гинекомастия !!!

Темата е заключена.
Прескочи до:

06.08.09
07:56

казано от p17bull на 05.08.09, 21:16:

За година и половина тренировки доста малко си направил :O

От къде знаеш какво съм постигнал и какво не съм, след като дори не знаеш как съм изглеждал преди тази половин година? Колкото - толкова.

ПИ

06.08.09
18:06

При мен при стягане на гърдите бучиците изчезват почти напълно ..

06.08.09
18:10

Лол ? За мен брата си изглежда доста прилично за година и половина ..  ти какво тяло мислиш че ще имаш след толкова ? ??

ГЩ

06.08.09
19:41

казано от Xsly на 06.08.09, 18:10:

Лол ? За мен брата си изглежда доста прилично за година и половина ..  ти какво тяло мислиш че ще имаш след толкова ? ??

х1

15.10.09
07:15

Според мен причините за моята гинекомастия са комплексни.

1.Недостиг на цинк (ядях  много въглехидрати за сметка на мазнините, а почти всички зърнени храни имат фитиева киселина , която пречи на усвояването на цинка и др. минерали).
2.Не ядене на достатъчно наситени мазнини (от тук няма достатъчно количество холестерол  за производство на полови хормони)
3.Доста голям процент подкожни мазнини, които са преобразували голяма част от тестостерона ми в естроген (това е от многото въглехидрати, които ядях)
4.Естрогените от околоната среда (парфюми, почистващи препарати, др. козметика, пластмасови опаковки за храна, които изпускат в храната подобни на естрогена вещества)
5.Храни със соя. Соята пречи на освояването на цинка, а също така съдържа фитоестрогени - женски полови хормони от растителен  произход.

15.10.09
08:29

казано от Гинекомастия-БГ на 15.10.09, 07:15:

4.Естрогените от околоната среда (парфюми, почистващи препарати, др. козметика, пластмасови опаковки за храна, които изпускат в храната подобни на естрогена вещества)

Брей.

16.10.09
07:34

Брей ами :)
Ако искаш потърси с гугъл за думичките “bisphenol A”, “xenoestrogens”, “endocrine disruptors”. Обещавам ти да се наплашиш и от утре да започнеш да избягваш пластмасовите чашки, кутии, пробори и др....

29.11.09
21:50

Нека темата не умира. Полезно е, а и се цепи от масовката въпроси за протеин, упражнения за перки и бицепси и т.н. Да не говорим, че съм пряко обвързан с гинекомастията и чета ли, чета :)
Синтезирах малко информация от тук и там. Накратко:

1.
Естрадиол и от къде идва той - при мъжете той идва от ароматизация на тестостерона. Ензимът ароматоза се свързва с тестостерона и химически го превръща в естрадиол.

2.
Когато тестостерона се свърже с андрогенния рецептор той го “активира”, ако мога така да се изразя. Ако обаче естрадиолът се свърже с андрогенния рецептор преди тестостерона, тогава тестостерона няма къде да се свърже и така той става безполезен, независимо колко високи могат да бъдат неговите нива.

3.
Телата ни имат и естрогенни рецептори. Когато естрадиолът се свърже с рецепторите, той ги активира. В областта на гърдите, паласките, млечните жлези, корема и простатата са концентрирани най-голям брой естрогенни рецептори. Тяхната активация посредством естрадиола помага за нарастването на тъканите - женска структура под наименованието “круша”, женски цици (гинекомастия) и т.н.

4.
Ароматозни инхибитори - те се свързват с ензима ароматаза и го деактивират. Това му пречи да превърне тестостеронът в естрадиол. Така се получава добро отношение тестостерон/естрадиол (андрогени/естрогени) и много свободни рецептори за мъжките хормони.

5.
Цинка е пряко свързан с гинекомастията, приема на 15мг. всекидневно е препоръчителен. Той съдържа вежества, които пречат на ензима ароматаза да превръща тестостерона в естроген и повишава свободния тестостерон.

Голяма част от информацията е събрана от http://gynecomastia-bg.blogspot.com/

Мнението беше редактирано от ~ DN на 01.12.09 07:24.

