Имам много мускули, тренирам много, ям малко и нищо не става

Прескочи до:

11.12.09
09:21

казано от Limka на 11.12.09, 09:17:

И к’во стана то... или спирам всякакви тр-ки и не ям или ще си ходя с големи мускули :)

Е аз какво ти казах по-горе? ;)

11.12.09
09:26

казано от Петко К на 11.12.09, 09:21:

казано от Limka на 11.12.09, 09:17:

И к’во стана то... или спирам всякакви тр-ки и не ям или ще си ходя с големи мускули :)

Е аз какво ти казах по-горе? ;)

Същото....ама аз тайничко се надявах да има друга ‘магийка’...щото....тренировките са много важна част от мен вече...и...не мисля, че изглеждам достатъчно зле (разбирай голяма), за да ги спра...
Ако порастна още, тогава ;)

Мнението беше редактирано от Limka на 11.12.09 09:27.

11.12.09
09:28

Пак почвате с глупости че не била важна генетиката.На мене например като са ми къси ключиците и са ми тесни раменете оттам колкото и маса да натрупам като сложа една фанела и застана до някой хърбел никога не тренирал но с широки кокалести рамене и неговите стоят по широки от моите.И какво мога да направя нищо.Е това не е ли генетика ?Или като ми е широк кокала на таза и първо там трупам мазно и при 85 кила обиколката му е колкото при други при 100 кг пак ли не е генетика ?Или че глезена ми е 28 см а прасеца 43 см релефен без да е трениран никога пак ли не е генетика.Едно е човек да е бил в продължение на години 100+ кг на ръст 180 друго е просто да има бирено коремче.Понеже при мене лично ако стана 100 кила ,не трупам толкова на корем,но се омазнавам навсякъде,трупам яко на задника,бедрата,гърдите и корема естесвено.Но има хора които имат огромни кореми но по другите места почити нямат мазно и това ли не е генетика и различия в хормоните.И от 100 кг като станах с правилен режим и трениране 85 и ги поддържах доста време,в момента в който почнах да ям нормално а не да преяждам и да не тренирам и за доста кратко време пак станах 100 кг лоена топка,а в същото време съквартиранта ми ядеше банички и вафли за вечеря и не тренираше и беше слаб пак ли не е генетика.Много се лъжете всичко е правилна функция на хормоните и генетика.Имаш ли проблеми там и да се скъсаш от трениране файда никаква.

Мнението беше редактирано от biker_boy на 11.12.09 09:29.

11.12.09
09:40

biker_boy - всяко правило си има изключения! Аз също бях с тесни рамене, хърбав, но с голям гъз! Така си бях навремето. Качвах ли мазно, всичко в бутовете и на дупе отиваше.Е,познай дали сега имам нещо общо с преди. Глупостите с генетиката е оправдание за мързеливите и тези със слабата воля.
Даже се сетих за още един потребител, който е бил дебел , а после с плочки - @Гошко. Ако някой се сети за неговите снимки преди години как е бил, ще разбере какво имам предвид.
Даже един потребител тук известен като много голямо мрънкало има реалният шанс някога да изкара плочки, може и след година да е, може и след 6 месеца. Само, че там факторите за неуспех са от друго естество. :)

Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 11.12.09 09:42.

11.12.09
09:54

казано от Aleksandar Marinov на 11.12.09, 09:40:

biker_boy - всяко правило си има изключения! Аз също бях с тесни рамене, хърбав, но с голям гъз! Така си бях навремето. Качвах ли мазно, всичко в бутовете и на дупе отиваше.Е,познай дали сега имам нещо общо с преди. Глупостите с генетиката е оправдание за мързеливите и тези със слабата воля.
Даже се сетих за още един потребител, който е бил дебел , а после с плочки - @Гошко. Ако някой се сети за неговите снимки преди години как е бил, ще разбере какво имам предвид.
Даже един потребител тук известен като много голямо мрънкало има реалният шанс някога да изкара плочки, може и след година да е, може и след 6 месеца. Само, че там факторите за неуспех са от друго естество. :)

Добре де искам ти и Гошко да спрете да тренирате за 1 година и да ядете нормално а не само избрани храни под определен час и да видим какво ще стане тогава.А и освен това твоите ключици не са толкова тесни като костна система.

