Тренирам ли правилно ?

20.12.09
09:25

В момента наблягам на 4 мускула - бицепс, трицепс, делтоиден и гърди. За бицепса и трицепса тренирам като редувам упражнения за тях едно след друго. За бицепс правя Бицепсово сгъване с щанга,а за трицепса Изтласкване от лег с тесен хват, и за двете използвам 22кг щанга. Раменете ги тренирам с Повдигане на ръцете напред, като съм хванал 13кг щанга с двете ръце. Тренировката на гърдите е след тази на раменете, правя упражнението Изтласкване на щанга от лег с 22 килограмовата щанга.След тренировка пия 3 яйца(белтък и жълтък).Тренирам бицепса и трицепса на 1 ден, на следващия рамо и гърди, на по-следващия почивам. Това правилно ли е ? Правилно ли е да има ден на пълен мързел ? Правилно ли е да пия 3 яйца след тренировка ? 22кг щангата е дълга 110 см, а 13килограмовата е 35 см. Притежавам и едно гюленце с дръжка което е 15 килограма. Знам, че не бива да се ограничавам до 1 упражнение на мускул, но предпочитам да тренирам у дома, а не във фитнеса. Ако е наложително прибавянето на упражнения за конкретните мускули, моля кажете ми упражнения спрямо тежестите, с които разполагам. Благодаря.

20.12.09
09:34

казано от mit на 20.12.09, 09:25:

В момента наблягам на 4 мускула - бицепс, трицепс, делтоиден и гърди. За бицепса и трицепса тренирам като редувам упражнения за тях едно след друго. За бицепс правя Бицепсово сгъване с щанга,а за трицепса Изтласкване от лег с тесен хват, и за двете използвам 22кг щанга. Раменете ги тренирам с Повдигане на ръцете напред, като съм хванал 13кг щанга с двете ръце. Тренировката на гърдите е след тази на раменете, правя упражнението Изтласкване на щанга от лег с 22 килограмовата щанга.След тренировка пия 3 яйца(белтък и жълтък).Тренирам бицепса и трицепса на 1 ден, на следващия рамо и гърди, на по-следващия почивам. Това правилно ли е ? Правилно ли е да има ден на пълен мързел ? Правилно ли е да пия 3 яйца след тренировка ? 22кг щангата е дълга 110 см, а 13килограмовата е 35 см. Притежавам и едно гюленце с дръжка което е 15 килограма. Знам, че не бива да се ограничавам до 1 упражнение на мускул, но предпочитам да тренирам у дома, а не във фитнеса. Ако е наложително прибавянето на упражнения за конкретните мускули, моля кажете ми упражнения спрямо тежестите, с които разполагам. Благодаря.

Тренирай и крака и гръб

Мнението беше редактирано от mehur40 на 20.12.09 09:35.

20.12.09
10:01

Защо са ми крака и гръб ? Искам мускули и маса на ръцете и гърдите за момента.

20.12.09
10:04

По-добре се откажи...

ПИ

20.12.09
10:10

казано от mit на 20.12.09, 10:01:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

20.12.09
10:11

казано от p17bull на 20.12.09, 10:10:

казано от mit на 20.12.09, 10:01:

ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

Смееш се, ама и ти беше същия преди 3 месеца. Така, че по-добре му налейте нещо в главата(ако е възможно), вместо да го храните, и без това няма на къде по-зле да стане момчето, вижда се, че е направо позор.

Мнението беше редактирано от El padre на 20.12.09 10:14.

GO

20.12.09
10:18

казано от Владимир92 на 20.12.09, 10:04:

По-добре се откажи...

Ако не ти се чете и не искаш да разбереш защо са ти крака и гръб,найстина е по-добре да се откажеш.

20.12.09
10:19

Добре момчета, смешничко е, радвам се, че ви разсмях малко..

20.12.09
10:21

казано от gogata2427 на 20.12.09, 10:18:

казано от Владимир92 на 20.12.09, 10:04:

По-добре се откажи...

