Тук съм :) Чета, ама ме мързи да пиша.
Стриктна съм, редовна съм , всичко е ок.
Мога да се похваля с още -0.5кг и бедрата ми вървят към 48.5см, но предполагам, че окончателно ще закова цифричките до неделя (06.12), тогава ще се премеря (всяка неделя се меря), тъкмо ще е минал точно 1 месец и ще отчета резултати.
Тренирам си редовно (фитнес и плуване), на танци нямам много време, за да ходя, но храната ми е хубава и добре разпределена, така че не се притеснявам.
Малко имам проблеми с корема тук от 1 седмица насам (попринцип имам колит, но сега може и да е заради цикъла, който както винаги закъснява) и коремът ми е огромен. Много подут, а и ме боли, което малко ми разваля ентусиазма и настроението..но се надявам този период да мине.
Менютата не са ми много разнообразни, затова няма смисъл да ги публикувам и без това никой не ги коментира. Закусвам с въглехидрати + протеини (овесени ядки/ филийка пълнозърнест хляб на Нилана/ елда), а обядът и вечерята обикновенно са ми П + фибри. Най-често обяд- сварено яйце, пуешко филе, сирене, домат, а за вечеря хапвам рибка (пъстърва или някакво филе) + някой друг домат или ако не ям риба, замествам със салата + извара (100-200гр). Сутрешно междинно нямам, но следобед хапвам по 25-30гр сурови ядки. Понякога сутрин преди закуска хапвам по 10-20гр шоколад Lindt 85% и така :) Гледам да пия вода повечко (2-2.5л), а и плодове и млечни почти не консумирам (не ми се ядат), освен млякото с кафето сутрин- не повече от 200мл. И това е май.
Ако някой проявява интерес, ще си пиша менютата + тренировките, разбира се :)
Но за момента не виждам смисъл.
Иначе си ви чета, де :) :)
Ами това е.. Приятен ден от мен, аз отивам на фитнес :)
казано от Barbie на 01.12.09, 06:48:
Тук съм :) Чета, ама ме мързи да пиша.
Стриктна съм, редовна съм , всичко е ок.Ако някой проявява интерес, ще си пиша менютата + тренировките, разбира се :)
Но за момента не виждам смисъл.
Значи просто ти убягва смисъла на дневниците. Ествествено, че трябва да вписваш храната + тренировките + раб кг, за да можеш да прецениш как ти се отразява в дългосрочен план - има ли прогрес, няма ли...
За интереса - това, че никой не пише, означава, че няма нищо драстично за коригиране, не е липса на интерес. А и то си е за теб, а не за другите. Така че, пиши си нещата, тренирай смело и отговорно, и това е :)
Добре, ще пиша :)
Днес
Храна:
08:00: 5 кроасанчета Seven Days (65гр), мляко с нес
10:15: 20гр шоколад Lindt 85% (преди фитнес)
12:15: 1 сварено яйце, 50гр сирене, 20гр кашкавал, 80гр филе, 1 домат, 1/2 краставичка, 5 големи маслинки
17:30: 25гр суров лешник
21:00: салата (3 домата, 1/2 краставичка, лук, зехтин) + 250гр извара
Тренировка:
Сутринта, на гладно:
Йога
Упражнения з стягане (15 мин)
Във фитнеса:
8мин Кростренажор интервално
3 серии:
х 20 Избутване на 45-градусова лег преса за вътрешна част на бедрата (20кг)
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
х 15 Бедрено сгъване (10кг)
х 15 Бедрено разгъване (10кг)
8мин Пътека интервално
3 серии:
х 20 Придърпване на вертикален скрипец (20кг)
х 15 Флайс (3кг)
х 15 Бицепсово сгъване с гирички (по 3кг)
х 15 Повдигане на гирички встрани и напред (по 2кг)
10мин Пътека интервално
10мин Кростренажор интервално
3 серии за Корем и Гръб:
х 20 Повдигане на крака от вис
х 25 Коремни преси
х 20 Хиперекстензии
Няколко добавки:
-> Режимът, на който се старая да бъда е НВД.
-> Въглехидратите ги ограничавам до 1.5 на кг (макс)
-> Белтъка до 90гр
-> Не смятам калории, колкото дойдат толкова.
-> Нямам строго забранени храни. Джънк попринцип не ям. Ако ми се дояде някоя бисквита/ парче шоколад (не черен), намиращ се в къщи, и е сутрин, бих хапнала (стига да не надвиша въглехидратния си порцион за деня).
-> Когато имам проблеми със стомаха (т.е. когато ми се обажда колитът, както сега), заменям непрепоръчителните за колит храни (овесени ядки, трици и тнт) с прости въглехидрати в умерени количества, докато подуването и болките отшумят.
-> В нетренировъчния ден храната ми е същата като в тренировъчните.
Еми това е :)
Лека вечер на всички :) :)
Привет :)
Идвам да си попиша в дневничето, понеже имам нужда да споделям някъде вътрешните си терзания, главоболия и проблеми, които напоследък не ме оставят и ми влияят отрицателно освен на психиката, на храненето,а на тренировките дори. Като развалина съм станала.
От миналия вторник съм адски подута, стомахът много ме боли и съм ужасно изнервена и емоционална.Разстройвам се от най-малкото нещо..Обгърнала ме е една такава апатия и негодувание към себе си, че не мога да се позная.
До вчера се хранех сравнително добре, не позволявах на вътрешните проблеми да се отразяват на режима ми, но вчера нещо сгафих (преядох, не друго)- коремът ми се поду още повече, едни страшни колики цял ден,в следствие на което не ядох около 9 часа (от последното хранене,което беше на обяд), хапнах много малко преди лягане и днес се събудих отново с болки (може би и от глад), който ме демотивираха. Направих си сутрешната йога без желание (мразя така), не можах да се амбицирам да си направя упражненията и реших, че трябва да направя нещо, за да ми спадне най-после този корем. Реших, че днес ще ми е “зареждащ ден”. Защо реших така, не знам. Просто на момента, си наумих, че имам нужда от някаква промяна, сметнах си количеството въглени необходими за зареждащ ден и вкарах решението в действие. Следователно, храната ми не беше особено прекрасна днес. Въобще не се гордея със себе си, но не се и обвинявам, защото не виждам смисъл. Така или иначе вече е минало.