29.11.09
21:56

Още няколко думи за цинка. Симптоми при недостиг на цинк в организма:

* акне
* депресия
* забавен растеж
* много подкожни мазнини
* загуба на апетит
* обриви и други кожни проблеми
* постоянно ви е студено
* забавен (късен) пубертет
* слаба имунна система (често боледуване)
* трудно зарастване на рани
* синдром на хронична умора
* чупливост на косите и ноктите
* забавено полово съзряване при мъжете
* ниска полова активност при мъжете
* задържане на течности, подпухнал вид
* гинекомастия (женски гърди при мъжете)
* намаляване на вкусовата чувствителност

Ниските нива на цинк в организма ви означават повишена ароматизация на тестостерона в естроген, а това значи мъжки цици (гинекомастия)

В повечето случаи, ако не и във всички случаи, гинекомастията е знак за недостиг на елемента цинк във вашето тяло

- Чарлз Поликин.

RO

30.11.09
01:04

оо боже с 2 думи Гинекомастия = ТВЪРДИ МАСИВНИ ЗЪРНА

30.11.09
09:47

Представа си нямаш колко е голяма темата. Не знам дали си прочел това, което написах, но не подценявай “твърдите масивни зърна”. Много повече е от това, ако беше наясно щеше да ти се струва мнооого голям праг това мъжките ти хормони да са безполезни.

30.11.09
14:12

Трашметал, моля те не копирай така брутално от сайта ми.  Или поне като го правиш слагай  по един  линк към текста. Този линк помага за повисок рейтинг и съответно повече посетители на сайта ми и е един  вид благодарност за това, че споделям  информацията на тема ГИНЕКОМАСТИЯ с вас. А тази информация съм  я събирал и синтезирал  с години! Моля ви уценявайте го това!

По-здрави!

Мнението беше редактирано от gynecomastia-bg на 30.11.09 14:12.

30.11.09
19:09

Докато не посочи подписа си като източник на информация нямаше да се наканя дори да го проверя. Това вярвам, че се отнася и за други хора, затова всичко, което направих бе едно резюме на част от блога ти, след което ти дадох кредит в края на единия си пост - това означава, че съм съкратил информацията, след това съм посочил източника. Ако не го бях направил, те разбирам, но не и иначе.

С цялото ми уважение, нямам никакъв умисъл да се заяждам и/или да ти навредя, подържаме връзка ч/з имейл и това потвърждава добрите ми намерения и приятелското ми отношение към теб. Ако съм сгрешил само кажи и трия всичко, ако смяташ, че е някаква форма на офанзива към теб и твоя труд.

Мнението беше редактирано от ~ DN на 30.11.09 19:11.

01.12.09
07:00

Няма проблеми и аз не искам  да се заяждаме. Все пак важното е хората да научат нещо повече по темата , защотото е доста обширна пък и все повече  се разпространява този проблем. Това е целта и на блога ми - http://gynecomastia-bg.blogspot.com !
Трашметъл, само ще те помоля там където си написал “Голяма част от информацията е събрана от gynecomastia-bg.com” да промениш адреса и да изпишеш пълното име на блога, така както е, защотото не съществува такова нещо като gynecomastia-bg.com ;)

01.12.09
07:25

По памет го написах, сега ще го оправя.

06.12.09
14:38

Значи..на 17 години съм 190 - 91кг не съм стегнат или мускулест..може да се каже, че съм отпуснат..и се притеснявам дали нямам гинекомастия..значи преди 2-3 години имах едни бучки на гърдите..но вече ги няма и преди ме болеше също така вече колкото и да натискам няма нито бучки нито болка..само че зърната някои път ми стават така набъбнали..не постоянно, но често се случва..Та..нз кажете какво мислите..
Eто снимка..

Мнението беше редактирано от iwhswgrs на 03.01.10 12:31.

09.12.09
09:07

iwhswgrs, определено имаш гинекомастия! Дори и при вдигнати ръце се вижда, че имаш мазнини (а почти сигурно и тъкан на млечните жлези) в радиус от няколко сантиметра около ареолата. Свали подкожните мазнини и виж как ще ти се отрази на гинекомастията. ако е само мазнини ще изчезне, но от това което виждам съм почти сигурен, че не е само мазнини!

