Премахване на бенки

Прескочи до:

30.04.05
10:36

Та нека всеки който знае нещо по тоо въпрос да пише.

Темата беше редактирана от Георги Гайдов на 27.02.08 11:40.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

30.04.05
10:44

Лазер!

30.04.05
11:55

Кво прай тоо лазер бате гори ли ги кво.И най-важното боли ли ?А дали може бемка на главата в косата ?

30.04.05
12:57

Еми нали имаше една реклама по радиата ; “лазерно обезкосмяване - 10 евро, бенки брадавици, кокоши трън - 10- евро”
Лазерът  не боли! Споко. Но провери по козметични студия

30.04.05
14:56

10х много.Искам да си махна една бемка на главата, та да мога да се подсрижа гола тиква.Мразя коса по дълга от 2см, немога да я търпя.

30.04.05
15:38

Е, мисля че трябва да търсиш в козметични студия такива услуги! Друго просто не се сещам! Успех и покажи снимки после :)
Моята коса пък над 2 мм не я търпя, затова скивай в ляво какво е да допуснеш лек растеж на косата! Тук пак съм умерено брадясал в канчето  :lol:

01.05.05
00:42

Непременно се подсигури и се консултирай с медицинско лице-дерматолог, че човек не трябва да си прави таш@к  бемките.

DE

02.05.05
16:44

Забравете лазерите и хирургичната намеса. В Пловдив има един човек ,който премахва много бързо и безболезнено бенки и което е по-важно много евтино:-)) - 5лв на бенка. При него са ходили личности като Стефка Костадинова, Президента Първанов, Аня Пенчева и много други известни и не толкова известни :D. Той намазва бенката с лекарство и тя пада до 10 дни, остава кафяво петънце, което изчезва за около 1-2 месеца. Няма болка, а само леко парене. Лошото е че сега не е момента, защото след процедурата третираното място трябва да се пази от слънце, а вече отиваме на лято :wink:

zweio

02.05.05
19:03

Не е толкова лесно, аз бях в една частна дерматологична клиника тук в Германия и ми казаха, че с лазер се премахват само определен вид бемки и то малки, другите се премахват само по оперативен път и оставят белези. Въпреки всичко белегът е по-добрата алтернатива. Мен ме посъветваха тъй като не са били много очевидни да не ги махам, но аз събирам пари. Не знам обаче колко точно трябват, обиколих няколко саита на клиники за пластични операции и там цените за една бемка бяха от 100 - 200 евро... най-вероятно в България е 3 пъти по-евтино.

02.05.05
19:10

Баща ми имаше гигантски бенки и ги премахна с лазер, за нула време няма ни болка ни чудо! Даже и по лицето имаше. Оперативна намеса ми се струва излишно суетене около дребен проблем. Но все пак най-добре консултация при лекар за по-сигурно :)

zweio

02.05.05
19:13

tory_ , Това би било прекрасно ако си прав, къде ги махна баща ти и знаеш ли колко струваше?

02.05.05
20:21

[quote author=“zwei0”]tory_ , Това би било прекрасно ако си прав, къде ги махна баща ти и знаеш ли колко струваше?

ще го питам
и само една забележка - аз съм жена ;) обръщай се в женски род плийз

02.05.05
23:15

[quote author=“tory_”][quote author=“zwei0”]tory_ , Това би било прекрасно ако си прав, къде ги махна баща ти и знаеш ли колко струваше?

ще го питам
и само една забележка - аз съм жена ;) обръщай се в женски род плийз

хахаха :lol:

Добре де, аз за първи път чувам, че хора така си махат бенки на “готере”. Може ли малко повече инфо. Аз нямам някакви луди проблеми от това естество, но съм се замислял и все съм не ми се рискува.