Утре ще е един нов, по-хубав и по-ползотворен ден. Освен това, днес ми се обадиха, че на 13 Декември трябва да участвам в един много важен ангажимент (с моделството свързан) и да, съм твърдо решена- никави грешки. Свалих си 1-то кило, остана ми още 1. Ще го преборя, той е най-малкия проблем. Надявам се, да вземе да ми дойде накрая, че това подуване е ужасно. А болките в корема ги дължа на колита, който имам. Може би пак съм го раздразнила. Утре ще гледам храната да е възможно най-лекичка и добре разпределена, защото в събота ТРЯБВА коремчето ми да е плоско. Имам много важни снимки и не мога да отида като плондир :lol:
И така.. “Излях” си душицата. Ще напиша днешния си “зареждащ” ден, който го причслявам към “гаф”-дните, но.. беше ми нужен, за да ме мотивира и да се стегна. Чувствам се добре само като се храня здравословно. Тези боклуци не са за мен..моментното щастие, което изпитвам за сметка на вината след това е глупава илюзия, с която предпочитам да не се срещам често. Но! Човек живее, за да се учи. Всяка грешка е един нов урок, нали така? :)
Стига плямпане, ето:
06:45: 2 обикновенни бисквити, мляко с нес
07:00-07:30: йога
07:30: 4 обикновенни бисквити, зелен чай канела
08:30: 20гр Lindt 85%
09:30: 3 органични бисквити Narins natural с кашкавал (20-30гр), 2 слайчета филе и лютеница
12:00: 1 кофичка кисело мляко Бор Чвор 3,6% + 1 печена ябълка с канела
16:00-17:00: 400 скока на въже (имахме физическо)
17:30: 20гр сурово кашу
19:30-21:00: 90 мин народни танци
22:00: 150гр пъстърва на скара + салата (2 домата, 1/2 краставица, лук, зехтин, сол, оцет), 2 маслини
Утре ще пиша пак :)
Хубава вечер!!
Добро утро на всички :)
Как е настроението?
Реших да пиша още от сутринта, като после ще редактирам мнението, за да аддвам храна и тренировки. Днес попринцип трябва да ходя на плуване, но нещо с тоя корем хич не ми е до плуване. Ще отида пак на фитнес. :)
Започвам с отчитането:
08:30: 2 препечени филийки “Зърнена Мозайка” с чедър,филе и резен доматче
09:00: 150гр кисело мляко Бор Чвор 3,6% с 1ч.л. какао, стевия и ванилия
09:45: 200гр кисело мляко Бор Чвор 3,6% с малко натрушени орехи, 1ч.л. мед, малко стафиди, канела
11:00-13:00: тренировка
13:30: 100гр извара, 50гр пуешко филе, 1 домат (остатъка от сутринта)
16:30: 100гр извара, 50гр пуешко филе, 50гр кашкавал, 1 домат, 1/2 краставица, 4-5 маслини
Мнението беше редактирано от Barbie на 05.12.09 14:36.
Tака, понеже явно това ще е храната (много ме боли корема, много и нищо не ми се яде), ще си напиша и тренировката:
8мин Велоергометър интервално
3 серии:
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
10мин Пътека интервално
3 серии:
х 15 Флайс (3кг)
10мин Пътека интервално
8мин Велоергометър интервално (краката са в хоризонтално положение..това ми взе здравето!)
3 серии за Корем и Гръб:
х 25 Коремни преси
х 25 Хиперекстензии
Това е. Днес- гаден ден, издънка демек. Ще видим какви ще ги сътворя утре :)
Абе ти провери ли да не си бременна? Не че нещо ама и това е вариант. ;-P Поздравявам те за постоянството. Като гледам се занимаваш с много спортове. Браво. Ей каква партия си само :)
Продължавай в същия дух.
Мнението беше редактирано от nomad232 на 05.12.09 19:43.
Ахахахахахаха не,не, няма такава възможност :lol: Да чукнем на дърво!!
На 17 съм,все още нямам особено голямо желание да ставам мама :lol:
казано от Barbie на 05.12.09, 19:30:
Tака, понеже явно това ще е храната (много ме боли корема, много и нищо не ми се яде), ще си напиша и тренировката:
Наистина няма да е зле да хапнеш нещичко, 16:30ч е много ранен час, представи си утре чак в 7-8-9ч ще закусваш, много часове стават..А какво стана с гостите ти? Няма ги още, нали? Вероятно и това е причината за болежките ти, вярвам че тогава ще се успокоиш, а винаги ли преди цикъл имаш такива болки в корема? Не е нещо, което за първи път ти се случва?
След 5-7 дни максимум ще ти дойде менструацията. Ще видиш. И наистина добави още едно хранене малко по-късно. :-)
05.12.09
20:22
Храната ти е добра, ако си лягаш в 17:30, но предполагам не е така.Вместо толкова разкъсани малки хранения, вкарай 5 по-обилни, но яж и вечерта.Това близо 16 часа без хранителни вещества си е пълна глупост миличка.
ПП:И после що нямали цикъл, що били бремени, що имат олигофренясали разглезени келешчата, що са лоши майка.Това е защото не слагате правилното нещо в устата...правилната храна, в правилните количества,в правилното време ;)
ПП2: Ама защо господ ви е създал всичките жени еднакви.Всичките барабар с Иван Шишманов :lol:
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 05.12.09 20:23.
RogerF, знам много добре, че не трябва да имам толкова дълги интервали без ядене, но наистина не ми се яде. Да се тъпча ли? :smirk: Стомахът наистина ми е много подут и много ме боли, чак ми се гади..
