13.08.09
22:01
В момента правя следните упражнения за гръб:
Придърпване на горен скрипец
Придърпване на долен скрипец
Гребане с дъмбели
Привеждане на горен скрипец с прави ръце
-искам да разширя гърба и мисля да заменя гребането с дъмбели с Мечка, само че на уред щотот ми е слаб кръста.. или ако може някакви ваши идеи...
Рамо:
Раменни преси на машина
Предно рамо(вдигане на ръцете напред с дъмбели от седеж)
Средно рамо(Хеликоптер)
Задно рамо(Разтваряне в страни от наклон напред, седнал)
-имам чувството, че нещо не върви, да сменям ли нещо?
13.08.09
22:06
Махаш предното рамо.Вместо хеликоптер слагаш разтваряне с дъмбел встрани, а раменните преси ги прави с дъмбели или лост.За гърба рецептата е набирания(всякакви),гребане,мечка.Казваш, че кръста ти е слаб, ами тогава го засили с мъртва тяга.Разкарай ги тези скрипци!
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 13.08.09 22:07.
казано от RogerF на 13.08.09, 22:06:
Махаш предното рамо.Вместо хеликоптер слагаш разтваряне с дъмбел встрани, а раменните преси ги прави с дъмбели или лост.За гърба рецептата е набирания(всякакви),гребане,мечка.Казваш, че кръста ти е слаб, ами тогава го засили с мъртва тяга.Разкарай ги тези скрипци!
абсолютно сагласен за всичко ! :) кръста заяква с тяга ...
13.08.09
22:18
Принципно може да заякне и с други упражнения като хиперекстензии и добро утро.Но тягата е най-добре в случая , защото е универсално упражнение,освен кръста ще помогне и за много други неща.Да не се плаши от нея в никакъв случай :)
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 13.08.09 22:18.
казано от RogerF на 13.08.09, 22:06:
х2…. набирания - това е истината за гърба.За рамото военната преса е най-комплексното упражнение според мен, което заменя абсолютно всички.
Аз може ли да попитам защо да маха предното рамо?Не е ли то основно за масата на раменете?
казано от valenti на 04.12.09, 15:26:
Аз може ли да попитам защо да маха предното рамо?Не е ли то основно за масата на раменете?
Предното рамо участва доста усилено в упражненията за гърди, както и при повдигане на щанга пред гърди. Ако ти е слабо развито, не махай упражнението. Направиш ли добре развито средно рамо ще имаш ширина отпред погледнат, а задно в профил погледнато -дебелина. На това викам аз добре развити рамена. А ако имаш слаб кръст и ти е трудно да правиш “чукчета” и “мечка” тайната там е следната: тренирай задната част на бедрата да позаякнат и мъртва тяга (по-леко отначало) и ще видиш колко леко ще правиш чупка в кръста за упражненията макар и с тежка щанга.
Щом искаш да разщитиш гърба, започвай да се набираш. Няма смисъл да сменяш гребането с дъмбел с мечка, защото и двете упражнения акцентират на идентична част от гърба. По-добре сложи гребане с щанга.
Прави само по 1 упражнение за всяка глава на рамото. Относно задното рамо - прави упражнението легнал с лице към лежанка и под наклон.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.12.09 12:30.