Само, че там факторите за неуспех са от друго естество. :)

Да сигурно, са му малко хапчетата, прахчетата чорбичките

То и за Oranje и за Сашо сме чували, че били мазни, че трупали, но никой не е виждал. Сашо покажи онази снимка с тениската на която се страхуваш от един комар  :lol:  за да видим колко мазен си бил...
Говоря за снимката от последния пост на:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35651/P75/

Е къде е мазното ?!!! Чист класически ектоморф

Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 11.12.09 10:34.

11.12.09
10:57

казано от biker_boy на 11.12.09, 09:54:

Добре де искам ти и Гошко да спрете да тренирате за 1 година и да ядете нормално а не само избрани храни под определен час и да видим какво ще стане тогава.

Какво значи нормално хранене и без да избираме храните? Всички хора си избират храната. Просто някои избират неподходящи храни, злоупотребяват с количествата и после генетиката им била виновна.

казано от Иван Шишманов на 11.12.09, 10:13:

То и за Oranje и за Сашо сме чували, че били мазни, че трупали, но никой не е виждал. Сашо покажи онази снимка с тениската на която се страхуваш от един комар  :lol:  за да видим колко мазен си бил...
Говоря за снимката от последния пост на:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/35651/P75/

Е къде е мазното ?!!! Чист класически ектоморф

Имаш навика да виждаш каквото ти изнася. От снимката трудно ще се определи какъв е. Дори не виждаш талията му, но веднага го определи като чист ектоморф. Спокойно може и да е ендоморф с тази структура. Ендоморфите не са задължително по 100+ кила.

Мнението беше редактирано от Петко К на 11.12.09 11:01.

ГН

11.12.09
11:56

Лимка, искам да те поздравя за решението.
Определено смятам че -5 кг чисти мускули ще ти се отрази много добре.
НЕ прекалявай с кардиото. Прави го редовно, примерно всеки 2-3 ден, по 40 минути, но КАРДИО, не твоите тъй омразни за мене кросфит гимнастики. С тях по-скоро ще поддържаш голямата си мускулатура.
Нищо ударно, само постепенно. Постепенно влизане във калориен дефицит, постепенно увеличаване на кардиото. НИКАКВИ силови тренировки.

11.12.09
12:17

И за какво? За да се вмести в изкривените стандарти на някой?

11.12.09
12:28

казано от Георги Николаев на 11.12.09, 11:56:

Лимка, искам да те поздравя за решението.
Определено смятам че -5 кг чисти мускули ще ти се отрази много добре.
НЕ прекалявай с кардиото. Прави го редовно, примерно всеки 2-3 ден, по 40 минути, но КАРДИО, не твоите тъй омразни за мене кросфит гимнастики. С тях по-скоро ще поддържаш голямата си мускулатура.
Нищо ударно, само постепенно. Постепенно влизане във калориен дефицит, постепенно увеличаване на кардиото. НИКАКВИ силови тренировки.

Мисля, че си ме разбрал грешно.
Аз няма да спра силовите тренировки или кросфит. Това е нещо, от което не искам да се откажа, защото то ме кара да се чувствам добре. А това е много по-важно от това дали ще имам 5кг мускули по-малко.
Готова съм да не товаря тежко, да правя скучно и затъпяващо кардио, да ям/ не ям определени неща.
Но от чувството, което ми дават силовите тренировки няма да се откажа.

Защото, ако ти тренираш основно и предимно, за да изглеждаш по определен начин, то аз тренирам основно и предимно, за да се чувствам добре и здрава.

И още нещо, мускулите ми не ‘поникнаха като гъба’ като започнах да тренирам. Винаги съм си ги имала (малко по-малки), просто преди са били покрити с повечко мазничко.

Мнението беше редактирано от Limka на 11.12.09 12:29.

ЛР

11.12.09
12:29

казано от Limka на 11.12.09, 08:27:

И темата стана съвсем различна....отново обърнахме всичко на генетика и мазнини....

в случай, че не сте прочели заглавието / началото на темата, дискусията е относно:

Как се горят мускули, докато тренираш много и уж ядеш малко...и не се получава...

Е ли възможно и идеи как да тренираш и да се храниш?

Всъщност и това не е темата :)
т.нар. “тема” съществува единствено и само в някои (доста?) женски глави.

