02.12.09
09:30
Здравейте,
и аз като много други разбрах, че това е най-добрият сайт, ако един непрофесионалист (каквато съм аз) иска да получи малко повече информация.
Моят случай е следният : нужна ми е програма за отслабване - най-вече корем , ханш, крака. Храня се балансирано по Вега тест, който си правя 2 пъти годишно, но искам този път да заложа на спорта, за да може успоредно със свалянето и да се стягам.
Мога да ходя до 4 пъти седмично във фитнес залата. На мен ми направиха една програма (изпитвам трудност да я опиша, тъй като не знам имената на уредите и самите упражнения, но ако се наложи - ще се опитам:), в която се набляга на повече повторение с малки тежести и по 15 минути в началото и края на тренировката кростренажор. Не съм сигурна обаче доколко е ефективна, тъй като нямам мускулна треска и не изпитвам силна умора след тренировка. Аз попринцип съм издръжлива и имам силна мускулатура, така че мога да понеса доста.
Ще съм благодарна за всякакви съвети и предложения :))))))
АКо искаш да се занимаваш сериозно ще ти се наложи да понаучиш имената на упражненяита и уредите,все пак как знаеш какво да правиш без да си наясно с конкретните наименования.
Този който ти е съставил програмата вероятно е използвал някакв имена,пробвай тях да напишеш тук.
02.12.09
22:50
Има раздел “Упражнения”, там ги виж и ги научи! Независимо по каква програма работиш, ще имаш резултат ако изпълняваш упражненията правилно и се храниш както трябва! Съвет за правилното изпълнение на упражненията - гледай отначало с леки КГ да тренираш и да вдигаш и сваляш дъмбела/щангата до там кадето мускула най-се натоварва (гледай да не му даваш “почивка” повреме на упражнението!) Изпълнявай упражненията с добра форма - без да изтласкваш (което ти помага), без да кривиш (което ти помага) и гледай да изолираш самият мускул (за максимално напомпване!) Успех!! :)
Така, предвид забележката да се информирам по-подробно в раздел Упражнения - много на място :) Прекарах доста време там и сега ще си опиша програмата:
1. Кростренажор 15 мин
2. Затваряне на бедра на Аддуктор машина 3х10 с 5кг
3. Разтваряне на Абдуктор машина с акцент върху бедрата 3х10 с 5 кг
4. Избутване на 45-градусова лег преса с акцент върху вътрешната част на бедрата – 60 повторения с 20 кг
5. Коремни преси 3х30
6. Тук идва едно упражнение, което на намерих за мускулите на таза, при което се навеждам под определен ъгъл и съответно се изправям. 3х 30
7.На този същия уред правя навеждания на ляво и дясно за странични коремни мускули. 3х 15 на всяка страна
8. Кростренажор 15 мин
Това е мисля. Проблемът е, че не се уморявам и нямам мускулна треска много. Моята цел е да отслабна, което ми казаха ,че ставало с много повторения и много малки тежести. Не съм сигурна, че програма е ОК, затова питам.
А относно храненето, толкова съм изчела и пробвала, че знам кога и как да ям въглехидрати, протеини и мазнини - съотношения, кога през деня, в кои храни са....всикчо! Даже не се храня след 18:30, което постигнах с много усилия.
Ще съм благодарна за мнения, критики, съвети....всичко :)))))
03.12.09
15:15
Няколко неща, които може би бъркаш:
-храненето след 18.30 е забранено (а ако тренираш вечер от 19?);
-нямаш ли мускулна треска, значи не си тренирала;
-не си ли адски уморена след тренировка, значи не си тренирала;
-във форума може да разбереш дали дадена програма е грешна (ако ти е направена от инструктор, той е имал нещо впредвид, видял те е и знае за теб повече от нас).
Знам, че бъркам нещо - то е ясно, въпросът е какво?
Не разбрах какво имаш предвид с не яденето след 18:30, да аз тренирам само вечер и то след 20 :00.
Значи, трябва да ядеш след тренировка. Относно многото повторения за отслабване, и то на машини - не е баш така.
На мен това са ми казали и тъй като аз не разбирам, а и нямам наблюдения по себе си,
нямам избор и се доверявам :) Затова и писах тук, за да видя и чуя друга гледна точка.
Аз исках програма за сваляне на теглото и стягане и това ми обясниха да правя.
03.12.09
15:30
Отслабването е свързано с изгаряне на мазнините от тялото. Това, както се досещаш, изисква енергия. Понеже организмът ти не е българин, на който му правиш шоу и работи без пари, тази енергия трябва да му я дадеш чрез храната.
По принцип най-важното хранене е сутрешната закуска и веднага след нея се нарежда...храненето след тренировка. А ти нямаш такова. Т.е. организмът ти се мъчи от 18.30 вечерта чак до първото ядене на другия ден. А през това време даже и тренираш и по този начин го стресираш още повече.
Може би са ти дадени повече машини, за да харесаш по-елитния фитнес. Може би си некоординарана и затова са ти дадени повече машини. Може би машините са много в програмата ти, защото начинаещите харесват повече машините... Без да сме те виждали и гледали как тренираш можем само да гадаем защо точно такава програма.
И един въпрос: а от кръста нагоре какво?
Мерси за изчерпателните отговори на първо място :)
От кръста нагоре тренирам само 1 или най-много 2 пъти седмично, нали крака, корем и от кръста нагоре не било хубаво в една тренировка да се натоварват. Там правя няколко упражнения отново с машини ;) Може и да си прав за повечето машини, не знам. От това, което изчетох в сайта като информация и форуми, хората свалят най-много с кардио и то продължително.
03.12.09
15:46
Сваля се с правилно хранене. Дори може да не правиш и минута кардио, ‘нацелила’ ли си правилният режим - сваляш :)
Това за правилното хранене го знам:) Аз лично съм свалила доста килограми само с промяна на хранителната култура и режим като цяло, не някоя краткотрайна диета. Просто сега искам да става успоредно със спорт :)
05.12.09
14:24
Можеш да опиташ с фреш всяка сутрин 20 минути преди закуска...
Прясно изцедени грейпфрути и лимони доста добре изпилват тялото.
Аз за един месец усетих доста добър ефект.
казано от IvanAdamov на 05.12.09, 14:24:
Можеш да опиташ с фреш всяка сутрин 20 минути преди закуска...
Прясно изцедени грейпфрути и лимони доста добре изпилват тялото.
Аз за един месец усетих доста добър ефект.
Да, аз точно от такъв фреш сутрин на гладно си докарах гастрит! Лимони на гладно в никакъв случай!
Но виж топла вода с 2-3 капки лимонов сок е друго .... може и малко мед. :)