30.05.06
15:43
В Бургас също има един “Местен шаман” и той е от моя блок. :lol: Познавам го много добре човека махал ми е над 10 бемки без значение какви просто ги мажи с една течност пари стават на коричка и след 10 дена падат като остава малък белег.Нямам никакви оплаквания и почти всеки пут когато минавам покрай неговия апартамент(живее на 1 етаж) има хора който си чакат реда.До колкото знам няма човек който да се е съжалявал....Но всеки си знае за себе си...както решите :D
05.06.06
19:21
Така аз искам само да ви кажа на всички тук че съответния човек за когото говорите,онзи шамана от Пловдив,скоро ще бъде подсъдим,защото изгаря бемките с подобна на азот концентрация,която всъщност изгаря само горния слой и след известно време тези пациенти са с карценом,което е едно от най опасните неща за които може въобще да говорим.Няколко негови пациенти вече са починали заради невероятния му метод,така че ви предупреждавам да си нямате работа с него!!!
22.06.06
12:05
От всичко което почетох до момента разбрах че май съм взела най-доброто решение относо бенките си. Аз си ги имам в излишък, но за мое щастие, все по места, на които не правят впечатление. Днес ще си махам една, при проф. Обрешкова в ВМА. Доста съм притеснена, но от отзивите които получих, едва ли има по-добро място да свърша това. Всичко ще ми излезе около 130-140 лева, при положение че аз се разбрах с нея за 2 бенки (цената включва и тестване на бенките +промивки и превръзки). Предполагам, че цената ще падне, когато й кажа че искам да махна само едната.
Иначе и аз имам познат, който почина поради подобна процедура. До колкото ми е извесно (защото не ме е удобно да навлизам в подобна тема с роднините му) той е ходил и си е махнал една бенка. В последствие тя е израснала на ново. Махнали са я 2-ри път, появила се е инфекция в последствие (цялото действие се развива в Димитровград) и така са го приели тук в София, където лекарите са заявили че вече нищо не могат да направят. Така че, хора, ако на вас ви стиска с лазер, така решавайте този проблем. Истината е, че въпреки, че знам, че въпроса да голяма степем, може би, се дължи на недостатъчната компетентност на лекарите, на мен не ми се рискува в козметичен салон и само мога да ви посъветвам: Ако решите да ги премахвате в козметичен салон с лазер, задължително, преди това тествайте бенката в поликлиника при лекар специалист в тази област. :!:
как може да се изследва бемка преди да е махнат?
не се ли прави хистология след като е махнат?
как може да се изследва бемка преди да е махнат?
не се ли прави хистология след като е махнат?
Аз съм от гр.Варна и имам една малка бенка на носа 1-2 мм като точица как мога да я отстраня,къде,колко пари ще струва,безвредно ли е?
22.10.06
14:15
Ами за Варна незнам.За Бургас знам, че има но за Варна...Ще попитам и до 1-2 дена ще се опитам да ви дам информация :)
по здрави
[quote author=“shadow_”]Ами за Варна незнам.За Бургас знам, че има но за Варна...Ще попитам и до 1-2 дена ще се опитам да ви дам информация :)
по здрави
чакам, ти премахвал ли си?
и все още чакам Neo , да влезе и да обясни, не че Бургас ми е далече, но все пак Варна :P
24.10.06
21:33
Значи питах вчера доктора дето ги маха дали има във Варна ма той вика, че май нямало или поне той незнаел :roll: Аз съм си махал една бемка на корема така и сега нямам и белег даже.Ако някой се интересува да ми пише на ЛС ще ви дам координатите му :)
по здрави
08.02.08
15:10
на мене преди година ми махаха бемки не е страшно изобщо и изобщо не боли с скалпел ми ги махаха изрязва се самата бемка и малко здраво място около нея след 15 дена си като нов човек няма и помен от бемките моите бяха доста големи и то на гърба ..... махнаха ми ги ся имам белези но се поизчистиха с времето
27.02.08
07:36
Горе-долу за какви пари става въпрос?!?! shadow_
29.02.08
10:23
казано от Nikito1 на 05.06.06, 19:21:
Така аз искам само да ви кажа на всички тук че съответния човек за когото говорите,онзи шамана от Пловдив,скоро ще бъде подсъдим,защото изгаря бемките с подобна на азот концентрация,която всъщност изгаря само горния слой и след известно време тези пациенти са с карценом,което е едно от най опасните неща за които може въобще да говорим.Няколко негови пациенти вече са починали заради невероятния му метод,така че ви предупреждавам да си нямате работа с него!!!
Глупости , точно този от пловдив гори най ефективно бенките със самият корен и досега незнам за случай който да има недоволни клиенти. Въпросното вещество е патентовано и доколкото знам американска компания му е предлагала около 500 000$ за да може да го ползва.
10.05.09
12:23
здравеите бих искала ако някой е по навътре в нещата да ми каже по подробно в кои градове има дерматолози който да ми помогнат ... искам да си махна една бемка но ме е страх .. (все пак съм на 14) бемката е изпъкнала и ако някой ми докладва нещичко ще съм му много благодарна :)
казано от nxhnxh на 29.02.08, 10:23:
Глупости , точно този от пловдив гори най ефективно бенките със самият корен и досега незнам за случай който да има недоволни клиенти. Въпросното вещество е патентовано и доколкото знам американска компания му е предлагала около 500 000$ за да може да го ползва.