докато правиш това:

казано от Aleksandar Marinov на 11.12.09, 08:59:

Според мен, ето как се горят Лимка.
Спираш със силовите тренировки, намаляш калориите и всеки ден правиш много кардио.
Ако така не изгориш мускул, няма как друоядче да стане. При един приятел проработи, свали 40 кг, от които много много мускул, от 120 кг мечка стана 80 кг. Но трябва упоритост.Понеже си скъса бицепса и не тренира 6 месеца, през това време беше на около 1000 калории дневно и всеки ден правеше по 1 час кардио и се преобрази по негов модел.
Успех!

ще се чувстваш като лайно :)
Но все пак това е принципът: No pain, no gain! , и като всеки друг принцип си има фенове.
Е, аз не съм един от тях, но си има хора за всичко.

има 3 причини да качваме мазнини (и/или да тежим повече):
- хранене (качество и количество)
- трениране (качество и количество)
- емоции (част от този въпрос засегнахме в семинар, който наскоро водихме в Нов Български Университет - който го интересува - ето линк: http://www.youtube.com/watch?v=Z4YJ_mTnYxk , който го интересува, най-добре да превърти първите 3 минути)

Когато храненето и тренирането са наред - обикновено причината е в третата област. А практиката ми показва, че това нерядко е случая при момичетата. Тук обаче идва идва следния парадокс - повечето хора не си дават сметка, че потиснати и/или негативни емоции може да са причината да носим повече мазнини и/или килограми по себе си и какво правят:
- започват да тренират още по-яко
или
- започват ада се хранят още по стриктно (ограничават още повече калории / въглехидрати / мазнини / протеин и т.н. )

и ... не става и не става :)

Защото проблемът не е в храненето или тренирането :)

Това е като да сме си изгубили ключа в тъмното, но да го търсим под уличната лампа, понеже там е светло :)

Както казах, наблюдавал съм не една и две такива борби - яки, готини мацки, които не приемат себе си и тренират все по-яко и се хранят все по-оскъдено, гонейки някакъв ... мистичен идеал ...
и .. междувременно чувствайки се все по зле:
- заради все по-тежките тренировки
- заради все по-оскъдната храна (да ядеш все по-малко е тежко, да ядеш все по-стриктно и да смяташ все по-стриктно също не е леко)
- заради неприемането на себе си и защото: “Аз уж тренирам яко и се храня малко и правилно, а то не става и не става!”

Еми няма да стане :) Защото щастието е в пътуването, не в пристигането :)

Обичайте се момичета :) Това е основното.

Давате на тялото си чудесна и качествена храна. Давате му чудесни тренировки. Дайте му и обич и приемане. Това е единственият път :)

Още в първият си пост загатнах, че съм наблюдавал няколко подобни “борби”. Всъщност наблюдавал съм много подобни борби, но 5-6 успешни :) Никой обаче не попита :)

стига толкова разсъждения, време е за малко балкански суджук :D

11.12.09
12:31

Спомена, че има нещо общо между всичките случаи - кое е то?

Има ли някъде клип на цялата лекция? Яд ме е, че не съм разбрала за семинара. Тренирам много, смятам че се храня добре, а последния месец качих мазнини. Ако причината са емоциите, как да я отстраня?
Не попитахме за борбите, защото въпросът ни се изплъзна (поне на мен), но не е късно - какъв е ключът за успеха на споменатите 5-6?

11.12.09
13:29

казано от Лазар Радков на 11.12.09, 12:29:

Защото щастието е в пътуването, не в пристигането :)

Обичайте се момичета :) Това е основното.

Давате на тялото си чудесна и качествена храна. Давате му чудесни тренировки. Дайте му и обич и приемане. Това е единственият път :)

Като страничен наблюдател мисля, че това трябва да е отговорът!

ЛР

11.12.09
13:40

казано от Limka на 11.12.09, 12:31:

Спомена, че има нещо общо между всичките случаи - кое е то?

Сега, ясно, че става въпрос за форум за фитнес, хранене добавки и т.н., но искам да направя едно пояснение:
- за да можеш да обичаш някой и за да може някой да те обича - първо трябва да обичаш себе си.
На не молко хора това за съжаление им липсва.