А това с оня пловдивчанин, направо ме фрапира... Какъв крем, какво кафяво петно, каква Стефка Костадинова... :shock:. Не ми харесва мисълта някакъв си там да ме маже с нещо и така да ми маха бемка... Доста странно ми звучи. :?

zweio

03.05.05
14:43

tory_, Извинявам се в този случай, очаквам отговора на баща ти :”)

01.07.05
22:03

на една приятелка скоро и махнаха бемка-има6е на лицето и и направиха операциика-тя каза 4е не боли.остана и малък белег.а и всепакбемките са си доброкачествени ракови образувания-хубаво е да се отстранят по един или друг на4ин

diecast

05.11.05
23:50

Мисля че във военна болница има операции, доколкото разбрах остава белег за около половин година, след което зараства, с най-голямо удоволствие ще си направя операция и ще поема риска ;П Скоро смятам да проуча нещата по-обстойно, но доколкото знам цените били към 200 лева на бенка, а най-добре било да се махнат всичките наведнъж, защото се поставяла пълна упойка.

08.11.05
16:01

и ас имам някакви смотани бемки дето искам да махна.Но бях чувал от някои,че имало някакав крем които ги заличавал.на мен не ми се вярва ама дано има ... ако няма пак маи се се налижи с лазер .. ама незнам колко пари .. някои знае ли точна цена ... но 200 на бемка ми се струва малку скапо ... пак и това пълна упойка .. не ми звичу добре... :roll:

diecast

09.11.05
14:21

Така .. вчера се обадих в “Пикасо”, нещата седят по следния начин:
-10 лева струва консултацията (да обсъдите с лекар там какво защо как и тн)
-10 евро на бенка за премахване с лазер (само че не разбрах дали е със или без ддс)
-ако отивате направо да си премахвате бенки, консултацията е безплатна
-телефона е 02 / 929-11-55 , направо могат час да ви запишат за премахване!
-не питах много за центровете им, но имал един доколкото разбрах във зона б-5, блок 5. ,по-добре се обадете да разберете, че не съм сигурен.

А за белезите нещата били така - значи след операцията има раничка, тя се маже с някакви кремове, от раничката остава петънце, което като пак се маже с кремове изчезва напълно (дано наистина е така !! ). За около 4-5 (маскимум 6) месеца след операцията няма останали белези!!

За пълната упойка вече не съм много сигурен, забравих да питам ... може би зависи от това къде се намира, не знам

Айде, от мене толкова, надявам се че съм ви бил полезен, аз лично смятам до 2-3 седмици да съм си направил операцията.

ПОЗДРАВИ!

zweio

09.11.05
14:35

Мерси 3а инфото. Може да пусне6 и един пост след процедурата да ни ра3каже6 как е минало. А3 6те гледам да си я направя към декември.

15.12.05
23:52

Здравейте.Миналия петък ме оперираха.Махнаха ми 4 бемки.3 на корема и 1 на гърба.За всяка бият по една местна упойка.След това ги изрязват и зашиват.Болеше единствено биенето на упойката.Нищо повече.Утре отивам да ми махнат конците и ще видим какъв е резултатът.

diecast

27.12.05
19:40

И какъв е резултатът ??

06.01.06
11:16

За тези извън България—знам че редовна консумация на сурово (непактьоризирано) мисо (ферментирало соево пюре от япония) премахва бенките по естествен път в рамките на няколко години защото съдържа силно противораково вещество.

diecast

13.01.06
03:05

Тъкмо имах уговорка с един лекар в Пикасо да ми махне няколко по лицето, и понеже държаха всички на мнението на дерматолог отидох на преглед—- и ми препоръча премахване със скалпел във военна болница доколкото разбрах 100лева било на бенка, ебати цените заклевам се :)

26.01.06
14:56

Аз знам че при този доктор в Пловдив е най-добре щом известните хора ходят при него значи има защо!При него знам че е 30лв за две бемки и аз ще си махам но съм решил Април месец

zweio

01.02.06
00:01

Аз съм вече по-навътре в темата. Значи бях при дерматолог в кожна болница, който ги маха с “радиовълни” май беше(в частния си кабинет). Направих 2 за да видя как ще стане. Излезе 70 лв, бая еврейско, но се спазарих, че ако махна всички(към 20 броя са при мен  :x ) ще свали цената сериозно. Доволен съм, но очаквах напълно премахване,а остана червено петънце, пак е 10 пъти по-добро от бенка, но пак не е напълно. Мога да кача снимка в нета ако искате, само кажете къде, за да видите резултата. Той естествено доста говореше против лазера и Пикасо, че нямали собствен дерматолог и т.н., но все пак са му конкуренция. Цените при него са с 5 лв по-скъпи от Пикасо, ако не се спазариш де  :)  25 за местна упойка и по 25 на бенка. Чух, че лазера не оставял такива червени петънца. Аз ще поразпитам как стой въпроса с лазера и ще ви дам инфо кое е по-доброто решение до средата на март месец.

