17.12.09
00:23
Здравейте амии вчера тренирах за ръце и тренировката не беше нищо особено и днес реших пак да тренирам за ръце.Правих опражнения за бицепс със щанга и после с обратен захват за предмишница уж.
Час по късно забелязах,че имам две синини на рацете на едно и също място и на двете който понаболяват малко,въпрасът ми е възможно ли е това от претоварване и някой имал ли е такива случки не съм тренирал със супер многото кг. но се понатоварих доста:)
Извинявам се ако темата не е за точният раздел нов съм във форума.
Здравей!
Не разбрах къде точно са синините.
Все пак синини се получават при следните случаи:
- удар
- силен продължителен натиск (например тежка щанга на врата при клек)
- вътрешно разкъсване на тъкани (което всъщност е валидно и за двата гореописани случая)
Е, имаш ли съмнения за нещо подобно?
Мнението беше редактирано от Vic на 17.12.09 08:26.
17.12.09
09:29
Какъв тип са синините,само като малки точки или са по-големи?Може да са ти се появили стрии,те в началото са сини.Започни да се мажеш с бебешко олио,за да направиш кожата по-еластична.А ако са синки значи или някаде си се ударил,без да се усетиш или ти е мн чувствителна кожата.Погледни ги хубаво дали не са стрии,те са сини и болят.
17.12.09
11:11
Ами ето снимка http://img121.imageshack.us/img121/9498/problemp.jpg бях спрял да тренирам за 1 месец и сега пак почнах преди 1 седмица не вярвам да се получат стрии от 3 4 тренировки.
Мнението беше редактирано от ladadalqlq на 17.12.09 11:13.
17.12.09
11:33
Доста прилича на спукана вена при взимане на кръв, там стрии едва ли могат да излязат...
Доста прилича на спукана вена при взимане на кръв, там стрии едва ли могат да излязат...
Съгласен. Стрии на това място не излизат. И наистина прилича на спукана вена, което е странно.
Възможно ли е да си си причинил някакви микроразкъсвания на мускулни влакна? Или да си притискал ръцете на стойката, например?
Все пак не бих се тревожил много на твое място, не е нещо сериозно.
17.12.09
12:50
По принцип стрии могат да се получат на тези места(поне аз имам),но и аз мисля,че е спукан кръвоносен съд и то не един.Почини 2-3 дена и през следващата седмица не натоварвай ръцете