Сега за мацките: общото между всички мацки, които “гонеха плочки”, “бореха се с мазните/мускулестите си крака” беше следното:
- всички намалиха тренировките до толкова, доколкото им е приятно (т.е. якото избъхтване почти всеки път се разкара)
- всички увеличиха храната си до колкото им е приятно (и върнаха храна, които бяха разкарали от менюто си)
- всички се влюбиха :)

Сега, това последното е доста пипкав въпрос, понеже различните хора разбират различни неща като чуят “любов” :)
Но - относно въпросните мацки -
- всичките имаха някакви връзки, които явно не вървяха, но които бяха поддържани .. не знам .. по навик, от страх или не зная точно поради каква причина. Т.е. момичетата не бяха щастливи и не допускаха щастието до себе си.

Щастие намираха в тежките тренировки и в имагинерния контрол, който упражняваха като смятаха супер стриктно калории и въглехидрати + това в деня всичко да ти е супер подредено и т.н.

Само дето това е система, а всяко стриктно следване на дадена система те освобождава от отговорност :)

Както и да е - в момента всичките (успешни) момичета (които са доста различни едно от друго) правят следното:
- тренират доста по-малко и основно за обща сила и издръжливост, за тонус и за кеф (едно от тях в моментна тренира пред - прави кръгова тренировка - и дори в лошата форма, в която се намира поради различни причина, може по всяко време да дръпне 80кг тяга, а тежи 50кг :) )
- хранят се с доста повече калории и въглехидрати от преди, като се водят основно от усета си и гледат да им е добре (като се тъпчеш с много храна или с повече въглехидрати в крайна сметка не ти е добре)
- обичат се, харесват се и си имат някого, когото да обичат

Бахти, малко сълзлива история стана :) но както и да е:
- това, което искам да кажа НЕ Е  да си зарязвате гаджетата, да ядете к’вот ви скимне и да спирате да тренирате - а да се харесвате и да се стремите да се чувствате добре във всяка сфера на живота си, докато продължавате да тренирате, да се храните качествено и достатъчно :)

Успех момичета :)

11.12.09
13:58

Лимче, погледни каква дискусия се заформи, аз от цялата работа се радвам, че няма да спираш с кросфита...тва доказва доста неща....
Гошко нещо по-горе имаше против кросфита...ами приятел, това е нещо. което те прави по-различен от всички други билдери и т.н., Затова и ние го правим и смятам, че няколко човека от форума сме добри и се гордеем с това.
А на жените, които имат смелостта да се захванат с подобен вид трениране-дълбок поклон...

Ще се опитам да разсъждавам така, но не знам дали ще се получи - просто лягам и ставам с една и съща мисъл и терзания. Знам, че не трябва и че ми пречи, но продължавам и продължавам... всеки ден.
Чувствам се добре, но искам да се харесвам. Погледна ли се в огледалото - виждам само кусури. Отдавна съм спряла да тренирам “за да отслабна” - тази причина е някъде накрая. Отдавна тренировките ме изпълват с щастие (не съм била спортна натура, като дете съм лежала пред тв...), откакто започнах  с тежести се чувствам още по-добре - да се състезавам със себе си. Не бих спряла да тренирам, не бих гладувала отново (най-вече защото от глад се започнаха проблемите с хормони при мен). Просто се ядосвам, че тренирам, както никога досега в живота си, че се храня добре, а обиколките си стоят, бедрата са си все така големи, хормоналните проблеми са си на лице. Ако решението е да заобичам себе си... ще опитам.
Не е сълзлива история, Лазаре. Кара те да се замислиш доста. Мерси за споделената информация относно тези мацки, както и твоите виждания.

11.12.09
14:22

V, написа това , което и аз бих написала.
И е трудно да се абстрахираш от нещо, което те боде постоянно в очите. И ти пречи да се заобичаш...

Наистина, страхотно добре написано, Лазар. И мъдро. И вярно.

А за себеобичането... наистина това е ключът към палатката, и го зная от много години, но така и не мога да осъзная с цялото си същество, че си имам само едно тяло “дали ще го харесвам или мразя , то ще си бъде мое през цялото време , докато съм на тази земя” и е по-добре да си го обичам...

