14.12.09
20:58
Искам да попитам каква тренировка да правя за обем на краката защото релеф имам от футбола но краката са ми като клечки и много ме дразнят ако може да ми дадете някаква програма.
Аз съм 182см 62кг ходя вече близо месец на фитнес 5 дена в седмицата от който правя веднъж крака и няма никакъв ефект мислех два пъти седмично да правя крака но съм объркан затова ако може помогнете :)
На този ръст и кила колко големи крака искаш да имаш?
Клякай здраво и яж повече, и като качиш десетина кила, краката ти ще порастнат.
И няма да е зле да намалиш тренировките на 3 пъти.
15.12.09
04:57
Да доста слаб съм за раста си но можете ли да ми дадете някакъв съвет за тренировката защото всеки казва различно един че трябва по малко повторения с по голяма тежест друг обратното и вече не знам на какво да вярвам
Мнението беше редактирано от Павел Пеловски на 15.12.09 04:59.
Тренирай си краката един път седмично, като ползваш тежест, при която достигаш отказ на 12-то повторение, при 3 упражнения за квадрицепс и 1-2 за задна част на бедрото с по 3 работни серии. Ако си ги изпълнил както трябва до отказ в 12 то повторение или някъде там, то и резултатите няма да закъснеят. Ти за един месец няма да направиш краката на Рони.
Можеш да видиш темата “Системи за тегло от миналото: клек в 20 повторения”. В същия този раздел на форума е.
Ако решиш да пробваш програмата няма да е зле да пуснеш тук клипче как клякаш, за да ти видим техниката дали не е много грешна :)
Мнението беше редактирано от usgsus на 15.12.09 08:48.
15.12.09
10:14
казано от usgsus на 15.12.09, 08:47:
Можеш да видиш темата “Системи за тегло от миналото: клек в 20 повторения”. В същия този раздел на форума е.
Ако решиш да пробваш програмата няма да е зле да пуснеш тук клипче как клякаш, за да ти видим техниката дали не е много грешна :)
Видях темата но в крайна сметка не ми стана ясно кое точно е програмата :(
15.12.09
10:24
казано от Павел Пеловски на 15.12.09, 10:14:
Ако решиш да пробваш програмата няма да е зле да пуснеш тук клипче как клякаш, за да ти видим техниката дали не е много грешна :)Видях темата но в крайна сметка не ми стана ясно кое точно е програмата :(
Програмата ‘Отиване на море с БВМ-то’ означава, че:
-отиваш на морето с БВМ-то и 3 руси мацки;
-отиваш на морето с БВМ-то и си пуснал Софка Маринова;
-отиваш на морето с БВМ-то и слушаш Мотърхед;
-отиваш на морето с БВМ-то без кърпа за плаж;
-отиваш на морето с БВМ-то с приятел;
-отиваш на морето с БВМ-то с два ГСМа на Виваком и мТел;
-отиваш на морето с БВМ-то с 1 ГСМ;
-отиваш на морето с БВМ-то и си си забравил ГСМа;
-отиваш на морето с БВМ-то и слушаш радио...
Според теб програмата ‘Клек в 20 повторения’ какво означава?
Ако се затрудняваш да отговориш - програмата е 1 серия 20 пъти клек по описания начин + още нещо, което не е толкова важно. И са дадени няколко примерни програми. Общото в тях е, че...има 1 серия клек в 20 повторения по описания начин :)
15.12.09
10:41
казано от Oranje на 15.12.09, 10:24:
казано от Павел Пеловски на 15.12.09, 10:14:
Ако решиш да пробваш програмата няма да е зле да пуснеш тук клипче как клякаш, за да ти видим техниката дали не е много грешна :)Видях темата но в крайна сметка не ми стана ясно кое точно е програмата :(
Програмата ‘Отиване на море с БВМ-то’ означава, че:
-отиваш на морето с БВМ-то и 3 руси мацки;
-отиваш на морето с БВМ-то и си пуснал Софка Маринова;
-отиваш на морето с БВМ-то и слушаш Мотърхед;
-отиваш на морето с БВМ-то без кърпа за плаж;
-отиваш на морето с БВМ-то с приятел;
-отиваш на морето с БВМ-то с два ГСМа на Виваком и мТел;
-отиваш на морето с БВМ-то с 1 ГСМ;
-отиваш на морето с БВМ-то и си си забравил ГСМа;
-отиваш на морето с БВМ-то и слушаш радио...
