23.12.09
08:15
Първото което трябва да направите е да си извадите карта за Online разплащания – аз ползвам на ЦКБ / https://online.ccbank.bg/market/debitna.cgi / това е линк където можете да я поръчате online и да си я вземете след 5 работни дни от клона който сте посочили при подаването на заявката.
След изваждането на картата я сканирайте има вероятност от 99% да Ви я поискат сканирана. За тези които не разполагат със скенер бих препоръчал да я снимат с цифров фотоапарат отблизо на режим „макро”.
netrition.com
При регистрацията имате два адреса Billing /на разплащателя/ и shipping /за получаване/ съвет – гледайте да са еднакви защото ще има да си пишете мейли известно време докато се уточните.
Доставка – получавате бележка, че имате колет в пощенския клон и по съответния ред отивате и си го получавате. Има вариант и пратката да се задържи на митницата поради ред причини /случва се рядко, но се случва/ в този случай отивате на митницата и си получавате пратката. Доставката не трябва да надвишава 150 евро в случай, че не искате разправии на митниците или в най-лошия случай да си останете без доставката и с акт за митническо нарушение /който не е никак евтин да не казвам, че по някой път глобите са си направо жестоки/. Обикновено доставката се получава от 5 до 30 дни след пускане на поръчката /има и изключения/.
Полезно – разгледайте двата линка http://www26.netrition.com/specials.html и http://www26.netrition.com/cgi/clearance_display.cgi това са продукти на разпродажба и такива на които изтича срока на годност след определено време, но определено не са продукти с изтекъл срок на годност.
Купони – има вариант из нета да се намерят купони с отстъпка за даден сайт /в случая даваме пример за netrition.com/ http://www.clevermoms.com/coupons/Netrition/Id/353 това е линк с купони намерен чрез www.google.bg . Отваряте търсачката и пишете името на сайта и „coupons” и след съвсем малко ровене ще попаднете на това което търсите.
Други сайтове работещи на същия принцип:
a1supplements.com
bulknutrition.com
paramount-supplements.com
orbitnutrition.com
discountanabolics.com
smartpowders.com
iherb
supplementcentral.com – Тук има една малка особеност разплащането става само с Pay Pal
казано от incessantforce на 25.12.09, 19:28:
a1supplements.com/#a_aid=stoyan911 (Партн. Линк)
facebook.com/group.php?gid=233974467640 (A1Supplements Оn Facebook)
Групата във Facebook-a я създадох Аз от снощи и се надявам да има полза от нея. :)
Ще се радвам ако се присъедините. :)Нека и Аз да споделя моят опит с А1.Досега имам 3 направени поръчки от тях и по Шестобалната система им давам 7.Значи първо относно разплащането приемат ПейПал, но само за Канада и САЩ, тоест за нас си остава обикновенното плащане с Дебитна Карта.Относно Визите няма проблем, само че на ОББ май Визите не ставаха за международни разплащания, но все пак може и да греша.От А1 преди първата Ви поръчка поради Секюрити причини ще Ви искат най-вероятно снимка отпред и отзад на Личната карта и Дебитната Карта.За България пращат пратките с USPS (United States Postal Service).След като Ви пуснат поръчката тя пристига до България обикновенно за 11-16 календарни дни.Поне от 3те ми поръчки досега това за което пристигнаха при мен.Значи нещо относно митниците.Ако не се лъжа се взима от митнически отдел в пощата ако е над 2,500кг.Аз съм от Нова Загора и се водим към Област Сливен затова ходя до Сливен да си взимам пратките.Обаче понякога от Пощата се бавят затова е по-добре да имате телефонния номер на Пощата и да им звъните да проверявате.
Също така от А1 правят и много добри отстъпки.Значи в сайта си имат страница, на която пише за каква стойност какъв % отстъпка имате, но е по-добре според мен преди поръчката да говорите с някой от Customer Service-a, защото така е по-голям шанса да вземете по-добра отстъпка.Също така имат и Supplement Specials страница, на която има продукти с допълнителна отстъпка както и такива с 50% (Предполагам, че са с изтичащ срок на годност, но не съм сигурен).Отделно през определено време имат много добри промоции.Наскоро, май че имаше на АББ на Протеина и Гейнера 25% отстъпка ако не се лъжа.