09.12.09
10:15

казано от Гинекомастия-БГ на 09.12.09, 09:07:

iwhswgrs, определено имаш гинекомастия! Дори и при вдигнати ръце се вижда, че имаш мазнини (а почти сигурно и тъкан на млечните жлези) в радиус от няколко сантиметра около ареолата. Свали подкожните мазнини и виж как ще ти се отрази на гинекомастията. ако е само мазнини ще изчезне, но от това което виждам съм почти сигурен, че не е само мазнини!

а това, че преди имах такива бучки и ме болеше а сега нямам ..значи ли, че може да изчезне??

10.12.09
07:14

казано от iwhswgrs на 09.12.09, 10:15:

а това, че преди имах такива бучки и ме болеше а сега нямам ..значи ли, че може да изчезне??

Не се знае, но си струва да опиташ. Вземи мерки и се запаси с търпение. Другия начин е операция!

10.12.09
07:46

казано от Гинекомастия-БГ на 10.12.09, 07:14:

казано от iwhswgrs на 09.12.09, 10:15:

Не се знае, но си струва да опиташ. Вземи мерки и се запаси с търпение. Другия начин е операция!

Какво разбираш под мерки??

12.12.09
13:52

да се изчистиш

13.12.09
08:55

Имам в предвид да разбереш какви са причините за гинекомастията ти и да направиш всичко възможно да ги премахнеш. Причините могат да бъдант наистина МНОГО. В повечето случяи са няколко неща, които се наслагват и като цяло създават условията за развитието на гинекомастията. За причините ще пиша в блога ми, защото наистина темата е доста обширна. Свалянето на подкожните мазнини е първото, което трябва да направиш!

05.02.10
17:05

Здравейте! Упсях горе-долу да изчета всички коментари, но все пак не ми стана много ясно всичко... Висок съм 190, тежа 91-92 кг. Определено не съм дебел, но съм и кой знае колко орелефен. Имам подобрен проблем. Когато си стегната гърдата, усещам, че имам подкожни мазнини около зърната, но не напипвам бучка... Възможно ли е да е гинекомастия? Или да минавам на строг хранителен режим и да се размажа от кардио. Благодаря предварително!

06.02.10
08:18

А нещо като малко по-твърди мазнин усещаш ли?
Може пък  да си с песвдогинекомастия, която е натрупване само на мазнини в областта на гърдите, без да е развита млечната жлеза.

ПИ

24.04.10
16:56

Ъмм, бучките в зърната от натискане или от стискане трябва да се усетят?

24.04.10
19:11

Бучката е самата млечна жлеза, която е стимулирана по някакъв начин  и е нарастнала. Бучките не са в зърната, а в областта под зърното и ареолата, между кожата на ареолата и мускулите на гърдите. При мен ги откривам като си стегна гърдите и защипя с палеца и показалеца областта  под ареолата.

GH

02.06.10
23:16

При мен положението е следното 193 см 91кг 15-16% мазнини. Гърдите ми не седят добре и са като отпуснати. Бил съм доста мазен и може да е псевдо, сега се надявам до края на август да съм 9-10% мазнини и тогави би трябвало да се разбере дали е гинекомастия. Имам чуството че напипвам нещо, но не е бучка и не е под зърното само, а през по голямата част от гърдите. Никога не съм усещал болка, сърбеж или каквото и да е в областа. Никога не съм имал големи зърна даже са ми малки само ареолата е по-голяма. Стане ли ми студено, натоваря ли се или възбудя всичко изглежда перфектно, но отпуснат е зле. Точно това последното ме притеснява, защо се променят. Та да събирам ли пари за операция или има надежда, че е мазно. На 20 години съм с леко по-бавно развитие типично за целият ми род.

BE

14.06.10
08:42

казано от kravata на 09.03.08, 20:32:

ми да ви кажа мойте зърна са виснали леко надоло...а когато настръхна или ми стане много студено зърната ми се оправят ( седят си обикновенно ) и гърдите ми изглеждат по стегнати ? ще ми кажете ли това дали може да е гинекомастия ?