11.12.09
15:38

казано от Лазар Радков на 11.12.09, 13:40:

Сега за мацките: общото между всички мацки, които “гонеха плочки”, “бореха се с мазните/мускулестите си крака” беше следното:
- всички намалиха тренировките до толкова, доколкото им е приятно (т.е. якото избъхтване почти всеки път се разкара)
- всички увеличиха храната си до колкото им е приятно (и върнаха храна, които бяха разкарали от менюто си)
- всички се влюбиха :)

Сега, това последното е доста пипкав въпрос, понеже различните хора разбират различни неща като чуят “любов” :)
Но - относно въпросните мацки -
- всичките имаха някакви връзки, които явно не вървяха, но които бяха поддържани .. не знам .. по навик, от страх или не зная точно поради каква причина. Т.е. момичетата не бяха щастливи и не допускаха щастието до себе си.

Щастие намираха в тежките тренировки и в имагинерния контрол, който упражняваха като смятаха супер стриктно калории и въглехидрати + това в деня всичко да ти е супер подредено и т.н.

Само дето това е система, а всяко стриктно следване на дадена система те освобождава от отговорност :)

Тази тема не беше за мене (защото аз нямам мускули и целта ми е да направя такива), но стана много интересна иииии ето че намерих и себе си тук.....  :smirk:

Сутрин ставам, харесвам се в огледалото, като ходя по улиците и се виждам в отраженията на витрините се оглеждам и не вярвам че това съм аз, тоест в съзнанието си все още се възприемам като дебела, а реално не съм.... определено не съм щастлива в личен план (или поне не се покрива представата ми за щастие) и затова намирам щастие в тренировките и в стриктното хранене.... а негативните емоции избиват в това, че понякога съм странна, подценявам се и затварям широко отворените врати пред себе си (за което после съжалявам и ми е криво).... и аз трябва да се науча да се обичам!!!!

Мнението беше редактирано от maria на 11.12.09 15:46.

И още малко спам от моя страна :)
Който иска да гледа Лазар Радков в една по друга светлина нахлувайки в личния му живот да отвори :

http://www.vbox7.com/play:0e698008
http://www.vbox7.com/play:73d89090
http://www.vbox7.com/play:72319513
http://www.vbox7.com/play:1066344a
http://www.vbox7.com/play:f442eb38
http://www.vbox7.com/play:36060462
http://www.vbox7.com/play:c754756d
http://www.vbox7.com/play:475380d2
http://www.vbox7.com/play:2f6cb91e
http://www.vbox7.com/play:36df3f53
http://www.vbox7.com/play:d0982cff
http://www.vbox7.com/play:bdf19eac

Лазаре извинявай не се стърпях  :cheese:

11.12.09
17:42

казано от biker_boy на 11.12.09, 09:54:

Добре де искам ти и Гошко да спрете да тренирате за 1 година и да ядете нормално а не само избрани храни под определен час и да видим какво ще стане тогава.А и освен това твоите ключици не са толкова тесни като костна система.

Това не го разбирам.
Аз не спазвам точно определен хранителен режим, не тренирам точно по график. Когато го правя, правя го с удоволствие.
От написаното, разбирам че ти искаш:
да си ядеш ‘нормална’ храна
без тренировки по възможност
и да изглеждаш като спортист
имайки проблем в съчетаването на тези 3 неща, ти обвиняваш генетиката си.
Въпрос на приоритети и решителност!

Лимка - всичко е в главата, в твоята, а не в моята. За мен е непонятно, какво точно искаш и очакваш от себе си. Не за друго, но допускам че идеята ти е е просто ‘сваляне на обем и килограми’, а нещо по-далечно. Да се харесваш повече може би или и аз не знам. Затова и съм написал, че всичко е в твоята глава. Харесваш, това което правиш(кросфит, желЕзото и т.н.), но дали ще се харесваш повече, ако спреш да го правиш...съмнявам се.

Мнението беше редактирано от 6th на 11.12.09 17:43.