От А1 за поръчки над определеna стойност (90;150)$ Ви се полагат определен брой (1-2-3) Подаръка.За повече информация се допитайте до някой от Екипа на сайта чрез Contact Us/Live Support формите.
ПС: Постарах се да съм максимално точен и ясен.Ако имате още въпроси ще се радвам да им отговоря.
Весела Коледа от мен!Да сте живи и здрави и да Ви се сбъднат Всичките желания! ;)
казано от magister_militum на 25.12.09, 19:28:
vitaminlife.com - американски магазин за хранителни добавки. Приемат и PayPal разплащане. Пратката до България пристига между 11 и 14 дни от датата на изпращането й, която може и да не съответства на датата, на която е направена поръчката. Голямо разнообразие от фирми-производителки на хранителни добавки, повечето от които неизвестни на българския потребител.
Препоръчвам да си регистрирате картата с която пазарувате в Pay Pal – това Ви дава сигурност и надеждност в разплащанията.
Информацията в този пост се обновява периодично с цел ситезиране на информацията.
Темата е разработена съвместно с WESTA, Емзо, incessantforce и magister_militum – специални благодарности и на четиримата. Без тяхната помощ темата нямаше да е в този вид.
Аз и останалите създатели на темата препоръчваме да се спазват действащите в страната закони!
————
17.02.2011г - инфо от Freelancer - http://www.bb-team.org/forums/viewreply/598106 (emzo)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 17.11.11 23:36.
сайтовете (освен нетришън) доставят ли до България? в А1 сме в черния списък ... останалите не съм ги проверявал още
казано от FRANKO1 на 23.12.09, 08:47:
сайтовете (освен нетришън) доставят ли до България? в А1 сме в черния списък ... останалите не съм ги проверявал още
Според мен не са си обновили сайта направи си акаунт и ще видиш, че ти дава България като страна за поръчка и изчислява колко ще струва до тук.
А и Yugoslavia съществували?
Допълвам : ако се беше регистрирал в сайта нямаше да задаваш този въпрос !
Регистрирайте се и после питайте!
Мнението беше редактирано от westsa на 23.12.09 09:20.
orbitnutrition.com/index.php?main_page=product_info&cPath=97_153&products_id=1416
Ето едно интересно предложение с безплатна доставка!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.09.11 12:10.
За феновете на хардкор добавки
paramount-supplements.com/anpr.html
а тук има стария халодрол 50 и стария новедекс
paramount-supplements.com/ganu.html
а тук има всичките чудеса на Anabolic Xtreme
paramount-supplements.com/anabolicxtreme.html
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.09.11 12:11.
Само не разбрах това с купоните - за какво става въпорс? То при поръчка над $75 и без това ги има тези подаръци...
казано от VEGATA на 23.12.09, 12:10:
Само не разбрах това с купоните - за какво става въпорс? То при поръчка над $75 и без това ги има тези подаръци...
Има купони за дадени марки примерно 10% или 25 %.
Също има и 5 % ,10% за цялата поръчка просто трябва да се разтърсиш избери сайт и виж в google.com какви купони има.
Ако не се справяш пиши тук за кой сайт искаш и като имам време ще ти напиша купоните които се предлагат.
Искам да си искарам дебитна картна ,но съм под 18 ? Ще има ли проблем и още нещо - сметката в левове или долари трябва да е ?
p>с и примерно поръчвам от сайта,ще ми се обадят ли да потвърдя поръчката ?
Мнението беше редактирано от Fantaa на 23.12.09 14:39.
23.12.09
14:52
Не мисля, че ще ти направят проблем за дебитната карта. В мойта карта вкарвам левове и банката ги обменя при разплащането съответно в долари или евро. Получаваш майл за потвърждаване на поръчката - на мен не са ми се обаждали.
казано от Fantaa на 23.12.09, 14:36:
Искам да си искарам дебитна картна ,но съм под 18 ? Ще има ли проблем и още нещо - сметката в левове или долари трябва да е ?
p>с и примерно поръчвам от сайта,ще ми се обадят ли да потвърдя поръчката ?
Няма да стане с картата щом си под 18 намери някой твой човек който има 18 и искарайте една карта и я ползвайте за поръчки.
Ще получиш писмо по мейла, че са ти пуснали поръчката.В левове.
edit: изпревари ме :coolsmile:
Мнението беше редактирано от westsa на 23.12.09 14:55.