diecast

13.02.06
18:27

Значи на мене на 9ти февруари ми ги махнаха 2 бенки, упойка с инжекция в самата бенка, после я изрязват и шият. Резултата какъв е още не мога да кажа, вече станаха 5 дена откакто ми направиха операцията, не мога да се къпя, задължително е да не се пуши около мене за да не ми люти на раните, да няма някви възпаления. Днес си видях между другото едната бенка, тоест мястото където имах :> значи то е едно червено от кръв петно + няколко конеца които стърчат от него, утре на обяд някъде ще ми махат конците, видя ли какви са резултатите ще ви кажа веднага ;> Белег е много вероятно да остане, както каза доктора божа работа, но мойте бенки бяха дълбоки и затова се наложи да ги изрежат, малки бенки като точки могат лесно да се махнат с лазер. Това от мене, айде ;) има ли новини ще ви пиша пак

zweio

13.02.06
19:47

Къде си ги направи и какви пари ти струваше ?

diecast

15.02.06
14:54

във военна болница, цената е 100 лева на бенка, боли само докато ти бият инжекцията, вчера ми махнаха конците, сега в момента съм със 2 лепенки, които директно на раните се залепват, тяхната цел е да придържат раните вместо конците, след няколко дена ги махам тях самичак, след което няма да се къпя още малко и вече ще мога на фитнес пак да си тръгна (щото като се напъваш може да се скъсат раните като бяха зашити и ми забраниха фитнеса), както и да е, видях на една жена мястото където имала бенка, личеше си съвсем малко, една супер малка дупчица имаше тя там на това място, надявам се се пак мойте да са по-красиви :) нейните не са ги махали във военна болница, а доколкото разбрах тази лекарка е най-добрата в българия, казва се обрешкова, помощника й е доктор литов, и 2мата са супер печени и много внимателно и с разбиране правиха всичко, който се интересува от още нещо да ми пише

15.02.06
19:18

Тъкмо си махнах няколко по лицето и десетина по тялото. С лазер. 20лв всичко това. Че не боли, не е чак така, все пак ти горят кожата, даже понамирисва на барбекю.. :wink:  Иначе няма проблем, очаква се след около две седмици да паднат. Ако ти се намират , по-добре ги махни, а моментът е сега, когато не си изложен на слънце. А ако е от тези, на които казваме брадавици, само хирургическа намеса и след това трябва задължително да се изследва.

08.03.06
18:38

здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

08.03.06
18:47

[quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

Поне кажи откъде си. Мога да говоря единствено за Варна. Моите вече зарастнаха, усложнения някакви - йок.

13.03.06
22:36

Да ако си от Варна има един лазер с който ги горят...малко боли ама после след 2-3 седмици максимум до месец няма помен от бемките...

20.03.06
18:53

Значи аз съм си махал бемки.Таквиа козметици и врачки ги забравете.Пълна глупост са.Трябва медицинско лице да види.Ако бемката е окосмена няма проблем маха се с лазер за минута две, като често остава белегче.Ако обаче не е окосмена значи че има опастност да се превърне в рак при евентуално разраняване.Така че не всички бемки трябва да се махат.Отиваш при дерматолог и той ти казва. :wink:

Пичове не ви ли е спечено от рак на кожата с всичките тия операции, иначе имам към 4 бемки на гърба и бих ги махнал с голямо удоволствие ама нещо не смея да се подлагам на лазери или каквото и да било.. :roll:

Иначе ако все пак реша да направя нещо по въпроса, то 1во бих се консултирал с дерматолог и последния човек при които ще отида е “местния шаман” които ще ме намаже с “вълшебния крем” и сичко ще се оправи за 10 дни и ще струва 10лв :) Ако толкова лесно се премахваха бемки, то тогава операцията нямаше да струва по 100лв на бемка :wink:

shadow_

25.03.06
21:43

В Бургас има лекар който ги маха безболезнено с високочестотен ток.Ако някой се интересува мога да ви дам по точни координати.Аз лично си махнах една бемка по този начин.Не боли чак толкова :D

