16.12.09
12:16
Здравейте на всички. Моля за няколко съвета относно тренировъчната ми програма , че не съм сигурен дали е правилна.
В момента тренирам 5 пъти в седмицата.
Понеделник: Гърди и рамо
Гърди - 8 серии по 10 повторениа от лег .
Рамо - повдигане на ръцете напред с лост 4 серии по 8 повторения , повдигане на ръцете встрани с дъмбели - 4 серии по 8 повторения.След което правя 20-тина минути корем.
Вторник: Бицепс , предмишница и трицепс
Бицепс - 8х10 сгъвания с прав лост , след това 6х10 сгъвания с дъмбели , след това бицепсово сгъване с надхват 6х8 и 8x10 кофички на пейка.
Сряда: Гръб
3 серии по 5 повторения набирания след което повдигане на щанга над глава със широк хват 6х8 и след това трапецовидно повдигане на рамене - 6 серии по 8 повторения.После 20-тина минути корем.
Четвъртък - почивка
Петък = Понеделник
Събота= Вторник
Неделя - Почивка
Мерси предварително :)
п.с тренирам предимно за релеф
Темата беше редактирана от shinoK на 16.12.09 12:19.
А къде са ти краката? Не прави грешката да ги пренебрегваш, защото и те са важни!
казано от PesHakIz на 16.12.09, 13:51:
А къде са ти краката? Не прави грешката да ги пренебрегваш, защото и те са важни!
Ще ги вмъкна някъде , примерно понеделник и сряда . Но по-важно ми е дали така както съм съчетал мускулните групи и изброените упражнения са правилни ?
16.12.09
14:17
Със суперправилна програма и грешно хранене нищо няма да направиш.
Колкото до програмата - целта при релеф е да имаш по-висок енергоразход. Една серия клек ти гори повече от 20 серии повдигане встрани или сгъване с дъмбели.
А за 20 минути корем мога само да ти се поклоня до земята. Е, разбира се, ако можеш да се задържиш поне минута като на снимката, но ти сигурно можеш, щом отделяш толкова време.
казано от Владимир92 на 16.12.09, 14:11:
Я първо си намести краката пък тогава питай...
До сега не тренирах за крака , защото редовно тичам и мислех че е достатъчно.От днес както казах в предишния си пост ще ги тренирам и в понеделник и сряда.
казано от Oranje на 16.12.09, 14:17:
Със суперправилна програма и грешно хранене нищо няма да направиш.
Колкото до програмата - целта при релеф е да имаш по-висок енергоразход. Една серия клек ти гори повече от 20 серии повдигане встрани или сгъване с дъмбели.
А за 20 минути корем мога само да ти се поклоня до земята. Е, разбира се, ако можеш да се задържиш поне минута като на снимката, но ти сигурно можеш, щом отделяш толкова време.
20-те минути корем не са много , просто не тренирам с тежести ,а правя коремни преси и сгъвания на краката в легнало положения.И пак стигнахме до началото , конкретен отговор на въпроса ми все още няма :)
16.12.09
14:46
Трудно е да се отговори конкретно без въобще да си задал въпрос :)
Ето ти някои неща, които говорят против ‘правилността’ на програмата ти:
- трицепсът е по-голям мускул от бицепса, а го тренираш с 1 упражнение, докато бицепса - с 3. Всеки има по-малко сланина на бицепса, отколкото на трицепса. То не че сланината се сваля локално, но това е друга тема;
- ‘повдигане на щанга над глава’ едва ли е за гръб;
- отново имаш 1 упражнение за гръб, а пък 3 за бицепс...
Човекът на снимката не тренира с тежести, а със собственото тяло ;)
Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 16.12.09 14:47.
Отделно 8 серии за гърди само на лег..... според мен са безмислени толкова... 4 лег и 4 полулег по-разумно ми звучи ;)
казано от Oranje на 16.12.09, 14:46:
Трудно е да се отговори конкретно без въобще да си задал въпрос :)
Ето ти някои неща, които говорят против ‘правилността’ на програмата ти:
- трицепсът е по-голям мускул от бицепса, а го тренираш с 1 упражнение, докато бицепса - с 3. Всеки има по-малко сланина на бицепса, отколкото на трицепса. То не че сланината се сваля локално, но това е друга тема;
- ‘повдигане на щанга над глава’ едва ли е за гръб;
- отново имаш 1 упражнение за гръб, а пък 3 за бицепс...
Човекът на снимката не тренира с тежести, а със собственото тяло ;)
За трицепса съм допуснал грешка , него го тренирам и с лост от лег с тесен хват.А третото упражнение по-скоро го използвам за предмишница.
- ‘повдигане на щанга над глава’ едва ли е за гръб; Да , може би отива повече към рамото , но лично аз усещам и голямо натоварване в гърба ,а и скроо четох статия на някакъв културист ,че го изпълнява в тренировката си за гръб.
казано от PesHakIz на 16.12.09, 14:52:
Отделно 8 серии за гърди само на лег..... според мен са безмислени толкова... 4 лег и 4 полулег по-разумно ми звучи ;)
Мерси , една грешка по-малко :)
16.12.09
18:59
казано от shinoK на 16.12.09, 12:16:
Здравейте на всички. Моля за няколко съвета относно тренировъчната ми програма , че не съм сигурен дали е правилна. Бъди сигурен ,че е неправилна !
Гърди - 8 серии по 10 повторениа от лег .4 серии лег , 4 полулег , 3 флайс/кофички
Рамо - повдигане на ръцете напред с лост 4 серии по 8 повторения , повдигане на ръцете встрани с дъмбели - 4 серии по 8 повторения. - Поне едни раменни преси вкарай. Ако са пред врат значи оставяш разтварянето встрани , ако са зад врат оставяш разтварянето напред.
