Много моля за помощ ... =]

28.11.09
23:41

Здравейте и от мен ! От приятел научих, че това е може би най-добрият сайт в България, в който мога да намеря отговори на въпросите свързани с фитнес и спорт. Имам доста да пиша, но първо да ви се представя ... на 18 години съм и от 2 години се занимавам активно с футбол. В залата имам опит около половин година и то доста разредено. Преди 2 месеца контузих китката си и спрях да ходя .. Телосложението ми е следното : 190 см ; 80 кг ... Има някои неща, които искам да разбера и ще се надявам ако някой от по-компетентните тук ми предложи скайп, на който да поговорим по-обширно по моите въпроси. До тук с представянето, сега започвам с изтъкването на кусурите ми по тялото ... Като всеки футболист имам доста масивни и мускулести крака, а оттам и задник и широк таз, което както знаете не е много привлекателно за женската част ... имам доста издадени ребра и малко коремче, което ми е един от най-големите проблеми свързани с тялото ... благодарение на ръста имам доста издължени ръце и почти никакви гърди ... Това, което искам да направя е да сваля малко от към задник и крака и в същото време да оформя добре ръцете си, да оформя добре гърдите си, както и напълно да сваля този ужасен корем, който макар и да е малък ме дразни изключително много /както и изравняването на ребрата ми с останалата част от корема / ... исканията ми са насочени единствено и само за постигане на АТЛЕТИЧНО тяло, като това изключива масивните гърбове и така нататък ... искам РЕЛЕФ И ОФОРМЯНЕ ...

Сега, след като се запознахте с моето скромно тяло бих искал да ви помоля за всичките ви съвети, които можете да ми дадете като професионалисти ... имам около 6 месеца, да оформя тялото си по начинът, по който искам и наистина съм готов дори на крайна химия, за да го направя в най-кратък срок от време, защото наистина ми е необходимо ...  моля някой, наистина разбиращ от това, което искам да направя и нуждите които имам да остави скайп, за да се свържа с него и да поговорим за това ... бих бил изключително щастлив ако някой може да ми помогне ... Благодаря ви предварително и се надявам да се намери човек, който да ме разбере и да ми помогне :) Поздрави на всички и ще чакам отговорите ви :)

Темата беше редактирана от realboy1912 на 28.11.09 23:43.

29.11.09
10:41

След 6 месеца свършва света? Аз гледах един филм скоро и там даваха малко по-далечен срок 2012 г.
Ако не разбереш че в този спорт се изисква време и резултатите не идват за 6 месеца.Няма смисал да се захващаш.
От “крайната” химия най-много да се навредиш предивид,опит който ти липсва в залата,така че забрави за този вариянт.

29.11.09
10:44

Ами посъветвай ме нещо ... :(

ПИ

29.11.09
10:53

Седни и чети форума. Безценен съвет! :)

29.11.09
12:08

Аз ще те посъветвам да си съставиш програма за мм,добра диета и за половин година няма начин да не качиш :) .

29.11.09
12:14

Искам да ви попитам примерно тази програма—> http://www.bb-team.org/workout/1359/
Aко я правя 4 пъти в седмицата и всички упражнения да са 10х10 като изключа краката и добавя яко кардио след всяка тренировка + суроватъчен протеин /доста качествен/ какъв ще е ефекта след 6 месеца интензивни тренировки ...

казано от realboy1912 на 29.11.09, 12:14:

Искам да ви попитам примерно тази програма—> http://www.bb-team.org/workout/1359/
Aко я правя 4 пъти в седмицата и всички упражнения да са 10х10 като изключа краката и добавя яко кардио след всяка тренировка + суроватъчен протеин /доста качествен/ какъв ще е ефекта след 6 месеца интензивни тренировки ...

Ще ти го обясня футболно. Футболът носи пари. Милиарди от залози, реклами и т.н.
Защо Челси, Барса, Милан...уеФФФски ако щеш, не играят всеки ден тогава?
Не, не ми отговаряй, вече разбра защо не бива да сбързваш нещата във фитнеса ;)

29.11.09
13:02

казано от Oranje на 29.11.09, 12:38:

казано от realboy1912 на 29.11.09, 12:14:

Ще ти го обясня футболно. Футболът носи пари. Милиарди от залози, реклами и т.н.
Защо Челси, Барса, Милан...уеФФФски ако щеш, не играят всеки ден тогава?
Не, не ми отговаряй, вече разбра защо не бива да сбързваш нещата във фитнеса ;)

Аз мисля, че защото няма да стигне времето на букитата и борсите, да се справят с пазара и да направят уговорките с отборите! :P

Мнението беше редактирано от VEGATA на 29.11.09 13:02.

29.11.09
15:00

Започни поне месец с кръгови тренировки за цялото тяло. След това премини на система, която отговаря на целите, желанията и най-важното - на възможностите ти. Ясно е, че си си поставил за цел на 31 Май да си като модел на Abercrombie & Fitch, но за щастие хубавите неща в живота изискват време, за да бъдат постигнати.

Относно тежката химия, ще изкажа личното си мнение, което не означава, че трябва да приемаш за единствено. Според мен, все още липсват достатъчно дълги проучвания, относно последствията от приемани на “тежка химия”. Фармацевтиката навлезе изключително масово в употреба в бодибилдинга преди не чак толкова много години ( МАСОВО ), което от своя страна няма как да ни даде ясна представа, какво наистина ще се случи с телата на всички тези “химици” след 20-30 години употреба на подобни вещества.

По-добре се придържай към стандартните хранителни добавки - протеини, гейнъри и витамини.

След месец кръгови, започни с лек стандартен сплит от три дни, като комбинираш голяма мускулна група с малка. Най-често срещаните варианти са Гърди + Бицепс/Трицепс - Гръб + Бицепс/Трицепс - Крака + Рамо. Изцяло от теб зависи как ще си подредиш седмичната програма в зависимост от физическото натоварване, което извършваш извън залата. Просто експериментирай и виж, кое е най-добро за теб. По време на този сплит, ще е хубаво да наблегнеш на упражнения, които изграждат маса на мускула ( Oпитай да работиш със свободни тежести, за развиване на по-добър баланс ), а за краката може да правиш оформящи/стягащи упражнения.

След тези три месеца, можеш да преминеш на четеридневен сплит, който ще цели оформяне и стягане на физиката за лятото ( което е твоята цел явно ), като разделиш тренировката на Горна част и Долна част. Понеделник - Горна част на тялото, Вторник - Долна част, Сряда - Почивка, Четвъртък - Горна част, Петък - Долна част, Събота + Неделя - почивка.

Но както всички останали ти казаха, целта, която си си поставил - изисква време. Фитнеса не е да се стегнеш за плажа, фитнеса е начин на живот.

И да не забравя, най-важната част от тренировката ти - хранене и сън. Ако не се храниш и не спиш достатъчно, колкото и перфектни тренировки да правиш, просто всеки път ще се връщаш в трети клас.

Корема. Чувствителна тема за повечето билдъри. Здравословно хранене, кардио, упражнения за корем.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1