19.12.09
18:15
Значи аз съм на 14 години тренирал съм футбол 3 години ,висок съм 1.75 м. и тежа 65 кг. ,но сега искам да кача малко мусколна маса в зимната пауза и пролетта.Мисля ,че съм изчел достатъчно статий и програми (преди ходех на фитнес към 3 месеца) пък и чета от обща култура чета и реших да си направя програма.Искам да акцентирам на ръцете.В Събота и Неделя правя по 100 - тина лицеви опори (да ги правя или да почивам ).Четох за Глутамина и е безвреден мога да го взимам след тренировка (има ли смисъл,защото не искам да се тровя със сериозни добавки) :
1.Първи ден - Гърди , Корем: Лежанка 3x10 , Повдигане на щанга от полулег 3x10 , Кросоувър 3x8 , Повдигане на крака от вис 3x20, коремни преси 3x30
2.Ръце : Концентрично сгъване 3х10 , Бицепсово сгъване на скрипец 3х10 , Скотово сгъване 3х8 , Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10 , Разгъване на дъмбел зад глава 3х8 , Кофички 3х7
3.Почивка
4.Гръб , Трапец: Придърпване на вертикален скрипец 3х10 , Чукчета 3х8 , Набирания 3х5 ,Хиперекстензии 3х10 , Трапецовидно повдигане на рамене 3х10
5.Ръце и Рамо : Концентрично сгъване 3х10 , Скотово сгъване 3х8 , Трицепсово разгъване на горен скрипец 3х10 , Кофички 3х7 , Повдигане на ръце встрани 3х8 , Раменни преси 3х10
6.Почивка
7.Почивка
19.12.09
19:57
Офф.. от къде да се започне ..
Прочети по надоло темите, пълно е.
казано от Marin Valkov на 19.12.09, 18:15:
Мисля ,че съм изчел достатъчно статий и програми (преди ходех на фитнес към 3 месеца) пък и чета от обща култура чета и реших да си направя програма
Ако беше изчел достатъчно статий, нямаше да направиш такава програма...Мускула трябва да почива към 72 часа, а при тебе тва го няма -ти правиш първо гърди , на втория ден трицепс и бицепс а на 3тия гръб... и после пак ръце...
Тъи като си начинаещ е най-добре да почнеш с кръгови тренировки ;)
казано от Oyama на 20.12.09, 07:51:
казано от Marin Valkov на 19.12.09, 18:15:
Мисля ,че съм изчел достатъчно статий и програми (преди ходех на фитнес към 3 месеца) пък и чета от обща култура чета и реших да си направя програма
Ако беше изчел достатъчно статий, нямаше да направиш такава програма...Мускула трябва да почива към 72 часа, а при тебе тва го няма -ти правиш първо гърди , на втория ден трицепс и бицепс а на 3тия гръб... и после пак ръце...
Тъи като си начинаещ е най-добре да почнеш с кръгови тренировки ;)
Можеш ли да ми препоръчаш някой ?
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
• “флайс” от лег - 3 серии по 10 повторения
• придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
• придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
• раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
• трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
• избутване на лег преса - 3 серии по 15 повторения
• повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторения
Ако искаш пробвай тази :)
казано от Oyama на 20.12.09, 13:24:
• кoремни преси - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на краката от лег - 3 серии по 20 повторения
• повдигане на щанга от лег - 3 серии по 10 повторения
• “флайс” от лег - 3 серии по 10 повторения
• придърпване на вертикален скрипец - 3 серии 10 повторения
• придърпване на хоризонтален скрипец - 3 серии 10 повторения
• раменно разтваряне встрани - 3 серии по 10 повторения
• трицепсово разгъване на скрипец - 3 серии по 10 повторения
• бицепсово сгъване с щанга - 3 серии 10 повторения
• избутване на лег преса - 3 серии по 15 повторения
• повдигане на пръсти на калф машина - 3 серии по 15 повторенияАко искаш пробвай тази :)
А в колко дни да го правя ?
3-4 пъти в седмицата за месец и половина-два, после разделяш мускулните групи ;)
Прави примерно:
1 ден: Гърди
2 ден: Ръце
3 ден: Почивка
4 ден: Почивка
5 ден: Гръб
6 ден: Ръце
7 ден: Почивка
П.П.-Но пак нямаш почивка...Тренирай по малко първите 4-5 месеца и после почвай с по-честите тренировки....
