Мнение относно програма + други въпроси

RA

03.12.09
19:56

Здравейте , на 17 години съм и ходя на фитнес от 3 месеца.Преди това правих кардио в домашни условия и свалих 15-20 килограма за 5-6 месеца.Та искам да попитам дали тази програма е добра ( имам за цел сваляне на мазнини и покачване на ММ)

1 Гръб

1.Горен Скрепец - Пръдрпване с Широк хват
2.Горно Издърпване  - широк хват
3.Долен Скрепец - Широк хват
4.Чуково Издърпване
5.Горен Скрепец - Придърпване тесен хват
6.Хиперекстензии
7.Т-Щанга(Теглич)
Кардио

2.Рамо

1.Повдигане
2.Повдигане в страни
3.Повдигане напред - 12 пов.
4.Разтваряне на пек-бек машина
5.Коремни Преси
Кардио

3.Почивка

4.Гърди/Прасец

1.Изтласкване от хоризонтален лег
2.Изтласкване от обратен лег
3.Избутване на машина за гръдни мускули
4.Флайс
5.Кросовър
6.Прасец - Калф машина Прав
7.Прасец - Калф машина седнал

5.Ръце

1.Сгъване с дъмбели
2.Сгъване на машина
3.Сгъване с дъмбел седнал
4.С въже разтраряне ( трицепс)
5.С ръкохватка ( трицепс)
6.Разгъване с дъмбел ( зад глава)
7.Коремнна преса
Кардио
6.Крака

1.Разгъване
2.ЛЕГ Преса
3.Хакен машина
4.Бедрено сгъване
5На това не знам името затова ще се опитам да го опиша - стъпваш с единия крак на уреда(този крак служи за опора) докато с другия правиш сгъвания и така ги редуваш ляв десен и т.н.
Също правя кардио и сутринта когато ми е другото кардио(след тренировката).

Сега другият ми въпрос е относно добавките - имам за цел да сваля още 10 килограма (в момента съм 79 , висок съм 1.72 - целта ми е 69-70 килограма да съм) , видях че много хора започват да качват през зимата(bulking) , но според мен в моя случай е по-добре да продължва да свалям (не съм се мерил с точност но бих казал че bodyfat-a ми е към 20-25%) и съм решил да си взема Syntrax Fyre , Now L-carnitine Liqud и Scivation Xtend - та тази комбинация добра ли е?Знам че през зимата в по-трудно да се сваля но се надявам да имам добри резултати.Относно хранителният ми режим - в момента съм на ротация на въглехидратите , но в началото на януари ще се върна на НВД.

Също да попитам относно кардиото -  сутрин правя на кростренажор , а вечер на пътека.Загрявам 1-2 минути и почвам 15-20 минути или докато изжържа .Това ли е правилният начин или има някаква специфика за по ефикасно сваляне чрез кардио?

Имах и други въпроси но нещо ми избягаха от главата докато пишех , така че ако се сетя ще питам.
Благодаря предварително.

04.12.09
06:53

Доста тежко е това за стаж 3 месеца :) Например за гръб седем упражнения са си много..
Намали упражненията за гръб три-четири са достатъчни, за гърди три, за бицепс две, за трицепс три, за рамо пак три и за крака четири, като включвам и прасеца :)

казано от raund на 03.12.09, 19:56:

Нима намираш разлика между тези две упражнения?
По-скоро помисли за друго упражнение за прасец, от колкото така...

казано от Кольо Пияндето на 04.12.09, 07:46:

казано от raund на 03.12.09, 19:56:

Нима намираш разлика между тези две упражнения?
По-скоро помисли за друго упражнение за прасец, от колкото така...

Всъщност има разлика между двете упражнения, но в неговия случай мисля, че са на машина, защото е по-лесно. Вече никой не прави ‘магарето се повдига на пръсти’ или ‘изправяне на пръсти с щанга на гърба’. Но пък като се замислиш, че дори за голяма група като гърба се предпочитат машините само...

казано от Oranje на 04.12.09, 07:51:

Всъщност има разлика между двете упражнения, но в неговия случай мисля, че са на машина, защото е по-лесно...

Според моя опит разликите са наистина малки и не е практично да се правят само тези две упражнения.
Да, прасецът е мускул, който няма как да се тренира особено разнообразно, но все пак...

04.12.09
08:18

Разликите са големи. Двете са основни за прасеца.

казано от Петко К на 04.12.09, 08:18:

Разликите са големи.

Къде са разликите?

04.12.09
08:43

http://www.exrx.net/Lists/ExList/CalfWt.html
Двете са за различни мускули на прасеца.

казано от Петко К на 04.12.09, 08:43:

http://www.exrx.net/Lists/ExList/CalfWt.html
Двете са за различни мускули на прасеца.

Да, отговорих малко прибързано, защото направих неточна интерпретация на упражненията.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1