25.02.05
10:09
Здравейте
Смятате ли, че е добре да се тренират гърдите и гърба по 2 пъти седмично
Значи имам предвид:
1.Понеделник- Гърди, трицепс
2.Вторник- Гръб, бицепс
3.Сряда- Рамо, крака
4.Четвъртък- Гърди, трицепс
5.Петък- Гръб, бицепс
Корема си го правя в 3 от тези 5 тренировки, без да съм определил конкретни дни
Смятате ли че претренирам или времето е достатъчно да се възстановят мускулните групи
25.02.05
10:24
не мога да ти дам кой знае колко компетентно мнение, но според мен вероятността да претренираш е голяма. 3-4 пъти в седмицата е достатъчно да тренираш. освен това ти правиш 5 дена без почивка. прави така - 2 дена тренировка, 1 почивка. ако ти е по-удобно можеш и да си определиш ден за даден мускул, ден за почивка, да кажем понеделник гърди+трицепс, вторник гръб+бицепс, сряда почивка и т.н.
100% ще претренираш
1во когато правиш гърди трицепса се измаря и няма да можеш добре да го натовариш след гърдите
2ро за 1 ден не може да си отпочине и да правиш рамо при положение че си го претоварил
3то всяка мускулна група се нуждае поне от 3 дена почивка препоръчително 4
Можеш да направиш така:
Понеделник: Гърди Бицепс
Вторник: Крака
Сряда: Рамо Трицепс
Четвъртък почивка
Петък: Гръб Трапец
Събота: почивка
и после пак наново въртиш цикъла
в момента аз съм по тази програма
Еми щом си напред толкова няма проблем да тренираш и така:
1.Гръб и гърди
2.Бицепс трицепс
3,рамо крака
4.почивка
После цикъла почва отново
На 2седмици ги прави в суперсерии.Тази програма си е направо супер брутална Така че 2месеца и не повече :wink:
mile яко си се объркал
ти пробвал ли си да правиш гърди и гръб в един ден...
аз обикн след добра тренировка за гръб която трае 45-55 мин ми се драйфа направо ,а кво остана и гарди като включа, 2 големи мускулни групи, а и след гърди и гръб като сложиш рацете 1во трицепса няма да ти е отпочинал и най мн да претовари човека
Абе аз съм имал доста добър резултат от тренировка на гърба и гърдите в един ден. Всичко си е индивидоално и си зависи от много неща.
по-здрави
[quote author=“PaKo”]mile яко си се объркал
ем за миле незнам брат ама аз в момента тренирам така гърди гръб в една тренировка и бицепс трицепс в една :) само че ги правя в суперсерии и честно да ти кажа се чувствам много добре
26.02.05
16:57
[quote author=“PaKo”]1во когато правиш гърди трицепса се измаря и няма да можеш добре да го натовариш след гърдите
Е тва беше мнение! :) Пич, след гърдите именно защото трицепсът е поуморен ти трябва съвсем малко за да го донатовариш... Гърди+ трицепс и Гръб+бицепс са тренировки класика в жанра!
26.02.05
19:34
[quote author=“acrimonious”][quote author=“PaKo”]1во когато правиш гърди трицепса се измаря и няма да можеш добре да го натовариш след гърдите
Е тва беше мнение! :) Пич, след гърдите именно защото трицепсът е поуморен ти трябва съвсем малко за да го донатовариш... Гърди+ трицепс и Гръб+бицепс са тренировки класика в жанра!
По този въпрос има две мнения .
Колкото до първото мнение , според мен определено така ще претренираш яко ( ако не зобиш де ) ,но в крайна сметка ,ако с такива тренировки има добри резултати , защо ще я спираш ?
[quote author=“PaKo”]mile яко си се объркал
аз обикн след добра тренировка за гръб която трае 45-55 мин ми се драйфа направо ,а кво остана и гарди като включа, 2 големи мускулни групи, а и след гърди и гръб като сложиш рацете 1во трицепса няма да ти е отпочинал и най мн да претовари човека
Ами разбира се че съм тренирал,щом съм я писал.Много яка тренировка е това.Итрябва страшна концентрация и възтановяване :wink: