28.11.09
00:52
Здравейте!
Знам, че много “по-пълни” хора биха могли да ми завидят за това, че винаги мога да ям колкото и каквото си поискам без това да има какъвто и да било ефект върху теглото ми. Често чета как ако си по-пълен само се отърваваш от мазнините и хоп, отдолу се появяват коремни плочки. Е да де, ама нямам никави мазнини, но и плочки отсъстват. Какво да направя, за да успея да направя най-бързо коремни плочки?
Малко пояснение - на 18 съм, тежа 58 кг. и съм висок 178 см. Ето да видите за какво става въпрос:
http://img145.imageshack.us/img145/2332/dscf820.jpg
Какво бихте ми препоръчали да направя, откъде да започна? За колко време мислите, че ще мога да направя плочки? Имам ли някакъв шанс въобще!?
28.11.09
01:04
Вярно може да не са ти тренирани коремните мускули,но това не означава че нямаш мазнини,щом не се личат,значи имаш :) Яж здраво качи няколко кг-мускулна маса,тренирай корема 1-2 пъти седмично,след това с диета и малко кардио поизчисти мазнината(ако има такава) и хоп ето ти ги плочките
Какви плочки при това тегло? И да нямаш много мазнини, също така нямаш и развити мускули. Трябвада качиш малко и да потренираш корема, за да се появят плочки.
Аве пръчка, ходи блъскай във фитнеса, толкоз ли си назад, на 18 години и не знае ко да прави, ти коремни преси правил ли си някога?
И земи яж още по-здраво, че като те гледам ке земеш да се счупиш :lol:
28.11.09
08:53
Абе хилка, полочки да изкараш ще си още по-смешен. Нямаш нищо, пък плочки искаш.
Ходи в някое училище прави набирания, кофички и т.н.
Гените са виновни и за глобалното затопляне.Какво общо имат те тук ?
Добре си чул че като нямаш мазнини ще се вижда нещо,ако воабще има нещо отдоло.За това се казва че първо се качва достатъчно маса след това се чисти иначе после изчистваш и мускула(това последното не важи точно за теб).
28.11.09
10:14
казано от Aze на 28.11.09, 09:45:
Ясно, благодаря!
Явно няма какво да се направи. Въпрос и на гени донякъде... :(
Хаха,има какво да се направи и му се вика яко блъскане в залата + здраво хранене
Не искам да те обиждам, ама това с гените е меко казано идиотско!Така като те гледам сигурно и физическо не играеш, а говориш за гени :Д.Започвай набирания, коремни, кофички, лицеви опори и като “влезнеш в час” влизай сериозно в залата, надали ще пуснеш пак тема за плочките.......
Ясно, благодаря!
Мързелът и несериозното (има ли го изобщо при теб не знам) трениране нямат нищо общо с гените, не се предават по наследство (виждал съм достатъчно примери за това). Така че в случая те нямат нищо общо с това, че нямаш грам мускули по себе си.
казано от Aze на 28.11.09, 00:52:
Какво бихте ми препоръчали да направя, откъде да започна? За колко време мислите, че ще мога да направя плочки? Имам ли някакъв шанс въобще!?
Започни от залата и продължи в кухнята. Щанги и храна, че да сложиш малко активно тегло по себе си. Почти съм убеден, че не си го пробвал досега, а работи - при това безотказно. С точни прогнози за време няма да се занимавам, но докато си 178см/58кг плочките са ти най-малкия проблем така или иначе. Шанс въобще..еми по принцип имаш, макар че според мен не е кой знае колко голям, защото най-важното е нагласата и желанието за труд. Някакси просто не те виждам в залата, след като още на втория си пост нахрани генетиката и се отказа. Ама може и да бъркам де, кой знае.
Мнението беше редактирано от G33K на 28.11.09 14:18.
28.11.09
15:17
брех големи разбирачи защо обиждате момчето вие по-добре ли сте ?
приятел слаб си ти нямаш никаква мускулна маса и дори изглеждаш леко да се каже “мазен”.
яж повече и прави повечко физическа работа.
28.11.09
15:24
Ясно, благодаря!
Това би го казал човек,който иска да изглежда добре без да положи усилия!
Не обръщай внимание на повечето мнения. Тук всички са с дълбоко изразен релеф, въпреки, че повечето са като плондири от измислените добавки.
Нямаш плочки поради две причини:
1) Омазнен си вследствие на лош хранителен режим.
2) За да се види един мускул ясно, трябва да има обем.
