казано от inis9 на 08.12.09, 11:40:
Ахой,
малко са ми мъгла тия тренировки, все пак ще опитам да опиша.
Всичко в суперсерии. Повторенията варират от 5 до 10, сериите обикновено са 3. Като изключим самите упражнения, правихме и разни разтяжки за китките и за гърба. Обръщане, изтласкване, опити за изхвърляне, преден клек, обратни коремни, изотоничен клек - такива неща, естествено с малки кг. Особено предният клек (с 30 и 35 кг.) ми е доста лек - там обаче не мога да клекна достатъчно дълбоко (то и при задния не мога) - извъртам таза. Затова са и изотоничните клекове...Във всеки случай ще ми трябва доста време, за да вляза в час.Довечера съм при нашите....това означава торта. Хммм....
Ахой и на теб!
Моля, опиши малко по-подробно, ако не те затруднява, че ми стана любопитно кое с кое движения се комбинират в суперсерии.
Също ме интересува и работата с китките, защото при мен определено липсва гъвкавост :)
Мнението беше редактирано от Vic на 08.12.09 15:27.
казано от Vic на 08.12.09, 15:26:
казано от inis9 на 08.12.09, 11:40:
Ахой,
малко са ми мъгла тия тренировки, все пак ще опитам да опиша.
Всичко в суперсерии. Повторенията варират от 5 до 10, сериите обикновено са 3. Като изключим самите упражнения, правихме и разни разтяжки за китките и за гърба. Обръщане, изтласкване, опити за изхвърляне, преден клек, обратни коремни, изотоничен клек - такива неща, естествено с малки кг. Особено предният клек (с 30 и 35 кг.) ми е доста лек - там обаче не мога да клекна достатъчно дълбоко (то и при задния не мога) - извъртам таза. Затова са и изотоничните клекове...Във всеки случай ще ми трябва доста време, за да вляза в час.Довечера съм при нашите....това означава торта. Хммм....
Ахой и на теб!
Моля, опиши малко по-подробно, ако не те затруднява, че ми стана любопитно кое с кое движения се комбинират в суперсерии.
Също ме интересува и работата с китките, защото при мен определено липсва гъвкавост :)
Да, и на мен ми е интересно как са групирани суперсериите... :)
Уф, здравейте,
ами ще ви разочаровам със суперсериите - според мен на този етап нямат определен смисъл освен пестене на време. Аз все още не тренирам по програма, уча се на елементарни неща от тази област, + това иде реч за комбинирани суперсерии. В интерес на истината дори не съм в състояние да възстановя напълно самата тренировка - то си личи и по това, че не описвам всичко подробно. В момента, в който нещата ми поулегнат и ми се изяснят, ще ги записвам както трябва.
А иначе не ми се струва много вероятно тези движения да се изпълняват в традиционни суперсерии с работни кг, но знае ли човек...
Китките, Вик - ето неща, които си спомням:
1. Заставаш на колене на пода, опираш на пода до коленете длани с китки, извъртяни към тялото, лактите отключени. От това положение започваш да се отпускаш назад и ще усетиш напрежение и болка от китките нагоре. Болката не трябва да е силна, т.е. спираш да се отпускаш по някое време;
2. Изпъваш ръцете напред и извиваш китките максимално надолу, задържаш така 10-15 сек. и извърташ китките максимално нагоре. Там пак задържаш известно време. Останах с впечатление, че дланите и пръстите трябва да са изпънати.
Имаше и други, странни чупки на китките, които не си спомням добре. Но тъй като очевидно ще ги правя известно време, ще ги описвам и допълвам. И мисля, че става въпрос за редовно практикуване...На мен лично ми е трудно да придъжам щангата на раменете с пръсти - много трудно си кривя китката и това ясно се вижда, когато правя опити за обръщане и изтласкване - лактите ми падат надолу, някак несвойствена ми е тази позиция. Но пък такава амбиция ме гони, не е истина просто...
Храната днес пропускам да опиша - торта, тесто, торта, торта....
П.П. Пропуснала съм да отбележа, че правих и пул-тру днес. :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 08.12.09 21:04.
08.12.09
21:25
абе аз от известно време съм се побъркал и ми се струва че повечето хора куцат в горната част на гърба, а не в китките. и в крайна сметка - така наречения clean grip не е чак толкова важен че да се потиш по него.
вземи си листче ако трябва и си записвай в почивките какво правиш, в случай че искаш да си спомняш.
казано от ts.vassilev на 08.12.09, 21:25:
абе аз от известно време съм се побъркал и ми се струва че повечето хора куцат в горната част на гърба, а не в китките. и в крайна сметка - така наречения clean grip не е чак толкова важен че да се потиш по него.
Мислиш ли, че не е толкова важен? На мен пък ми се струва важен от гл.т. на технически правилното изпълнение и ми се струва, че влияе и върху подбора на тежестите. Е, аз сега не мога да направя разлика, но според мен ще има.
