30.05.06
15:43
В Бургас също има един “Местен шаман” и той е от моя блок. :lol: Познавам го много добре човека махал ми е над 10 бемки без значение какви просто ги мажи с една течност пари стават на коричка и след 10 дена падат като остава малък белег.Нямам никакви оплаквания и почти всеки пут когато минавам покрай неговия апартамент(живее на 1 етаж) има хора който си чакат реда.До колкото знам няма човек който да се е съжалявал....Но всеки си знае за себе си...както решите :D
05.06.06
19:21
Така аз искам само да ви кажа на всички тук че съответния човек за когото говорите,онзи шамана от Пловдив,скоро ще бъде подсъдим,защото изгаря бемките с подобна на азот концентрация,която всъщност изгаря само горния слой и след известно време тези пациенти са с карценом,което е едно от най опасните неща за които може въобще да говорим.Няколко негови пациенти вече са починали заради невероятния му метод,така че ви предупреждавам да си нямате работа с него!!!
22.06.06
12:05
От всичко което почетох до момента разбрах че май съм взела най-доброто решение относо бенките си. Аз си ги имам в излишък, но за мое щастие, все по места, на които не правят впечатление. Днес ще си махам една, при проф. Обрешкова в ВМА. Доста съм притеснена, но от отзивите които получих, едва ли има по-добро място да свърша това. Всичко ще ми излезе около 130-140 лева, при положение че аз се разбрах с нея за 2 бенки (цената включва и тестване на бенките +промивки и превръзки). Предполагам, че цената ще падне, когато й кажа че искам да махна само едната.
Иначе и аз имам познат, който почина поради подобна процедура. До колкото ми е извесно (защото не ме е удобно да навлизам в подобна тема с роднините му) той е ходил и си е махнал една бенка. В последствие тя е израснала на ново. Махнали са я 2-ри път, появила се е инфекция в последствие (цялото действие се развива в Димитровград) и така са го приели тук в София, където лекарите са заявили че вече нищо не могат да направят. Така че, хора, ако на вас ви стиска с лазер, така решавайте този проблем. Истината е, че въпреки, че знам, че въпроса да голяма степем, може би, се дължи на недостатъчната компетентност на лекарите, на мен не ми се рискува в козметичен салон и само мога да ви посъветвам: Ако решите да ги премахвате в козметичен салон с лазер, задължително, преди това тествайте бенката в поликлиника при лекар специалист в тази област. :!:
как може да се изследва бемка преди да е махнат?
не се ли прави хистология след като е махнат?
как може да се изследва бемка преди да е махнат?
не се ли прави хистология след като е махнат?
Аз съм от гр.Варна и имам една малка бенка на носа 1-2 мм като точица как мога да я отстраня,къде,колко пари ще струва,безвредно ли е?
22.10.06
14:15
Ами за Варна незнам.За Бургас знам, че има но за Варна...Ще попитам и до 1-2 дена ще се опитам да ви дам информация :)
по здрави
[quote author=“shadow_”]Ами за Варна незнам.За Бургас знам, че има но за Варна...Ще попитам и до 1-2 дена ще се опитам да ви дам информация :)
по здрави
чакам, ти премахвал ли си?
и все още чакам Neo , да влезе и да обясни, не че Бургас ми е далече, но все пак Варна :P
24.10.06
21:33
Значи питах вчера доктора дето ги маха дали има във Варна ма той вика, че май нямало или поне той незнаел :roll: Аз съм си махал една бемка на корема така и сега нямам и белег даже.Ако някой се интересува да ми пише на ЛС ще ви дам координатите му :)
по здрави
08.02.08
15:10
на мене преди година ми махаха бемки не е страшно изобщо и изобщо не боли с скалпел ми ги махаха изрязва се самата бемка и малко здраво място около нея след 15 дена си като нов човек няма и помен от бемките моите бяха доста големи и то на гърба ..... махнаха ми ги ся имам белези но се поизчистиха с времето
27.02.08
07:36
Горе-долу за какви пари става въпрос?!?! shadow_
29.02.08
10:23
Така аз искам само да ви кажа на всички тук че съответния човек за когото говорите,онзи шамана от Пловдив,скоро ще бъде подсъдим,защото изгаря бемките с подобна на азот концентрация,която всъщност изгаря само горния слой и след известно време тези пациенти са с карценом,което е едно от най опасните неща за които може въобще да говорим.Няколко негови пациенти вече са починали заради невероятния му метод,така че ви предупреждавам да си нямате работа с него!!!
Глупости , точно този от пловдив гори най ефективно бенките със самият корен и досега незнам за случай който да има недоволни клиенти. Въпросното вещество е патентовано и доколкото знам американска компания му е предлагала около 500 000$ за да може да го ползва.