И при мен е така на 16 години съм 1.65см висок и тежа 61 кг според мен височина години и кг са ми нормални но само тези гърди много ме притесняват ще ми кажете ли как мога да ги оправя :( на фитнес не ходя само вкъщи си тренирам лицеви опори и набирания.Благодаря предварително

15.06.10
10:44

казано от ghettoking на 02.06.10, 23:16:

Стане ли ми студено, натоваря ли се или възбудя всичко изглежда перфектно, но отпуснат е зле. Точно това последното ме притеснява, защо се променят.

Аз съм по същия начин и не намирам отговор.Когато не са възбудени гърдите ми изглеждат много странно едни по виснали.Когато обаче примерно ми стана хладно и настръхна ,гърдата се променя коренно.С 14-15 % мазнини съм

15.06.10
23:36

Здравейте и от мен , мойта зърна са подпухнали и при мен е така , когато настръхна или просто си поразтегля зърната и се смаляват и стават перфектни.Обаче като се отпуснат и стават доста големи , ето снимка да видите.Бучка никаква не напипвам , по скоро само мазно. http://prikachi.com/images/768/2220768e.jpg
Според вас дали имам гинекомастия или е просто мазното ?
А ето принципно как трябва да са , това ми е след чистене.

http://prikachi.com/images/836/2220836S.jpg

Мнението беше редактирано от ThugLife на 15.06.10 23:37.

16.06.10
04:13

Само да отбележа, че зърната снимани в профил са по-лесни за идентифициране.

Само да отбележа в духа на подписа на един колега от един друг форум:
“Сезонът на лятната гинекомастия започна”.
Абе колеги, защо всички , които нямат гинекомастия, започват да си я откриват в началото на лятото?

16.06.10
09:07

казано от ThugLife на 15.06.10, 23:36:

Здравейте и от мен , мойта зърна са подпухнали и при мен е така , когато настръхна или просто си поразтегля зърната и се смаляват и стават перфектни.Обаче като се отпуснат и стават доста големи , ето снимка да видите.Бучка никаква не напипвам , по скоро само мазно. http://prikachi.com/images/768/2220768e.jpg
Според вас дали имам гинекомастия или е просто мазното ?
А ето принципно как трябва да са , това ми е след чистене.

http://prikachi.com/images/836/2220836S.jpg

Колега нито гинекомастия нито мазно имаш.Ти виждал ли си мазни гърди че да казваш че твоите са такива

http://www.steelfactor.ru/photos/diff/635.jpg

http://svejo.net/img_story_custom2/33/334588-Prichini-za-poqvata-na-jenski-gurdi-ginekomastiq-pri-mujete-normal.png?1263614600

Мнението беше редактирано от biker_boy на 16.06.10 09:09.

16.06.10
10:11

Не знам но такива големи изглеждат , а иначе при настръхване стават перфекти.. от какво е не знам , възможно ли е да е от килограмите , 1,78 и съм 74 кг, но съм мазен .. свалих 10 кг предния месец но зърната си стоят все така големи.Доста проблемна област са ми гърдите отстрани (има мазно) което не успях да изчистя по време на кардиото .. И доста се притеснявам дали не е гинекомастия или по скоро puffi nipples (подпухнали зърна).Дори мисля да ходя да си правя изследвания че ми се е превърнало нещо като в комплекс.А да не дава Господ наистина да е гинеко. 2000 лв. не са малка сума за операция ..

16.06.10
10:30

Ти наистина ли си си мислел, че ще ти се смали зърното от кардио и тренировки ? Просто имаш по-едри зърна. На операция тръгнал..

16.06.10
12:26

Мислех понеже след като се намали този женски хормон естроген , и работата ще се оправи , явно съм се заблуждавал.И все още си мисля че не е както трябва.Изглежда грозно , и просто на мен не ми харесва.

16.06.10
13:05

Толкова ли е трудно да си направите едни изследвания?

Здравейте! На 16 години съм около 1,75см. висок 85кг. според вас това гинекомастия ли е?

http://prikachi.com/images.php?images/54/3060054R.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/55/3060055H.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/56/3060056M.jpg

15.05.11
02:37

Модерация: Писането на български език в този форум е задължително!
Моля, спазвайте Условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.05.11 07:12.

Аз знам как да се справим с тази гадост гинекомастията. Има един препарат казва се Triazole на Driven Sports.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1