S_L, още не са дошли :down: Но на мен ми е толкова нередовно, че съм истински щастливо изненадана, когато вземе, че ми дойде
Не знам, може заради това да съм се подула. Но симптомите са и като хроничен колит (какъвто преди няколко месеца установиха, че имам) и точно затова изпадам в такива драми. Чета диетите за колит и там пише да не се ядат яйца, млека, трудносмилаеми зленчуци, солени пушени меса (основните ми храни до преди няколко дни), в същото време, пише, че трябва храната ми да е бедна на въглехидрати, но пък били препоръчителни варените картофи (бляяяк), белият хляб.. Ужас. Утре ще се опитам да го дам по-щадящо с леки хранички и дано вземе да даде резултат, че направо вече изфирясвам..
А сега ще хапна една краставица, че с тези мнения за малкото храна, ми насъдихте и чувство за вина :lol: Мани няма угодия.
Благодаря ви, де :)
Винаги се радвам като някой се включи в дневника ми :)
05.12.09
20:53
Аз също съм с колит. За себе си забелязах, че не ме боли корем, когото ям малко храна като обем. Преди ядях огромни салати, сега хапвам малки салати, но с повече зехтин към тях например. От повече от 3 плода на ден също ме боли.. Като цяло нищо не го раздразва в малко количество. А аз имах навика да ям цели купи със салата или по 2 купички супа на едно хапване, ръководех се предимно от калориите, но вече се съобразявам доста с обема. Както и всякакви храни ми носят болки в големи количества. Точно вчера ме боля ят един кисел индийски сос за вечеря и палачинка с трици за закуска.
П.С. Сурови зеленчуци без нищо друго също ми дразнят стомаха, лично аз не мих хапнала гола краставица, но разбира се болките са строго индивидуални.
Мнението беше редактирано от Denichkata на 05.12.09 20:55.
Да, Denicka, относно количествата съм по същия начин. От много храна се издувам като балон (а той и без това коремът ми е малък и съвсем малко му трябва), а да не говорим, че и доста често емоционалното ми състояние му се отразява (винаги! :( ).
Хапнах 1/2 краставичка с 30-40гр филе от слонска риба на скара :) Сега поне не ме боли корема (може да ме е болял от глад..т.е преяждане,последното ми хранене беше доста обилно-> подуване -> вина -> неядене -> болки -> подуване..) Така вървят нещата при мен напоследък. Но!! Ще излезна от този порочен кръг. Още от сега. Хапнах мъничко, колкото да не е без нищо и утре като стана няма да преяждам със закусчици на всеки час. Ще хапна (някоя кашичка най-вероятно), после ще си отида на тренировка (плуване) и като се прибера, съм поръчала на майка ми да ми направи пилешка крем супа. Вечерята ще е лека също- рибка + салата.
Това съм замислила. Звучи страхотно, само да се амбицирам и да го изпълня. Че сутрин като се събудя прегладняла (тук от 2-3 дни си лягам, като последното ми ядене е било към 17, умираща от стомашни колики и сътветно се събуждам готова да опустоша хладилника, въобще забравям плановете си :red: ). Лоша работа. Но! Се надявам утре вече да намеря сили, все пак сега хапнах нещо и все пак сега не ме боли корема чак толкова :)
Кажете ми че ще се справя!! :) Вярвате в мен, нали? :) %-P
Абсолютно :Р
Остава да се пребориш със себе си^^
Общо взето, респект към всички поддържащи се физически дами, за тва ви уважавам тук във ф-ма всички
Мнението беше редактирано от alabalaa на 05.12.09 22:06.
Хора, аз съм прасе! :lol:
Честно :) Не само, че не се справих, ами така се натъпках, че сега съм неспособна да ходя да плувам..тц тц. Мисля да си полегна, ще стана и ще уча, а следобед ще си направя една хубава домашна тренировчица- йога + упражнения + вело интервално.
И от утре пак ще го карам една седмица на крайно НВД с въглехидрати до 30гр (идващи от зарзават). До неделя, 13.12, когато ще се премеря. Че сега не мога и да помисля за кантар..тук от 3 дни на такива “зареждащи” дни съм го ударила, че сигурно съм с 1 кило + (въпреки че не съм надвишавала ОКБ-то, много въглехидрат, много нещо..) Абее лоша работа.
Сега сериозно, обещавам ПРЕД ВАС, че от утре (чакай да видя календара :lol: )- 07.12 до 13.12 (включително), ще съм на НВД с ограничено количство въглени. Ще ям 4-5 пъти дневно и ще пия поне по 2л вода. Никакви млека, кафета, глупости. Ще се стегна!!
Слава Богу (Висшите сили рабитят за мен :P ), тази седмица (вчера) едната фотосесия ми отпадна и се отложи за следващата събота- 12 Декември. А в сряда съм на един важен кастинг, така чее..имам цели 2 важни мотива!
Моля ви, окуражете ме малко, трябва ми допълнителна мотивация..не знам какво ми става :)
Искате ли да си напиша менюто, че да видите какво прасенце съм? Или не..по-добре довечера :P
Аз лично не съм забелязала ти да си прекалявала с храната, по скоро количествата ти винаги ми се струват по-малко, така че не си го представям ти да си преяла. И все пак - не се отчайвай, нищо страшно не се е случило, имаш цел, която следваш, било то с малки препъникамъчета, но предполагам при всеки в един момент се появяват! Сега имаш 2 основания да си стриктна с режима и тренировките си, нашата суета вярвам ще надделее и ще се справиш и без крайности! Успех! А и нали сме писали по този въпрос - подобни дни имат положителен резултат след това! :) Това разбира се е мое мнение..
Барби, и аз съм горе-долу на твоя хал, ще се опитам да си посъбера мислите и да скалъпя разбран пост ;-) .
Обикновенно нещо като не върви, повлича след себе си второ, трето.... ииии животът започва да ухае на загорял миш-маш.....
Това как и колко бързо ще се справиш с проблемите зависи от опит, сила на характера, гледна точка, знание и от още милион неща.
Нали харесваш Дива и тя ти е като пътеводител.
Няма нужда да се впускаш в крайно НВД, да смяташ, да теглиш грамажи.... целта е да намериш БАЛАНСА!!
Ти си малко по-емоционална, естествено, че ще се справиш, всеки си има периодите на невървеж. И аз никъде не съм забелязала да си преяла :) , внушаваш си, искаш нещата да са перфектни и нещо малко като сбъркаш и се вкарваш във нек’ви филми.... гледай да си хапваш - в зависимост от това, което ти понася на стомаха (тук нищо не разбирам от колити-молити!!) и не оставяй сама, ако си в такова сдух-настроение!!
