Каране на колело

26.11.09
13:16

Здрасти,предишния път ми помогнахте затова пак вас ще питам...
Става въпрос за един приятел който върти колело в тях и се увива с фолио
в областа на корема... според него така увеличава потенето в точната област
само че от някой хора чух че не било много правилно така да се прави и
искам да ви попитам : Правилно или неправилно е да се увива с фолио и ако не е
как е правилно ?

Благодаря предварително :)

26.11.09
13:28

Като се увиеш с фолио, започваш да се потиш повече, но това далеч не е равнозначано на топене на повече мазнини, по-скоро изхвърляш соли и вода. Мазнините изгарят, защото след определено въртене с равномерно дишане и достигнат подходящ пулс, организмът използва мазнините за енергия. Следователно фолиото го остави в кухнята.

Твоят приятел е на далавера, ако:
-някой от близките му е дистрибутор на крем против гъбички и той иска да хване такива, за да рекламира крема;
-иска да си докара разстройство, за да бъде извинен и да не направи класното по математика;
-има странен фетиш към мазни потни мъжки тумбаци;
-навремето е опитал яка далавера с фолио, купил е индустриално количество, но не се е получила врътката и сега се чуди какво да прави със стоката;
-лекар му е казал да се поти точно в определена област с цел излекуване от екзотична болест...
Правилното е да приема с 200-300 калории по-малко, отколкото изразходва дневно. Въртенето на колело гори калории. Дали обаче те идват от мазнините, или от друго, зависи от темпото, храненето преди въртенето, пулса...
Всеки, който е бунтар по природа или го мързи, се опълчва на метода и продължава да търси чудодейното хапче/упражнение, с което да отслабне.
Мога да ти изброя и няколко оправдания, които да казва накрая, когато се окаже, че няма ефект :)

26.11.09
15:26

казано от Стоянчо на 26.11.09, 13:28:

Като се увиеш с фолио, започваш да се потиш повече, но това далеч не е равнозначано на топене на повече мазнини, по-скоро изхвърляш соли и вода. Мазнините изгарят, защото след определено въртене с равномерно дишане и достигнат подходящ пулс, организмът използва мазнините за енергия. Следователно фолиото го остави в кухнята.

Ами той ми каза че въртял всяка сутрин по половин час....и все пак няма полза от фолиото така ли ?

26.11.09
17:41

Ако искаш и така го разбирай. По-добре да не носи. ;)

26.11.09
19:07

Импровизиран вариант на сауна колан? :D
То няхното предимство са вибрациите, а не температурата май

26.11.09
20:10

Би било много тъжно, ако имаше каквито и да било ползи от сауна-коланите.

Туолф1914, за по-добър ефет се омотай целия във фолио. Не си оставяй дупка за очите, нали е велоергометър, не ти трябва да гледаш къде караш. Сложи си и вълнени гащи и ги загащи над пъпа - още по-силен ефект на потене на правилното място се получава.

Той, Ути Бъчваров, ако се беше усетил по-рано за далаверата с фолиото, немаше да е сега 120 кила.

Мнението беше редактирано от Timon на 26.11.09 20:11.

26.11.09
20:57

казано от Twolf1914 на 26.11.09, 15:26:

казано от Стоянчо на 26.11.09, 13:28:

Ами той ми каза че въртял всяка сутрин по половин час....и все пак няма полза от фолиото така ли ?

Ами аз ще се повторя, но ползата не идва от повишаване на температурата в областта, а от достигането на определен сърдечен ритъм и поддържането му за определно време.

27.11.09
13:10

казано от Oranje на 26.11.09, 13:32:

Въртенето на колело гори калории. Дали обаче те идват от мазнините, или от друго, зависи от темпото, храненето преди въртенето, пулса...
Всеки, който е бунтар по природа или го мързи, се опълчва на метода и продължава да търси чудодейното хапче/упражнение, с което да отслабне.
Мога да ти изброя и няколко оправдания, които да казва накрая, когато се окаже, че няма ефект :)

Понеже съм чел доста твой теми и мнения в темите останах с впечатление ,че си навътре в нещата (донякъде)
И така ще можеш ли да пуснеш 1 тема за това което съм цитирал от поста ти ? Ако се опише по подробно , ще става интересна тема и ще се разточи според мен, дори може да добавиш инфо за скачането на въже (помага ли) и каквото се сетиш ;) И друго ,не можах да намеря тема за претоварването на мускулите , а е доста важно , кога човек трябва да спре и кога е на границата , как да разбере къде е границата и т.н. ,защото до колкото знам когато се претовари мускул той се разгражда.