Започни да тренираш с кръгови тренировки във фитнес-залата. Корема, ако толкова държиш на плочките, първо започни да го тренираш в статично положение и когато ти стане лесно - преминаваш да го тренираш в движение. Започни с правене на планкове http://www.youtube.com/watch?v=9Ar2iRusnnc , правиш 3-4-5 опита, колкото можеш да държиш. Планкове имат за цел да ти подготвят мускулатурата за яките коремни упражнения и да ти заздравят кръста, който ти е от най-голяма важност за цялата двигателна способност на тялото. Като стигнеш до 45-60 секунди без да трепериш целия, започваш да правиш вдигания на краката от легнало положение. В началото си разпервай ръцете в страни от тялото, за баланс, а когато мускулите ти заякнат, започни да слагаш ръцете зад ушите си.
Тук е много важно, да запомниш, че колкото лактите са по-близо един до друг, толкова по-лесно е за корема, колкото по-далече са, толкова по-трудно е, затова си поставяш ръцете зад ушите, а не ги сключваш зад главата си и се стремиш да държиш лактите максимално далече един от друг. Вдигането на краката го комбинираш с планковете. Когато и това упражнение ти стане лесно, преминаваш на вдигане на краката от вис или от уреда, който го има във всяка фитнес зала. След това минаваш на обратни коремни преси. След това на молитви на скрипец и накрая започваш да вдигаш краката с тежест.
Недей да правиш коремни преси. Колкото и да те убеждават, че с тях става най-бързо, коремните преси ще ти съсипят кръста.
Недей да бързаш. Прогресирай бавно.
Мнението беше редактирано от Timon на 28.11.09 17:09.
Аз от това, което прочетох тези дни разбрах, че съм крайна форма “ектоморф” - т.е. определено имам генетично предразположение към бърз метаболизъм и много трудно изграждане на мускулна маса (за сметка на това обаче и мазнини трупам трудно).
Имам желание да положа усилия, но просто не знам откъде да започна. А някои от коментарите тук просто ме хвърлиха в “тъч”.
Упражнения ли да правя, да ям ли повече, що ли? От друга страна не ми се иска да отслабна още повече от упражненията и съвсем да ми изпъкнат кокалите както беше допреди някоя друга година...С две думи, страхувам се да не са докарам до по-лошо положение.
Така че, всякакви смислени съвети са добре дошли!
Амистад, благодаря много за съветите!
Твоето мнение определено ми беше от полза!!
Остави тея ектоморфски истории.С достатъчно ядене и тренировки ще си качваш като стой та гледай.За пример ще дам себе си,също уж краен ектоморф,скенджа и пр,по време на лятото за 2 месеца и половина качих 5 кг,при положение,че тренирах от доста години преди това,така че просто започни да тренираш и ядеш,няма какво друго да очакваш да ти кажат хората тук.
Спри да четеш за гени, наистина играят роля но дали ще направиш нещо със себе си зависи от теб, а не от гените.Концентрирай се върху статиите за кръгови тренировки и хранене за покачване на теглото.
оффтопик : за пореден път се убеждавам ,колко комплексирани хора има ... защо го нареждате човека ,не мога да разбера .Все едно вие сте се родили с коремни плочки ...и не сте били “пръчки” и “хилки” ...много се изучихте...
успех брат ,дано направиш добра преса ;)
02.12.09
11:27
Щом се вглеждаш в себе си и искаш да подобриш телосложението си, значи ще имаш воля и да започнеш да спортуваш повече. Най-лесният начин е да намериш приятел, който вече тренира, и да ходите заедно в зала. Другият вариант е да потренираш вкъщи или на лостове в някой училищен двор и после да се замислиш за фитнес. Разбирам какво е нетърпението, но знай, че всеки резултат идва с много усилия и години работа. Преодолееш ли нежеланието да ходиш на фитнес (при същите онези “яки” и “релефни” типове, които те нахраниха набързо) си направил може би най-голямата крачка. Променянето на тялото е доста зарибяващо, дори да нямаш големи амбиции, много бързо става зарибявка и ще видиш как ще има случай да не искаш да излизаш с приятели или гаджета, защото ще тренираш. Започни да се храниш по-пълноценно, махни или поне ограничи много преработените храни, сладкото, газираното, като същевременно увеличиш приема на месо, ядки, ориз, картофи, бобови култури. Малко по-малко ще добиеш и представа за храненето и сам ще започнеш да си налагаш ограничения с какво се храниш.
Най-важното обаче е да не губиш представа за какво го правиш - правиш го за здраве и донякъде за по-добро самочувствие. Фитнесът няма да те направи по-умен или по-глупав, отколкото по принцип си, няма да те направи магнит за жените, ако нямаш подход - спортувай за добра форма, не изпадаай в крайности и резултатът няма да закъснее.
02.12.09
23:06
Аз мисля че е тъпо да имаш коремни мускули без да имаш гръб,ръце и гърди седи някак смешно.. едното без другото е тъпо :)
Мнението беше редактирано от roshko_rs на 02.12.09 23:17.