15.12.09
12:11
Известно време си тренирам вкъщи и си измислих вариация на лицевите опори , ако може някой с повече опит да коментира.
Упражнението е елементарно..просто си правя лицеви опори,но вече ги правя над 20 и ми става безинтересно и слагам една гира на кръста, така правя по малко повторения и повече се натоварвам.Има ли значение каде пада тежеста..ш’ото ако не е на кръста ми бяга гирата :( ! Чакам коментари :))) предварително благодаря!
15.12.09
13:02
Разнообрази още с : Лицеви с вдигнати крака, с пляскане на ръцете, на една ръка, със събрани ръце под гърдите... има още много вариации, а като бройка 20 е нищо. Пробвай да направиш 250 лицеви за време... 5х50.. после 3х80. Но 20 бройки е много несериозно без тежест.
казано от Ivan Boichev на 15.12.09, 13:02:
Разнообрази още с : Лицеви с вдигнати крака, с пляскане на ръцете, на една ръка, със събрани ръце под гърдите... има още много вариации, а като бройка 20 е нищо. Пробвай да направиш 250 лицеви за време... 5х50.. после 3х80. Но 20 бройки е много несериозно без тежест.
20-30 броя ги правихме с моите приятели, когато бяхме на по 12 годинки. Както и да е, не те съветвам да правиш с пляскане и на една ръка. Няма смисъл, ако ти е малък стажа или пък не се занимаваш с някакъв спорт освен “домашния”.
15.12.09
17:45
Ами аз на 20 се радвам щот преди бях едно кюфте и 5 не можех да правя :)
15.12.09
17:49
казано от Радомир Ангелов на 15.12.09, 12:11:
Известно време си тренирам вкъщи и си измислих вариация на лицевите опори , ако може някой с повече опит да коментира.
Взимаш 3 стола - по един за всяка ръка и един за краката. Столовете, на които слагаш ръцете, поставяш на подходящо разстояние един от друг (подходяща широчина на опората). Тази “постановка” ще ти даде възможност да пускаш тялото доста по-ниско. Любопитен съм дали ще ти хареса.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 15.12.09 17:50.
15.12.09
17:56
ХеХе!
Точно 2 стола имам в стаята..иначе го пробвах..ще го практикувам и това !
казано от VEGATA на 15.12.09, 15:29:
20-30 броя ги правихме с моите приятели, когато бяхме на по 12 годинки. Както и да е, не те съветвам да правиш с пляскане и на една ръка. Няма смисъл, ако ти е малък стажа или пък не се занимаваш с някакъв спорт освен “домашния”.
А защо да няма смисъл от по-трудни вариации? Безкрайните серии лицеви имат слаб, по-скоро косвен, ефект за качване на маса и на практика никакъв за сила.
Остава да ги правиш за някаква там издържливост на гърди/рамене/ръце или за удоволствие :)
АКо слагаш тежест,ползвай раница така тежестта не не натоварва кръста толкова,както с колан и гира.
19.12.09
08:40
http://www.youtube.com/watch?v=sm1K_pdVX0s
Пробвай да правиш в една серия по 5 от всеки вид. 3-5 серии са добре.
А ако искаш да тренираш цялото тяло там са и другите части на тренировката на Долфа, подходяща е в домашни уславия.