И един мармот...
12.05.09
16:31
Като чета тука какви неща стават с тея бенки изтръпвам направо,уж всичко точно направено от специалист ама след две три години в иждаш че всичко не е направено като хората и става лошо.....А и тоя шамана от Пловдив.......
казано от Adi на 06.01.06, 11:16:
За тези извън България—знам че редовна консумация на сурово (непактьоризирано) мисо (ферментирало соево пюре от япония) премахва бенките по естествен път в рамките на няколко години защото съдържа силно противораково вещество.
Adi,може ли да обясниш подробно?
Търсих още информация,но почти няма...
казано от BIG_BOY_100kg на 30.04.05, 10:36:
Та нека всеки който знае нещо по тоо въпрос да пише.
Като цяло премахването на бенки не е сложна процедура, но въпреки всичко за извършването и са нужни специалисти.Един от главните въпроси на младежите е дали да си премахнат бенките и как да ги премахнат.Методите са много: лазер, скалпел, азот и прочие.Това от което обаче всички се притесняваме е възможно ли е от едно премахване на бенката да се развие карцином на кожата?Винаги можете да се обърнете към специалисти (дерматолози онкодерматолози и прочие).Ето какво представлява карцинома на кожата.На практика той може да се получи при излагане на силни слънчеви лъчи,солариуми,дразнене на бенки ипрочие.Всяка клетка както знаете има ДНК.То е подредено по точно определен начин.Когато то бъде променено от тези фактори (светлина дразнене и прочие)(наречени канцерогенни фактори) ДНК се променя съответно и функцията на клетката се променя.Всички клетки започват постепенно да функционират както клетката с променено ДНК поради простата причина, че всички органи, тъкани клетки са свързани функционално в едно цяло и изграждат организма.Поради тази причина тялото образно казано се “разпада”.След промяната на ДНК на клетката започва да се променя и самият орган.Появяват се метастазите (разнасянето на рака от мястото на първоначалното му възникване на други места в тялото - мозък ,черен дроб, бъбреци и тнт.)Ракът на кожата е един от най-често срещаните, но разбира се това не трябва да е повод за тревога.Та връщайки се на темата за бенките моят съвет е да отидеш при онкодерматолог и хистолог след което да ти кажат дали можеш да я премахнеш или не.Съветът ми е ако я премахваш да бъде оперативно.Така се изрязва цялата бенка,докато лазера гори само повърхността.Това е моят съвет.Желая ти успех!Живи и здрави! :)
Еве аз имам бенки много особено по гърба и се образуват от слънцето нз защо сиг кожата ми нещо не понася.И да ги махна те пак ще избиват сигурно.Да имате нещо по въпроса ?
казано от nxhnxh на 29.02.08, 10:23:
На кое да се вярва последно ?
27.08.10
22:47
Здравейте.
Случайно попаднах на тази тема , за мое щастие.И аз имам бемки по тялото и лицето.Не са големи за мое щастие.Чудя се дали и аз да си ги премахна ? Като гледам , че има смъртни случай , заради бемки направоо no comment…
Иначе , като малък ( 1-2 клас ) си спомням една бемка на ръката ме дразнише и без болка я очоплих цялата.Тя изчезна.Сега май още не се е появила и все още съм жив.Дали да не отида на дерматолог да ме види как съм съм , че нали най - малките бемки били най - опастни ?
Поздрави.
Познавам една жена, която премахва с лекарство, ако някой се интересува мога да му дам координатите и на ЛС. Тя е в Пловдив, но идва всеки месец и до София. Аз си махнах при нея, доволна съм и други хора познавам, които са доволни. Има в интернет много информация, по принцип за единственият безопасен метод се счита хирургичното отстраняване, но всеки сам си решава :)
01.03.19
12:24
Моля, уважавайте българския език! Тук пишем грамотно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.03.19 12:53.
01.05.20
17:07
казано от Ronnie-Coleman на 30.05.06, 15:43:
В Бургас също има един “Местен шаман” и той е от моя блок. :lol: Познавам го много добре човека махал ми е над 10 бемки без значение какви просто ги мажи с една течност пари стават на коричка и след 10 дена падат като остава малък белег.Нямам никакви оплаквания и почти всеки пут когато минавам покрай неговия апартамент(живее на 1 етаж) има хора който си чакат реда.До колкото знам няма човек който да се е съжалявал....Но всеки си знае за себе си...както решите :D
01.05.20
17:08
Здравейте, може ли телефон за връзка
01.05.20
17:40
казано от Камелия Любомирова на 01.05.20, 17:08:
Здравейте, може ли телефон за връзка
Не виждате ли, че цитираното от Вас мнение е от преди 14 години.
01.05.20
17:48
не ползвайте разни врачки с чудо мехлеми! Всяка една бенка(групи) трябва да се изследва преди махане!!!
01.05.20
20:52
Нека ги махат, меланомата е най-бързият влак в неопластичните...