Препоръки за тренировъчен режим за ММ

РО

01.12.09
11:13

Здравейте.Бих искал да си кажете мнението за програмата ми.17 годишен,75 кг,2 месеца стаж.Преди това съм правил лицеви 1 година и лостове пак толкоз

Понеделник:Гърди,корем
Гърди-Лег 4x7;Полулег 3x7;Флайс от лег 3x7;Кофички 3xОтказ
Корем-Коремни преси 3x20;повдигане на крака от лег 3x20

Сряда;Гръб,Трицепс
Скрипец пред врат 4x8;Гребане с дъмбели 3x8;Гребане с щанга 3x8;Придърпване на хоризонтален скрипец 3x8
Изтласкане на лег тесен хват 3x8;Френско разгъване с щанга 3x8;Разгъване скрипец 3x8

Петък;Бицепс,рамо,крака
Бицепсово сгъване на щанга от стоеж 3x8;Бицепсово сгъване на щанга от седеж 3x8;Концетрично сгъване 3x8
Раммено разгъване напред 3x8;Раменна преса пред врат с дъмбели 3x8;Повдигане на щанга пред врат 3x8
Бедрено разгъване 3x10;Бедрено сгъване 3x10

P.S След като си направя програмата за гърдите на другия ден като се видя в огледалото ги усещам че са спаднали.Възможно ли е това или просто си внушавам.Не мисля че се пренатоварвам на тренировката,но слагам колкото мога повече тежести дали това е проблема ?И да попитам в почивните дни ако правя по 3 серии кофички и лицеви нали не е проблем.Благодаря предварително;

Програмата е добра, подлежи на съвсем леки критики. С нея би могъл да качиш маса, ако вече си стигнал максимумът, който нормална тренировка на цялото тяло би ти дала. Какъв е максимумът ли? Ами с оглед килограмите ти:
-клек със 150кг;
-тяга на 190кг;
-лег със 112кг;
-отпуснат бицепс >35;
...
Няма смисъл да продължавам, нали?
Нормално е на другия ден мускулите да са по-малки. По време на тренировката ги пълниш с кръв, но след това им трябва време да се възстановят. На 17 вече би трябвало да знаеш, че не всичко, което се издуе с кръв става по-голямо (дълго) на другия ден ;)
Не е проблем да правиш по 3 серии кофички и лицеви. Може би дори ще станеш по-добър на кофички и лицеви. Разбира се, ако не ги правиш шансът мускулите ти да си починат е по-голям, а това е = по-голям растеж, но щом това е заповед и подлежиш на разстрел, ако не ги направиш - изпълнявай. По-добрият вариант е да включиш кофичките и лицевите в програмата.

01.12.09
14:20

казано от Oranje на 01.12.09, 11:47:

На 17 вече би трябвало да знаеш, че не всичко, което се издуе с кръв става по-голямо (дълго) на другия ден ;)

:D :D направо ма отрепа Oranje :D

РО

01.12.09
21:01

казано от Oranje на 01.12.09, 11:47:

Програмата е добра, подлежи на съвсем леки критики. С нея би могъл да качиш маса, ако вече си стигнал максимумът, който нормална тренировка на цялото тяло би ти дала. Какъв е максимумът ли? Ами с оглед килограмите ти:
-клек със 150кг;
-тяга на 190кг;
-лег със 112кг;
-отпуснат бицепс >35;
...
Няма смисъл да продължавам, нали?
Нормално е на другия ден мускулите да са по-малки. По време на тренировката ги пълниш с кръв, но след това им трябва време да се възстановят. На 17 вече би трябвало да знаеш, че не всичко, което се издуе с кръв става по-голямо (дълго) на другия ден ;)
Не е проблем да правиш по 3 серии кофички и лицеви. Може би дори ще станеш по-добър на кофички и лицеви. Разбира се, ако не ги правиш шансът мускулите ти да си починат е по-голям, а това е = по-голям растеж, но щом това е заповед и подлежиш на разстрел, ако не ги направиш - изпълнявай. По-добрият вариант е да включиш кофичките и лицевите в програмата.

Благодаря ти за отговора Oranje.Това за кофичките и лицеви никои не ме кара да ги правя но се чувствам непълноценен и отслабнал като не правя ;).Максимума не съм го стигнал но 2 седмици съм на тази програма и си увеличавам силата всеки път.За сега не съм пробвал клек,тяга с оглед на това,че съм начинаещ иначе от лег максимума ми е 75кгx6,а бицепса не съм го мерил.Ако искам да кача ММ бих ли могъл да продължа по нея или ако трябва по друга да ме посъветваш с някоя хубава програма.Благодаря предварително

Виж програмата 5х5 :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1