Какво означава, че куца горната част на гърба?
вземи си листче ако трябва и си записвай в почивките какво правиш, в случай че искаш да си спомняш.
Това си го представих и ми стана много смешно как ще реагира тренерът, ако извадя тефтер и химикал. :lol:
На този етап наистина няма и какво толкова да се отбелязва - работим с ниски кг. основно за техника.
09.12.09
10:13
казано от inis9 на 08.12.09, 22:04:
казано от ts.vassilev на 08.12.09, 21:25:
Мислиш ли, че не е толкова важен? На мен пък ми се струва важен от гл.т. на технически правилното изпълнение и ми се струва, че влияе и върху подбора на тежестите. Е, аз сега не мога да направя разлика, но според мен ще има.
Какво означава, че куца горната част на гърба?
Това си го представих и ми стана много смешно как ще реагира тренерът, ако извадя тефтер и химикал. :lol:
На този етап наистина няма и какво толкова да се отбелязва - работим с ниски кг. основно за техника.
Не се притеснявай да си записваш какво правиш по време на тренировките, защото наистина се забравя. Аз си вадя тефтерчето и прилежно си записвам. Понякога хората около мен гледат странно, но не ми пука кой и какво ще си каже. Пък и така имам време да си поема дъх между сериите. Между другото, това е и една от причините да си водя дневник. Следя кога, как и с какви тежести съм работил през изминалото време.
Относно гъвкавостта на китките, дано не е късно. Може би ще я подобриш, но не очаквай чудеса. Щангистите от моя клас работеха от 11 годишна възраст за гъвкавостта на китките си.
казано от vladokar на 09.12.09, 10:13:
Относно гъвкавостта на китките, дано не е късно. Може би ще я подобриш, но не очаквай чудеса. Щангистите от моя клас работеха от 11 годишна възраст за гъвкавостта на китките си.
Много вярно. Да, зная, Владо - знам, че не може да стане кой знае какво, но все пак се надявам на някакво подобрение. Много ми пречат китките.
Днес - хубав ден, лоша храна. Танци вечерта - супер както винаги. За уикенда пътуваме с групата - ще бъде страшен купон, после имаме коледна кръчма, и накрая едно участие. Само хубави неща...
Храна:
09,00 - 50 гр. мюсли с 30% плодове (само това имаше в магазина) с мед и прясно мляко;
13,30 - 150 гр. пуешка шунка, 50 гр. филаделфия, 20 гр. кашкавал
В течение на деня ок. 50 гр. суров лешник и 20 гр. стафиди.
18,00 - 30 гр. шунка, 1 домат, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 3 маслини, 2 парчета торта, 200 гр. кисело мляко;
танци
22,30 - 30 гр. шунка, 1 домат, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 3 маслини, 2 парчета торта, 200 гр. кисело мляко - едно към едно с предишното хранене.
Ужас! Спирам с тортите вечер, трябва да спра. Талията бележи ръст от 3 см, т.е. вече е 73 см. В скоро време ще трябва да сваля мерки, боя се, че дръпнах доста назад...
казано от inis9 на 09.12.09, 22:05:
казано от vladokar на 09.12.09, 10:13:
Ужас! Спирам с тортите вечер, трябва да спра. Талията бележи ръст от 3 см, т.е. вече е 73 см. В скоро време ще трябва да сваля мерки, боя се, че дръпнах доста назад...
И аз съм като теб напоследък, много тортички и то предимно вечер. Дано yспеем да ги спрем ;-) Този месец дори ще пропyсна мерките, просто няма промяна, и това се дължи на многото сладки нещица.
Добро утро,
ето и една лека тренировка (или каквото си спомням от нея):
пул тру 3 х 8 + оувърхед клек с лоста 3 х 6-8;
изометричен клек 4 х 1 мин. + обратни коремни (9 кг. дъмбел) - 4 х 8-9;
опити за изхвърляне (с малкия лост) 3 х 8-9;
разтяжки за китките
преден клек 3 х 5 с 45; 50; 52 кг. + обръщане 3 х 5-6 с 20; 25; 27 кг.;
упражнявах стойката при изхвърляне, по-точно положението на краката. Кофти, при нападите нямам проблем, но тук задният ми крак се криви и петата ми се извърта...
разпъвах ластик статично за абдукторите - 3 х ок. 1 мин + едно упр. за подобряване на стойката 3 х 10…
Предният клек ми взе здравето - сама не бих си сложила 50 кг...Даже ги броих 2-3 пъти да се уверя, че наистина са толкова. Тренерът рече, че на по-тежките серии техниката ми е по-добра.
Около час след това закусих с 200 гр. извара (гръцка), 120 гр. рикота и 200 гр. кисело мляко 3,6 %. Но храната довечера.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.10 21:36.
10.12.09
11:48
Всичко е супер...само тия торти....че и 4 парчета :roll:
Едно нали-разбираемо е....ама 4….