20.12.09
19:14
Предполагам ,че целта ти е просто да имаш по-големи ръце и повече мускулна маса . Ама с тренировки на ръце два пъти в седмицата това ще стане трудно . И според мен ако искаш по-някакъв начин да си помогнеш в спорта ,който тренираш - футбол - големите ръце , даже и да ги направиш само ще ти пречат с тежестта си при тичане . Ръцете са последното което трябва на футболиста , а краката са първото . А ти не ги тренираш , лошо . Не си мисли , че футбола е достатъчен за тяхното развитие . Силата която ще получиш от тежестите с упражнения като тяга , клек ( и щангистки движения ) само може да ти помогне , а и развива цялостно тялото ( и ръцете също ) . Не занм кой е съставял тези кръгови програми в сайта ( и аз следвах една от тях ) , но за мен това са прекалено много упражнения и серии за човек който току що стъпва във фитнеса а със почивките тренировката е около 2 часа , да не говорим че има 1-2 упражнения които са силови и важни за нас начинаещите. Дърпането на кабели не те прави силен . Моят съвет е 5х5 програма ( http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418/) , започни с леки тежести и правилно изпълнение , и в храната , ако не друго гледай да има достатъчно протеини .
казано от Evgeni Nikolov на 20.12.09, 19:14:
Предполагам ,че целта ти е просто да имаш по-големи ръце и повече мускулна маса . Ама с тренировки на ръце два пъти в седмицата това ще стане трудно . И според мен ако искаш по-някакъв начин да си помогнеш в спорта ,който тренираш - футбол - големите ръце , даже и да ги направиш само ще ти пречат с тежестта си при тичане . Ръцете са последното което трябва на футболиста , а краката са първото . А ти не ги тренираш , лошо . Не си мисли , че футбола е достатъчен за тяхното развитие . Силата която ще получиш от тежестите с упражнения като тяга , клек ( и щангистки движения ) само може да ти помогне , а и развива цялостно тялото ( и ръцете също ) . Не занм кой е съставял тези кръгови програми в сайта ( и аз следвах една от тях ) , но за мен това са прекалено много упражнения и серии за човек който току що стъпва във фитнеса а със почивките тренировката е около 2 часа , да не говорим че има 1-2 упражнения които са силови и важни за нас начинаещите. Дърпането на кабели не те прави силен . Моят съвет е 5х5 програма ( http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418/) , започни с леки тежести и правилно изпълнение , и в храната , ако не друго гледай да има достатъчно протеини .
Ами ако изместя ръцете в Понеделник и Петък ? С достатъчно почивка и добра храна ше мога ли да избегна претренирването ?
казано от Lubo_93 на 20.12.09, 16:53:
Прави примерно:
1 ден: Гърди
2 ден: Ръце
3 ден: Почивка
4 ден: Почивка
5 ден: Гръб
6 ден: Ръце
7 ден: ПочивкаП.П.-Но пак нямаш почивка...Тренирай по малко първите 4-5 месеца и после почвай с по-честите тренировки....
Абе не го бъркаите... как ще прави след гърдите и след гърба ръце на другия ден.. Прави кръгови първите 2 месеца и след това вече преминавай на друга програма .. Примерно :
1 Ден. Гърди + бицепс
2 Ден: Почивка
3 Ден: Гръб + Трицепс
4 Ден : Почивка
5 Ден : Рамо + крака + трапец
и 2 пъти корема в седмицата
или
1 Ден: Гърди + Предно и средно рамо
2 Ден : Гръб + Задно рамо и трапец
3 Ден :почивка
4 Ден : крака
5 Ден : Ръце
24.12.09
08:58
прави набиранки помпички клякане през 1 ден също незабравяй и кардиото просто за самия теб не е добре да имаш големи мускули ,а отвътре да си гнил за възстновяването не се притеснявай млад си :}
Мнението беше редактирано от DOBRUJANECA на 24.12.09 08:59.
А мога ли подготовката да я направя с 1-2 месеца на успоредки : набирания, кофички, коремно, коремни преси, лицеви опори и като кардио-тичане ?
Мнението беше редактирано от KHAN на 25.12.09 15:58.
25.12.09
21:14
тренирай гърди гръб крака и всичко ще ти върви не очаквай резултати ако помпиш само бицепс трицепс също трябва системност няма ли системност въобще не започвай. Успех.