Според теб програмата ‘Клек в 20 повторения’ какво означава?
Ако се затрудняваш да отговориш - програмата е 1 серия 20 пъти клек по описания начин + още нещо, което не е толкова важно. И са дадени няколко примерни програми. Общото в тях е, че...има 1 серия клек в 20 повторения по описания начин :)
Мерси за разяснението
казано от Павел Пеловски на 14.12.09, 20:58:
... каква тренировка да правя за обем на краката защото релеф имам от футбола но краката са ми като клечки и много ме дразнят ако може да ми дадете някаква програма.
... ходя вече близо месец на фитнес 5 дена в седмицата от който правя веднъж крака и няма никакъв ефект :)
Най-добре,напиши подробно какво си правил досега за тях+брой серии и повторения.Тогава ще получиш по-конкретни съвети.И освен това месец във фитнеса не е много,а килограмите ти-също,както е писал Петко К.
15.12.09
20:11
казано от Миро на 15.12.09, 15:17:
... каква тренировка да правя за обем на краката защото релеф имам от футбола но краката са ми като клечки и много ме дразнят ако може да ми дадете някаква програма.
... ходя вече близо месец на фитнес 5 дена в седмицата от който правя веднъж крака и няма никакъв ефект :)
Най-добре,напиши подробно какво си правил досега за тях+брой серии и повторения.Тогава ще получиш по-конкретни съвети.И освен това месец във фитнеса не е много,а килограмите ти-също,както е писал Петко К.
Преди за крака съм тренирал следното:
1.клякане с щанга———————-> 4 серий по 6 повторения
2.лег преса———————> 4 серий по 6 повторения
3.Бедрено разгъване———————> 4 серий по 6 повторения
4.Бедрено сгъване———————> 4 серий по 6 повторения
5.Повдигане на пръсти от стоеж————-> 4 серий по 12 повторения
6.Повдигане на пръсти от седеж—————> 4 серий по 12 повторения
Ето това беше моята тренировка за крака като скоро докараха нов уред “Хакен клек” чух че бил много добър и полезен за разтежа на бедрените мусколи но още не съм го пробвал
Мнението беше редактирано от Павел Пеловски на 15.12.09 20:11.
Не са ли малко повторенията? 1.клякането поне 8-10 може да се направят, 2.Легпреса-от 10 до 15, 3.бедрено разгъване-10-12 до 15, 4.сгъване-същото, 6.от седеж-12 до 15
17.12.09
16:50
Искам да попитам каква тренировка да правя за обем на краката защото релеф имам от футбола но краката са ми като клечки и много ме дразнят ако може да ми дадете някаква програма.
Аз съм 182см 62кг ходя вече близо месец на фитнес 5 дена в седмицата от който правя веднъж крака и няма никакъв ефект мислех два пъти седмично да правя крака но съм объркан затова ако може помогнете :)
Тренирай цялото тяло в една тренировка през 3 дни.1ден тренираш, 3 дни ядеш и почиваш.
Ето ти и програма.
Вдигане от лег с Щ 3работни по 6-8 повторения
Вдигане от полулег с Щ 3 по 6-8
Гребане с Щ лек наклон 10-15 градуса 4 по 6-10
Вдигане зад врат с Щ и облекалка 3 по 6-10
Кофички за трицепс 4 по 8-10
Сгъване с Д за бицепс 3 по 6-8
Сгъване с Щ за бицепс 2 по 8-10
Клек с Щ 3 по 8-12
Повдигане на пръсти на калф или смит машина 4 по 15-20
Коремни преси 2 по макс
5-10 мин.колело миним.интензивност.