Мнението беше редактирано от irenaiv на 10.12.09 11:49.
Уф, Рени, на мен ли го казваш....аз не мога с едно само, затова. Рядко ще прочетеш в моя дневник, че съм хапнала 1 парче нещо си, 1 хапка от това...
Днес:
тренировка (по-горе)
09,30 - 200 гр. извара (гръцка), 120 гр. рикота и 200 гр. кисело мляко 3,6 %;
13,30 - 400 гр. телешки език с кашкавал на пещ, 1 чаша бяло вино;
16,30 - 50 гр. гръцка извара, 230 гр. рикота;
няколко стафиди
19,00 - 50 гр. пушен врат, 30 гр. сирене, 1 домат, 5 маслини, 50 гр. рикота.
Ами това мисля да е. Ако огладнея, ще хапна извара (обезмаслена) и краставица.
ЕДИТ 21,00 - 60 гр. свински врат, 1/2 краставица.
Само да отбележа, че гръцката извара е с 15 гр. мазнини. Адски вкусна ми се стори.
Вода - над 3 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 10.12.09 18:57.
А добър вечер,
днес е нетренировъчен, танцувален ден.
Кантарът сутринта показа 65 кг. със закуската. Кофти. Ама не кантара, а защото съм започнала да губя очертания. Само дето не ми се гладува. Вероятно ще си взема един файър другия или по-другия месец - поне да ми държи апетита на нула. Имам едни много симпатични три слойчета на корема и едно мнооого стилни и нежни паласчици....Чудя се защо си развалих хубавата фигура...От една страна не е толкова зле, от друга - регресът е налице и месеци упорит труд заминаха по дяволите. Ама хайде, не е толкова страшно. Може пък и аз да открия баланса, без да искам. :лол:
Храна:
1. 08,30 - 60 гр. мюсли (имам за още веднъж и свършва), 50 гр. извара, 20 гр. сирене, 1 лъжица мед, чай;
2. 12,30 - 200 гр. извара (15 гр. мзнини), 20 гр. филаделфия, 200 гр. кисело мляко 3,6%;
В течения на деня 4-5 блокчета Линд 70%; 1 мандарина;
3. 18,00 - 100 гр. свински бут, 50 гр. шпек, 1 домат, 20 гр. сирене, 40 гр. кашаквал; 5 маслини;
На танците имаше два рожденни дни и хапнах 3-4 сладки в паузите.
Вода - ок. 2,5 л. и ще изпия поне още един. Няма да ям нищо повече.
EДИТ в 00,00 - 50 гр. извара, 50 гр. извара, 50 гр. кисело мляко 2%, 1/2 краставица, 3 маслини.
Утре пътуваме с групата. Това ще рече, че храната няма да е твърде добра, ще има и алкохол, но пък ще има танцуване цяла нощ. И ако има подходящи условия, мисля да потичам там. Защото ще се приберем в неделя вечерта и ще си пропусна тренировката.
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 11.12.09 22:30.
А здравейте,
пътуването мина чудесно - на отиване закъсахме леко с автобуса (сняг и лед), и си направих една импровизирана тренировка - бутане на автобус по нанагорище, съчетано с няколко километра пеша в туристическо темпо при снеговалеж и с доста добър наклон. Бутахме мъжете и аз, като моето КПД си е направо за завист : )))))) Шегувам се, но в интерес на истината си беше адски уморително - поне 15 мин. сме го бутали. А преди това поднесе и щяхме да се озовем в реката отляво - някои много се уплашиха. Е, и аз се стреснах - автобусът беше неуправляем и с прилична скорост се носеше странично към реката (няколко метра под нивото на пътя) - а няма мантинели никъде.
В хотела обърнах три малки коняка с чай и се стоплих малко - нямаше сухо място по мен, понеже снегът винаги ме заварва неподготвена - бях с маратонки, които подгизнаха буквално. Но не настинах - добре, че хората са измислили комбинацията чай с коняк : ))))
Природата в България е уникална. Всеки път се убеждавам в това.
Иначе вечерта - много танци и веселба.
Храна - джънк.
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 13.12.09 17:19.
Днес - нетренировъчен, но пък напрегнат работен ден. Преди празници всички полудяват и искат да свършат работата за цяла година напред...Не можах да обядвам.
Храна:
08,30 - 60 гр. мюсли, 30 гр. сирене, 1/2 лъжица мед, чай;
15,00 - 1 малък щрудел;
21,00 - 150 гр. свинско, 20 гр. сирене, 30 гр. кашкавал, 1 домат, 1/2 краставица, 10-тина малки маслинки, 100 гр. рикота.
Вода: ще стане 3 л.
Утре тренировка. Данo да не се успя, че напоследък все си лягам късно, а сутрин все не мога да стана...
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.12.09 22:30.