Ако не ти се чете и не искаш да разбереш защо са ти крака и гръб,найстина е по-добре да се откажеш.

Добре щом са толкова важни, кажете упражнения които да мога да правя с наличните ми уреди.

20.12.09
10:23

Пътя по който си тръгнал, правейки по едно упражнение за ограничен брой мускулни групи няма да те отведе никъде освен към това да се откажеш да тренираш въобще. Ако искаш мускули трябва да тернираш с повече упражнения и по-голяма тежест, хранейки се не само с яйца,пиейки ги като сврака, а въобще да си направиш по-добър хранителен режим и тренировъчен такъв. Тренирай всички мускулни групи, за да не създаваш дисбаланс в развитието на тялото си.
Всичко е прекалено дълго, за да бъде обяснено в един пост, затова ти предлагам да си купиш книга за културизъм и да я прочетеш. Не струва много, а информацията, която ще получиш ще е далеч по-полезна от драсканиците на хора от форума (тук включвам и себе си). От теб зависи дали искаш да знаеш или само да отбиеш номера пред съвестта си, казвайки си че все пак си питал във форума.

20.12.09
10:29

Това се опитват да ти кажат всички тук, а именно, че ако не да посещаваш зала, което и аз не правя, то поне е хубаво да си разшириш по някакъв начин асортимента от тежести - направи си дъмбели, направи си щанга, на които могат да се сменят тежестите. и ще откриеш колко много упражнения може да правиш, но с два лоста и една пудовка ранга на упражнения не е кой знае колко голям. Аз започнах да тренирам с един лост от 12 кг като към него привързвах тухли с въженце. С времето си направих зала вкъщи, която напълно ми замества скъпите зали и отговаря на нуждите и целите ми. Но пак ти казвам - Прочети книга.

С помощта на два стола и тръба (или тръбата на прахосмукачката) може да правиш inverted row за гръб и бицепс. Може да правиш кофички между тях. Може с кофа вода да гребеш за гръб с една ръка, с туби с вода да правиш разтваряния за рамо. Стойка на ръце с крака на стената - рамо. Лицеви опори различни варианти, коремни преси, клек на един крак, сиси клек, напади. Различните гимнастически стойки, които и 5% от форума нямат сила да направят и задържат и за секунда. Ако си монтираш и един лост на касата на вратата, то и без да ходиш в залата може да имаш хубаво тяло. Ако, разбира се, храната е на ниво.
Между другото, по света има много въпроси, за които са написани томове литература, а отговорът е прост. Твоят въпрос е един от тях - може да взривиш няколко форума с него, но простият отговор е: ако изпълняваш целите си, значи тренираш правилно.
Т.е.:
- ако качваш маса и за месец си качил поне 2 кг - правилно;
- ако чистиш и за месец си свалил 4-6кг - правилно;
- ако наблягаш на бицепс/трицепс и не са порастнали поне с 1,5см за месец - грешно...
Толкова е просто, престанете да търсите магическото :)
Бележка: Горното не важи за достигнали максимума на потенциала си.

Мнението беше редактирано от Юлиян Тодоров на 20.12.09 10:42.

20.12.09
10:39

I.Бицепс - тренирай го с не повече от 3 упражнения (според мен и 2 са абсолютно достатъчни, ако са правилно изпълнени). Доколкото разбрах имаш прав лост и 1 пудовка (гюлето с дръжка). Можеш да правиш 3 серии с лоста и после 3 серии с пудовката за всяка ръка (в надхват и разбира се, ако ти е удобно). Алтернативата на упражнението с пудовката е правия лост - подхват и после надхват. Според мен би могъл да правиш и концентрично сгъване с пудовката (но май 16кг ще са ти много, то сега се сещам, че май и за упражнението с надхват ще ти дойде множко).
II.Трцепс - тук упражненията е добре да са 3 в по 3 серии всяко. Прави френско от лег, после изтласкване с тесен хват. Може да опиташ и с пудовката зад врат с 2 ръце евентално, ако ти е удобно. Можеш да правиш кофички между 2 стола.
III.Рамо - тук можеш да правиш военни преди пред гърди, може да правиш и зад врат, хеликоптер и изнасяне на щангата напред. Принципно е добре да правиш по 1 упражнение за всяка глава - 1.военни преси за предно рамо (или хеликоптер или изнасяне на лоста напред); 2.за средно рамо и хеликоптера става, но тук ти трябват дъмбели за разтваряне встрани; 3.за задно можеш да правиш гребане с щангата - т.е. както за гръб, но чупката в кръста я направи на 90 градуса и придърпваш лоста по-скоро към брадичката или към горните гърди.
IV.Гърди - тук ти трябва полулег, хоризонтален лег и тъй като разполагаш само с лостове, може и обратен лег да правиш. Както споменах за кофичките между 2 стола, между същите 2 стола можеш да правиш кофички за гърди (с лакти встрани и леко приведен напред).

