17.12.09
00:23
Здравейте амии вчера тренирах за ръце и тренировката не беше нищо особено и днес реших пак да тренирам за ръце.Правих опражнения за бицепс със щанга и после с обратен захват за предмишница уж.
Час по късно забелязах,че имам две синини на рацете на едно и също място и на двете който понаболяват малко,въпрасът ми е възможно ли е това от претоварване и някой имал ли е такива случки не съм тренирал със супер многото кг. но се понатоварих доста:)
Извинявам се ако темата не е за точният раздел нов съм във форума.
Здравей!
Не разбрах къде точно са синините.
Все пак синини се получават при следните случаи:
- удар
- силен продължителен натиск (например тежка щанга на врата при клек)
- вътрешно разкъсване на тъкани (което всъщност е валидно и за двата гореописани случая)
Е, имаш ли съмнения за нещо подобно?
Мнението беше редактирано от Vic на 17.12.09 08:26.
17.12.09
09:29
Какъв тип са синините,само като малки точки или са по-големи?Може да са ти се появили стрии,те в началото са сини.Започни да се мажеш с бебешко олио,за да направиш кожата по-еластична.А ако са синки значи или някаде си се ударил,без да се усетиш или ти е мн чувствителна кожата.Погледни ги хубаво дали не са стрии,те са сини и болят.
17.12.09
11:11
Ами ето снимка http://img121.imageshack.us/img121/9498/problemp.jpg бях спрял да тренирам за 1 месец и сега пак почнах преди 1 седмица не вярвам да се получат стрии от 3 4 тренировки.
Мнението беше редактирано от ladadalqlq на 17.12.09 11:13.
17.12.09
11:33
Доста прилича на спукана вена при взимане на кръв, там стрии едва ли могат да излязат...
казано от soul rebel на 17.12.09, 11:33:
Доста прилича на спукана вена при взимане на кръв, там стрии едва ли могат да излязат...
Съгласен. Стрии на това място не излизат. И наистина прилича на спукана вена, което е странно.
Възможно ли е да си си причинил някакви микроразкъсвания на мускулни влакна? Или да си притискал ръцете на стойката, например?
Все пак не бих се тревожил много на твое място, не е нещо сериозно.
17.12.09
12:50
По принцип стрии могат да се получат на тези места(поне аз имам),но и аз мисля,че е спукан кръвоносен съд и то не един.Почини 2-3 дена и през следващата седмица не натоварвай ръцете