казано от Barbie на 14.12.09, 21:13:
Хей, inis, ти какви танци тренираше? Народни или..грешно съм разбрала? :)
Да, народни - в любителски състав. Много сме организирани. Е, основният състав не е толкова голям на участия - 30-40 човека, но на купоните се удвояваме и утрояваме :lol:
Мнението беше редактирано от Инис на 14.12.09 22:36.
Супер! То и при нас е така..на купони особено като дойдат и ‘старите’ танцьори ии гледай кво става :lol:
А как се казва ансамбълът ви? (Ако не е тайна, ест) :)
15.12.09
09:47
Явно народните танци на доста от нас са били/все още са/голямата ни любов :) .Инис, къде се намира мястото на снимката, много ми прилича на Родопите?
казано от Mon coeur est a vous на 15.12.09, 09:47:
Инис, къде се намира мястото на снимката, много ми прилича на Родопите?
Не, това е Семково, в Рила : )))
Днес малка тренировка:
пул тру + разтяжки всякакви за китките;
обратни коремни 3 х 10,9,10 + изометричен клек 3 х 1 мин;
обръщане с 30 кг, изхвърляне с 20 кг, оувърхед клек с 20 кг и с малкия лост, външни ротации, разтяжки за гърба и за раменете.
Лека тренировка. Обръщането ми се удава все по-добре, за разлика от изхвърлянето. А оувърхед клека - много е готин, но май не е за мен.
Храната после.
Мнението беше редактирано от Инис на 28.12.09 23:41.
Хайде, време е за храната...
тренировка - по-горе
10,00 - 200 гр. извара (15 гр. мазнини), 1 кофичка кисело мляко 3,6%;
13,30 - 180 гр. печена свинска шунка, 100 гр. извара (15 гр. мазнини),3 малки зелеви сърмички, 150 гр. туршия от зеле, чушки, моркови и пр.;
19,00 - 150 гр. шпек, 50 гр. обик. извара, 20 гр. сирене, 30 гр. кашкавал, 1 домат, 1/2 краставица, 10-тина малки маслинки.
И понеже сега чувствам глад, ще хапна 100 гр. извара с малко кисело мляко за вкус.
Лека.
Ахой,
днес - танци. Интензивни, другата седмица ще радваме почитателите на народните танци и тренираме.
Храна:
10,00 - 100 гр. извара (15 гр. мазнини), 100 гр. туршия, 70 гр. шунка;
15,00 - 260 гр. руло “Стефани”, 230 гр. пълнена чушка с боб, 2 панирани спаначени кюфтенца, 50 гр. топено сирене, 100 гр. туршия, 1 тънък лист някакво филе, 1 уж диетична бисквитка със слънчоглед - едва се удържах да не ги омета всичките, адски вкусни;
танци - там 3-4 дребни сладки и фъстъчета;
22,00 - 20 гр. пълнозърнест хляб, 20 гр. сирене, 1/2 краставица и 1 паница боб - в нея имаше всичко друго, но не и боб - ок. 100 гр. наденица, пипер, моркови - внимателно си подбрах съдържанието, и 100 мл. прясно мляко.
Днес доста обилно хапване...
Ами това ще да е. Утре тренировка.
Добро утро,
днес е един тренировъчен ден. Но не съм доволна от себе си...
тренировка
1. Пул тру 3 х 8 + разтяжки за гърба;
2. Китки;
3. Изхвърляне - 4 х 3-4 с 15; 20; 25; 25 кг.;
4. Статично разпъване на ластик за аддуктори 3 х 30-40 сек. + обръщане и изтласкване 3 х 3-4 с 25;30;30;30 кг.;
5. Обратни коремни 3 х 9,9,10 (с 8 кг. дъмбел) + изхвърляне с дъмбел 3 х 4-5 с 9 кг.;
6. Изометричен клек 3 х 1 мин. + външни ротации с 2 кг.
Ами това беше. Обръщането и изтласкването са все по-добре, изхвърлянето е трагедия - кривя коленете, и изобщо клякам като първия човек...
Но е готино - малко свежест в тренировките.
Преди тренировка закусих 50 гр. овес с мед и прясно мляко 2%, 30 гр. сирене, и след тренировка бях умряла от глад, макар че времето от едното до другото ядене не е повече от 3 часа.
Мушнах три “диетични” малки бисквити със слънчоглед след тренировката, а малко по-късно погълнах 200 гр. извара (14 гр. мазнини) и 200 гр. кисело мляко 2%. Но храната в сбит вид довечера. Днес ще внимавам с калориите, че от сутринта съм я подхванала...
Мнението беше редактирано от Инис на 28.12.09 23:42.
Добър вечер,
не само в деня от последния ми пост, но и в дните до днес храната беше джънк. Вчера например “оправих” кутия със сухи пасти - с калории над 2500. Днес не е така и няма да е така. Много се надявам да си подобря храната, преди да съм се събудила 70 кг.
