19.12.09
13:43
Мисля да сменя тренировачния си сплит със следния. Може ли да ми помгнете да го до усъвършенствам. Мисля го с по 1 ден почивка между дните. Целта ми е маса и малко разнообразяване на сплита до сега дълго време бях с 1ден Гърди, 2ден Ръце, 3ден Гръб,Трапец, 4ден Рамо
1 Ден- Гърди, Трицепс:
1) Лежанка средна част(4/8)
2) Горна част (3/8)
3) Кофички(3/8)
4) Флайс(3/8)(редувам Флайс, Кросоувър, Пулоувър- всяка тренировка)
5) Лег тесен хват(4/8)
6) Френско(3/8)
7) Разгъване на горен скрипец(3/8)
По принцип правя прим първата серия с по леки килограми до 10 за да загрея всяко управжение. Чудя се тука дали да не махна тесния хват за трицепс, защото имам лежанка все пак и да почвам с Фреснко трицепса, но какво да добавя като друго упражнение?
2 Ден- Гръб, Бицепс:
1) Набирания широк вхат(правя ги на бройка около 30 на тренировка)(мисля 2 седмици набирания, на третата горен скрипец зад врат, след това 2 седмици набирания, после зад врат и т.н.)
2) Придърпване на горен скрипец- тесен хват(3/8)
3) Мечка(3/8)(редувам с гребане с дъмбел)
4) Придърпване на долен скрипец(3/8)(редувам с дърпане на горен с изпънати ръце напред)
5) Сгъване на щанга от стоеж(4/8)
6) Сгъване с дъмбели(различни вариации редувам в тренировките)(3/8)
7) Скотово сгъване(3/8)(редувам с концентично(ръката облегната в стена) или 21(в 3 серии))
3) Ден- Рамо, Трапец, Предмишница
1) Щанга зад врат(4/8)
2) Разтваряне с дъмбели в страни(3/8)
3) Предно рамо(разтваряне с дъмбели напред(3/8)(редувам с вдигам напред кръгла тежест 15 кг примерно)
4) Задно рамо (3/8)
5) Трапец(4/10) (редувам дъмбели и щанга на седмица)
6) Предмишница(3/10)
Интересува ме къде мога да вкарам малко преса, и къде малко кардио на колело(10-15 мин) Или пък да редувам едната седмица преса другата кардио, но в кой ден?
Темата беше редактирана от raksun на 19.12.09 13:46.
Имаш 7 упражнения за ръце и нито едно за крака, които са ти половината тяло...
Някаква съществена причина да не ги включваш в програмата или...?
Моята програма е почти същата само 3тия ден правя рамо и крака корем , а трапеца може да го сложиш при гърба
Защо скрипеца е зад врат?Освен това къде са 2 от най-добрите упражнения за гръб- гребане с лост/дъмбели и мъртва тяга.
Той прави темата точно за да му помогнете, не да го питате къде са. Tой ако е знаел къде са, изобщо нямаше да прави темата. :lol:
не тренирам крака, нито мъртва тяга поради здравословни проблеми щото ми натоварват една проблемна област. Гребането с дъмбел съм го записал че го редувам с мечка. А защо зад врат придърпвам скрипец? Защото натоварва добре, но все пак набиранията са си набирания. Интересува ме дали упражнения са добре да не са много това онова
Мнението беше редактирано от raksun на 19.12.09 22:02.