26.11.09
14:24
Здравейте , започнах да се ходя в залата в началото на това лято с тегло от 59 кг ,
като не съм прекъсвал за повече от 5 дни.В момента теглото ми е 71 кг и съм доволен
от начина , по който изглежда тялото ми с точно две изключения.
В отпуснато състояние коремът ми стои леко подут и подпухнал , когато го стегна обаче
става твърд , също така съм наддал в краката .. от тук следва моят въпрос:
Искам да запазя масата , която успях с доста труд и хапване да натрупам
в обалстта на ръцете,гърба,гърдите,но искам да “изчистя” корема и евентуално
краката да отслабнат.Как да стане това?
В момента се старая да се храня с по-малък брой въглехидрати и да вкарвам повече протеин от храната.
Ще дам пример относно храненето ми:
6:50h Закуса - 3 бъркани яйца ( обикновено са варени , като изяждам само белтъците)
10h След около 2-3 часа хапвам 50 гр. ядки ( най-често орехи ) и плод ( банан или ябълка , най-често )
16h Когато вече съм вкъщи и имам възможност да хапна нещо “като хората” , поне един път седмично
хапвам риба ( печена , не пържена ) или пък пилешко ( печено или варено ) с картофи или ориз.
Тук имам още един въпрос : Обикновено след яденето в 16h отивам към залата (дали храната е достатъчно добра?)
И какво да ям след края на тренировката и за вечеря.
Надявам се да ме разберете , просто исках да попитам доста работи в само една тема: )
Това което ядеш до тук стига за едно хранене ;)
Като начало яж яйцата цели. Към ядките добави протеинова храна. След тренировка яж пак белтъци+въглехидрати. За вечеря и/или преди лягане - предимно белтъчна храна.
Здравей , благодаря ти за бързият отговор , искам да те помоля да ми дадеш
конкретни примери за “белтъчна храна” и “протеинова храна” и също така да ми кажеш приблизителна
бройка на яйцата сутрин и тези след тренировка.
ПП:Искам да уточня , че мазнините не са много , но изпитвам
ужас към тях и искам да ги изчистя.
Мнението беше редактирано от CANKO на 26.11.09 14:33.
Е не знаеш ли кои храни са източници на белтъчини? Всички видове месо, яйцата, рибата. Млечните продукти.
Бройка на яйцата не мога да ти кажа, ти си прецени колко храна ти трябва.
Ще се постарая да подобря храненето си.Освен това имам идея да започна
да тичам през ден , подходящо ли е?
казано от CANKO на 26.11.09, 14:52:
Ще се постарая да подобря храненето си.Освен това имам идея да започна
да тичам през ден , подходящо ли е?
Даже е задължително.