Днес беше и първата ми тежка тренировка от 2 седмици насам. Понеже се уча на щангистките движения през седмицата и тренировките тогава са ми лекички. Исках да правя много неща днес, но за 70 мин. не успях да направя кой знае колко...А и бързах, понеже веднага след тренировката отидох на извънредна репетиция (танци) за представлението във вторник. Е, поне си осигурих 30 мин. интервално кардио...
Тренировка:
1. Кофички 4 х 5 - никакъв проблем;
2. Класическа тяга
2 х 6 със 65 кг. - надхват (за хвата ги правих);
2 х 5 с 80 кг. - смесен хват;
Исках да направя и сумо тяга със 60 кг., пак за хвата, но ръцете ми бяха уморени.
3. Ренегатско 4 х 6 с 12,5 кг. - бях забравила колко е гадно :)) Наблягах на чисти и бавни повторения;
4. Напади 3 х 6 с 45 кг. - щях да направя още една серия, но времето напредна и закъснявах за репетицията;
5. ФКТ 3 х 5 с лоста 20 кг. + 7,5; 7,5; 5 кг.
И в почивките на ФКТ - онова разтягане с името - wall slides?!
След това отлетях за 30 мин. репетиция.
Храна:
13,00 - 50 гр. овес с мед, чай, 30 гр. сирене;
19,00 - 100 гр. наденица, 100 гр. суджук, 30 гр. сирене, 1 домат, 1/2 краставица.
Вода - ще стигне 5 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 22:00.
Ахой,
днес беше едина натоварен в работно отношение ден, приключих в 20,30. Не можах да обядвам, но пък закусвах здраво...
1. 08,00 - 50 гр. овес с мед и чай, 100 гр. извара;
2. 10,00 - 1 баничка с 200 гр. кисело мляко 2% - трябваше да го изям, иначе никак не бях гладна;
След това работа чак до 19,00 часа, и:
19,00 - 20 гр. кашкавал. 10 гр. сланина, 200 гр. кисело ,ляко 2%;
21,00 - 1 ябълка;
22,45 - 150 гр. суджук, 150 гр. туршия зеле с моркови, 30 гр. сирене.
Вода - ок. 3 л.
Утре тренировка. Трябва да изляза по-рано, понеже колата е само лед сутрин...че и вечер.
Утре вечер представлението, и после кръчма сигурно. Но ще съм с колата, затова ще я карам кротко.
Лека.
Мнението беше редактирано от Инис на 21.12.09 21:10.
казано от inis9 на 20.12.09, 18:13:
Добър вечер,
не само в деня от последния ми пост, но и в дните до днес храната беше джънк. Вчера например “оправих” кутия със сухи пасти - с калории над 2500. Днес не е така и няма да е така. Много се надявам да си подобря храната, преди да съм се събудила 70 кг.
Инис, ще правим като културистите. Сега ще качваме маса, пък на пролет ще чистим....Важното е да ни е гот %-P
Ето една тренировка от мен. Днес, за разлика от досегашните тренировки, се уморих. Вижте защо:
1. Глутеус мост х 10 с два крака, х 5 с един - 3 серии + разтяжка за гърба - 3 серии;
2. 3 кръгчета от:
- обратни коремни с 8 кг. дъмбел х 5;
- суинг със 16 кг. пудовка с 2 ръце х 10;
- вис на шведска стена с вдигнати колене - мисля по 30 сек.;
- изометричен клек 1 мин.
Суинговете ме задъхваха, а на вис на третото кръгче започна да ми изтърва хвата - още малко и сама щях да се свлека..:lol: Коремните не са нищо особено в серия по 5 - те и по 10 не са. Поне не и с 8 кг. дъмбел.
3. Преден клек, в почивките - разтяжки за китките:
1 х 5 с 40 кг.;
1 х 5 с 50 кг.;
1 х 3 с 55 кг.;
1 х 3 с 57,5 кг.;
1 х 3 с 52,5 кг.
4. Изхвърляне 3 х 4-5 с 20; 20; 25 кг. - много съм зле. Тренерът мисли, че абдукторите ми са слаби и затова:
5. Ходене настрани с ластик за абдукторите 2 серии и 1 серия статично разпъване на ластик (доста по-дебел) + външни ротации 3 х 10 с 2 кг.
Беше ми последната тренировка с тренера за тази година. Аз и без това съм от 24.12 до 06.01 почивка и ще ходя в залата до нас. Макар че от 02.01 до 06.01 няма да съм в София и няма да тренирам. Но до Нова година ще направя поне още 3-4 тренировки.
Преди тренировка хапнах 50 гр. овес с мед и сирене, а 20 мин. след тренировка ме гонеше такъв зверски глад...ужас. Апетитът е на шест. :lol:
Но храната довечера.
Хайде, хубав ден на вас и на мен!
Мнението беше редактирано от Инис на 23.02.10 21:34.
Като се заговорихме за храна, ето и нея:
06,40 - 50 гр. овес с мед, 30 гр. сирене;
тренировка (по-горе)
10,30 - 200 гр. кисело мляко 2%, 20 гр. сланина, 20 гр. кашкавал;
15,30 - 100 гр. надничка, 1 филийка Вита, намазана с горчица;
От 18,00 до 20,00 имаше страхотно зъзнене и 5 мин. танци.