Айде, утре, нова седмица, ново начало и умната.... :P
Ами, Миме, аз всъщност съм страшно емоционална и ужасно амбициозна. Отгоре на всичко съм супер перфекционалист и искам всичко да ми е на 6. Иначе не мога, нито съм щастлива, нито нищо, ако не съм удовлетворена от себе си. А за да бъда удовлетворена, трябва да се грижа за тялото и здравето си- демек спорт + хубаво хранене. Не мога така да се оставя на течението.. това ме побърква. Обаче е много лошо, веднъж започнеш ли, после трудничко излизаш. Но пък същото е и с режима на хранене, веднъж да влезеш в правия път и после е много лесно. Затова така. Крайни мерки. Наложително е.
После ще гледам постепенно да вкарвам въглени до допустимия минимум, че да не стане като сега. Днес сутринта си мерих бедрата- 49 сантима са, но на мен ми изглеждат големички. Ужас. Аз съм някакъв маниак :long: Ако приемем, че това ми е новата стартова позиция, се надявам за една седмица да станат 48 и в неделя да ви се похваля. Но наистина се стягам.
Да, утре нова седмица, ново начало :)
Сега..много ме е срам да си пиша менюто от днес (а, да, НЕ тренирах, за да имам още една причина да се самонакажа и амбицирам утре ;-P ). Попринцип НЕ ям толкова много храна, нито пък такива боклуци. Не знам какво ми стана.. Но не ми е зле де (на корема), дори е в по-добро състояние от вчера. Айде, няма да плямпам повече, свършено е вече..Линчувайте ме. :red:
07:30: 2 овесени бисквитки Little Snack с канела и стафиди (20гр), чай лайка
08:00: овесена каша с какао и бисквитки (30-40гр овесени ядки,4 об.бисквити,1ч.л.какао,стевия,ванилия,кокосови стърготини)
10:30: 2 обикновенни вафли, кофичка кисело мляко Бор Чвор 3,6% , 2-3ч.л. домашен пчелен мед
14:30: купичка пилешка крем супа (няма картофи,мазнини,масла итнт), 20гр кашкавал, лютеница (3-4с.л.)
18:00: 50гр извара, 1 домат
20:30: 150гр филе от слонска риба на скара, 1 краставица
Ужас.. Не, не..утре ще измия срама с едно перфектно НВД меню. Обещавам! :)
ПП. А водата ми е към 3л :) :)
Как не си се пръснала от толкова ядене :D
Мнението беше редактирано от alabalaa на 06.12.09 19:22.
казано от Barbie на 06.12.09, 18:55:
Ами, Миме, аз всъщност съм страшно емоционална и ужасно амбициозна. Отгоре на всичко съм супер перфекционалист и искам всичко да ми е на 6. Иначе не мога, нито съм щастлива, нито нищо, ако не съм удовлетворена от себе си. А за да бъда удовлетворена, трябва да се грижа за тялото и здравето си- демек спорт + хубаво хранене. Не мога така да се оставя на течението.. това ме побърква. Обаче е много лошо, веднъж започнеш ли, после трудничко излизаш. Но пък същото е и с режима на хранене, веднъж да влезеш в правия път и после е много лесно. Затова така. Крайни мерки. Наложително е.
После ще гледам постепенно да вкарвам въглени до допустимия минимум, че да не стане като сега. Днес сутринта си мерих бедрата- 49 сантима са, но на мен ми изглеждат големички. Ужас. Аз съм някакъв маниак :long: Ако приемем, че това ми е новата стартова позиция, се надявам за една седмица да станат 48 и в неделя да ви се похваля. Но наистина се стягам.
Да, утре нова седмица, ново начало :)Сега..много ме е срам да си пиша менюто от днес (а, да, НЕ тренирах, за да имам още една причина да се самонакажа и амбицирам утре ;-P ). Попринцип НЕ ям толкова много храна, нито пък такива боклуци. Не знам какво ми стана.. Но не ми е зле де (на корема), дори е в по-добро състояние от вчера. Айде, няма да плямпам повече, свършено е вече..Линчувайте ме. :red:
07:30: 2 овесени бисквитки Little Snack с канела и стафиди (20гр), чай лайка
08:00: овесена каша с какао и бисквитки (30-40гр овесени ядки,4 об.бисквити,1ч.л.какао,стевия,ванилия,кокосови стърготини)
10:30: 2 обикновенни вафли, кофичка кисело мляко Бор Чвор 3,6% , 2-3ч.л. домашен пчелен мед
14:30: купичка пилешка крем супа (няма картофи,мазнини,масла итнт), 20гр кашкавал, лютеница (3-4с.л.)
18:00: 50гр извара, 1 домат
20:30: 150гр филе от слонска риба на скара, 1 краставицаУжас.. Не, не..утре ще измия срама с едно перфектно НВД меню. Обещавам! :)
ПП. А водата ми е към 3л :) :)
И къде точно е ужаса не разбрах. Дояло ти се е , яла си. Точка. Защо ще се самонаказваш за това. Има един лаф “Ако тормозиш тялото си, къде тогава ще живее душата ти?” И обратното важи. Измъчвайки душата, страда и тялото
Divi4ka, защото НЕ ми се ядеше..натъпках се /с глупости/ просто, за да си напомня, че мога да бъда и ‘луда’ и да не ми пука, защото почна ли да се вманиачавам става лошо. Дадоха ми миналата година лекарите диагноза ‘начална фаза на анорексия’, не искам да се стига отново до там. Затова така. Явно точно тези дни ме връщат към баланса..