23.12.09
14:55
Трябва картата да е на пълнолетен на името :) .
казано от gogata2427 на 23.12.09, 14:55:
Трябва картата да е на пълнолетен на името :) .
И, ако е дебитна да е Visa Electron - тоест международна дебитна карта.
23.12.09
17:38
казано от hardrlz на 23.12.09, 17:00:
Много хубава тема , благодаря :)
Най-после ти си първия с такова изказване от толкова прегледи на темата.
Специално за хора като теб е писана и специално за Вас ще бъде обновявана.
Поздрави.
п.п. Вече си мислех, че няма да видя подобно мнение в темата.
Мнението беше редактирано от head_hunter на 23.12.09 17:41.
23.12.09
18:25
Браво!Чаках я доста време :)
24.12.09
09:17
Благодаря за предоставеното ни улеснение! Ще се възползвам :)
Не! В тези 150 евро влиза само цената на стоката, но поръчката трбва да е под 150 евро да не се обърка някой точно за толкова да поръча или с разлика в стотинки примерно, защото не се знае точно по какъв курс ще ви ги смятат на митницата.
24.12.09
11:13
А в редките случаи, когато трябва да отидеш да си вземеш пратката от митницата, дори и да не надхвърля сумата от 150 евро, как те известяват, че трябва да отидеш до там? Пак ли получаваш бележка?
казано от Martin Tomov на 24.12.09, 11:13:
А в редките случаи, когато трябва да отидеш да си вземеш пратката от митницата, дори и да не надхвърля сумата от 150 евро, как те известяват, че трябва да отидеш до там? Пак ли получаваш бележка?
Да получаваш бележка.
24.12.09
13:32
казано от dermon на 24.12.09, 10:51:
Доставката влиза ли в тази цена от 150евро?
Гледай да ти влиза доставката, че не се знае дявола как чете Евангелието и митничар как тълкува разпоредби :lol:
Като си смятате долар към евро за доставката - гледайте курсовете на БНБ. Именно така го смятат на митницата ;-)
Както каза и колегата горе пуснете си малък аванс в тези 150 евро, че нищо не се знае.
24.12.09
15:00
Да темата наистина е много полезна, за някои потребители и със сигурност ще се превърне в хит, като една друга тема създадена от Емзо.
Предполагам, не е проблем по едно и също време да направиш две отделни поръчки макар и до един адрес, всяка от които да е до 150 евро. Или примерно с няколко дни разлика между двете .
казано от Иван Шишманов на 24.12.09, 15:00:
Да темата наистина е много полезна, за някои потребители и със сигурност ще се превърне в хит, като една друга тема създадена от Емзо.
Предполагам, не е проблем по едно и също време да направиш две отделни поръчки макар и до един адрес, всяка от които да е до 150 евро. Или примерно с няколко дни разлика между двете .
Можеш да само изчакай мейла от който ти казват че поръчката е пусната и на следващия ден можеш да пуснеш следващата!
24.12.09
16:40
Според мен е по - добре да се изчака поне 4-5-6 дни.
25.12.09
14:44
Хубавото в този спорт е, че човек си дефинира целите за седмици и месеци напред, съответно може да си подбере суплементите също за след седмици и месеци напред, а не да се събуди сутринта и да реши от днес трябва да пия ...нещо си.
Тоест това, че доставката се бави 10-15 дни не би следвало да е проблем за човек който знае кога какво ще приема. Същото е валидно и ако се направят две поръчки в период от няколко дни.
Идеята ми беше човек да не е лаком и да поръчва в несвяст рискувайки.
25.12.09
18:17
казано от Конан на 24.12.09, 10:58:
...не се знае точно по какъв курс ще ви ги смятат на митницата.
Естествено, че се знае! Валутният курс за митнически цели е фиксиран за всеки календарен месец и НЕ е тайна!
25.12.09
22:31
казано от Кольо Пияндето на 25.12.09, 18:17:
Естествено, че се знае! Валутният курс за митнически цели е фиксиран за всеки календарен месец и НЕ е тайна!
Така е. Но все пак не пречи за всеки случай да се гледа поръчката да не е съвсем на границата от 150 евро. Напълно е възможно курсът при правенето на поръчката и при пристигането й на митницата да е различен.
