Упражнение, което замества - "Френско"

02.12.09
13:15

Здравейте,

Кажете някакво др упражнение може  да змества френското.
С френското имам проблем с малко кила никакво напрежение нямам в областта на трицепските. А ако сложа малко повече си кривя лаките и пак абсолютно нищо не усещам.
Правя го с крив лост.

Можете ли да споделите с какво мога да го заместя.

Някой път го рпавя с дъмбел от легнало положение с 1 ръка. Така добре ли е? Дъмбела е хванат както “чуково”. с Другата ръка подпирам работещата в лакатя, за да не шавам много.

Темата беше редактирана от kalinvasilev на 02.12.09 13:21.

АН

02.12.09
13:45

кикбек може би? Лег с тесен хват.

Със здраве!

02.12.09
13:47

или лег с тесен хват или френско зад врат от стоеж с дъмбел.  Аз го замених с това

VI

02.12.09
13:57

Просто го прави като последно упражнение. Тогава и с малкото килограми ще натоварваш трицепса. Хем и ще заучиш правилнта техника.

02.12.09
15:40

Нямате ли в фитнеса от лостовете, с ръкохватка която се хваща с успереден хват? Това ще реши проблемите ти.

Мнението беше редактирано от AlexK на 02.12.09 15:42.

02.12.09
16:02

или пък разгъване на скрипец с въже над глава

02.12.09
18:00

Разгъване на горен скрипец с надхват и Pull-Down на същият уред, ще решат проблема ти, остави ги тези кик-беци мик-беци и тем подобни дъмбели зад глави. :)

Мнението беше редактирано от El padre на 02.12.09 18:00.

02.12.09
18:23

казано от Pandiz на 02.12.09, 18:00:

Разгъване на горен скрипец с надхват и Pull-Down на същият уред, ще решат проблема ти, остави ги тези кик-беци мик-беци и тем подобни дъмбели зад глави. :)

Доста некомпетентно изказване! Кик-бекът и разгъване с дъмбел зад врат са много добри упражнения!

02.12.09
18:41

Аз говоря от личен опит кое, как ми влиза, той нека пробва всичките упражнения, и тогава да каже кое, как му влиза и кое е компенентно и кое - не. :)

02.12.09
19:20

Дъмбел зад врат с една или две ръце.

02.12.09
19:43

казано от Стоянчо на 02.12.09, 18:23:

Доста некомпетентно изказване! Кик-бекът и разгъване с дъмбел зад врат са много добри упражнения!

Човека пита, с кое да замени “френското”, а вие предлагате кик-бек!? То не е ли за оформяне? Тоест френското трябва да се замени с упражнение, което също е за маса. Поправете ме, ако греша!
Иначе аз с кик-бека най-добре усещам трицепса! Разкъсваща болка по време на изпълнение и още по-силна при мускулната треска след това. Направо ми се схваща мускула още като изляза от фитнеса и имам някаква остра болка, сер. говоря.
Успех!

Мнението беше редактирано от VEGATA на 02.12.09 19:44.

02.12.09
22:52

казано от radostin radev на 02.12.09, 13:47:

или лег с тесен хват или френско зад врат от стоеж с дъмбел.  Аз го замених с това

По-добре да е от седеж, да изолира кръста и евентуално кривене на тялото! (Гледайте да изолирате мускула върху който работите!!!) :)

03.12.09
08:13

френско с дъмбели - легнал, седнал ... както ти е удобно

03.12.09
10:05

казано от FRANKO1 на 03.12.09, 08:13:

x2 ... от обратен лег ...

03.12.09
12:40

Правете кофички с тежест и няма да имате проблеми с трицепса. Тея скрипци само те залъгват, че тренираш нещо.

П.С. Защо просто не научиш като хората техниката на френското? Това упражнение може да ти даде наистина много.

Мнението беше редактирано от Voyager на 03.12.09 12:41.

03.12.09
15:47

казано от VEGATA на 02.12.09, 19:43:

Човека пита, с кое да замени “френското”, а вие предлагате кик-бек!? То не е ли за оформяне? Тоест френското трябва да се замени с упражнение, което също е за маса. Поправете ме, ако греша!
Иначе аз с кик-бека най-добре усещам трицепса! Разкъсваща болка по време на изпълнение и още по-силна при мускулната треска след това. Направо ми се схваща мускула още като изляза от фитнеса и имам някаква остра болка, сер. говоря.
Успех!

Какво значи оформящо? Е, да не е като да натрупаш доволно килограми на френското и да те свият лактите, но върши работа! Аз казах, че мнението на Pandiz е некомпетентно, защото с лека ръка отхвърли 2 от упражненията и ги окачествява като “неставащи”. Ако моят трицепс расте от кик-бек и скрипец, съчетан с правилното ядене пак ли ще го наречеш оформящо. Ако тренирам с френско, тласкане с тесен хват и с две ръце зад врат, но с храна, която не позволява мускулен растеж, тренировката ли ще обвиниш, ще можеш ли да наречеш което и да е упражнение, че е за оформяне или маса или каквото и да било.

03.12.09
15:53

казано от Стоянчо на 03.12.09, 15:47:

казано от VEGATA на 02.12.09, 19:43:

Успех!

Какво значи оформящо? Е, да не е като да натрупаш доволно килограми на френското и да те свият лактите, но върши работа! Аз казах, че мнението на Pandiz е некомпетентно, защото с лека ръка отхвърли 2 от упражненията и ги окачествява като “неставащи”. Ако моят трицепс расте от кик-бек и скрипец, съчетан с правилното ядене пак ли ще го наречеш оформящо. Ако тренирам с френско, тласкане с тесен хват и с две ръце зад врат, но с храна, която не позволява мускулен растеж, тренировката ли ще обвиниш, ще можеш ли да наречеш което и да е упражнение, че е за оформяне или маса или каквото и да било.

Прав си наистина. Бодибилдинга е нов спорт за мен и някои неща не са ми още ясни. Нарочно написах да ме поправите, ако греша.
Успех!

03.12.09
16:29

Не твърдя, че аз съм на 100% прав, просто нещата са относителни. Ако ядеш еднакво добре и правиш или само кик-бек или само френско, предполагам, че ще качиш повече, ако правиш само френското. Но нещата са комплексни, защото освен тези 2 упражнения, които могат и да се комбинират, в програмата фигурират още 1-2.

03.12.09
17:26

казано от FRANKO1 на 03.12.09, 08:13:

И аз това щях да предлагам като иска еквивалент на френското просто да замени лоста с два дъмбела пак легнал,няма начин да няма натоварване...

Мнението беше редактирано от Тони1 на 03.12.09 17:27.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1