25.02.05
21:54
Напоследък се запалих след тренировка да млатя по боксовия чувал,ако ми е останала сила.Интересувам се има отрицателен ефект в период за маса?
[quote author=“hsvilenov”]Напоследък се запалих след тренировка да млатя по боксовия чувал,ако ми е останала сила.Интересувам се има отрицателен ефект в период за маса?
Ако смяташ за отрицателен ефекта, че по-трудно ще качиш килограми./Защото по всяка вероятност като качваш няма да качваш мазнини, а това се ое отразява на килограмите ти/, въпреки, че мускулатурата ти, ако е добра тренировката ти да се подобрява.
Аз лично когато мога тренирам точно така. “Чувала” запазва бързината ти, тонуса ти, рефлекси, както и бойни умения, ако имаш такива... Ако бях на твое място нямаше да прекратя трен. с чувала, в ниакакъв случай.
25.02.05
22:17
мисля,че биенето по чувал веднага след вдигане не е добре.1-Първата тренировка е изчерпила до голяма степен енергийните запаси на определени мускули и като цяло на организма и когато имаш нужда да заредиш с въглехидрати и белтък,ти не го правиш ,а продължаваш да се изцеждаш.Качването при тези условия естествено се забавя.
2-При тренировката с тежести мускулите са напомпени и “вдървени” защото са се напълнили с кръв,това е реална предпоставка за травми-разтежения,скъсване на влакна и т.н.
според моят опит добри резултати и в двете се получават когато тренировката с тежести и боксирането са разделени.
[quote author=“x_man”]мисля,че биенето по чувал веднага след вдигане не е добре.1-Първата тренировка е изчерпила до голяма степен енергийните запаси на определени мускули и като цяло на организма и когато имаш нужда да заредиш с въглехидрати и белтък,ти не го правиш ,а продължаваш да се изцеждаш.Качването при тези условия естествено се забавя.
2-При тренировката с тежести мускулите са напомпени и “вдървени” защото са се напълнили с кръв,това е реална предпоставка за травми-разтежения,скъсване на влакна и т.н.
според моят опит добри резултати и в двете се получават когато тренировката с тежести и боксирането са разделени.
Даа, прав си! Но това е в случай само ако си имал много здрава трен. с тежести. Няма никакъв проблем, ако примерно си загрял 15 мин, тренирал си 40 минс и 15 минс тренираш чувал. и накрая 10 мин. за разтягане. Това е тренировка-рай според мен. :)
Искам да отбележа още, че ти трябва и техника за ударите по чувала, ако налагаш както ти скимне с колкото ти скимне сила, може да си травмираш рамо, лакет, китка. Ако има човек тренираш бокс, кик ,тай илии карате, ще е добре да ти покажа това онова. :)
25.02.05
22:31
Миналата година налагах така,като идиот и след като за 3 удара си изкълчих 2 пъти китките вече внимавам повече:))а мога ли чувала да го ползвам преди тренировка в период на чистене?Вместо 20 мин на пътеката примерно.
25.02.05
22:38
:D не казвам ,че е лоша тренировка,но с оглед целта на hsvilenov
Интересувам се има отрицателен ефект в период за маса?
15 мин интензивна работа след вдигане няма да му помогнат с нищо да качи мускулна маса,а напротив.
Ако иска пък да се понаучи да боксира 15 минути бой по чувала след тренировка с щанги със сигурност няма да му свърши работа. :wink:
и все пак ако му харесва,нека да тренира така...все пак е нещо.
[quote author=“x_man”]:D не казвам ,че е лоша тренировка,но с оглед целта на hsvilenov
Интересувам се има отрицателен ефект в период за маса?
15 мин интензивна работа след вдигане няма да му помогнат с нищо да качи мускулна маса,а напротив.
Ако иска пък да се понаучи да боксира 15 минути бой по чувала след тренировка с щанги със сигурност няма да му свърши работа. :wink:
и все пак ако му харесва,нека да тренира така...все пак е нещо.
Прав си много ясно, аз просто гледам на нещата и под по друг ъгъл, а именно, че трябва да се уточни за каква маса говорим. Както написах по-горе в предиод за маса, част от тази маса си е доста по-мазна от колкото трябва. Но иначе ако се работи с мярка и се съчетаят нещата може да се получи супер добрия ефект, чисто качване с минимални или направо никакви мазнини. Това го съдя по себе си. Може да качвам по 2-3 кг на половин година, обаче като ги кача и знам, че са там и не мърдат. :)
Иначе ти си си прав! :)
Поздрави!