25.12.09
22:56
казано от Martin Tomov на 25.12.09, 22:31:
казано от Кольо Пияндето на 25.12.09, 18:17:
Така е. Но все пак не пречи за всеки случай да се гледа поръчката да не е съвсем на границата от 150 евро. Напълно е възможно курсът при правенето на поръчката и при пристигането й на митницата да е различен.
В този случей нещата стават леко индивидуални.Дори пратката Ви да мине с 2-3$ над границата ако Митническият служител е свестен няма да имате проблеми според мен.Наскоро така от Ибей поръчвай един миксатор и Продавача(физ. лице, а не фирма) го беше писал на реалната му стойност(около 200$), а не на стойност 40-50$.Така, че в този случей трябваше да гризна дръвцето, защото пратката беше както вече казах от физ. лице и надвишавах лимита, но като ме питаха казах, че е от фирма и цялата процедура мина за 2 минути.Целият този пример го дадах един вид като доказателство, че понякога нещата са индивидуални и зависят от това колко е свестен митническият служител. :)
Така е всичко е инвидуално. На мен скоро ми дойде пратка над 5 кг направо в пощата без да ме занимават с глупости, а има хора за 1-2 кг ги карат да ходят до митницата. Идеята е ние да направим каквото зависи от нас да не ни карат да плащаме мито и ДДС за да сме спокойни пък после ако искат да ни спират пратките на митницата и да се заяждат ;)
25.12.09
23:58
Браво, хубава тема. Аз от нетришън си пазарувам отдавна, ГОЛД СТАНДАРД 10 либри при курс около 1.30лв за 1$ излиза някъде към 190лв и то ако доставката е само за твоя сметка, а не сте заедно с някой друг примерно. Трябва да кажа, че с приятели сме участвали в общи поръчки за над 300 $ и не е имало проблем - всичко си пристига в пощата. Също да вметна, че на 1 приятел му искаха копие от картата и пратихме мейл, че същото няма да им бъде изпратено и казаха, че няма проблем и приеха поръчката (след 1-2 мейла с договорки де).
26.12.09
00:08
ПС- Досега като съм освобождавал колети от митницата ми взимат по 4 лева на колет за едно малко листче/нещо като квитанцийка така да се каже.Просто ми е любопитно и при вас ли е такава таксата.То е логично е да е същата, но питам, защото не съм сигурен.
Също така ми е интересно някои от вас досега като са освобождавали пратки от митницата освен, че са Ви питали какво е вътре дали са искали да Ви ги отварят?При мен до сега от 3 пъти само първият ми отвориха колета.След това само ме питат какво е вътре, дали е от фирма и айде чао! ;)
казано от Alexander Katzarski на 25.12.09, 23:58:
Браво, хубава тема. Аз от нетришън си пазарувам отдавна, ГОЛД СТАНДАРД 10 либри при курс около 1.30лв за 1$ излиза някъде към 190лв и то ако доставката е само за твоя сметка, а не сте заедно с някой друг примерно. Трябва да кажа, че с приятели сме участвали в общи поръчки за над 300 $ и не е имало проблем - всичко си пристига в пощата. Също да вметна, че на 1 приятел му искаха копие от картата и пратихме мейл, че същото няма да им бъде изпратено и казаха, че няма проблем и приеха поръчката (след 1-2 мейла с договорки де).
Еми браво щом на фактурата е пишело такава стойност и не са ви задържали пратката трябва да се радвате.По принцип това минава лимита, но явно сте биле късметлии.Може да погледнете и по-горе линка към А1 който го има в цитата от първият пост.Изчислявал съм доставката и от А1 май излиза по-евтино иначе цените на продуктите + - 4-5% са долу-горе идентични.Казвам го, защото от А1 за 3 чувала по 10либри голд стандарт даваш 120$ и дори може да прибавиш 1-2 кутии амино.Така, че по тази сметка Голд Стандарта ти излиза от А1 към 160 лева май ако не се лъжа..Е това при положение да кажем, че поръчате 3 чувала.Просто давам пример от личен опит, защото и ти спомена за ОН.Иначе в момента долара май малко се вдигна и пак е над 1,35лв. :(
ПС- Много се радвам, че темата става все по-дискутирана. :)
Мнението беше редактирано от incessantforce на 26.12.09 00:13.