11.12.09
23:21

Наистина всичко е в главата. Гледах филма за “Живота на другите” с Марта Вачкова и Лазар и семейството му и за пореден път се убедих, че спорта е хубаво нещо, докато не се превърне в мания.
При цялото ми уважение май наистина тук трябва да се постне в някой форум за психолози.
Хората са го казали много отдавна-”Каквото човек си направи, и цялото село не може да му го направи.” Примете се такива каквито сте и се радвайте на спорта като средство за психическа отмора и физическо благоденствие, не се тормозете чрез едно от нещата, което изначално би трябвало да носи удовлетворение. Не променяйте природата на спорта в представите си.
В залата идва едно момиче, което е със структура на трибоец. Занимава се с бойно изкувство някакво там. Тя си знае, че вероятно няма да обуе висок ток и да се яви на Мис Еди Какво Си, и всеки ден идва и си тренира съобразено с нейния спорт физическо натоварване. Аз знам, че няма да съм следващия Арнолд, но на мен целта ми е да подобрявам себе си и да се чувствам добре, а не да бъда Арнолд или Колман. Затова всеки ден в залата е празник за мен. Така трябва да е за всеки.
Няма по-хубаво нещо от това да видиш човек, който се е приел такъв какъвто е. Казвам приел, а не примирил. Има огромна разлика.
И все пак смятам, че трябва да се включи психолог тук. хахахахахахахахаха Има доста нуждаещи се тук във форума, а и мозъчен хирург с рекомбинантни клонирани мозъци за трансплантация също не би бил излишен. :lol:

fire.is.my.nature

12.12.09
08:40

Според мен излишно се намесва психологията :lol:

Аз , от личен опит бих си позволила да кажа ,че когато тръгваш от 70 кила и тренираш здраво с тежести , интервално абе просто ЗДРАВО и не ядеш особено оскъдно,мъкар и чисто ( нормално , за тренировките трябва гориво , апетита скача драстично ) , а на всичкото отгоре пльосваш и разни там преяждания от време на време , НЯМА как да докараш мерките на Хайди Клум примерно :lol: С времето процента мазнини може и да намалее ,но мускула си седи и расте ли расте :lol: И килата не мърдат повече от 2-4 кг.
Човек се привързва към определен тип тренировки в постоянството си . Затова може и да е трудно да си представиш да не тренираш тежко няколко месеца , но е въпрос на приоритет . Трябва да се запиташ какво наистина искаш и по-практично да го даваш . Ако ти е толкова зор да докараш 60 кг или там колкото са ти представата за “слабите” мерки - ми няма как да стане по настоящия начин , явно . Промени подхода - по-малко храна и само кардио и то не интервално и ще спихнат и мускули , и всичко :) 
Ако пък осъзнаеш ,че тежките тренировки са ти по-скъпи и ти носят повече , трябва както по-горе казаха да се приемеш каквато си и да си харесаш тялото . Въпрос на избор просто .

А , и в допълнение да кажа ,че за мен тежките тренировки имат страхотен поддържащ ефект - когато си свалил до “габаритите” ,които ти харесват ,може да скулптурираш и поддържаш форма перфектно . Да свиеш от тук - от там , да качиш някъде , да промениш визията . Но за драстични отслабвания и то на килограми (повече от 2-3 ) - бая трудна работа .

Мнението беше редактирано от fire.is.my.nature на 12.12.09 08:42.

14.12.09
21:25

Петко , много мъдри мнения даваш само тук , ще те поправя че това са стандарти , не на някой , а на някои - много ( повечето) хора . Не че трябва всички да се съобразяваме с тях  Съгласен съм с Г.Николаев.  Лимка , и според мен би било добре да свалиш някой килограм ( може би подсъзнателно ме яд , че сигурно имаш повече мускули от мене) . Но чак “манекенска диета - две ябълки ” не вярвам да искаш и да можеш да спазваш , но ограничи храненето , дори и протеините , все пак те поддържат мускулите , а ти искаш да сваляш такива .
И малко да кажа за генетиката , моето мнение , е че стига да искаш и да си упорит , може да постигнеш много във фитнеса или друг спорт . И генетиката  , въпреки че дава предимство на някои , не може да бъде оправдание . Знам , че има много хора , които никога не са влизали във зала , но за да изглеждам като тях ще трябва да тренирам 1 година , например . Но и така знам , че дори и да се движа бавно , като костенурка пак ще ги задмина , защото те са един вид спряли , ако мога така да се изразя .

14.12.09
21:53

казано от Evgeni Nikolov на 14.12.09, 21:25:

Петко , много мъдри мнения даваш само тук , ще те поправя че това са стандарти , не на някой , а на някои - много ( повечето) хора .