О, да не забравя да спомена, че храната от вчера ми се отрази супер добре на коремчето /вероятно и на дупето :lol: / и днес ми беше спаднало (от 10 дена бях като плондир!!), не ме е боляло изобщо и коликите ги нямаше. Супер! :)
Днешния ден мина що годе добре /що годе, защото май протеина ми дойде в повечко/, но съм сравнително доволна. Утре ще бъде по-добре :)
Храна:
08:00: чай от лайка
09:00: бъркани яйца (2бр) със сирене (100гр), праз и масло + 1 домат ; 30гр кашкавал
13:00: пилешка крем супа* ; 100гр извара
17:30: 40гр суров бадем
22:00: салата (2 доматчета, 1/2 краставица, пресен лук, зехтин) ; 3-4 с.л. извара (100гр да кажем)
Течности: поне 2л
Спорт:
Йога (от 8 до 8.30)
Народни танци (от 19.30 до 21.00)
*Пилешката ми супа е по тази рецепта. 1 купичка изядох :) Имам за още 2-3 хранения :) :)
Днес съм супер доволна от себе си :)
Направоо..бях машина :P
Имах по-малко от час и половина във фитнеса, а си направих добра (според мен) и доста изтощаваща тренировчица. И храната ми беше на 6 :)
Храна:
07:30: 1 сварено яйце, 100гр пуешко филе, 100гр сирене, масло, 1 домат, 1/2 краставица
08:45-10:00: тренировка
10:30: купичка пилешка крем супа
14:00: 25гр сурово кашу
16:30: 25гр сурово кашу
22:00: зелена салата + пъстърва на скара (220гр)
Течности: мин 2л
Тренировка:
2 серии:
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
15мин Кростренажор интервално
2 серии:
х 15 Флайс (3кг)
10мин Пътека интервално
5мин Велоергометър интервално (хоризонтално положение на краката)
2 серии за Корем и Гръб:
х 30 Коремни преси
х 25 Хиперекстензии
+ 300 скока на въже (по физическо)
:)
Мнението беше редактирано от Barbie на 09.12.09 20:02.
Здравейте :)
И днес мина супер. Почивен ден си беше от към тренировка, но нищо- храната е на 6 :)
А, м/у другото взех едно решение, което ми се вижда най-рационалния вариант. Ще спра малко с народните танци и ще започна да ходя на фитнес 3 пъти седмично (вторник, четвъртък и петък, а събота и неделя-плуване). Мисля, да махна тези бедрени сгъвания и разгъвания, защото не си харесвам краката-предния и задния горен мускул (над коляното) доста са се оформили и в профил крачето ми изглежда по-голямо (едро). А пък дупето нещо ми се е поскрило, лоша работа. Ще взема да наблегна на екстензиите..Какво друго да правя за дупе (и по специално за мекичката част под него)? Предложения? :)
И мисля, 2-3 седмици да тренирам само бедра и корем + много кардио, без горна част. Целта ми е да отслабна (цялостно). После ще правя мускулна маса (мъничко), за оформяне и да не изглеждам кльощава. НО! Искам ПЪРВО да стопя всичко. Кажете ми как? Как да ‘оползотворявам’ 3те си тренировки във фитнеса седмично, за да постигна целта си? Идейки? :) :)
Хранта е ясна. НВД ще е. На този режим се чувствам най-добре, а и не гладувам, а виждам някакви резултати. НО ще съм постоянна и няма да прегрешавам. Важни снимки идват :P
Ето ми менюто за днес:
08:00: 15мин гимнастика
08:30: 1 сварено яйце, 100гр сирене, 100гр филе, масло, 1 домат, 1/2 краставица
12:30: пилешка крем супа
17:30: 50гр суров лешник
21:30: пъстърва на скара (180гр), зелена салата
Течности: 2.5л вода
казано от Barbie на 09.12.09, 21:11:
А, м/у другото взех едно решение, което ми се вижда най-рационалния вариант. Ще спра малко с народните танци и ще започна да ходя на фитнес 3 пъти седмично (вторник, четвъртък и петък, а събота и неделя-плуване).
Не ми харесва решението ти - поне част от него. Естествено, мнението си е мое и никого не ангажирам...
3 пъти седмично фитнес е идеално. Плуването (направо ти завиждам) - също. Народните танци - аз също се занимавам с такива и честно, не си представям да не ходя - адски разпускащо е, и участията са адски емоционални.
Мисля, да махна тези бедрени сгъвания и разгъвания, защото не си харесвам краката-предния и задния горен мускул (над коляното) доста са се оформили и в профил крачето ми изглежда по-голямо (едро). А пък дупето нещо ми се е поскрило, лоша работа. Ще взема да наблегна на екстензиите..Какво друго да правя за дупе (и по специално за мекичката част под него)? Предложения? :)
Бедрените сгъвания и разгъвания - може и без тях, даже най-добре без тях. Започни да клякаш и да правиш напади, отпади, суингове, добро утро, румънска тяга, сумо тяга, плиета.
И мисля, 2-3 седмици да тренирам само бедра и корем + много кардио, без горна част. Целта ми е да отслабна (цялостно). После ще правя мускулна маса (мъничко), за оформяне и да не изглеждам кльощава. НО! Искам ПЪРВО да стопя всичко. Кажете ми как? Как да ‘оползотворявам’ 3те си тренировки във фитнеса седмично, за да постигна целта си? Идейки? :) :)
Постановката “искам ПЪРВО да стопя всичко, пък после ще оформям” е грешна. Тайната на свалянето е в храната, не в тренировките. Ако се храниш като за сваляне, ще сваляш, тренирайки. Но ще поддържаш мускулите тонизирани и в кондиция.
Не оставяй цялата горна половина без тренировки. А и да ти кажа - 2-3 седмици трениране само на бедра и корем няма да ти донесе очакваните резултати.
Мнението беше редактирано от Инис на 09.12.09 22:25.
След 2 изключително напрегнати, наситени с емоции и негативизъм дни, се завръщам изпълнена с енергия, настроение и оптимизъм. Излезнах от ‘черната дупка’, слава богу! В четвъртък претърпях изключително тежка колитна криза- то не бяха спазми, то не бяха болкоуспокояващи, химии.. Ужас. Отделно станах жертва на собственото си ‘емоционално хранене’ и резултата и до днес продължава- обострен колит, раздразнени черва, проблеми с ВЦ-то, ад.. Блъскам хапчета и това е.