ПО ЗДРАВИ

25.03.06
23:06

[quote author=“MI5”]Пичове не ви ли е спечено от рак на кожата с всичките тия операции, иначе имам към 4 бемки на гърба и бих ги махнал с голямо удоволствие ама нещо не смея да се подлагам на лазери или каквото и да било.. :roll:

Иначе ако все пак реша да направя нещо по въпроса, то 1во бих се консултирал с дерматолог и последния човек при които ще отида е “местния шаман” които ще ме намаже с “вълшебния крем” и сичко ще се оправи за 10 дни и ще струва 10лв :) Ако толкова лесно се премахваха бемки, то тогава операцията нямаше да струва по 100лв на бемка :wink:

Това че махането на бемките причинавало рак е няква отживелица....вече се премахват по безброй начини..хирургически,лазери,ток,азот и др. ама сичко си е безопасно с лазер като ги изгорят и до 2 седмици падат и след оше 2 нищо не си личи почти

31.03.06
05:12

Това с бемките си е леко екстремно, не за друго а защото “изпържваш” доброкачествените образования и никой не може да ти да гарантира, дали след пърженето (или химическото третиране, което по същество са “кремчетата”) няма да превърне съответното доброкачествено образование в злокачествено. Тук съм съгласен с хората, които твърдят, че правилния начин е оперативно изрязване на целия участък.
При мен имам една такава бемка на лицето, която бих желал да я премахна, но тъй като е на лицето и е “леко” притеснително оперативното и остраняване, заради риска от инфекция/белег.

31.03.06
08:25

Според мен, по-екстремно е да си живееш с тях. Особено ако е на лицето и са подложени на слънце и други дразнители. И е много важно човек да има информация и да е запознат точно какво се случва, защото като се каже”бенка”,първото нещо, което идва на ум е “рак”, а всъщност връзката изобщо не е толкова пряка. За три месеца си махнах 30-тина бенки по тялото и по лицето, от години се каня да направя нещо по въпроса. Не остават нито белези, нито нищо.

31.03.06
13:05

[quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

абе вие луди ли сте да си махате бенки бе
една приятелка на майка ми си махна бенката с лазер при което бяха и казали че е доброкачествен тумор
и мина известно време 2-3 години и откриха ракови заболявания
и наскоро и беше погребението
така че по-добре не си рискувайте здравето,заради някакъв суетене около някаква бенка просто няма никакъв смисал

31.03.06
13:14

[quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

абе вие луди ли сте да си махате бенки бе
една приятелка на майка ми си махна бенката с лазер при което бяха и казали че е доброкачествен тумор
и мина известно време 2-3 години и откриха ракови заболявания
и наскоро и беше погребението
така че по-добре не си рискувайте здравето,заради някакъв суетене около някаква бенка просто няма никакъв смисал

Ракови заболявания на какво?! И според теб това се е получило заради премахването на бенката ли?

31.03.06
13:23

[quote author=“Neo”][quote author=“DirtyandNasty”][quote author=“djmurguli”]здравейте!!! някой може ли да ми даде по-подробна информация за процедурата с лазера, да ми препорачате клиника или лекар и най-важното - цените какви са?

абе вие луди ли сте да си махате бенки бе
една приятелка на майка ми си махна бенката с лазер при което бяха и казали че е доброкачествен тумор
и мина известно време 2-3 години и откриха ракови заболявания
и наскоро и беше погребението
така че по-добре не си рискувайте здравето,заради някакъв суетене около някаква бенка просто няма никакъв смисал

Ракови заболявания на какво?! И според теб това се е получило заради премахването на бенката ли?

ами и аз имам бемка и исках да си я премахвам,но се посъветвах със специалисти ходих по най-различни клиники и глупости и наистина сам доста в 4ас
най-опасните бемки са тея малките,приятелката на майка такава си е махнала
за големите те са безобидни,но наистина не е хубаво да се закачат като цяло

Прескочи до:

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1