Е да, но погледни масата хора и си помисли дали искаш да си като тях или да се равняваш по техните стандарти :)

Според мен Лимка си изглежда супер и не е необходимо да променя визията си само заради мнението на околните.То да правиш нещо само и само да се харесаш на всички около теб не е много добро решение- винаги ще ти намерят кусур!

казано от hamalin на 15.12.09, 08:57:

Според мен Лимка си изглежда супер и не е необходимо да променя визията си

х 2

Сигурна съм, че най-малко Лимка иска да промени визията си заради околните, или заради гореспоменатите стандарти.
Аз също я харесвам много - така, както е сега, но това едва ли ще я спре от преследване и постигане на целите си, защото (предполагам, понеже с мен е същото) знае че осъществи ли желанието си,  ще бъде щастлива. Не заради този и онзи, а заради себе си.

ЛР

15.12.09
13:28

казано от veronique на 15.12.09, 12:23:

Сигурна съм, че най-малко Лимка иска да промени визията си заради околните, или заради гореспоменатите стандарти.
Аз също я харесвам много - така, както е сега, но това едва ли ще я спре от преследване и постигане на целите си, защото (предполагам, понеже с мен е същото) знае че осъществи ли желанието си,  ще бъде щастлива. Не заради този и онзи, а заради себе си.

В интерес на истината, много хора смятат, че като постигнат свое дадено желание, ще бъдат щастливи.
Но това само по себе си предполага, че преди да постигнат това си желание, те не са щастливи. Т.е. въпросните хора не са щастливи, понеже все още не са постигнали желанието си.

Тези хора обаче забравят да се огледат назад и да си дадат сметка, че в живота им до този момент нещата им са се получавали най-добре именно когато са били щастливи. Когато са се чувствали щастливи и довлни, всичко им се е получавало сякаш от самосебе си.

И тук идва голямото противоречие:
- в единия случай са се чувствали супер и в резултат на това всичко им сее получавало
- в другия случай не се чувстват супер и още повече се депресират, понеже дадено нещо не им се получава

Въпросът е - от какво зависи това, как се чувстваме? :)

16.12.09
05:39

Благодаря на всички за включванията.
Не, няма да тръгна да променям нещо по себе си, за да се харесам на някой. Бих променила себе си, единствено за да се харесам повече на себе си.

@ Лазар: Доколкото разбирам, ти казваш, че трябва да ‘оставим’ целта и да променим фокуса. Да живеем без много-много да мислим дали сме големички или не. И, ако успеем, ще сме истински щастливи и неусетно ще постигнем целта.
Въпросът е: Как да променя фокуса, при положение, че тази цел толкова ми е пропила мозъка, че се будя и лягам с нея и мисля ежеминутно за това?
Откровено казано съм се опитвала (и продължавам), но...каквито и други цели да си поставям, това на практика винаги изплува и е над останалите....

Така или иначе каквото и да направи човек, пълно щастие няма.

казано от Иван Шишманов на 16.12.09, 05:48:

Така или иначе каквото и да направи човек, пълно щастие няма.

Рецепта да пълно щастие: намираш някоя, която си пада по мрънкащи, вечно оплакващи се и нищо не вършещи мъже. Ако вместо ‘мило’ те нарича ‘щастие’, то вече имаме пълно щастие. Само не знам дали има такава жена, но ако я откриеш - никой няма да може да ти я вземе - ти ще си си винаги номер 1.
Рецепта за разваляне на дебелото...упс пълното щастие: отдаденост в тренировките, следене на резултатите и достатъчно хранене.
И писането във всички теми няма да помогне, вместо това започни да тренираш като хората и остави и нещо неоспамено!

Оранжев стига си дрънкал глупости така или иначе нищо няма да постигнеш.
И да факт е, че пълно щастие няма по принцип, а не съотнесено спрямо мен.
Мнението ми за разлика от твоето не е спам, защото е точно и конкретно по темата.

16.12.09
07:41

Зависи каква ти е дефиницията за пълно щастие. Иначе, за себе си си прав ;)

За всички не разбрали и вечно оплюващи  ме, ще трябва да намекна, че ключовата дума е пълно

16.12.09
09:59

Абе, все едно, забрави.

