Проблем с лежанка

03.12.09
17:58

Здравейте, започнах да тренирам, но имам един малък проблем с лежанката. Едната ми ръка е малко по силна явно от дясната, въпреки че съм десняк. Лявата ми е по- силна и като вдигам щангата ми е накриво и фактически вдигам с лявата по- голяма тежест, а с дясната подпирам(поне така си го обяснявам аз). Има ли някакво решение това или с тренировките ще изчезне? Защото така не мога да кача килограмите по- бързо на лежанката. Имам лек напредък за 2-3 седмици, ама не е много. Едвам вдигам 60 на лежанка, смисъл 3-4повторения, като се има предвид, че съм 1.9, 95кг.

03.12.09
18:06

ако сега навлизаш прави по повече потворения 12-15 ,а като искаш да си е равно хващаш 2 дъмбела и проблема е решен.Успех

03.12.09
18:12

Е аз точно дъмбели като хвана разбирам, че лявата ми е по- силна от дясната.

03.12.09
18:16

Тренирай с толкова килограми, с колкото да буташ и с двете ръце. Тренирай с дъмбели. Просто подбери правилната тежесет.

03.12.09
18:25

Дъмбели, за да уравновесиш силата.

03.12.09
18:34

Значи да не права с максималните КГ с колкото мога, а с по- малко, но да ги правя правилно, така ли? До кога?

03.12.09
19:58

казано от alexxxxxxx на 03.12.09, 18:34:

Значи да не права с максималните КГ с колкото мога, а с по- малко, но да ги правя правилно, така ли? До кога?

Е, с времето постепенно увеличаваш работните тежести.

03.12.09
22:23

Смит машина...

VI

04.12.09
09:05

На Смит машина най-много проблема да се задълбочи.На Смит машината ще си бута с едната ръка повече и дори няма да го осъзнава ,което може да доведе дори до травма в по-силната ръка /рамо.

Мнението беше редактирано от vicname на 04.12.09 09:11.

04.12.09
13:21

Баш до травма едвали ще доведе, най-много да доведе до голяма/силна лява гърда, ръка и рамо, и много по малка/слаба гърда, ръка и рамо. :)

ЛР

19.12.09
08:53

казано от Petar Cholakov на 04.12.09, 13:21:

Баш до травма едвали ще доведе, най-много да доведе до голяма/силна лява гърда, ръка и рамо, и много по малка/слаба гърда, ръка и рамо. :)

а “голяма/силна лява гърда, ръка и рамо, и много по малка/слаба гърда, ръка и рамо” е предпоставка за контузия :)
Както и всеки друг дисбаланс.

Добре е да се отбележи, че “предпоставка за контузия” не значи “сигурна контузия”, но все пак значи, че е добре да се вземат мерки и причината (не симптомите) да бъдат отстранени.

Иначе отновно въпроса на момчето - по залите съм виждал поне 5 различни начина за вдигане от хоризонтална лежнака (повечето къде повече, къде по-малко безумни :) ) и затова “имам проблеми при вдигане от лег” звучи прекалено общо.

В днешно време всеки има телефон с камера - снимай се откъм краката, отстрани и откъм главата, пусни линкове тук и ще можеш да получиш доста по-адкватни препоръки.

поздрави :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1