06.12.09
22:14
Здравейте! На 17 г 5 месеца стаж , 66 кг, а това е новата ми програма, правил съм я сам и затова искам да видя вашето мнение за нея :)
Понеделник-Гръб,Задно рамо
1.Мечка 3х8
2.Придърпване горен скрип. зад врат 3х8
3.Придърпване на долен скрипец 3х8
4.Мъртва тяга 3х10/8/6
5.Изтл.щанга зад врат 3х12
Сряда-Бицепс,Трицепс
1.Изтл. щанга тес хват 3х10/8/6
2.Френско разгъване 3х10/8/6
3.Триц. разг. горен скрипец 3х8
4.Сгъване с щанга 3х8
5.Скотово сгъване с щанга 3х8
6.Концетрично скъване 3х8
Петък-Гърди
1.Изт. щанга от лег 4х10/8/8/6
2.Изт. щанга от полулег 4х10/8/8/6
3.Изт дъмпели от обратен лег 3х8
4.Лицеви опори 3х10
Събота-Крака,Странично рамо
1.Повд. на пръсти 3х15
2.Повд. на пръсти с щанга 3х15
3.Бедрено разгъване 3х15
4.Клек 3х10/8/6
5.Повд. дъмпели в стани 3х12
6.Повдигане дъмпели пред лице 3х12
Едит: не правя корем
Темата беше редактирана от Ultimate_7 на 07.12.09 19:03.
06.12.09
22:34
Личното ми мнение :
1) размени дните на тренировките в тази последователност:
понеделник - гръб, задно рамо
сряда - гърди
петък - крака
събота - ръце
Идеята е, че ако правиш събота тежка тренировка крака ще имаш зверска мускулна треска и понеделника не те виждам как ще правиш мъртва тяга и дори и мечка.
2) в деня за крака почни с тежък клек, а не го оставяй за накрая. Той ти е основното упражнение за сила и маса. Спокойно можеш да направиш 5 серии от него, за сметка на едно от двете излишни упражнения за прасец - повдигането на пръсти (с или без) лост
3) много са ти 3 упражнения за бицепс
4) придърпването на долен скрипец малко се обезмисля, след като правиш тяга и мечка
П.П. няма горно рамо, има предно,задно и странично и си оправи правописа ;)
Имай предвид, че пресите зад врат не са за задно рамо, така че си ги сложи при другото рамо. И най-добре нека са отпред, а не зад врата. Също така, дърпай скрипеца до гърдите, а не зад врат. А най-добре се набирай ;) За клека вече ти казаха.
П.П. Това в случай че запазиш тази схема, която според мен не е за човек с 5 месеца стаж, но това е отделен въпрос.
Мнението беше редактирано от Петко К на 06.12.09 22:38.
07.12.09
13:29
Сложи 3 кофи вместо лицеви опори. :)
прави мъртвата тяга като първо упражнение.при гърдите по добре сложи един пуловър
Имам впредвид, че тягата се прави последна - не първа.
мисля,че той като начинаещ,след 4 упражнения за гръб ,едва ли ще има силата да я изпълни правилно и на 100% (естествено при добра загрявка се изпълнява като първо упражнение)
07.12.09
19:09
Благодаря ви! аа иначе за Скрипеца пред гърди проблема е че не чуствам никакво напрежение в гърба от него... ще почна тогава набирания с умрен хват, а за кофичките ми е стащно трудно да ги правя, 1 с 300 зора я правя
07.12.09
19:17
Странно, сплитът, който си си направил предполага, че можеш поне една кофичка...с 1,5 пъти собственото си тегло.
Странно, сплитът, който си си направил предполага, че можеш поне една кофичка...с 1,5 пъти собственото си тегло.
Едвали с 5 месечен стаж, ще може кофички с 100 килограма тежест.
Имам впредвид, че тягата се прави последна - не първа.
И аз я правя като последно упражнение просто след нея едва имам сили да си довърша упражненията.
Някой друг ще се изкаже ли как е по-добре да е мъртвата тяга като първо или последно упражнение ?
аз я правя като второ - първото са ми набирания .... всъщност се явява първо силово упражнение