Крака и гръб също трябва да се тренират.
На твое място не бих пил сурови яйца, освен ако не са от баба ти на село.

Мнението беше редактирано от Стоянчо на 20.12.09 10:42.

20.12.09
10:51

Преди ги варях, но по-бързо става да си ги чукна направо в една чашка и да разбъркам. Защо така не бива да пия сурови ?

20.12.09
11:19

казано от mit на 20.12.09, 10:51:

Преди ги варях, но по-бързо става да си ги чукна направо в една чашка и да разбъркам. Защо така не бива да пия сурови ?

ми попринцип няма лошо да ги ядеш и сурови,но трябва да си сигурен,че са отгледани домашно и то от доверен човек в противен случай можеш да хванеш салмунела.С други думи по безопасно е да ги вариш.

20.12.09
11:55

казано от nomad232 на 20.12.09, 10:23:

Пътя по който си тръгнал, правейки по едно упражнение за ограничен брой мускулни групи няма да те отведе никъде освен към това да се откажеш да тренираш въобще. Ако искаш мускули трябва да тернираш с повече упражнения и по-голяма тежест, хранейки се не само с яйца,пиейки ги като сврака, а въобще да си направиш по-добър хранителен режим и тренировъчен такъв. Тренирай всички мускулни групи, за да не създаваш дисбаланс в развитието на тялото си.
Всичко е прекалено дълго, за да бъде обяснено в един пост, затова ти предлагам да си купиш книга за културизъм и да я прочетеш. Не струва много, а информацията, която ще получиш ще е далеч по-полезна от драсканиците на хора от форума (тук включвам и себе си). От теб зависи дали искаш да знаеш или само да отбиеш номера пред съвестта си, казвайки си че все пак си питал във форума.

Спазвам си диета. Това не е проблем. Разбирам, че за да няма дисбаланс трябва всичко да се тренира, но аз вече имам дисбаланс, защото толкова футбол съм играл, че от таза на долу съм много по-едър отколкото нагоре, затова искам да натрупам маса в горната част на тялото ми. Не може ли вместо крака и гръб да добавя само тренировка на гърба, понеже краката ги имам целите са в мускули ?

20.12.09
12:14

казано от mit на 20.12.09, 11:55:

казано от nomad232 на 20.12.09, 10:23:

Спазвам си диета. Това не е проблем. Разбирам, че за да няма дисбаланс трябва всичко да се тренира, но аз вече имам дисбаланс, защото толкова футбол съм играл, че от таза на долу съм много по-едър отколкото нагоре, затова искам да натрупам маса в горната част на тялото ми. Не може ли вместо крака и гръб да добавя само тренировка на гърба, понеже краката ги имам целите са в мускули ?

Не става ? дали имаш мусколи на краката,просто някои упражнения като клека например,дават резолтат по цялото тяло

20.12.09
19:21

Това е добре , че краката ти са развити , но е желателно да правиш клек , най-малкото да ги поддържаш , особено ако си спрял с активната спортна дейност ,между другото на колко си години ?