След което правя 20-тина минути корем. - Това е безмислено , по-добре прави корем най-много в почивните дни..Вторник: Бицепс , предмишница и трицепс
Бицепс - 8х10 сгъвания с прав лост , след това 6х10 сгъвания с дъмбели , след това бицепсово сгъване с надхват 6х8 и 8x10 кофички на пейка. - Почни с трицепс и прави френско от легх4 серии с щанга ако нямаш проблем. Просто е най-доброто. Кофичките на пейка може да ги оставиш ,но има и по-добри упражнения. Може да вкараш разгъване с 2 ръце зад глава.Трицепса прави ръката голяма.За бицепс са ти много сериите.Намали ги ! Сгъването с лост го направи с крив щом правиш сгъвания с дъмбели. За различна глава на бицепса е !Предмишница прави последна. За ръце е хубаво да не ти се събират повече от 10 серии защото може да претренираш , но при всеки е различно. Все пак най-добре се усеща кога да спреш когато “гори” и е здраво напомпана.Сряда: Гръб
3 серии по 5 повторения набирания след което повдигане на щанга над глава със широк хват 6х8 и след това трапецовидно повдигане на рамене - 6 серии по 8 повторения.После 20-тина минути корем.
Една от най-глупавите тренировка за гръб които може да има.Първо набиране , после гребане с щанга/дъмбел , мечка,тяга не ти препоръчвам тъй като може да направиш някоя глупост.. Тогава чак си прави корема и трапеца.
Четвъртък - почивка
Петък = Понеделник
Събота= Вторник
Неделя - Почивка
А срядата къде отиде ?Мерси предварително :)
п.с тренирам предимно за релеф
Поредния неразбиращ разликата между релеф и маса.. Може да си 100кг. и 70кг. и двамата да са еднакво мазни , естествено тези хора ще кажат ,че релефен е този на 100кг.
Няма да е зле да не прекаляваш със сладкото , хляба и боклуците ако искаш да постигнеш нещо !
казано от Muhammad Ali на 16.12.09, 18:59:
казано от shinoK на 16.12.09, 12:16:
Здравейте на всички. Моля за няколко съвета относно тренировъчната ми програма , че не съм сигурен дали е правилна. Бъди сигурен ,че е неправилна !
Гърди - 8 серии по 10 повторениа от лег .4 серии лег , 4 полулег , 3 флайс/кофички
Рамо - повдигане на ръцете напред с лост 4 серии по 8 повторения , повдигане на ръцете встрани с дъмбели - 4 серии по 8 повторения. - Поне едни раменни преси вкарай. Ако са пред врат значи оставяш разтварянето встрани , ако са зад врат оставяш разтварянето напред.
След което правя 20-тина минути корем. - Това е безмислено , по-добре прави корем най-много в почивните дни..Вторник: Бицепс , предмишница и трицепс
Бицепс - 8х10 сгъвания с прав лост , след това 6х10 сгъвания с дъмбели , след това бицепсово сгъване с надхват 6х8 и 8x10 кофички на пейка. - Почни с трицепс и прави френско от легх4 серии с щанга ако нямаш проблем. Просто е най-доброто. Кофичките на пейка може да ги оставиш ,но има и по-добри упражнения. Може да вкараш разгъване с 2 ръце зад глава.Трицепса прави ръката голяма.За бицепс са ти много сериите.Намали ги ! Сгъването с лост го направи с крив щом правиш сгъвания с дъмбели. За различна глава на бицепса е !Предмишница прави последна. За ръце е хубаво да не ти се събират повече от 10 серии защото може да претренираш , но при всеки е различно. Все пак най-добре се усеща кога да спреш когато “гори” и е здраво напомпана.Сряда: Гръб
Една от най-глупавите тренировка за гръб които може да има.Първо набиране , после гребане с щанга/дъмбел , мечка,тяга не ти препоръчвам тъй като може да направиш някоя глупост.. Тогава чак си прави корема и трапеца.
Четвъртък - почивка
Петък = Понеделник
Събота= Вторник
Неделя - Почивка
А срядата къде отиде ?Мерси предварително :)
п.с тренирам предимно за релефПоредния неразбиращ разликата между релеф и маса.. Може да си 100кг. и 70кг. и двамата да са еднакво мазни , естествено тези хора ще кажат ,че релефен е този на 100кг.
Няма да е зле да не прекаляваш със сладкото , хляба и боклуците ако искаш да постигнеш нещо !
За гръб такава ми е тренировката поради липса на уреди , “А срядата къде отиде” - срядата гръб .Мерси за другите съвети , ще са ми от полза
Кой се е родил научен :) ? Нали за това съм тук ,за да науча нещо ново...
Мнението беше редактирано от shinoK на 16.12.09 19:41.
“Сряда: Гръб
3 серии по 5 повторения набирания след което повдигане на щанга над глава със широк хват 6х8 и след това трапецовидно повдигане на рамене - 6 серии по 8 повторения.После 20-тина минути корем. “
Тука друго пише, не че почиваш тогава хахаха :Р
казано от PesHakIz на 16.12.09, 19:28:
“Сряда: Гръб
3 серии по 5 повторения набирания след което повдигане на щанга над глава със широк хват 6х8 и след това трапецовидно повдигане на рамене - 6 серии по 8 повторения.После 20-тина минути корем. “
Тука друго пише, не че почиваш тогава хахаха :Р
:D , тъкмо се усетих какво съм написал и видях ,че си ме изпреварил. Ali ме обърка ;D
http://www.bb-team.org/fitness/workouts/all/
Защо не си избереш нещо в готов вид?