20,30 - 60 гр. сурови ядки - смес от лешници, бадеми, бразилски орех...че и стафиди и още някакви сушени плодове;
21,30 - 2 яйца, 100 гр. туршия, 30 гр. сирене.
Водата - слабо днес - ок. 3 - 3,5 л. Като за нетренировъчен ден. А тренирах.
Да избутам и утрешния и ден и малко почивка...от работа. Така съм се заканила да се размажа от тренировки тия почивни дни...
Лека.
казано от diva 97 на 22.12.09, 09:29:
казано от inis9 на 20.12.09, 18:13:
Добър вечер,
не само в деня от последния ми пост, но и в дните до днес храната беше джънк. Вчера например “оправих” кутия със сухи пасти - с калории над 2500. Днес не е така и няма да е така. Много се надявам да си подобря храната, преди да съм се събудила 70 кг.Инис, ще правим като културистите. Сега ще качваме маса, пък на пролет ще чистим....Важното е да ни е гот %-P
Хе, Дивичка, точно така съм я замислила и аз работата - не страдам особено засега от кг, но минат ли 65 и ще се уплаша :lol:
Здравейте, ей тъй, предпразнично!
За мен вече е празник - на работа съм чаааак на 11.01. Утре съм замислила тренировка. Храната е ....зле, да кажем, но ще я опиша - току виж съм се засрамила....Верка, ето така се качва, не като теб :lol:
09,00 - 50 гр. овес, 20 гр. сирене, прясно мляко 2%;
13,00 - 5 филийки Вита, 50 гр. сланина, 10 гр. кашкавал, 1 айрян - трябваше да изпразня хладилника в работата - буквално се натъпках;
17,00 - 1 баничка с тиква (че и поръсена с пудра захар, но поне беше със свинска мас :lol:)
18,30 - няколко бисквитки;
танци
21,30 - няколко бисквитки, 20 гр. сушени плодове, 150 гр. суджук, 100 гр. туршия, 150 гр. извара (14 гр. мазнини).
Яко калории и джънк.
Мнението беше редактирано от Инис на 23.12.09 20:29.
Онзи ден ми потрябва нещо от дневника и установих, че не съм си вписвала дните с джънк - само се оплаквам от тях. А е трябвало, права си, Лим. Така че с НЕудоволствие ще постна и днешната храна:
13,30 - 50 гр. овес, с мед, 1 ябълка и прясно мляко 3%, 2 тънки филийки бял хляб с масло, 20 гр. суджук;
от 19,30 до 24,00 - 6-7 постни сърми, малко руска салата, 50 гр. бахур, кашкавал, 0,5 л. пепси, 1 портокал, 2 банана;
1,00 - сготвн боб, 1 тънка филийка бял хляб, 20 гр. кашкавал.
Менюто не е като за Бъдни вечер, ама у нас постно никога не се яде. Дори и на Никулден има риба с пържоли. :lol:
Водата е малко, необичайно малко - ок. 2 л.
Здравейте, празник - делник, тренировките си вървят.
Днес:
14,00 - 1 тънка филийка бял хляб, 20 гр. кашкавал, 50 гр. овес, 1/2 лъжица мед, прясно мляко;
17,00 - 18,20 - тренировка - малко длъжка стана...
Вечеря - следва, ще я едитна, но ще бъде пържола, туршия, сирене, кашкавал.
ЕДИТ: в 19,30 - 1 ябълка;
20,00 - 150 гр. свинска пържола, 2 кюфтета, 30 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 150 гр. туршия, 1 портокал - бях колабирала от глад...
24,00 - 1 морков, 1 паничка боб, 20 гр. сирене - егати ламята..
Тренировка:
Фитнесът, в който ходя, беше затворен и затова посетих Флайса. Отдавна не бях ходила там. Проблемът му е, че стойката за клек е забутана така, че няма никакво място около нея - за клек става, но за напади....разчиствах си място покрай нея и пак закачих един-два пъти съседни уреди. Добре, че не стана някой сакатлък. И тъй:
1. Трицепсови лицеви опори 4 х 6;
2. Обръщане 4 х 5-6 с 20; 34; 34; 34 кг. - не ми тежеше, поне с обръщането се справям;
Направих няколко опита за оувърхед клек, прецених, че техниката ми е много зле и продължих с:
3. Класическа тяга 3 х 5, 5, 6 с 80 кг.
Всичко смесен хват, последната серия при смяната на хвата отдъхнах десетина секунди. Мисля обаче, че ще връщам кг на тягата - умората беше зверска и ми се стори, че наруших техниката на последната серия. Утре ще разбера с точност.;
4. Напречна лежанка с дъмбел 11 кг. - 4 х 6, след втората серия в суперсерия с
5. Скрипец надхват 3 х 5 с 50; 45; 45 кг. - беше ми тежко;
6. Напади 4 х 6 с 48; 48; 46; 46 кг. - беше ми нагорно най-вече заради липсата на място. На моменти нарушавах техниката, особено след като закачих със щангата съседен уред и леко залитнах. Никак не ми беше комфортно.