Мнението беше редактирано от dadada на 27.11.09 13:27.

казано от dadada на 27.11.09, 13:10:

казано от Oranje на 26.11.09, 13:32:

...защото до колкото знам когато се претовари мускул той се разгражда.

Не е нужно да претовариш мускула, за да го изгориш. Когато тялото ти има належаща нужда от енергия, а няма циркулираща такава в кръвта, най-бързо и лесно ще разгради мускулна маса, вместо да премине през доста повече процеси, които, забележи, изискват повече енергия, за да изгори мазнини. Просто мускулната тъкан е идеалното гориво в случая, докато мазнините се топят по-трудно. Точно тук е тънкият момент, в който на помощ идват бърнърите, БЦАА ако щеш, времето за тренировка в зависимост от храненията, цялостния хранителен режим, самият вид на натоварването...

27.11.09
14:46

Този негов приятел е Twolf1914 тои самия просто го е срам да го каже че се увива с фолио :D

27.11.09
16:19

Oranje не разбрах много от това което каза , ако можеш да го кажеш по простичко , ще съм ти много благодарен ;)

казано от dadada на 27.11.09, 16:19:

Oranje не разбрах много от това което каза , ако можеш да го кажеш по простичко , ще съм ти много благодарен ;)

На тялото е по-лесно да изгори малко мускул, вместо малко сланина, ако има спешна нужда от енергия.

27.11.09
16:51

е това добре , но искам да разбера как да посваля малко кила от ханша и краката и дали е нужно да си взема л-карнитин , фат бърнар или нещо подобно , аз писах и в темата 5х5 , защото мисля да я почвам в понеделник .

Бих те посъветвал да се опитваш колкото се може по-малко междинни цели да имаш. Например следващия един месец искаш да правиш 5х5 и да качиш 5кг на лежанката и 10 на клека и тягата. След това месец, в който да оформиш бедрата и т.н. Накуп няколко дейности стават трудно, с непрекъснато следене на опитен треньор и диетолог, достатъчно свободно време и финанси за храна.
Ако досега не си тренирал бедра - ще ти се стегнат и дори обиколката може да намалее, но е много смело да очакваш да качиш сила, да качиш размер, от кръста надолу да свалиш мазнина, а нагоре - мускули...
Тия работи стават само при начинаещите и при тея с изключително точно изчисление на всяка калория и серия.
Ако не си такъв - не си губи времето. Много хора от септември започват да качват чисто и май са си същите. Останалите качват и мазно, после го чистят и оформят и май са с 2-5кг отгоре. Качествени и силни мускули.

RO

27.11.09
22:24

Поздрав http://www.youtube.com/watch?v=_TG8vkzsGIw

27.11.09
23:28

даа , на мене не ми пречи да кача килограми , аз искам да сваля малко обиколката от кръста надолу както каза ти . Има около мен по опитни ,но не и спрециалисти и немисля , че ще могат да ми помогнат , а иначе сега гледах от сайта различни диети ,но малко ме съмнява да бъда чак толкова стриктен с грамчета чак или пък да се храня на 3 часа .Все още не съм станал фитнес маниак , но мисля че ако ми се обясни какво да правя ще стане работата , защото не съм някои дебелак , но искам колкото може по добре да съм и това е . Ако можеш да ми предложиш начин по които да сваля малко от краката ще е супер ;)

28.11.09
08:54

Ако ядеш правилната храна, в правилното количество, никой няма да следи през колко време си се хранил..  Ограничавай се малко по малко, във форума поне за ядене има безброй статии и теми. :Р

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1