20.12.09
19:51

казано от Evgeni Nikolov на 20.12.09, 19:21:

Това е добре , че краката ти са развити , но е желателно да правиш клек , най-малкото да ги поддържаш , особено ако си спрял с активната спортна дейност ,между другото на колко си години ?

На 17 съм. 180 см, 65 кг. Впрочем като кажете клек...клек с щанга ли имате предвид ?

ПИ

20.12.09
21:00

казано от mit на 20.12.09, 19:51:

казано от Evgeni Nikolov на 20.12.09, 19:21:

На 17 съм. 180 см, 65 кг. Впрочем като кажете клек...клек с щанга ли имате предвид ?

Да.

казано от mit на 20.12.09, 10:51:

Защо така не бива да пия сурови ?

Неразумно е, определено...
Освен това термично обработените яйце се усвояват по-добре - тук сме коментирали.

ЛР

21.12.09
06:14

казано от mit на 20.12.09, 11:55:

Силните и развити крака и не толков развитата горна част не е дисбаланс, а една добра основа. Краката са основата на тялото, когато те са развити, това дава потенциал за развитие на всякъде.

За жалост повечето хора смятат, че като ходят по цял ден, и краката им се товарят дсотатъчно и нямат нужда то трениране. В тази посока на мисли футболистите съвсем са убедени, че краката им са добре развити. Е да, обаче от известно време тренирам 3 юношески формации (набор 93, 94 и 95) и мога да ти кажа, че половината от момчетата не могат да клекнат със сосбтвеното си тегло, без да се случи едно и повече от следните:
- да им влязат коленете навътре
- да се вдигнат на пръсти
- да им се извие гърба

Да, това може да не са признаци на слабост ( за жалост в не малко случаи са), а признаци на лоша стабилност или мобилност в таза и лоша мобилост в глезените. А това си е предпоставка за контузия.

По-лошото в случая е, че познавам и професионални футболисти, играли в “А” група, които не могат да клекнат само с лоста! Та, говори ми за силни крака, братко :)

Относно масата в “бицепс, трицепс, рамо и гърди” - да, като почнеш да тренираш ще качиш. Няма начин, тялото се адаптира. Ако обаче не тренираш гърба и особено плешките, също това тяло, което се е адаптирало, ще спре програ са ти посредством негови си механизми, за да не се преебеш.

Т.е.  какво може да се случи? Ако тренираш небалансирано:
- до няколко месеца ще спре прираста ти на сила
- оттам ще спре и прираста ти на маса
- оттам, ако не си достатъчно умен, за да почнеш да тренираш гърба - твърде вероятно е и да си докараш някоя контузия

така че - тренирай умно, братко :)

казано от Oranje на 20.12.09, 10:37:

- ако чистиш и за месец си свалил 4-6кг - правилно;

A?!?!  :smirk:

казано от Oranje на 20.12.09, 10:37:

Бележка: Горното не важи за достигнали максимума на потенциала си.

Амм...ясно.

Лазар Рядков, на футболистите сила не им трябва а аеробна издържливост. Ако си национал и това не ти трябва просто се скатаваш 2 пъти по 45 минути и толкова :).

ЛР

21.12.09
07:40

казано от Иван Шишманов на 21.12.09, 07:01:

Лазар Рядков, на футболистите сила не им трябва а аеробна издържливост.

Ако си писал иронично, съм съгласен :)
Ако не си - преди да ми отговориш иди да поиграеш футбол с някой, който е силен, експлозивен, има добра стабилност и тогава нека дискутираме отново :)
А за изтръжливостта - във футбола натоварването е интервално.

поздрави :)

казано от Иван Шишманов на 21.12.09, 07:01:

Лазар Рядков, на футболистите сила не им трябва а аеробна издържливост. Ако си национал и това не ти трябва просто се скатаваш 2 пъти по 45 минути и толкова :).

Разбира се, че им трябва сила... Към споменатото от Лазар Радков ще допълня, че физическата сила е основата, върху която се градят останалите специфични качества за този спорт (а и за повечето спортове по принцип). Колкото до националите... те са “друга бира” и за тях съм съгласен! :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1