7. Wall slides - 3 серии в почивките на нападите.
И това е. Като се има предвид смяната на обстановката и условията, стана доста добра и уморителна тренировка. Доволна съм.
Весело празнуване и много усмивки!
Мнението беше редактирано от Инис на 26.12.09 18:48.
25.12.09
18:12
добре, че не си закачила някой друг спортуващ :)
ако изобщо е имало много други трениращи - днес е спокойно.
И да ти кажа- това твоето, което си дала като пример за качване бледнее пред освинването на Вероника :D
ти се пазиш да не качиш над 65, а на мен това ми е мечта!
Ами, имаше още двама и те бяха доста далеч...наистина беше спокойно.
Верка, ти имаш 60 кг. активно тегло, а аз - 53.
Ако паднеш до 65 кг., ниският процент фет може да ти докара проблеми. Аз имах такива на 60 кг. и 11,1%.
За храната - твоята поне е качествена, аз залагам на джънк :lol:
Ахой,
денят е хубав, почивен и аз почивам толкова, че вече ми се ще да ...ходя на работа?! Майтап, на работа не, но чакам да дойде утре и да тренирам. За съжаление, обаче, добре съм се подредила вчера - имам сковаваща мускулна на еректорите, някакви допълнителни придърпвания под и над кръста, мускулна треска и в горната част на гърба и лека мускулна на д-то, трицепса и корема. И болки в раменете и напрежение в дясното коляно - не трябваше да правя нападите вчера по този начин, ама пусти инат...Ще видя утре как ще съм - тази мускулна в еректорите ме притеснява, не ме боли кръста, мисля, но все пак не беше редно да я имам - за последно правих тяга миналата семица пак с 80 кг. и нищо ми нямаше. Може и да съм пооплескала техниката.
Така че утре ще заложа или на клек, или на сумо тяга - с добро утро, ренегадско, пуш пул, ФКТ, обратни коремни - с малки кг. За добро утро не съм сигурна, понеже в областта на пояса съм буквално скована, то и за сумото важи, де. Ама ще видим, от известно време се каня да пробвам пак куфар клека на Миши, но с 20 - 25 кг. дъмбел - страхотен е за пояса, но все не му идва ред. А може и някой преден клек и някой суинг с дъмбел и повечко повторения. Ще го измисля утре в зависимост от това, как се чувствам, но ако съм като днес, няма да съм в състояние да тренирам пълноценно.
Лощото е, че аз все искам с мах кг да тренирам и схемите с малко повторения са ми идеални. И хич не ми се иска да тренирам на 3 х 8 или 3 х 10-12. А май ще се наложи да намалявам раб кг, като гледам как ми изчезва силата.
Все още не свалям - храната не ми го позволява - но понамалих въглехидратите тук-там и започнах да го усещам. В момента тежа ок. 64 кг., т.е. не съм мръднала от последното измерване на % фет.
Очевидно дневникът ми за 2010 ще започне пак с чистене, както и този за 2009 : ))))
Но хайде, тия размисли ще ги запазя за обобщението в края на годината - т.е. след няколко дни.
Храна:
12,00 - 50 гр. овес с мед, чай, 30 гр. сирене;
16,00 - 1 ябълка;
17,00 - 3 яйца, 70 гр. извара (14 гр. мазнини), 20 гр. кашкавал, 20 гр. сирене, 150 гр. туршия, 200 мл. прясно мляко 3%.
Вечерята следва - ще едитна, и се надявам да е извара с туршия и кашкавал.
ЕДИТ в 22,30 - 150 гр. извара (14 гр. мазнини), 150 гр. туршия, 20 гр. кашкавал.
Вода: над 3 л.
Мнението беше редактирано от Инис на 26.12.09 20:38.
Добър вечер, ето и днешния отчет:
Храна:
12,00 - 50 гр. овес с мед и прясно мляко 3%, 30 гр. сирене;
15,00 - 1 ябълка;
тренировка
20,00 - 1 суджук, 2 яйца, 20 гр. сирене, 20 гр. кашкавал, 100 гр. извара (14 гр. мазнини), 150 гр. туршия.
Вода - над 5 л.
Тренировка:
1. Обръщане 3 х 5-6 с 30; 35; 35 кг. - следащия път с 40 кг. ще пробвам;
2. Преден клек 3 х 5 с 50; 55; 55 кг. и
3. Заден клек 3 х 5 с 55 кг.,
Клековете ги редувах - една серия от единия, една от другия...Супер - 6 серии клек. В почивките разтягах китки;
4. Ренегатско 3 х 5 с 12,5 кг. в комбинация с
5. Обратни коремни 3 х 5 с 12,5 кг. - разказах му играта на корема, последните серии ми бяха трудни...