Днес ми пристигнаха нещата от orbitnutrition.com малко се позабавиха, но от наша страна заради празниците иначе е трябвало на 22.12.09 да си ги взема а са пуснати на 03.12.09.- 19 дни доставка
Наложи се да ходя до митницата незнам защо колета е 1.9кг там уж проверка щяха да му правят разрязаха кашона и ме питаха какво е аз им казах хранителни добавки и даже не погледнаха вътре какво има.
Наложи се да платя 4 лв някаква такса,но не ми се разправяше да ги питам защо трябва да плащам след като съм платил вече за доставка.
Ето я и поръчката:
1.Nutrex Lipo 6X, 120 Multi-Phase Capsules—$29.95
BPS Anabolic 4:1:1 BCAA 500g + 500g = 200 serv Flavor - Watermelon—$39.95
Genomyx Slin Sane— $25.95
Axis Labs Creatine Ethyl Ester HCL, 240 Capsules—$22.95
поръчка - 118.80$+40.50$доставка =159.3$
28.12.09
17:16
казано от WESTA на 28.12.09, 16:58:
Днес ми пристигнаха нещата от orbitnutrition.com малко се позабавиха, но от наша страна заради празниците иначе е трябвало на 22.12.09 да си ги взема а са пуснати на 03.12.09.- 19 дни доставка
Наложи се да ходя до митницата незнам защо колета е 1.9кг там уж проверка щяха да му правят разрязаха кашона и ме питаха какво е аз им казах хранителни добавки и даже не погледнаха вътре какво има.
Наложи се да платя 4 лв някаква такса,но не ми се разправяше да ги питам защо трябва да плащам след като съм платил вече за доставка.
Ето я и поръчката:
1.Nutrex Lipo 6X, 120 Multi-Phase Capsules—$29.95
BPS Anabolic 4:1:1 BCAA 500g + 500g = 200 serv Flavor - Watermelon—$39.95
Genomyx Slin Sane— $25.95
Axis Labs Creatine Ethyl Ester HCL, 240 Capsules—$22.95
поръчка - 118.80$+40.50$доставка =159.3$
Ами и Аз винаги плащам по 4 лева.
Иначе от Орбита направиха ли ти някаква отстъпка за поръчката? :)
28.12.09
17:59
казано от WESTA на 28.12.09, 17:25:
Не са ми правили отстъпка защо правят ли?
Ами незнам дали въобще правят.Стана ми любопитно, защото от А1, където Аз пазарувам ми правят отстъпка от цената на продуктите. :)
Ако искаш хвърли му 1 око на сайта.Има линк на 1 страница. :)
казано от incessantforce на 28.12.09, 17:59:
Ами незнам дали въобще правят.Стана ми любопитно, защото от А1, където Аз пазарувам ми правят отстъпка от цената на продуктите. :)
Ако искаш хвърли му 1 око на сайта.Има линк на 1 страница. :)
Знам го сайта отдавна A1 !
28.12.09
18:32
казано от WESTA на 28.12.09, 18:11:
казано от incessantforce на 28.12.09, 17:59:
Ако искаш хвърли му 1 око на сайта.Има линк на 1 страница. :)Знам го сайта отдавна A1 !
Щом го знаеш ако може сподели впечатленията си.Аз вече споделих моите.Мисля, че ще е добре за развитието на темата. :)
28.12.09
18:52
До коя митница те накараха да идеш?
казано от summer_jam на 28.12.09, 18:52:
До коя митница те накараха да идеш?
До автогарата защо?
На мен пък преди празниците точно ми дойде пратката от netrition.com и съм много доволен. За 10 дена пристигна, а аз изобщо не очаквах, че ще дойде тази година. Всичко беше добре опаковано в едно кашонче и след това запечатано в един син чувал. Netrition.com също правят отстъпка 5% на 200$ поръчка, което е перфектно :) Тъкмо влизаш под 150 евро и отстъпка ти правят.
В A1 гледах, че отстъпката е на 250$ и е 4%, което означава, че трябва договорки да правиш с тях какво да ти пишат на пратката, че да не те хване митото за да се възползваш от това намаление. Иначе подаръци правят и на двете места над определена сума.
Bodybilding.com го бях сравнявал с netrition.com преди да поръчам и цените идваха малко по-скъпи, но доставката беше малко по-евтинa и се уравновесяваха нещата, но моята проъчка беше малко над 200$ и се възползвах от отстъпката на netrition.com.
В другите сайтове не съм се позаглеждал много и немога да преценя къде е по на далавера :)