Поредния въпрос...

22.12.09
12:09

Здравейте, нов съм в този форум, надявам се да не бъда хранен много за тази тема :D
Наполовината на 14тата ми година съм, 185 см, 70 кг. Тренирам водна топка от година, но родителите ме спряха зимата те си знаят защо. Та отвори ми се възможност да ходя три пъти седмично на едно прилично фитнесче. Целите ми са маса в ръката, релефа мога и у нас да си го направя и маса в гърба. Занимавал съм се и преди с фитнес ( около 2-3 месеца), но спрях заради някакви конспирации. Не съм слаботелесен, но и не съм от коравите копеУета. Въпросите ми са два - при тези посещения мога ли да постигна целите си и с какви упражнения? Храня се, кажи-речи правилно. Газирано не пия много, сладки почти не употребявам, два пъти седмично ям яйца (в зависимост майка ми как ги сготви :D ), хапвам ориз, меса и рядко риба.
Чух (или прочетох) някъде, че за бицепса е добре постепенно да увеличавам килограмите, много килограми, малко повторения, но ми звучи твърде общо... За гърба като че ли нямам особени въпроси, само колко серии и какви упражнения.
Много бих се зарадвал на подробен и точен отговор/и. Благодаря предварително
пп: много хубав форум, евалата
edit: ако трябва да кача снимки ще го направя :D

Темата беше редактирана от Shapie на 22.12.09 12:18.

DE

23.12.09
08:47

за тази височина най-добре да вземеш да качиш още 7-8 килограма :) тогаз му мисли как да си изградиш маса в ръцете

23.12.09
16:01

E ясно по-често да ям, но какво и за колко време ще се качи масата?

23.12.09
18:34

Как какво? Въглехидрати. А за колко време ще се качи масата зависи от метаболизма ти.

Мнението беше редактирано от TheRunawy на 23.12.09 18:34.

23.12.09
18:42

Е то няма кфо толкова да му мислиш.Започваш да ядеш много (картофи,ориз,риба,месо,хляб) и да тренираш,пък разултатите сами ще си дойдат.

Мнението беше редактирано от mehur40 на 23.12.09 18:44.

23.12.09
19:45

Е ясно, но мускулатурата не се прави само с ядене? Какви са упражненията? Т.е., ясно какви са, за моята цел бицепсово сгъване мисля, но с какви килограми да го правя, да ги покачвам ли, до отказ ли...?

23.12.09
19:57

казано от Костадин Савов на 23.12.09, 19:45:

Е ясно, но мускулатурата не се прави само с ядене? Какви са упражненията? Т.е., ясно какви са, за моята цел бицепсово сгъване мисля, но с какви килограми да го правя, да ги покачвам ли, до отказ ли...?

Ми нагласяш килата така,че да можеш да ги дигнеш 6-8 пъти

23.12.09
20:01

Избери си някоя от програмите в сайта.Тридневна е най-добре за начало.

DE

23.12.09
22:20

по прости изчисления са ти нужни на тези 70 кг 140-150 грама на ден протеин и по 350 грама въглехидрати... по принцип за един месец би трябвало да качиш нещо от порядъка на 3-7 кг .. мисля,но не съм сигурен,а за програма http://www.bb-team.org/workout/1291/ мисля,че това ще ти свърши работа .. и гледай да са наспиваш кат хората :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1