6. Добро утро 3 х 5 с 35 кг. - абе приболява ме кръстът, натоварила съм го с тягата онзи ден;
7. Скрипец подхват
1 х 2 с 55 кг.;
1 х 2 с 60 кг.;
2 х 3 с 60 кг.;
2 х 3 с 55 кг.
Скрипеца малко на шега го правих, реших контролно да видя как съм на подхват, че отдавна не съм се и набирала. Ако бях с 5 кг. по-лека, щеше да е екстра. Мисля отсега нататък винаги в тренировката ми да има скрипец - под- или надхват. И трябва да започна да правя поне 5 повторения на 60 кг.
Доволна съм много от тренировката.
Друго - спирам цигарите. Точка. Не съм вече наркоман и няма да бъда.
Мнението беше редактирано от Инис на 14.01.10 21:59.
Здравейте,
днес храната е злееее.
14,00 - 2 малки филийки хляб с масло, 50 гр. овес със сирене, масло, мед и чай;
После излязох и към
18,00 - най-големия сандвич в Макдоналдс + малък шейк....но комент;
И това как да е, но преди да се прибера, купих 200 гр. смес от сурови ядки и плодове и 1 пакет бисквити от овесени ядки. В резултат - ядките ги стопих наполовина, а пакет с бисквити няяяямааааа....
И заради цигарите е така. Тресе ме абстиненцията още...надявам се до 2-3 дни да стане по-добре и да не ми се пуши толкова. Днес на два-три пъти толкова, ама толкова ми се пушеше. Може би заради това така се натъпках с ядките и бисквитите. Макар че съм наясно, че ме гони глад за никотин, а не за сладко. Утре със сигурност ще е по-добре, още повече, че ще тренирам.
28.12.09
19:31
Ооооффффф.....тези цигари....и аз пуша....и то доста....Когато съм на работа,заради студа по-малко-макс.3 ....наваксвам после вкъщо,но сега,покрай почивните дни не ги вадя от устата...
Та искам да кажа едно голямо БРАВО и хич да не ти пука!Майната им на бисквитите,Макдоналдса и пр.
Искам и аз да ги спра,ама пуста воля...особено сега с този хранителен режим е абсурд просто.По-натам се надявам и аз да мога да се похваля с подобно нещо....след волята да започна да тренирам и да се храня разумно,това би било още една огромна победа за мен!
Давай.....с теб съм и стискам палци по-леко да мине този гаден период от 1-2 седмици :)
казано от inis9 на 27.12.09, 19:00:
...
Друго - спирам цигарите. Точка. Не съм вече наркоман и няма да бъда.
Респект за решението и волята! Стискай зъби сега, после ще си щастлива, че си го направила.
29.12.09
07:59
Знам, че небива да пиша, но и аз те поздравявам за решението ти да спреш цигарите. Доколкото съм виждал, първите седмица две е трудно, но после се свиква. В крайна сметка цигарите имат единствено и само негативи, а ти като спортистка особенно добре знаеш това.
Така, че тия една две седмици напълно си струват и са оправдани.
За всеки случай не ми чети подписа :cheese:
Здравейте,
мерси за подкрепата. Ще успея, вярвам в себе си.
Днес храната не е добре....сутринта ядох бял хляб с масло, после тренирах, после бях на зъболекар, и след това хапнах още бял хляб с масло. Понеже пазарувах, си взех някакви десертчета Корни, без захар, и вече изядох 3 бр. (70 ккал едното). Освен това си взех смес от ядки + боровинки и половината заминаха, и банан, 2 мнадарини....а още не съм обядвала. И днес ще е така смотано с храната, от догодина ще видим. Сега гледам да не се затормозявам много, липсата на тютюн ме тормози достатъчно.
И така, тренировката:
1. Обръщане 3 х 5-6 с 40; 40; 35 кг.;
2. Сумо тяга:
2 х 5 със 65 кг., надхват;
3 х 5 със 70 кг., първото повторение от всяка серия с надхват, ост. - смесен хват;
3. Кофички 4 х 5;
4. Напречна лежанка с дъмбел 12,5 кг. - 4 х 6;
5. ФКТ 4 х 5 с лоста (20 кг.) + 10; 7,5; 7,5; 7,5 кг., след втората серия в суперсерия с
6. Скрипец надхват 3 х 5 с 45; 50; 45 кг.
Беше хубава, не твърде тежка и не лека тренировка - златната среда. Много ми хареса.
На тягата ще работя до 70 кг. засега, хем да ми заякне хватът, хем да не рискувам болежки като оня ден.
На кофичките нямам проблем никакъв.
ФКТ ме умори доста - особено първата серия с 10 кг., даже ми се гънеха леко ръцете на моменти....за повече е абсурд!
Ами това е засега.
Мнението беше редактирано от Инис на 29.12.09 15:15.