11.12.09
18:02
Здравейте. Бих искал да попитам дали е добра тази програмка за тридневен сплит.
1 тренировка - Гърди, трицепс :
Лицеви опори 3х20
Изтласкване на щанга от лег, полулег 4х8
Изтласкване на дъмбели от лег, полулег 4х8
Флайс 4х8
Кофички 3х отказ
Френско разгъване 4х8
Разгъване на дъмбел зад глава 4х8
2 тренировка - Гръб, бицепс, трапец :
Набирания 3х отказ
Гребане с дъмбел 4х8
Мъртва тяга 4х8
Трапецовидно повдигане на рамене 4х8
Концентрично сгъване 4х8
Кръстосано чуково сгъване с дъмбели 4х8
3 тренировка - Крака, рамо, корем :
Клекове 4х8
Напади 4х8
Раменни преси 4х8
Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред 4х8
Коремни преси 3х отказ
Темата беше редактирана от PesHakIz на 11.12.09 20:01.
11.12.09
20:20
не знам какъв е смисъла да се прави и с дъмбели и с щанга на един ден ... но мисля че ще е по-добре с щанга Лег 4х8 и с дъмбели полулег 4х8 после флайса и кофите :) не прави по 4 серии за трицепс 3 са достатъчни и прави клековете по 12/10/10/8 или 12/10/8/6 като вдигаш тежестите на всяко повторение ... и тез 2 упражнения за крака не мисля,че ще ти стигнат ... Нека по-компетентните да си дадат мнението :)
Благодаря за предложението. А относно избутването забравих да доуточня,че ги редувам (1на тренировка щанга, 1на дъмбел), но като се замисля сега май си доста прав за това лег с щанга, а полулег с дъмбел :) Ще го пробвам и ще споделя резултата после ;)
12.12.09
10:40
Гърди + трицепс : полулег - 3 х 8 ; лег - 3 х 8 ; кофи - 3 х 8 ; флайс - 3 х 10 ; френско - 4 х 8
гръб + бицепс : набиране - 3 х 8; гребане с щанга-3 х 8; мечка(тесен успореден хват)-3 х 8; тяга- 3х8; бицепсово сгъване-4 х 8
крака + рамо : клек - 4 х 8; напади-3 х10; прасец-4х15; Раменна преса-3 х 8; разтваряне в страни-3х8;разтваряне от наклон-3х8
Добре де, а примерно мога ли да съчетавам упражнения в суперсерии? В смисъл суперсериите подходящи ли са за качване на ММ? И също така може ли да ми дадете примери за съчетанията? Нещо такова: лег 4х4 + флайс 4х4 ? Благодаря предварително! ;)
13.12.09
09:28
Нищо лично... но преди да започнеш да правиш нещо и не знаеш за какво става въпрос недей да го започваш преди да прочетеш малко,но ще ти кажа ... Суперсериите са за Орелефяване и нямат място при трупането на Маса :) Дигаш тежко,почиваш по 2 минути на серия и по 3 на отделно упражнение,Ядеш,СПИШ и няма как да не качиш :) Успех
аз точно заради тва питах за суперсериите, защото не съм кой знае колко наясно с тях, понеже не съм ги пробвал до сега ;) а и до колкото знам пирамидата е по-добрия вариант, нали така?
казано от PesHakIz на 13.12.09, 09:32:
аз точно заради тва питах за суперсериите, защото не съм кой знае колко наясно с тях, понеже не съм ги пробвал до сега ;) а и до колкото знам пирамидата е по-добрия вариант, нали така?
Пирамида и тежко със щангите- това е!