Днес беше страхотен ден, супер позитивно съм настроена, чувствам се прекрасно. Въпреки че ме тормози малко коремчето, си направих и тренировчица и всичко беше на 6. В момента съм на принципа проба-грешка с храната, за да видя кои храни не ми понасят на стомаха, за да ги избягвам и обратно. Между другото осъзнах едно доста важно нещо- не мога да бъда перфектна в абсолютно всичко, не и постоянно..в един момент волята просто ме напуска и рухвам. Реших, че ще бъда постоянна с тренировките, упражненията, йогата, но ще се храня умерено, без крайности. Ще се опитам да съм на НВД, с разумни количества въглехидрати,идващи от полезни източници (до обяд). И ще слушам тялото си, като ми се ядат овесени ядки, няма да се тъпча с яйца, защото такъв бил плана. Не мога повече така. Виждам, че нещата просто не се получават, нито мога да съм съсредоточена в ученето, нито си правя тренировките като хората, нищо не върви, просто защото не съм удовлетворена от себе си и решенията, които взимам. Затова- умерено. Без крайности (с храната специално). С тренировките ще съм перфектна. Решила съм го.
А, да и избраха ме на кастинга. Първа!!! :) Много се кефя :) :)
Ето ми менюто за днес:
Храна:
След ставане: 1ч.л. ябълков пектин + 1ч.л. пчелен мед
Тренировка 1
Закуска: попара (1 филийка и половина ябълков хляб, 150-200гр извара, масло, чай, стевия)
Междинно: 40гр Lindt 85%
Тренировка 2
Обяд: броколи с пилешки гърди, домат, масълце, чедър и малко кашкавал (в гюведже), 3-4 залъчета бял хляб
Вечеря: пъстърва на скара (180гр), салата от краставици
Течности: 2л +
Тренировка 1:
30мин Йога
Глутеус Ритник (5 х 20 на крак)
Глутеус Мост (2 х 60)
Упражнение за талия (1 х 100)
Frog за бедра (1 х 8)
Упражнение за долни коремни мускули (2 х 30)
Тренировка 2:
3 серии:
х 30 Абдуктор (15кг)
х 30 Аддуктор (15кг)
20мин Пътека интервално- 2.7км
3 серии:
х 15 Пек дек (10кг)
х 15 Флайс (3кг)
20мин Пътека интервално- 2.7км
3 серии за Корем и Гръб:
х 40 Коремни преси
х 30 Хиперекстензии
Няколко изводчета от днешния ден:
-> черния шоколад НЕ ми понася добре - временно ще го огранича, а като ми се стабилизира коремчето, отново ще го включа в менюто си (но не по повече от 20гр на хранене, днес много ми дойде)
-> ябълков хляб- твърдо НЕ, връщам се на старата си “Зърнена мозайка” на Нилана
-> белия хляб, който хпанах днес (който не бях яла повече от година), ми подейства изключително благоприятно на стомаха. Това беше един от редките случаи, в които послушах това, което искаше тялото ми. И не се обвинявам! Не мисля да го връщам в менюто си, но определено не съжалявам за днес :)
-> положителните мисли и твърдения наистина правят чудеса :)
Ще си лягам, понеже съм адски изморена. Утре ще е тежък ден, не знам дали ще имам възможност да пиша.. ако не, в понеделник :)
Лека нощ! :)
Здравейте, момичета и момчета.. как сте? :) :)
inis, сори че вчера не отговорих, въобще изключих, че си ми писала. За танците- причината да се откажа, не е заради фитнеса. Просто..се налага. 10 години са предостатъчни в един ансамбъл..
Идвам да се разпиша и за днес. Водя го като ‘почивен’ от към тренировки ден, защото съм скапана и не смятам да тренирам. Ще залегна над уроците. Току що се прибрах от едно хипер яко шоу в Шератон на Капанов, на което бях модел на прическа. Страхотно беше!! :) :)
Отчитам менюто, без часове, защото са ужасни (от сутринта, ядох ЧАК сега- 8-9 часа дупка..ама нямаше как). Вечерята предстой:
След ставане: 1ч.л. ябълков пектин + 1ч.л. пчелен мед, 2 овесени бисквити с канела и стафиди (20гр)- свършиха, стига толкоз :)
Закуска: варени овесени ядки (40гр), с масълце и извара (150гр)
Обяд: омлет от 2 яйца с пуешко филе (40гр) и сирене (100гр) + салата от 1/2 краставица (овкусена)
Следобяд: 1/2 кофичка кисело мляко 3,6% с канела и стевия
Вечеря: порция задушени зеленчуци (1 домат,100гр броколи,масълце,праз) + 100гр извара
Тчености: 2л
Изводи:
-> може би комбинацията с пектин и мед не е подходяща за стомаха, въпреки че е препоръчителна за стомашни проблеми. Утре ще опитам без нея.
-> НИКАКВО прясно мляко, докато имам проблеми с корема- ще се наложи да спра кафето тотално за известно време
-> имам подозрения, че дори сварени (уж препоръчителни), овесените ядки не ми се отразяват добре. Но може и пектина да е виновникът, незнам- днес сутринта имах ЖЕСТОКИ болки, ужасни проблеми с ВЦ-то (направо се обезводних..). Ад. Утре ще сменя закуската.
А, да, ще пробвам, сега поне докато е обострен (колита), сутрин на гладно да изпивам по 1 чашка топла вода и после да хпавам по едно залъче бял хляб. Бабина рецепта ужким, но дано даде резултат..
Ами това е от мен :)
Оставям ви, за да ходя да уча..аа то не може само забавление, я :)
Мнението беше редактирано от Barbie на 13.12.09 20:20.
казано от inis9 на 09.12.09, 22:20:
Не ми харесва решението ти - поне част от него. Естествено, мнението си е мое и никого не ангажирам...
Е, те танците (освен полезната им част с доброто раздвижване) са си основно за забавление.
Ако не й се танцува - не танцува.