10.05.09
12:23
здравеите бих искала ако някой е по навътре в нещата да ми каже по подробно в кои градове има дерматолози който да ми помогнат ... искам да си махна една бемка но ме е страх .. (все пак съм на 14) бемката е изпъкнала и ако някой ми докладва нещичко ще съм му много благодарна :)
Глупости , точно този от пловдив гори най ефективно бенките със самият корен и досега незнам за случай който да има недоволни клиенти. Въпросното вещество е патентовано и доколкото знам американска компания му е предлагала около 500 000$ за да може да го ползва.
И един мармот...
12.05.09
16:31
Като чета тука какви неща стават с тея бенки изтръпвам направо,уж всичко точно направено от специалист ама след две три години в иждаш че всичко не е направено като хората и става лошо.....А и тоя шамана от Пловдив.......
За тези извън България—знам че редовна консумация на сурово (непактьоризирано) мисо (ферментирало соево пюре от япония) премахва бенките по естествен път в рамките на няколко години защото съдържа силно противораково вещество.
Adi,може ли да обясниш подробно?
Търсих още информация,но почти няма...
Та нека всеки който знае нещо по тоо въпрос да пише.
Като цяло премахването на бенки не е сложна процедура, но въпреки всичко за извършването и са нужни специалисти.Един от главните въпроси на младежите е дали да си премахнат бенките и как да ги премахнат.Методите са много: лазер, скалпел, азот и прочие.Това от което обаче всички се притесняваме е възможно ли е от едно премахване на бенката да се развие карцином на кожата?Винаги можете да се обърнете към специалисти (дерматолози онкодерматолози и прочие).Ето какво представлява карцинома на кожата.На практика той може да се получи при излагане на силни слънчеви лъчи,солариуми,дразнене на бенки ипрочие.Всяка клетка както знаете има ДНК.То е подредено по точно определен начин.Когато то бъде променено от тези фактори (светлина дразнене и прочие)(наречени канцерогенни фактори) ДНК се променя съответно и функцията на клетката се променя.Всички клетки започват постепенно да функционират както клетката с променено ДНК поради простата причина, че всички органи, тъкани клетки са свързани функционално в едно цяло и изграждат организма.Поради тази причина тялото образно казано се “разпада”.След промяната на ДНК на клетката започва да се променя и самият орган.Появяват се метастазите (разнасянето на рака от мястото на първоначалното му възникване на други места в тялото - мозък ,черен дроб, бъбреци и тнт.)Ракът на кожата е един от най-често срещаните, но разбира се това не трябва да е повод за тревога.Та връщайки се на темата за бенките моят съвет е да отидеш при онкодерматолог и хистолог след което да ти кажат дали можеш да я премахнеш или не.Съветът ми е ако я премахваш да бъде оперативно.Така се изрязва цялата бенка,докато лазера гори само повърхността.Това е моят съвет.Желая ти успех!Живи и здрави! :)
Еве аз имам бенки много особено по гърба и се образуват от слънцето нз защо сиг кожата ми нещо не понася.И да ги махна те пак ще избиват сигурно.Да имате нещо по въпроса ?
На кое да се вярва последно ?
27.08.10
22:47
Здравейте.
Случайно попаднах на тази тема , за мое щастие.И аз имам бемки по тялото и лицето.Не са големи за мое щастие.Чудя се дали и аз да си ги премахна ? Като гледам , че има смъртни случай , заради бемки направоо no comment…
Иначе , като малък ( 1-2 клас ) си спомням една бемка на ръката ме дразнише и без болка я очоплих цялата.Тя изчезна.Сега май още не се е появила и все още съм жив.Дали да не отида на дерматолог да ме види как съм съм , че нали най - малките бемки били най - опастни ?
Поздрави.
Познавам една жена, която премахва с лекарство, ако някой се интересува мога да му дам координатите и на ЛС. Тя е в Пловдив, но идва всеки месец и до София. Аз си махнах при нея, доволна съм и други хора познавам, които са доволни. Има в интернет много информация, по принцип за единственият безопасен метод се счита хирургичното отстраняване, но всеки сам си решава :)
01.03.19
12:24
Моля, уважавайте българския език! Тук пишем грамотно.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.03.19 12:53.
01.05.20
17:07
В Бургас също има един “Местен шаман” и той е от моя блок. :lol: Познавам го много добре човека махал ми е над 10 бемки без значение какви просто ги мажи с една течност пари стават на коричка и след 10 дена падат като остава малък белег.Нямам никакви оплаквания и почти всеки пут когато минавам покрай неговия апартамент(живее на 1 етаж) има хора който си чакат реда.До колкото знам няма човек който да се е съжалявал....Но всеки си знае за себе си...както решите :D
01.05.20
17:08
Здравейте, може ли телефон за връзка
01.05.20
17:40
Здравейте, може ли телефон за връзка
Не виждате ли, че цитираното от Вас мнение е от преди 14 години.
01.05.20
17:48
не ползвайте разни врачки с чудо мехлеми! Всяка една бенка(групи) трябва да се изследва преди махане!!!
01.05.20
20:52
Нека ги махат, меланомата е най-бързият влак в неопластичните...