона, с който ме черпят. Ето, днес един колега има РД и има 2 вида бонбони, шоколадови тръбички (или както там се казват), натурален сок и сладки. Какво направих ли? Честитих му рождения ден и дотук.
Тъй че не се оправдавайте с празници или почерпки, ако ще се храните правилно календарът ви не трябва да има червени дни! Всичко друго е лайстайлът на ‘гладни и дебели’, а Сизиф отдавна вече е влязъл в историята, няма нужда да го копирате.
А, и между другото, всеки ден с по 1/2 или цял шоколад (или каквото там ви изкушава) и правилно хранене ще постигнете много повече, отколкото с глад и периодични опити за екцесивни хранителни рекорди.
Извинявам се за спама...но от доста време се каня да кажа на Оранйе,че трябва да стане motivational speaker :) Определено ти се отдава много!!! Преди няколко дена, в друг дневник беше казал това за нямането,но че въпреки всичко не се нахвърляш на масата и от тогава само си го повтарям и си мисля,че трябва да го изпробвам и аз това!! :) Та Оранйе много ме радват мненията ти!!! :) :) Винаги точните думи на точното място :)
Точно, аз пък всеки един ден си повтарям една реплика, която научих от Oranje: ”Контролът е САМОКОНТРОЛ!!” :coolsmile:
Това е моята малка тайна :) !!
Мнението беше редактирано от maria на 10.12.09 08:45.
10.12.09
10:31
Oranje си е Oranje, ако човек можеше да събере дори само мненията му в моя дневник, и да си ги закачи на хладилника, щеше да е много полезно :cheese:
Нещо обаче оспамваме дневника на Si която пък някъде се губи ...
И аз съжалявам за спама, но нямаше как да се сдържа да не направя коментар на казаното от Oranje - или по-точно има ли смисъл въобще от коментар - това което е написъл е точно така, изключително впечатлена съм от всичко, което съм чела от него! Винаги на място и винаги точно! Респект!!!
Здравейте,
Много се радвам, че сте уважили дневника ми. :) Въобще не приемам изписаното от вас за спам, а за даване на пример. За Oranje, каквото и да кажа ще е малко. Факт е, че ако не беше той щях да съм загърбила всичко за пореден път. Тренирам един месец и после ... край. Научи ме да гледам на храната по друг начин, за което съм му много благодарна. :kiss:
Иван Шишманов, прав си че се изгубих напоследък.
В момента не ходя на фитнес, може би затова и не пиша често. Правя тренировките си в къщи.
Напълнила съм 2 празни бутилки от по 0.5л. с мокър пясък и тренирам с тях.
Ето и тренировките ми.
Ден за горна част
Загрявка
3х15 - флайс
3х15 - пулоувър
3х15 - повдигане на ръце в страни с дъмбел (бутилка)
3х15 - повдигане на ръце напред с дъмбел(бутилка)
3х15 - бицепсово сгъване с дъмбел(бутилка)
3х15 - концентрично сгъване за бицепс
3х6 - лицеви опори (още са ми много трудни и не мога хубаво да се смъквам до долу)
3х15 - трицепсово разгъване с дъмбел(бутилка)
Кардио - 30 мин. въртене на обръч
Ден за долна част
загрявка
3х15 - клекове
3х15 - напади
3х15 - плие
3х15 - римска мъртва тяга
3х25 - упражнение тип ритник (за съжаление без тежест)
3х15 сек. - планкове
4х15 - упражнение тип “махало” (за странични коремни мускули)
6х30 - коремни с вдигнати крака
ако имам сили след това - въртя обръч
Тренировките са ми през ден и ги редувам.
2 дни правих и едни упражнения “идеален ханш”, но много се подскача и не ми допадна. :)))
Храната е една и съща всеки ден
9.00 - 2 яйца
11.30 - 1 ябълка
13.00 - извара с лютеница, колкото ми се яде
16.00 - морков
18.00 - яйце с извара,само извара или пилешко със салата.
казано от Мария Никифорова на 10.12.09, 08:44:
Точно, аз пък всеки един ден си повтарям една реплика, която научих от Oranje: ”Контролът е САМОКОНТРОЛ!!” :coolsmile:
Това е моята малка тайна :) !!
Контрола понаякога е да решиш дали да се самоконтролираш и кога да се самоконтролираш.