Стрийй

25.12.09
14:49

Хора дочух, че Стриййте ставали все по-незабележими спрямо това колко мазнини имаш... т.е колкото по-малко мазнини имаш толкова по-малко се виждат стрийте така ли е?

25.12.09
18:16

Когато намалиш въглехидрата и увеличиш протеина почват да избледняват,а иначе като увеличиш въглехидрата стават червени.

25.12.09
19:30

А кой ти е казал, че стрии се пише с ‘й’, че даже и с две??

26.12.09
00:33

казано от Dalgia на 25.12.09, 18:16:

Когато намалиш въглехидрата и увеличиш протеина почват да избледняват,а иначе като увеличиш въглехидрата стават червени.

Да, но това е до 4-5 месеца след като ти се появят, но въпроса ми беше друг. Колкото по-малко мазнини имаш толкова по-малко ли си личат стриййте?

03.02.10
09:09

Аз пък имам друг въпрос относно стриите.Значи,аз ги имам под мишниците -и под двете,но под едната мишница са доста по-големи отколкото на другата.Та,въпроса ми е,това,че едните са по-големи от другите задължително ли е да значи,че тренирам несиметрично,въпреки ,че се старая да го правя.Вогледалото не виждам да съм несиметричен,с изклучение на това,че едната ми ръка е с 1 см по-голяма от другата(става въпрос за измерване на големината на бицепса и трицепса по стандартния начин),но дори и това едвам се забелязва.

Мнението беше редактирано от plancer93 на 03.02.10 09:10.

ПИ

03.02.10
09:21

Нормално е. :)

03.02.10
11:02

Какво са стриите?
Стриите изглеждат тънки опънати тъкани, и това е повече или по-малко какво са те.Те се появяват при хора, които пълнеят или отслабват бързо.В горният слой , кожата е нормална, но в долния слой от колаген и еластин, които придават на кожата нейната здравина и еластичност, става по-тънка и деформирана.На пръв поглед, стриите изгледаждат червеникаво-лилави.Това е така, защото кожата е по-прозрачна и малките кръвоносни съдове, които са разположени дълбоко в кожата прозират.По-късно, лилавият цвят отшумява и става бял, което показва натрупването на мазнини под кожата.

Кой ги получава?Йо-йо диетите и бодибилдинг са причина да получите стрии по горната част на ръцете, гърдите и бедрата. и Т.Н.

Предотвратяване на стриите
Опитайте се да избегвате йо-йо диетите. Ако сте с наднормено тегло и имат за цел да го загубите, то го направете бавно (да не се има за цел да губите повече от 0,5 кг (1 LB) седмично).

Постоянни стрии
Стриите са постоянни, в смисъл че кожата в тези области, никога няма да бъде напълно нормална.Въпреки това, след време те ще бъдат много по-малко очевидни и ще шреминат в тънки едва забележими белези.

Крем от какаово масло, който е достъпен в аптеките, често се препоръчва за омекотяване на белезите, така че може да си струва да опитате
Лазер може да се използва за лечение на стрии в най-ранен етап, когато те все още са червени.Червените кръвни клетки в малките кръвоносни съдове, усвояват енергията от лазерния лъч и го превръщат в топлина, която после пломбира на кръвоносните съдове. Това ще ви отърве от червения цвят, но не е сигурно дали ще има някакво значение в дългосрочен план.

Мнението беше редактирано от Tyrant на 03.02.10 11:03.

03.02.10
12:45

казано от sarfios на 25.12.09, 14:49:

Хора дочух, че Стриййте ставали все по-незабележими спрямо това колко мазнини имаш... т.е колкото по-малко мазнини имаш толкова по-малко се виждат стрийте така ли е?

Това колко се виждат стриите, няма общо с това какво ядеш.
За да предотвратиш излизането им, е добре да ядеш достатъчно мазнини, за да се гъвкава и еластична кожата.
Веднъж появили се, стриите са червено-синьо-лилави известно време; с времето избледняват.

П.П. 1 стрия -> много стрии

Мнението беше редактирано от Limka на 03.02.10 12:46.

03.02.10
17:06

Ами аз сам 70 кг. само релеф..без да пия абсолютно нищо и ми излязоха 2 на дясното рамо, и са си все червени, няма какво да сваляш или качваш.Знам, че имаше ампулки някакви и изчезвали или някакви кремове :)

03.02.10
19:53

За предпазване и лечение на стрии яж храни богати на Цинк и витамините А, Е, С – те участват във формирането на колагена, който е в основата на здравината и еластичността на кожата.
Вземаш крем на chicco-“Mama donna” (30лв)  или най евтения и хубав вариант мисля - чиста свинска мас.
Чистата свинска мас се използва много често за предпазване от стрии, защото е много ефикасна и евтина. Единственият недостатък е миризмата й, но ако можеш да я изтърпиш определено си заслужава, защото е едно от най-добрите лечения на стрии.Да се нанася след баня и да се даде време на кожата да усвои “маста” преди да се облекат дрехи.С масажни действия - втривай

Мнението беше редактирано от Tyrant на 03.02.10 19:54.

GO

03.02.10
19:56

Когато приема на протеин се увеличи за сметка на приема на въглехидрат,тогава стриите започват да избледняват и съответно седят доста по-добре,доста по-избледняли.

А когато се увеличат въглехидратите,стриите започват да се зачервяват,че даже стават сини,съответно седят по-грозно. ;)

П.с.Очаквам злобни коментари след моя.

Мнението беше редактирано от gogata2427 на 03.02.10 19:57.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1