То и аз последния месец съм ги поспряла, просто защото не ми се ходи :) Затова пък се върнах към фитнеса. :)
Храната ти е супер. Поздравления за кастинга и за решението ти да не се изтезаваш
казано от Barbie на 12.12.09, 20:44:
Между другото осъзнах едно доста важно нещо- не мога да бъда перфектна в абсолютно всичко, не и постоянно..в един момент волята просто ме напуска и рухвам. Реших, че ще бъда постоянна с тренировките, упражненията, йогата, но ще се храня умерено, без крайности.
Рано или късно всеки узрява ;-) !!
Да, не ми се танцува..не и в моят ансамбъл :smirk:
Между другото искам да ви питам нещо, възможно ли е от бягането (на пътечка) да ми се подуват краката? ВСЕКИ път, след фитнес тренировка, на която съм наблегнала на бягането, си чувсвтвам краката адски подути. Днес ги премерих (бедрата), за да видя дали не ми се струва това усещане и наистина имам разлика, сантиметърчето показа 49.5. Може и вода да задържам и затова да съм се подула, знам ли, но все ми се струва, че е от тичането. Any ideas?
Иначе и днес мисля да почина, а утре (вторник), сряда и петък ще ходя да тренирам (фитнеса). Събота със сигурност ще плувам (не съм плувала от 2 седмици :smirk: ), а неделя, както дойде (или фитнес, или плуване). И всеки ден (от утре) + всичко останало, сутрин след ставане гимнастика (20-30мин) + йога (половин час). Искам за неделя да съм напълно във форма за снимките, никакви подувания, никакво чувство за вина. Ще намаля протеините и ще наблегна на зеленчуците (задушени,варени,на пара, супи..) + много течности. Без млечни. Без плодове. Последните не ми понасят добре на стомаха, а от първите задържам вода. Във фитнеса ще тренирам САМО корем + кардио между сериите (около час). Това само тази седмица. Искам да ми спаднат краката. В същото време се мъча и да си оправя стомаха, затова на закуска гледам да ям печени филийки (Зърнена Мозайка на Нилана) или попарки. Овесените ядки, трици, елда..също ще ги огранича (тях докато не ми се стабилизира съвсем стомахчето). И така. Иначе се опитвам да не си поставям забрани (освен от здравословна гледна точка-проблемите с корема) и да се храня разумно (без да съм непременно на диета), че ми се иска вече да ми дойде цикъла. Явно съзнанието ми пак е зациклило на тема ‘Това няма, това НЯМА..’ и затова не ми идва. Обикновенно така става като изпадна в крайности, затова- по-скойничко ще го давам.
Днес, сутринта, имах адски апетит за сладко (отдавна не се беше проявявал до такава степен, чак се зарадвах, понеже ми хрумна, че може да е предпоставка за Ц. :) ) И направих 2 ‘прегрешенийца’, ама нищо. Не всеки път ми се яде сладко, а и на фона на останалата храна за деня, мисля, че не е чак толкова страшно. Отчет:
Закуска: 2 печени филийки “Зърнена Мозайка” на скаричка с яйце и сирене, бяло фрапе (с 1к.л.кафява захар)
Междинно: 3 обикн. бисквитки
Междинно: Corny шоколад 50гр
Обяд: задушени зеленчуци (домат,броколи,праз- с малко масло) с пилешко филе и малко настърган кашкавал (това вс в гюведже)
Междинно: 200гр кисело мляко с канела и стевия
Вечеря: броколи,домат,праз,целина на пара (с малко сол)
Вода: 2л
Тренировка: няма
Такова мисля да е менюто, няма да правя промени. Сега ми се прави обяда :) Като хапна ще си полегна мъничко, че се чувствам адски изморена и после ще стана да уча. Имам адски много за учене тази седмица и мисля днес, утре и в сряда да не ходя на даскало. Не мога да спомгна иначе. Днес ще си поспя (на обяд),но утре и вторник почивката (от уроците), ще е в залата :)
Това е от мен за сега, хубав ден на всички! :)
Мнението беше редактирано от Barbie на 14.12.09 19:24.
казано от diva 97 на 14.12.09, 11:50:
Храната ти е супер. Поздравления за кастинга и за решението ти да не се изтезаваш
Благодаря, дивичка :) :) Радвам се, че одобряваш храната ми.
Миме, еми да, явно.. Спомням си миналата година, като блъсках яко в залата (по 90мин и повече кардио, 30 мин упражнения и след това по 2км плуване..до изтощение), как един дядо ми каза: ‘Девойче, не бива да се претоварваш така. Имаш воля, това е много хубаво. Но запомни от мен, че един ден, когато пораснеш ще имаш нужда от тази воля и енергия, които изчерпваш в момента.И в един момент ще останеш без тях..запомни го. Не го допускай, не се изтощавай толкова, излишно е.” Нещо от този сорт, но още го помня толкова добре. Аз му казах да не се притеснява, защото аз цял живот съм си била такава- твърдоглава и винаги съм правила каквото си наумя с цената на всичко и не вярвам, че някога ще стане така, че да искам нещо, но да нямам воля да го направя. Е, явно съм грешала..
Човек цял живот се учи :)
казано от Barbie на 14.12.09, 12:21:
казано от diva 97 на 14.12.09, 11:50:
Благодаря, дивичка :) :) Радвам се, че одобряваш храната ми.
Миме, еми да, явно.. Спомням си миналата година, като блъсках яко в залата (по 90мин и повече кардио, 30 мин упражнения и след това по 2км плуване..до изтощение), как един дядо ми каза: ‘Девойче, не бива да се претоварваш така. Имаш воля, това е много хубаво. Но запомни от мен, че един ден, когато пораснеш ще имаш нужда от тази воля и енергия, които изчерпваш в момента.И в един момент ще останеш без тях..запомни го. Не го допускай, не се изтощавай толкова, излишно е.” Нещо от този сорт, но още го помня толкова добре. Аз му казах да не се притеснява, защото аз цял живот съм си била такава- твърдоглава и винаги съм правила каквото си наумя с цената на всичко и не вярвам, че някога ще стане така, че да искам нещо, но да нямам воля да го направя. Е, явно съм грешала..Човек цял живот се учи :)
Абе то това цялото е въпрос на възприемане според мен. Аз ако ‘блъскам’ 90 минути в залата няма да е, защото съм се насилила, а защото ще ми доставя удоволствие. Не че моите тренировки траят повече от 60 минути, но принципно обожавам физическото натоварване.
