24.02.05
13:47
В една от статиите на бб-теам четох, че за почивка на ендокринната система, както и на тялото като цяло, е добре на 3-4 седмици да се прави една седмица почивка. Според вас при любителско трениране това необходимо ли е? Аз като почивам една седмица и след това при първата тренировка за всеки мускул имам лека мускулна треска и така от 4 седмици едната ми е възстановителна и само 3 са “работни”. Какво мислите като цяло за тази почивка без никакви физически натоварвания, необходима ли е и на колко време?
Необходима е, но времето и периодичноста на тази почивка не е определена и се определя индивидоално! Това за 4те седмици не го подкрепям. При мен е по рядко, но индивидоално е всичко.
по-здрави
24.02.05
19:54
Ти на колко време я правиш!!!
24.02.05
20:02
ами на 4 седмици около седмица почивка правя
24.02.05
20:13
Не е ли малко на често :roll:
24.02.05
21:42
така пишеше в статията, и на мен често ми се вижда. тъкмо почнеш да напредваш и айде почивка, после мускулна :)
Ходя в един фитнес от скоро и на мен трениора ми казва да я правя веднъж на 4 седмици почивката. И аз след нея една седмица съм съсипан но не мога да кажа че резолтатите ми падат. Според мен с нея или без нея няма да има особена разлика.
аз на няколко месеца правя почивка о 2 седмици до месец (от 5 4 са ми тренировъчни) До момента съм имал 2 такива почивки и си ми е добре
26.02.05
12:25
А тази почивка Забавя разтежа или напротив???? :)
почиваш когато чустваш че имаш нужда, а не просто щото го пише някаде
аз например на 2 месеца правя 4 дневна почивка
1 седмица според мен е прекалено много
Каде е тая статия ве пичове, че аз не успях да я намеря или да си спомня?
по-здрави
26.02.05
14:43
за мускулната хипертрофия беше, ако не се лъжа