Храни се 7 пъти дневно - 2500-3000 калории,7 пъти по20- 25гр протеин на преим са 140-175грама дневно-достатъчни за твоето тегло.Яж овес,картофи,ориз,пилешко,телешко,риба,яйца,извара.Направи сам меню и тогава питай за съвет.
Тренирай така 5- 6 месеца и после ще правиш четворен сплит.
Не слушай глупости-трябва ти взрив в една тренировка и после 3 дни пълна почивка.сън 8 часа на денонощие.
Аз бях 62кг 181см.Сега съм 95 и продължавам да качвам.Няма невъзможни неща.Никога не ползвай химия.Яж протеинови добавки и гейнъри.Ти нямаш никаква маса за сплит все още и 4-5 дни да тренираш в седмицата е безумие.
18.12.09
08:57
казано от morley1 на 16.12.09, 21:36:
Малко са, ако иска някаква маса - всичко да е над 10 повторения.
Да,краката са големи мускули,но незнам защо всички гледате по толкова много повторения да прави.При мен нещата бяха така,че и аз имах слабички крака,обаче за няколко месеца (около 3-4),почнах да ги тренирам много сериозно,като наблягах на силата при клека!Правех нещо като пирамида.Примерно 5 серии по 8 ; 6 ; 6 ; 4 ; (и последната серия колкото мога (1 ; 2) с максимум килограми) и резултатите при мен бяха невероятни.Направо краката ми се надуха :) Сега си ги тренирам по-леко с повече повторения да поддържам,че ми изпреварват торса :)
19.12.09
13:05
Вчера ми беше тренировката за крака и я направих по следния начин :
1.клякане с щанга———————-> 4 серий по 12 повторения
2.лег преса———————> 4 серий по 12 повторения
3.Бедрено разгъване———————> 4 серий по 12 повторения
4.Бедрено сгъване———————> 4 серий по 12 повторения
5.Повдигане на пръсти от стоеж————-> 4 серий по 12 повторения
6.Повдигане на пръсти от седеж—————> 4 серий по 12 повторения
Така по добре ли е и ако имате някакви забележки моля изкажете ги зашото аще събирам опит
По-добре.Ако ти е тежка може да съкратиш малко сериите.Примерно:
1.клякане с щанга———————-> 4 серии по 12 повторения
2.лег преса———————> 2-3 серии по 12 повторения(или изобщо не го правиш като имаш клекове)
3.Бедрено разгъване———————> 3 серии по 12 повторения
4.Бедрено сгъване———————> 4 серии по 12 повторения(може да опиташ 3х12 + 1серия 6-10 повт с по-голяма тежест)
5.Повдигане на пръсти от стоеж————-> 3 серии по 12 повторения
6.Повдигане на пръсти от седеж—————> 2-3 серии по 12 повторения
Аз бих го правил така:
1. клек 4х10
2. лег преса 4х10
3. бедрено разгъване 3х12
4. бедрено сгъване 3х12
5. повдигане на пръсти от стоеж 3х20
20.12.09
19:24
Да , фокусирай се върху горната част на краката , прасеца няма смисъл засега да го тренираш с 2 упражнения , които между другото са подобни.
21.12.09
13:34
Мерси на всички за съдействието мисля да послушам morley1 и да използвам тази програма
1. клек 4х10
2. лег преса 4х10
3. бедрено разгъване 3х12
4. бедрено сгъване 3х12
5. повдигане на пръсти от стоеж 3х20
21.12.09
14:12
Някои викат че краката растат от повечко бройки но моите пораснаха най-много от 6-ци и 8-ци
прави така
Клек 5х6-8
Разгъване 4х8
Сгъване 4х8
и пробвай някое упражнение за прасец не мога да ти предложа някое защото прасците са ми слаби но с тези упражнения на натурално имам близо 70 бедро което не е малко за стажа и годините ми ;)