16.12.09
10:40

Има пълно щастие!! :) Просто не се задълбаваш в нещата, които не ти харесва как се получават, а гледаш от хубавата страна, примерно , ако се опитваш да отслабнеш, а не отслабваш това те мотивира да прочетеш повече неща, за да намериш схемата, която работи за теб, така добиваш по-голяма информация за нещата, които ти харесват и после можеш евентуално д апомогнеш на някой друг в твоето положение, а какво по-хубаво от това д апомагаш на някой... така че това дали си щастлив или не зависи само от начина по който гледаш на живота!!
Аз понеже си падам философ човек хаха :) И относно споменатото от  Лазар Радков, че когато сме щастливи нещата просто се получават...то си има цяло течение в източната философия наречено Даоизъм...и там точно в това се коренят основите...да постигаш нещо с неправенето на нищо! който както иска д аго разбира...само ще отбележа, че се няма предвид да стоиш по цял ден пред телевизора и да чакаш заветния час да ти изгори свещичката и да умреш...има много по-дълбок смисъл.. :)

казано от Ines на 16.12.09, 10:40:

да постигаш нещо с неправенето на нищо!

Това бандата на Каубойко Борисов го може

ВН

16.12.09
13:21

Лимка, проблем с визията нямаш. Има жени които биха те скалпирали, за да ти облекат външния вид. Преди дни тренирах една дама, която беше екто-мезоморф, с не повече от 12% подкожни мазнини, добре направен силикон, приятна муцунка, хубава кожа, коса, нокти - т.е. всичко, достойно за сесия в кое да е от американските еротични списания. Тази дама, не си харесваше... коленете. Ама толкова не си ги харесваше, че ми говореше за хирургия. Показах й, че проблемът пред перфектната й визия, са свлечените раменца и стойка тип “Дейзи Дък”. Коленете й си бяха съвсем наред.

За мен тя просто имаше нужда да вижда нещо несъвършено у себе си, нещо което да иска да оправи. Сега като разбра за раменете и стойката, забрави за коленете. Явно й е трябвала причина да не се харесва. Чудя се доволна ли е, когато знае че има върху какво да работи и дали ще е щастлива после, когато всичко е направено. Тук проблемът е в самовъзприятието, т.е. отиваме към дисморфофобия.

Как се гори мускулна маса? Ами тренировките които правиш развиват у теб, страхотна силова издръжливост. А това изисква - нови капиляри, повече вода в мускулите, много повече гликоген. Мускулите ти са пълни със съединителни белтъци. Ето няколко неща, които могат да ти бъдат в полза, в случай, че избереш да сваляш мускулатура.
1. Зарежи Кросфит - мини на двуразови класически силови тренировки 1-3-5 повторения с висок %ПМ. Увеличи почивките - никаква млечна киселина!
2. Дръж калориите в отрицателен калориен баланс.
3. В почивните дни, намали приема на протеин до норма за хора с пасивен живот, от там ще дойде разлика в калориите тренировъчен-почивен ден.
4. Консумирай сол с намалено натриево съдържание и увеличи приема на вода.

ПП: Петко, това за атлетизма и 12% подкожни мазнини е някакво безумие. Да си гледал скоро World Strongest Man? Дали им пука колко % body fat имат? Единствената причина тия момчета, да свалят мазнини е, че е трудно да се поддържа висок % подкожни мазнини при толкова висок дневен енергоразход, а и високите дози тестостерон не предразполагат към това. Да не разводняваме темата, но помисли за себе си те дали са атлети.
ПП2: Те и жокеите са под 12% :) и са атлети. Няма константна връзка мазнини-атлетизъм. Ти говориш за стереотипи.

Мнението беше редактирано от Владимир Недков на 16.12.09 13:32.

16.12.09
13:53

казано от Владимир Недков на 16.12.09, 13:21:

ПП: Петко, това за атлетизма и 12% подкожни мазнини е някакво безумие. Да си гледал скоро World Strongest Man? Дали им пука колко % body fat имат? Единствената причина тия момчета, да свалят мазнини е, че е трудно да се поддържа висок % подкожни мазнини при толкова висок дневен енергоразход, а и високите дози тестостерон не предразполагат към това. Да не разводняваме темата, но помисли за себе си те дали са атлети.
ПП2: Те и жокеите са под 12% :) и са атлети. Няма константна връзка мазнини-атлетизъм. Ти говориш за стереотипи.

Аз говорех за атлетична визия :) Т.е., релеф и такива неща.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1