Е, да - понякога трябва да се понасиля да отида до залата, но стъпя ли вътре.. Кефчее :)
Танците са същата работа :) Удовоствие. Въобще според мен за да има резултат от тренировките, те трябва да носят положителна емоция, не да са самоизтезание.
Ма туй си е моя позиция.. :)
казано от Грахче на 14.12.09, 11:29:
казано от inis9 на 09.12.09, 22:20:
Е, те танците (освен полезната им част с доброто раздвижване) са си основно за забавление.
Ако не й се танцува - не танцува.То и аз последния месец съм ги поспряла, просто защото не ми се ходи :) Затова пък се върнах към фитнеса. :)
Е, хайде сега, изобщо това с танците е страничен коментар, за него не става въпрос. Но ето за това говорех, че не ми харесва:
казано от inis9 на 14.12.09, 15:04:
Е, хайде сега, изобщо това с танците е страничен коментар, за него не става въпрос. Но ето за това говорех, че не ми харесва:
Moй пропуск, извинявам се :)
Иначе наистина ме зарадва да прочета, че толкова много хора от този форум посещават подобни часове :)
inis, аз все още го искам. Мислех дори да пробвам една седмица ИЗОБЩО да не тренирам, но и за сметка на това да се храня доста лекичко (само супи, пюрета и задушени зеленчуци), но.. усещам вътрешна съпротива само при мисълта за подобен тип ограничаване, което ме навежда на мисълта, че ще е безмислено. Правя ли нещо без желание просто не се получава и това е. Спомням си (преди около 2 месеца), пробвах няква диета за 1 седмица, заради която на ден ядох по не повече от 800 кал и си тренирах нали и познайте какво..резултат НИКАКЪВ. Нито грам свален (см не бях мерила).Но и я правех с такова нежелание, с такава вътрешна самоомраза, че просто не беше истина. Ужас. Истината е че наистина много трудно свалям (явно). А искам да отслабна. Стегната съм, оформена съм, ок супер. Но искам да съм слабичка..не ми се вярва да си ми е такава структурата и да няма начин..явно просто не мога да го открия.
Направих една малка промянка в менюто, добавих ‘следобедна закуска’, защото интервала м/у обяда и вечерята щеше да е около 7 часа. Хапнах 200гр кисело мляко с канела и стевия, но на вечеря ще махна изварата и ще ям само задушени зеленчуци.
Тази комбинация (кисело мляко,стевия,канела) ми е супер вкусна..не мисля да се отказвам от нея (така скоро я преоткрих :lol: ), но като цяло ще се опитам да намаля млечните (не съм се отказала)..кафето постепенно ще го намалявам, докато не го откажа съвсем (заради пр мляко), а киселото- до 200гр на ден.
М дам..това е от мен, отивам да уча :) :)
Е нали и снимки дава и т.н. колко кг беше 45-50 ? Че какво има за сваляне бе ? Искаш да махнеш “всичката” мазнина ? Ами честно да ти кажа съдейки по снимките който беше давала свалиш ли ще изглеждаш отвратително.... Поддържай, оформяй дори качи, но не сваляй.
И аз много я харесах на снимките, а и е първа на кастинга, това какво означава?! Означава, че си е добре :) , само в главата си си е втълпила, че има да чисти нещо.... и се тормози и изтезава както психически така и физически.... :smirk:
Няма идеални хора. Всеки възприема красотата по определен начин. И какво ако имаш перфектно тяло и красиви черти, а нямаш мнение и не можеш да вържеш 2 смислени изречения, и гледаш тъпо?! Нищо?! Важно е излъчването и интелекта!!
Такаааа, че Барби, умната ;-) , не бъди толкова самокритична!!!!!!!!
казано от Мария Никифорова на 14.12.09, 15:52:
И аз много я харесах на снимките, а и е първа на кастинга, това какво означава?! Означава, че си е добре :) , само в главата си си е втълпила, че има да чисти нещо.... и се тормози и изтезава както психически така и физически.... :smirk:
Няма идеални хора. Всеки възприема красотата по определен начин. И какво ако имаш перфектно тяло и красиви черти, а нямаш мнение и не можеш да вържеш 2 смислени изречения, и гледаш тъпо?! Нищо?! Важно е излъчването и интелекта!!
Такаааа, че Барби, умната ;-) , не бъди толкова самокритична!!!!!!!!
Мими, много си права за всичко което си написала! Няма смисъл да се повтарям с теб, в крайна сметка трябва да се приемаме такива каквито сме - било то с някакви недостатъци - всеки ги има, няма идеални хора, това е факт, за да очакваме и хората срещу нас да ни приемат. Не трябва да бъдем отрицателно настроени към живота като цяло, каквото и да ни се случва, така още повече ще викаме негативизма! Бъдете усмихнати и търсете положителното във всяка една ситуация! :) :)
Барби, не се вманиячавай! Прави си нещата така както ти идва отвътре, без да се насилваш за нещо и наистина всичко ще се нареди както го желаеш! Успех!
Наистина се опитвам да не се вманиачавам и да слушам тялото си..но, искам да отслабна, независимо дали според някои ще изглеждам отвратително, важно е аз как ще се възприемам. Мъжете/момчетата може и да не харесват слаби момичета, ама какво от това.. важно е аз как се харесвам, защото дори и 1000 човека да ме убеждават, че изглеждам добре, че тялото ми е супер и тнт- аз като не се харесвам, кел файда %-P
Но.. хубавите неща ставали бавно, казват хората. Затова ще бъда разумна, няма да си давам зор, ще бъда постоянна и ще чакам резултати..а същевременно ще пиша тук, ще си отчитам тренировките и храната, за да ми помагате да не изпадам в крайности и да ми се карате, когато е нужно :) Поне примам критики :) :)
И пак направих промяна в менюто- вечерята беше малка порция зеленчуци на пара без масло, без нищо. Само с малко сол. Супер вкусни станаха, мисля и за напред това да представлява вечерята ми :)