27.12.09
10:42
В дневника бях пуснал едно предложение в дневника,но вече 3-ти ден никой не отговаря,което потвърждава мнението ми за тези дневници.По темата:
Удачна ли е тази програма за сила,по време на тази програма ще приемам креатинова матрица.
Мисля да тренирам 3 пъти в седмицата.Тренировката ще представлява горе/долу това:
Понеделник:
Лег 3х5
Кофички 3х5
Полу-лег 3х5
Пек Дек 5х12 (30 сек почивка м/у серийте)
Сгъване с EZ лост 3х6
Сряда:
Мъртва тяга 3х5
Набирания 3х5
Гребане 3х5
Пуловер на скрипец 5х12 (30 сек почивка м/у серийте)
Кофички 3х6.Мисля,че съм отпочинал достатъчно от понеделника,за да мога да правя кофички.
Петък:
Клек 3х5
Машина за задно бедро 3х8
Екстензии 5х15 (30 сек почивка м/у серийте)
Прасец 3х12
Раменни преси 3х6
Странично рамо 3х8
Въпросът ми е дали мога да вмъкна тези,последни напомпващи упражнение за максимално навлизане на кръв в мускула?
И по голям ефект ли ще има,ако са смесени упражнение например клек лег и набирания или както са разпределени по мускулни групи?
От вчера почнах 5х5, та не съм прекален специалист, но мисля че трябва да наблягаш повече на базовите, а напомпващите не ти трябват. Все пак е програма за сила :)
27.12.09
11:04
виж сега махни ги тези напомващи и си остави лег клек тяга прави ги през ден ,за да си силен трябва нервната ти система да отпуска повече импулси едновременно ако ме разбираш какво искам да ти обясня.
27.12.09
12:06
Това не е тренировка за сила, ами най-обикновена културистична програма с голям обем от упражнения и серии. Предлагам ти да акцентираш върху базовите упражнения, като правиш 1-2 загряващи серии и после още 2-3 на максималните килограми. Тренирай ако можеш през ден, и си радели тренировките на - тренировка 1 и тренировка 2. Хем ще тренираш често мускулите, хем няма да претренираш заради по-малкия обем, хем силата ще скочи от максовете, а от силата и натоварването върху мускулите, откъдето пък ММ.
Тренировка 1
вдигане от лег / вдигане от полулег
военна преса
френско
мъртва тяга / чукове / мечка
Тренировка 2
клек
набирания
бицепсово сгъване с прав лост
повдигаен на краката от вис.
27.12.09
14:30
Не знам по какъв критерий това е голям обем , аз лично досега съм тренирал с най-малко 2 пъти повече повторения и горе долу същия брой серии , но много други хора чийто общ обем на тренировката е доста по-голям и от моя , това не е силово трениране , да , но и за мен това не е голям обем . За мен това е сплит-система в стил 3х5 . Мнение не мога да давам , единственото което съм чел свързано с това е следното . Ако работим в система 5х5 и вече се затрудняваме да покачваме работната тежест или да изпълняваме необходимия борй серии/повторения , е добре да се премине към 3х5 за да се извлече повече прогрес в силовото трениране ( отнася се най-вече за начинаещи , или без опит в такъв тип системи ) . Напомващите няма да ти навредят , освен ако не ти пречат по някакъв начин на базовите . Все пак ако направиш тренировка от 3 упражения по 3 серии по 5 повторения , едва ли е достатъчно , освен ако това не са клек , тяга и лег например , както не е в случая .
27.12.09
14:57
Сами, първо ни кажи какви са точните ти цели. Ако търсиш хипертрофия придружена с покачване на силата ,като страничен ефект, програмата е добра. Можеш да си правиш напомпващите упражнения, но по-добре в 3х12. Ако искаш осезаемо покачване на силата, без да те вълнува разтежа, по-добре се насочи към по “трибойски” стил на трениране (наблегни на клек, лег и тяга), както те съветват по-нагоре.
27.12.09
16:46
Виж товафитбул . В дневника ми има примерна програма. Аз останах доволен.
А:Лег-3,4х5/4 Б: Мъртва тяга-3х4,5
Клек-3х5/4 полулег-3х6
хеликоптер- 3х6 военна преса-3х6
набирания/гребане-3х6 набираня/гребане-3х6
биц./хамър сгъване 3х6 френско-3х6
27.12.09
17:43
казано от vicname на 27.12.09, 14:57:
Сами, първо ни кажи какви са точните ти цели. Ако търсиш хипертрофия придружена с покачване на силата ,като страничен ефект, програмата е добра.
50/50 сила и маса.
Мнението беше редактирано от Сами на 27.12.09 18:07.
казано от Сами на 27.12.09, 17:43:
Сами, първо ни кажи какви са точните ти цели. Ако търсиш хипертрофия придружена с покачване на силата ,като страничен ефект, програмата е добра.
50/50 сила и маса.
Никак не е зле програмата! Махни Пек Дек-а, а кофичките ги прави с наведено напред тяло в първия ден и изправено тяло в другия.
27.12.09
19:31
казано от usgsus на 27.12.09, 18:58:
казано от Сами на 27.12.09, 17:43:
50/50 сила и маса.
Никак не е зле програмата! Махни Пек Дек-а, а кофичките ги прави с наведено напред тяло в първия ден и изправено тяло в другия.
Както и да се кълчи, кофичката си е кофичка.. Все така ще си влиза в едни и същи мускули, без значение как ще я прави.
27.12.09
19:52
Дали е удачно да правя понеделник кофички и сряда кофички?
27.12.09
20:12
Специално за сила, когато в три дни правих различни упражнения, не усещах добро покачване на сила.Когато разделих тренировките на А и Б с редуване, едно и също упражнение го правя на 4-5 дни.Така определено усетих по-бързо покачване на сила, отколкото ако го правя на 7 дни.И нормално, трябва да учиш по-често малките шибани голджита.
Мнението беше редактирано от Десимир Петров на 27.12.09 20:12.
27.12.09
20:20
С вариант А и Б,много ми се товари психиката,колкото и смешно да звучи :lol:
Иначе,за да тренирам едно упражнение през 4 или 5 дена,не мога да съм ги разпределил на гърди,гръб и крака,а все пак целта не ми е 100 % сила.
27.12.09
21:18
Защо си с погрешното мнение, че гърди,гръб и крака задължително са в отделни дни. Или пък че трябва да правиш по 5 упражнения за муск. група, за да качим ММ ? Или че трениране на една муск. група повече от 1 път седмично води до претрениране? А защо не сила и маса едновременно, само с тренировки А и Б, с 1 упражнение за мускулна група на тренировка? Сигурно няма да ми повярваш, че гърди могат да се тренират с 2 работни СЕРИИ на седмица (не упражнения, серии!), същото важи и за гърба, ръцете.. Просто трябва да се откъснеш от културистичните тренировки с по 25 серии на мускулна група. Избора си е твой, нито пък ще влизам в конфликти дали гърди се правят с 2 работни серии седмично. Ако искаш да направиш нещо добро за себе си, провери в гугъл Doggcrapp. Честно казано съм сигурен, че няма и 2 реда се опиташ да си преведеш от английски и че разчиташ на “изпробваното” и ако може само някой да каже 1-2 съвета към вече изготвената ти програма (въпреки че аз не бих тренирал по нея), но все пак да знам, че съм ти го казал.
Спирам да пиша по тая тема, така може много да си говорим..