14.12.09
18:16
Интересува ме как е по-добрия вариант да се съчетават мускулните групи? Например гърди/бицепс , гръб/трицепс или обратното?
14.12.09
19:01
И двата варианта ги има. Както ти е удобно на теб, няма значение. :)
Аз лично тренирам гърди/бицепс, гръб/трицепс.
Попринцип не съм привърженик на съчетаването, но най-удачен вариант ми се струва гърди/трицепс(рамо) и гръб/бицепс(трапец), но зависи на теб как “ти влиза”, аз лично харесвам ако например като правя гърди накрая на тренировката да изтискам трицепса, същото и за гръб...
еми най-удачно ми е гърди/трицепс , гръб/бицепс (както бях показъл в др тема за програмата ми) , защото трицепса спомага упражненията за гърди ,а бицепса за гръб.. и поради това мисля,че така е по-пулноценно тренирането. не мога да твърдя,че съм прав, защото все пак не съм спецялист хахахахаха
14.12.09
19:37
Това е по добрата комбинация и според мене.Докато не ги комбинирах гърди,трицепс и гърба с бицепса нямше особенно големи резултати!!!Така че даваи смело и успех!
Можеш да ги комбинираш различно. При гръб/бицепс товариш дърпащите мускулни групи и след това ги оставяш да си почиват образно казано един тренировъчен цикъл, по този начин може да ги натовариш много добре и почивайки да им да деш достатъчно време за хипервъзстановяване. По другия начин, гръб/трицепс, може да натовариш трицепса с по-големи тежести и той е като че ли по-подходящ в период за маса. Може да пробваш и да отделиш ръцете в самостоятелна тренировка. Сменяй програмите, за да внесеш разнообразие и стимул за нов растеж.
И двата варианта стават. Сменяй ги. За мен обаче по-добрият е гръб/трицепс и гърди/бицепс. Но все пак всичко е индивидулано и зависи от цялостния тренировъчен режим, цели, възстановяване и прочие...
Извинявай, че не успях да отговоря на съобщението ти, бързах на момента, а след това забравих. Та, ако държиш така да тренираш, то вариантите не са много. Ако ще тренираш гърди/трицепс и гръб/бицепс, тогава намали упражненията, защото независимо от храненето, при 3 упражнения за гръб, например и 2 за бицепс - това са ти 5 упражнения, в които участва бицепса. А за трицепса сигурно са двойно повече.. Това са малки групи и не им трябва много. Аз бих правил 3 упражнения за гърди и 1-2 за трицепс, както и 2-3 упражнения за гръб и едно за бицепс.
Или пък просто можеш да теглиш една майна на цялата тая сложнотия и да тренираш гърди/бицепс и гръб/трицепс. Така ще можеш да си правиш достатъчно упражнения за големите мускулни групи без да се притесняваш, че хем не си претренирал бицепса/трицепса от базовите упражнения, хем си натренирал добре гърдите или гърба. Според мен този вариант е най-удачен и ако го избереш ти остава само да си подбереш упражненията. Напиши си крайната програма.
добре де,а ако тренирам както казваш гърди/бицепс и гръб/трицепс така няма ли да стане мн малко времето за възстановяване на бицепса и трицепса ?
15.12.09
04:34
Честно казано смятам, че в случая всичко е въпрос на лично усещане. Пробвах и двата варианта - [гърди + бицепс и гръб + трицепс] и [гърди + трицепс и гръб + бицепс]. Определено се чувствам по-комфортно и по-ефективно натоварен, когато тренирам по първия вариант. Около мен, обаче, има хора, които усещат по-добре втория вариант. Моят съвет - опитай едната комбинация за 2-3-4 седмици, после другата за подобен период. Сам ще усетиш кое да предпочетеш за постоянно.